Myk sjokoladekake med sjokolademousse og oreokjeks

Myk sjokoladekake med luftig sjokolademousse og oreokjeks. Ja, takk! Denne kaken er super saftig, enkel å lage og smaker utrolig godt.

Jeg pleier å bake sjokoladekaken dagen før. Da er det enkelt å lage resten før den skal serveres.

Her får du oppskriften:

Myk sjokoladekake med sjokolademousse og Oreokjeks

Sjokoladekake
150 gram smør
2 egg
150 g Brun Farin
200 g hvetemel
2 teskjeer vaniljesukker
1 1/2 teskje bakepulver
30 g bakekakao*
1 knivspiss salt
1 1/2 dl melk
1 spiseskje strøket Nescafé eller annen frysetørket kaffe

Dynk:
1 dl melk
1 1/2 spiseskje Brun Farin (strøket)

Sjokolademoussekrem
3 dl kremfløte*
1 dl sukker
20 g bakekakao
1 teskje vaniljesukker

Pynt
En halv pakke oreokjeks (ca 7 stk)

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er ca 22 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.

Pisk egg og brunt sukker til eggedosis. Det tar ca 5 minutter på nesten full hastighet.

Rør de tørre ingrediensene sammen. (mel, vaniljesukker, bakepulver, bakekakao og salt).

Rør kaffen ut i melken og tilsett det smeltede smøret.

Når eggedosisen er ferdig har du skiftevis de tørre og de våte ingrediensene i eggedosisen. Rør forsiktig med en slikkepott, slik at du beholder luften i røren.

Ha røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter.

Det er viktig å følge med steketiden. Test med en bakepinne. Så snart den ikke lenger er flytende i midten kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller litt for lite enn for mye, da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av ovnen og dynk den med melkeblandingen. La den avkjøle.

Lag sjokolademousse-kremen.

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk på middels hastighet, til du får konsistens som sjokolademousse.

Ha sjokolademoussen på kaken. Pynt med hakket oreokjeks.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Melis er flormelis og kremfløte er piskefløde.

 Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Bananbrød – sunt og kjempegodt!

Jeg har fått helt dilla på bananbrød!

Helt perfekt når man har bananer som begynner å bli overmodne. (Man kan faktisk bruke bananer som er helt brune utenpå, så lenge de er fine når man skreller dem). Det er super enkelt å lage og med bare få sunne ingredienser. Det er helt uten sukker, men smaker likevel søtt og godt av bananene.

Alexander (ungdommen i huset) begynte å lage det og det er bare så godt. Nå har det blitt vår lille kosestund når han lager bananbrød.

Det er kjempegodt med brunost, hvitost eller smør, og om du liker peanøttsmør er det også en vinner. Nugatti er også kjempegodt på. (Klikk her for å få oppskriften på sunnere Nugatti).

Du lager det i en vanlig brødform. Denne oppskriften gir ett brød. Du kan enkelt doble oppskriften om du ønsker to eller flere. De er fine å fryse.

Det egner seg også godt til deg som ønsker glutenfritt. I utgangspunktet er havregryn glutenfritt, men om det kan ha vært i nærheten av andre kornslag. Om du vil ha det helt glutenfritt velger du derfor glutenfri havregryn.

Hvis du vil ha ekstra proteiner kan du erstatte opp til 50 g av havremelet med proteinpulver.

Her får du oppskriften:

4 små eller tre store modne bananer
3 egg
200 g havremel (Du lager det enkelt selv ved å kjøre havregryn i en foodprosessor).
2 teskjeer bakepulver

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Gjør klar en brødform på ca 1 liter.

Ha bananene i en mikser (eller bruk stavmikser) og mos dem sammen.

Bland inn resten av ingrediensene og rør til du får en klumpefri røre.

Stekes midt i ovnen i 45 – 55 minutter til brødet er gjennomstekt og har blitt gyllent. Test gjerne med en kakepinne.

