Ostekake i 17. mai-farger

Bunn med havrekjeks og malte mandler, friskt fyll med smak av appelsin, lokk av hjemmelaget gelé, toppet med masse friske bær. Dette er en favoritt-ostekake. Det er også en fordel at den ikke trenger å stekes og kan gjøres ferdig i god tid før servering.

Ostekake i 17. mai-farger
Til 8–10 personer

Bunn
150 g havrekjeks (Digestive, Sibas eller lignende)
150 g malte mandler eller mandelmel
125 g smeltet smør

Fyll
7 plater gelatin
150 ml appelsinsaft (ca. 2 appelsiner)
400 g Philadelphia kremost naturell
1 dl rømme*, lettrømme eller Creme Fraiche
100 g melis*
skall fra 1 appelsin
1 1/2 teskje vaniljesukker
3 dl kremfløte*

Gelélokk
250 ml sitronsaft (fra ca. 4 sitroner)
6 plater gelatin
150 g sukker

Pynt
ca. 500 g bær, for eksempel jordbær, blåbær, bjørnebær*, bringebær* eller lignende
litt melis

Lag bunnen. Ha kjeksene i en foodprosessor og kjør til du har en jevn blanding. Bland med malte mandler eller mandelmel og smeltet smør. Ha blandingen i en rund form med løs bunn, som er ca. 23 cm i diameter. Press kjeksblandingen lett sammen med en stor skje eller bunnen til en mindre form. Ikke press for hardt, da blir bunnen veldig hard. Sett bunnen kaldt mens du lager fyllet.

Lag fyllet. Legg 7 gelatinplater i en skål med kaldt vann. Ha appelsinsaften i en liten kasserolle. Varm opp til den akkurat begynner å koke. Hell saften i en liten skål. Klem vannet fra gelatinplatene og ha dem i appelsinsaften. Rør til de er oppløst. Sett blandingen til avkjøling.

Ha kremost, rømme, melis, appelsinskall og vaniljesukker i en bolle. Rør til du får en glatt blanding. Bland den avkjølte appelsin/gelatin-blandingen i litt etter litt. Visp kremfløten stiv, bland sammen med resten. Hell fyllet over bunnen, dekk med plast og sett den kaldt.

Lag geléen. Legg 6 gelatinplater i en skål med kaldt vann. Press sitronene, sil saften slik at du får bort kjerner og fruktkjøtt. Ha sitronsaften i en liten kasserolle, smak til med sukker slik at du får den så søt som du ønsker. Varm opp blandingen til den akkurat begynner å koke. Hell saften i en liten skål. Klem vannet fra gelatinplatene og ha dem i sitronsaften. Rør til de er oppløst. Sett blandingen til avkjøling (den vil tykne litt). Når blandingen er kald, helles den over fyllet.

Sett kaken kaldt et par timer eller over natten.

Server med pynt av bær og et dryss med melis.

Tips: Hvis du har dårlig tid, kan kaken lages uten gelélokk.

*Info til mine danske læsere: Rømme er det samme som Creme Fraiche, melis er flormelis, kremfløte er piskefløde. Bjørnebær er brombær og bringebær er hindbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Superenkel og kjempegod Oreo-iskake – ferdig på 1-2-3

Jeg elsker kaker som er superenkle å lage, men som likevel smaker kjempegodt.

Denne iskaken med Oreokjeks og pikekyss er en slik kake!

Jeg har laget den med både hjemmelaget is og kjøpe-is og begge deler kan anbefales. Man får kjøpt så mye god is at det er minst like godt med kjøpt is. Bare velg is av god kvalitet.

Her får du den superraske oppskriften: (Hvis du ønsker å lage isen selv finner du oppskrift på det her.)

Super enkel Oreo-iskake

2 pakker is à ca 1 liter. Bruk favorittisen din som passer til Oreo. Jeg synes Pekan-is, krokan-is og vanilje-is passer særlig godt.
1 1/2 pakke Oreo-kjeks (20 Oreokjeks – ca 225 g)
10 pikekyss eller marengs i biter
1 pakke bringebær

Ta frem en stor springform (ca 28 cm i diameter).

Ha første is i formen.

Glatt ut isen.

Ha på biter av Oreokjeks og pikekyss.

Ha på den siste isen.

Glatt ut isen.

Ha på Oreokjeks på toppen.

La isen stå i fryseren et par timer til alt har fryst.

Server med bringebær rundt i kanten.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Black Magic kake i 17. mai farger

Black Magic er en helt fantastisk og super saftig sjokoladekake. Med fluffy hvit ostekrem, jordbær og blåbær passer den perfekt å servere til 17. mai eller en hvilken som helst bursdag eller spesiell anledning. Jeg har pyntet litt ekstra med små 17. mai-sløyfer.

Jeg lager sjokoladekaken dagen før og legger den sammen med kremen et par timer før servering. Jeg har sprøytet ut kremen på toppen, men den kan også bare smøres på.

Her får du oppskriften:

Black Magic kake i 17. mai-farger 

175 g hvetemel (3 dl)
320 g brun farin (5 dl)
70 g bakekakao (1,75 dl)
1 ½  teskje bakepulver
3/4 teskje salt
1 1/2 teskje vaniljesukker
2 egg
2 dl ferdiglaget kaffe, laget på melk (bruk gjerne frysetørket kaffe som Nescafé eller lignende). Du vil ikke smake kaffen den fremhever bare sjokoladesmaken og gjør kaken ekstra saftig.
2 dl lettrømme
100 g smeltet smør

ostekrem
225 g romtemperert smør
300 g melis
1 1/2 teskje vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell

Pynt
1 pakke jordbær
1 pakke blåbær
Litt melis

Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.

Smør to former på ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen. Du kan også ha deigen i en liten langpanne på ca 40 x 20 cm hvis du ønsker en firkantet kake.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller piske den sammen for hånd.

Vær oppmerksom på at deigen er veldig tynn. Det er slik den skal være.

Fordel deigen i de to formene.

Stekes midt i ovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft. (Bruk varmluft hvis formene står i to ulike høyder. Stekes 15 – 20 minutter eller til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel. Pass på at den ikke blir stekt for lenge.

Avkjøl kaken i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.

Lag oste-kremen.

Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være mykt.

Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5-10 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.

Pynt med jordbær og blåbær.

Kaken kan gjøres klar flere timer før servering. Serveres i romtemperatur.

Den er like god dagen etter. Sjokoladekaken kan også fryses.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Brownies tårn – perfekt til store og små anledninger

Skal du ha konfirmasjon, sommerfest, bursdag, bryllup eller lignende? Da passer det perfekt med et browniestårn.🤗❤️

Jeg ble spurt om å ta med en kake til en 50 års bursdag til en venninne av meg. Hun ønsket ikke en tradisjonell kake som alle måtte få et stykke av, som skulle spises med skje og tallerken. Hun ville heller ha noe litt mer uformelt som folk kunne plukke av om de hadde lyst. Litt søtt etter maten. Noe som var festlig, men samtidig uformelt.

Alle elsker Brownies. Jeg valgte derfor å lage et festtårn med brownies, roser, bær og konfekt. Det ble et hyggelig innslag på festen og det ble utrolig godt mottatt.

Jeg laget også browniestårn da vi hadde konfirmasjon. Det er hyggelig å lage, for det er enkelt å gjøre personlig med valg av farger på rosene og valg av bær og konfekt.

Det er også veldig enkelt å transportere. Jeg synes det er best å transportere brownien hel og skjære den opp og sette den frem på stedet. Da er brownien helt fersk og det er fort gjort.

På bildet har jeg brukt denne oppskriften, som jeg synes gir Verdens beste Brownies. Du kan fint steke brownien dagen før og la den stå til avkjøling på kjøkkenbenken med et fat over. Den egner seg også godt til frysing.