Det er ekstra godt rett fra ovnen. Det beste er å la det hvile noen minutter før du skjærer i det. Men jeg klarer som regel ikke å vente! 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Super enkel og kjempegod Oreo-iskake – ferdig på 1-2-3

Jeg elsker kaker som er superenkle å lage, men som likevel smaker kjempegodt.

Denne iskaken med Oreokjeks og pikekyss er en slik kake!

Jeg har laget den med både hjemmelaget is og kjøpe-is og begge deler kan anbefales. Man får kjøpt så mye god is at det er minst like godt med kjøpt is. Bare velg is av god kvalitet.

Her får du den superraske oppskriften: (Hvis du ønsker å lage isen selv finner du oppskrift på det her.)

Super enkel Oreo-iskake

2 pakker is à ca 1 liter. Bruk favorittisen din som passer til Oreo. Jeg synes Pekan-is, krokan-is og vanilje-is passer særlig godt.
1 1/2 pakke Oreo-kjeks (20 Oreokjeks – ca 225 g)
10 pikekyss eller marengs i biter
1 pakke bringebær

Ta frem en stor springform (ca 28 cm i diameter).

Ha første is i formen.

Glatt ut isen.

Ha på biter av Oreokjeks og pikekyss.

Ha på den siste isen.

Glatt ut isen.

Ha på Oreokjeks på toppen.

La isen stå i fryseren et par timer til alt har fryst.

Server med bringebær rundt i kanten.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

17. mai sjokoladekake med Philadelphiakrem og bær

Det trenger ikke være komplisert for å være godt. Dette er rett og slett en skikkelig god og saftig sjokoladekake med myk Philadelphiakrem. Med jordbær og blåbær blir det en perfekt 17. maikake som garantert vil få bein å gå på.

Her får du oppskriften:

17. mai sjokoladekake med Philadelphiakrem og bær

175 g hvetemel (3 dl)
160 g sukker (2 dl)
160 g brun farin (2,5 dl)
70 g bakekakao (1,75 dl)
1 ½  teskje bakepulver
3/4 teskje salt
1 1/2 teskje vaniljesukker
2 egg
2 dl ferdiglaget kaffe (bruk gjerne frysetørket kaffe som Nescafé eller lignende). Du vil ikke smake kaffen den fremhever bare sjokoladesmaken og gjør kaken ekstra saftig.
2 dl lettrømme
100 g smeltet smør

Philadelphiakrem
225 g romtemperert smør
300 g melis
1 1/2 teskje vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell

Pynt
1 pakke jordbær
1 pakke blåbær

Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.

Smør to former på ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen. Du kan også ha deigen i en liten langpanne på ca 40 x 20 cm hvis du ønsker en firkantet kake.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller piske den sammen for hånd.

Vær oppmerksom på at deigen er veldig tynn. Det er slik den skal være.

Fordel deigen i de to formene.

Stekes midt i ovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft. (Bruk varmluft hvis formene står i to ulike høyder. Stekes 15 – 20 minutter eller til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel. Pass på at den ikke blir stekt for lenge.

Avkjøl kaken i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.

Lag Philadelphia-kremen.

Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være mykt.

Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5-10 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.

Pynt med jordbær og blåbær.

Kaken kan gjøres klar flere timer før servering. Serveres i romtemperatur.

Den er like god dagen etter. Kan også fryses.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

17. mai dessert med Brownies, krem og bær

I dag deler jeg oppskriften på en super enkel, men kjempegod dessert, som passer perfekt til 17. mai. – Verdens beste brownies med pisket krem og bær. Mmm.🤗🍓⁠

Denne desserten vil garantert bli godt mottatt av både store og små.⁠

Browniesen kan lages dagen før, da tar det bare kort tid å pynte den før servering. Ekstra hyggelig om den lages i Norgesglass. Det er jo tross alt Norge som har bursdag.😊🇳🇴⁠