Brownies tårn
Til ca 30 personer

6 egg
700 g eller 8 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin/brunt sukker det gir en ekstra rund smak.)
450 g smeltet smør (Jeg bruker alltid meierismør)
300 g eller 5 dl hvetemel
80 g eller 2 dl bakekakao*
4 teskjeer vaniljesukker
300 g revet marsipan (kan utelates)
En stor håndfull lett hakkede macadamia nøtter (kan utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)

Til pynt:

Roser
Konfekt
Bær

Sett ovnen på 175 grader.

Kle en form på ca 30 x 40 cm med bakepapir.

Pisk egg og sukker lett sammen. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha den seigtflytende røren i formen kledd med bakepapir.

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 25 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 15 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.

Sett brownien til avkjøling på kjøkkenbenken med et rent kjøkkenhåndkle og et fat over.

Skjær brownien i mindre biter. Legg de på fatet først, pynt med roser, konfekt og bær inn i mellom. La det bugne.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. En stor visp er et stort piskeris. 

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

17. mai dessert med Brownies, krem og bær

I dag deler jeg oppskriften på en super enkel, men kjempegod dessert, som passer perfekt til 17. mai. – Verdens beste brownies med pisket krem og bær. Mmm.🤗🍓⁠

Denne desserten vil garantert bli godt mottatt av både store og små.⁠

Browniesen kan lages dagen før, da tar det bare kort tid å pynte den før servering. Ekstra hyggelig om den lages i Norgesglass. Det er jo tross alt Norge som har bursdag.😊🇳🇴⁠

Her får du oppskriften:⁠

17. mai dessert i rødt, hvitt og blått⁠
(til 6 personer)⁠

3 egg⁠
350 g eller 4 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin/brunt sukker det gir en ekstra rund smak.)⁠
225 g smeltet smør ⁠
100 g eller 2 dl hvetemel⁠
40 g eller 1 dl bakekakao⁠
2 teskjeer vaniljesukker⁠
1/4 teskje salt (gjerne Maldonsalt)⁠
150 g revet marsipan (kan utelates)⁠

2 pakker jordbær⁠
2 pakker blåbær⁠
4 dl kremfløte⁠
2 spiseskjeer melis⁠
1 teskje vaniljesukker⁠
Sett ovnen på 175 grader.⁠

Smør en form på ca 20 x 40 cm.⁠

Rør egg og sukker lett sammen med en stor visp. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.⁠

Ha den seigtflytende røren i en liten langpanne kledd med bakepapir.⁠

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 20 – 30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 20 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.⁠

Avkjøl brownieen. La den stå tildekket på kjøkkenbenken til dagen etter.⁠

Rett før servering pisker du krem med melis og vaniljesukker.⁠

Dryss melis over browniesen og skjær den i mindre biter. Ha litt browniesbiter i hvert glass, lagvis med krem og bær. Ha en kremtopp øverst og et par små browniesbiter.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Klissete kladdkake med silkemyk marengs

Denne kaken må du bare prøve! Mørk og klissete kladdkake med silkemyk marengs, toppet med jordbær. – For en deilig sommerkake! 🤗🍓🌸

Her får du oppskriften:

Klissete kladdkake med silkemyk marengs

Kladdkake
150 gram smør
135 g (1,5 dl) sukker
135 g (1,5 dl) brunt sukker
40 g  (1 dl) bakekakao
1-2 teskjeer vaniljesukker
120 g (2 dl) hvetemel
3 egg
1 knivspiss salt

Marengs
4 eggehviter
1/4 teskje salt
250 g sukker

Pynt
1 pakke jordbær

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.

Ha smøret i en stor skål. Tilsett sukker, brunt sukker, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen.

Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper.

Hell røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 15-18 minutter.

Det er viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller for lite enn for mye da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av ovnen og la den avkjøle.

Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig kladdy konsistens.

Hvis mulig kan du gjerne ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken får romtemperatur før du har på marengsen. Men du kan også gjøre det enkelt å gjøre alt klart flere timer før og ha den stående i kjøleskap. (Det ender jeg som regel opp med).

Ha eggehvitene i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene sammen med litt sukker på lav hastighet til det skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret 2-3 spiseskjeer om gangen. Pisk mellom hver gang. Pisk så på full styrke, til du får en myk og blank marengs. Det tar ca 5 minutter. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at marengsen faller ut, da er den ferdig.

Pynt kaken med marengs og jordbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

17. mai sjokoladekake med Philadelphiakrem og bær

Det trenger ikke være komplisert for å være godt. Dette er rett og slett en skikkelig god og saftig sjokoladekake med myk Philadelphiakrem. Med jordbær og blåbær blir det en perfekt 17. maikake som garantert vil få bein å gå på.

Her får du oppskriften:

17. mai sjokoladekake med Philadelphiakrem og bær

175 g hvetemel (3 dl)
160 g sukker (2 dl)
160 g brun farin (2,5 dl)
70 g bakekakao (1,75 dl)
1 ½  teskje bakepulver
3/4 teskje salt
1 1/2 teskje vaniljesukker
2 egg
2 dl ferdiglaget kaffe (bruk gjerne frysetørket kaffe som Nescafé eller lignende). Du vil ikke smake kaffen den fremhever bare sjokoladesmaken og gjør kaken ekstra saftig.
2 dl lettrømme
100 g smeltet smør

Philadelphiakrem
225 g romtemperert smør
300 g melis
1 1/2 teskje vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell

Pynt
1 pakke jordbær
1 pakke blåbær

Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.

Smør to former på ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen. Du kan også ha deigen i en liten langpanne på ca 40 x 20 cm hvis du ønsker en firkantet kake.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller piske den sammen for hånd.

Vær oppmerksom på at deigen er veldig tynn. Det er slik den skal være.

Fordel deigen i de to formene.

Stekes midt i ovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft. (Bruk varmluft hvis formene står i to ulike høyder. Stekes 15 – 20 minutter eller til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel. Pass på at den ikke blir stekt for lenge.

Avkjøl kaken i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.

Lag Philadelphia-kremen.

Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være mykt.

Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5-10 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.

Pynt med jordbær og blåbær.

Kaken kan gjøres klar flere timer før servering. Serveres i romtemperatur.

Den er like god dagen etter. Kan også fryses.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Cookiecups med Philadelphiakrem

Disse små cookiecupsene med Philadelphiakrem er en sikker suksess! Her er det litt for enhver smak og de er enkle å spise. De forsvant raskt på fatet her, da vi serverte dem i bursdag.

Cookiecupsene er cookies laget som en liten skål, slik at det er god plass til krem og pynt. De kan fint lages dagen før og fylles og pyntes flere timer før servering.

For å få formen brukte jeg små muffinsformer i silikon. Metallformer kan også brukes.

Her får du oppskriften:

Cookiecups med Philadelphiakrem
Ca 24 stk

Cookiecups
250 g smør
150 g vanlig hvitt sukker
150 g rørsukker eller brun farin
2 egg
1 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
350 g hvetemel
2 pakker sjokoladeknapper, ca 400 g

Philadelphiakrem
200 g romtemperert smør
325 g melis
1 teskje vaniljesukker
400 g Philadelphia kremost

Pynt
Bringebær
Jordbær
Daim
Oreokjeks
Toffeefee
Litt melis

Ha smør, sukker og rørsukker i en skål og rør dette sammen.

Ha i ett og ett egg.

Sikt i bakepulver og hvetemel og la det hele blandes lett.

Til slutt har du i sjokoladeknappene.

Ha en kule med røre i hver minimuffinsform. Den skal være nesten helt fylt opp.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 12-14 minutter. Pass på tiden, de skal heller være litt for lite enn for mye stekt.

Etter de er stekt presser du en skje, et lite shotglass eller lignende ned i midten, slik at du får en skålform. Jeg brukte et melonjern. La dem avkjøle.

Slik lager du kremen

Det er viktig at smøret er romtemperert, ta det derfor ut av kjøleskapet i god tid (minst en time) før det skal brukes. Hvis du ikke har tid til det, kan det varmes helt forsiktig i mikroovnen. Jeg pleier å varme det 10 sekunder om gangen da det er svært viktig at det ikke smelter. Hvis noe av smøret smelter, kan du skjære det fra.