Her får du oppskriften:⁠

17. mai dessert i rødt, hvitt og blått⁠
(til 6 personer)⁠

3 egg⁠
350 g eller 4 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin/brunt sukker det gir en ekstra rund smak.)⁠
225 g smeltet smør ⁠
100 g eller 2 dl hvetemel⁠
40 g eller 1 dl bakekakao⁠
2 teskjeer vaniljesukker⁠
1/4 teskje salt (gjerne Maldonsalt)⁠
150 g revet marsipan (kan utelates)⁠

2 pakker jordbær⁠
2 pakker blåbær⁠
4 dl kremfløte⁠
2 spiseskjeer melis⁠
1 teskje vaniljesukker⁠
Sett ovnen på 175 grader.⁠

Smør en form på ca 20 x 40 cm.⁠

Rør egg og sukker lett sammen med en stor visp. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.⁠

Ha den seigtflytende røren i en liten langpanne kledd med bakepapir.⁠

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 20 – 30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 20 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.⁠

Avkjøl brownieen. La den stå tildekket på kjøkkenbenken til dagen etter.⁠

Rett før servering pisker du krem med melis og vaniljesukker.⁠

Dryss melis over browniesen og skjær den i mindre biter. Ha litt browniesbiter i hvert glass, lagvis med krem og bær. Ha en kremtopp øverst og et par små browniesbiter.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Oi, oi, oi, dette var godt! Du må bare prøve Focaccia med pesto!

Er du glad i focaccia? Da vil du elske focaccia med pesto! Det er helt seriøst noe av det beste jeg har smakt!

Vi skulle ha gjester og jeg fikk lyst til å lage noe jeg ikke hadde prøvd før. Jeg elsker focaccia, men det har jeg laget mange ganger. Jeg prøvde derfor å tenke ut focaccia på en annen måte og bestemte meg for å teste focaccia med pesto.

Jeg var veldig spent for jeg hadde ikke sett det andre steder heller, kunne derfor nesten ikke vente til den var ferdig.

Jeg tok den ut av ovnen og bare duften! Jeg smakte spent og min første tanke var: «Oi, oi, oi, dette var godt!» Skikkelig knallgodt var det, og det blir garantert min nye favoritt!

Her får du oppskriften:

Verdens beste focaccia med hjemmelaget honning pesto

Honning pesto
50 g pinjekjerner
200 g grovt revet parmesan
1 1/2 dl god olje (for eksempel rapsolje eller olivenolje)
2 spiseskjeer flytende honning
2-3 dl basilikumblader (1 liten potte)
2 fedd hvitløk
1/2 teskje salt

Deig
9 dl fingervarmt vann
50 g gjær (gjerne fersk gjær, men tørrgjær går også fint.)
1-2 strøkne spiseskjeer honning (eller sukker)
1/2 ts salt
ev. litt chilipulver
ca 1100 g hvetemel

Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje eller annen nøytral olje
2 store fedd hvitløk
4 teskjeer ferdig provencekrydder, eller 1 teskje av hver av timian, rosmarin, basilikum og oregano.
Flaksalt, helst Maldon eller lignende

Start med å lage pestoen. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor til du får en myk og kremet masse.
Begynn så på focacciaen. Bland sammen vann, gjær, honning eller sukker, salt og ev litt chilipulver. Tilsett melet. Bruk en treskje, da går det raskt.
Deigen skal være klissete, som på dette bildet:
Dekk skålen med plastfilm og la deigen heve i ca 40 minutter.

Ha oljen i en liten skål. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

Ha litt olje på fingrene. Rør deigen sammen, slik at du får ut mye av luften.

Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig.

Ha bakepapir i en stor langpanne. Ha halvparten av deigen ut i langpannen og dra den utover.

Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først, da er det enklere å få deigen ut av skålen og bre den utover langpannen.

Bre hele pestoblandingen over deigen.

Ha over resten av deigen.

Ha oljeblandingen over deigen og dryss eller kvern salt over deigen.

La deigen heve ca 40 minutter til.

Stekes på 200 grader i ca 30 minutter til den har fått en gylden skorpe og høres hul ut når du banker på den. La brødet hvile litt før servering.