Pisk smør med melis og vaniljesukker i 5 minutter med full styrke. Det gjør at kremen blir hvit og fjerner melis-smaken. Bruk gjerne flatvispen/padlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk.

Vend forsiktig inn kremost i smør- og melisblandingen til du har en jevn og fin krem.

Ha kremen i en sprøytepose med stor stjernetipp. Pynt hver kake med krem og ønsket pynt.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

17. mai brownies på pinne

17. mai er ikke langt unna. Hvis du har lyst til å lage noe som garantert blir populært, kan jeg anbefale disse spydene i rødt hvitt og blått.

Det er alltid de som blir først borte av alle kakene vi setter frem, og barna elsker dem!

Dette er favorittoppskriften min på Brownie. Det tar ikke mye lenger tid å lage enn pose brownie, men den blir mye bedre!


Verdens beste brownies

3 egg
350 g eller 4 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin/brunt sukker det gir en ekstra rund smak.)
225 g smeltet smør (Jeg bruker alltid meierismør)
100 g eller 2 dl hvetemel
40 g eller 1 dl bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
1/4 teskje salt (gjerne Maldonsalt)
150 g revet marsipan (kan utelates)
En stor håndfull lett hakkede macadamia nøtter (kan utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en form på ca 20 x 40 cm.

Rør egg og sukker lett sammen med en stor visp*. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha den seigtflytende røren i en liten langpanne kledd med bakepapir.

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 15 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. En stor visp er et stort piskeris. 

17. mai spyd
Du får ca 30 spyd (som på bildet)

1 porsjon brownie (se oppskrift over)
3 pakker jordbær
1 stor pakke marshmallows
2 store pakker blåbær
Små grillspyd

Lag spyd med blåbær, jordbær, marshmallows og browniebiter. Legg dem gjerne i en stor plastbeholder, slik at ikke marshmallowene blir tørre.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Fantastisk god hjemmelaget brokkolisalat

Dette er en av sommerfavorittene mine! Hjemmelaget brokkolisalat med bacon er noe av det beste jeg kan tenke meg til grillmat og lignende.

Jeg har prøvd meg frem for å lage den beste oppskriften og denne er virkelig fantastisk god! Deilig kremet, og med skikkelig god smak. Den kan fint lages mange timer før servering.

Her får du oppskriften:

Fantastisk god brokkolisalat med bacon (til 4 personer)

1 1/2 brokkoli renset(ca 350 g)
2 pakker bacon (ca 280 g)
1 liten rødløk hakket i små biter
40 g rosiner, kan erstattes av tørket tranebær eller frø fra granateple

Dressing:
3 dl lettrømme eller rømme*
1 tube majones (150 g)
2 spiseskjeer sukker
2 spiseskjeer hvitvinseddik (Bringebæreddik er ekstra godt, men vanlig eddik kan også brukes)
Salt og pepper

Pynt: 3-4 spiseskjeer pinjekjerner. (Kan utelates, men gir ekstra god smak) Du kan også bruke skivede mandler eller frø fra granateple.

Start med å riste pinjekjernene i en tørr stekepanne. Følg godt med, de kan raskt bli veldig godt stekt. Sett dem til side.

Sett stekeovnen på 200 grader. Ha bakepapir på en stekeplate. Skjær bacon i mindre biter og ha dem på stekeplaten. Stekes i ovnen i ca 10 minutter, til de er sprøstekte. La dem dryppe av på tørkepapir, slik at de blir sprøe. Du kan også steke bacon i stekepannen, men det er mye enklere i ovnen og du sliper stekesøl.

Bland sammen ingrediensene til dressingen i en stor skål. Smak til med salt og pepper.

Skjær brokkoli (uten stilk) i små biter. Ha den i skålen sammen med hakket rødløk og rosiner.

Bland godt. Ha ca halvparten av den stekte og avkjølte bacon i brokkolisalaten og resten over salaten.

Pynt med pinjekjerner.

Holder seg fint et par dager i kjøleskap.

*Info til mine danske læsere: Rømme er Creme Fraiche 38 %, Lettrømme er Creme Fraiche 18 %.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