Egner seg godt til å fryses ned og kan lages flere dager før servering. Jeg pleier å lage den dagen før og varmer den bare i ovnen ved 180 grader i ca 10 minutter.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

17. mai jordbær – enkelt å lage og helt uimotståelig godt

Har du lyst til å lage noe som smaker skikkelig godt? Da kan jeg anbefale jordbær med Philadelphiakrem og blåbær.

De er veldig enkle å lage, kan lages et par timer før servering og passer perfekt til 17. mai.

Her får du oppskriften:

17. mai jordbær med Philadelphiakrem og blåbær

300 g Philadelphia naturell
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 teskje vaniljesukker
200 g melis
25 store jordbær
25 store blåbær

Start med å rense jordbærene. Skjær bort litt av toppen, da står de stødig. Sett dem på et tørkepapir, noen minutter, da unngår du at saften renner.

Skjær jordbærene nesten igjennom 2-3 ganger per bær. Sett jordbærene på et egnet fat.

Gjør klar en sprøytepose med stjernetip. Sett den gjerne i et stort glass, da er det enklere å fylle den.

Bland sammen melis og frø fra vaniljestang eller vaniljesukker. Rør det sammen med Philadelphia. Ikke rør for mye, bland det gjerne for hånd.

Ha kremen i sprøyteposen. Åpne jordbærene litt og sprøyt krem i hvert jordbær. Topp med et blåbær.

Oppbevares i kjøleskap til de skal serveres.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Hjemmelaget Pavlova med vaniljekrem og jordbær

Pavlova er noe av det beste jeg vet! Før var jeg litt redd for å lage Pavlova (etter et par mislykkede forsøk), men endelig fikk jeg til en super oppskrift. Dette mener jeg derfor er oppskriften på Verdens beste Pavlova. Den blir alltid vellykket. Og med hjemmelaget vaniljekrem og jordbær, må det jo bare bli godt.

Hjemmelaget vaniljekrem løfter denne Pavlovaen til nye høyder, det er virkelig sykt godt! Såå mye bedre enn ferdig vaniljekrem, og en fin måte å få brukt opp eggeplommene på.

Veldig praktisk at man kan lage marengsbunnen ferdig flere dager før, og bare legge den sammen med krem og bær før servering. Vaniljekremen kan også lages opp til et par dager før.

Hjemmelaget Pavlova med vaniljekrem og jordbær

Marengsbunn
4 eggehviter
1/4 teskje salt
250 g sukker
2 teskje Maizena
1 teskje eddik

Hjemmelaget Vaniljekrem
Frø fra en vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker
5 dl matfløte* eller kremfløte* (du kan også bruke halv melk og halv fløte).
4 eggeplommer
100 g sukker
25 g Maizena*

Fyll og pynt
3 dl kremfløte*
2 teskjeer vaniljesukker
1 pakke jordbær

Sett stekeovnen på 110 grader. Bruk over og undervarme. (Vær obs på at den skal settes ned til 100 grader når du setter kaken i ovnen.)

Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena og eddik. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Det tar ca 10 minutter.

Jeg har laget en Pavlova-krone, men du kan også bare helle marengsen ut på et stekebrett med bakepapir i en sirkel (ca 26 cm i diameter).

Her får du fremgangsmåten på kronen:

Tegn opp en sirkel på ca 24 cm i diameter på et bakepapir. Snu bakepapiret.

Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetip.

Start med å sprøyte ut bunnen:

Lag så siden ved å sprøyte små spisser av marengs rundt kanten.

Fortsett hele veien rundt. La spissene helle litt innover slik at kronen beholder formen under steking.

Sett gradene på stekeovnen ned til 100 grader. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med døren litt på gløtt. (Bruk eventuelt en gryteskje eller lignende for å holde ovnen åpen.) Du kan lage bunnen flere dager i forveien. Jeg pleier å oppbevare den i stekeovnen.

Løft forsiktig over marengsbunnen på et fat.

Lag vaniljekremen. Skjær vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp innimellom.

Ta frem en skål og pisk sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp* imens. Ha alt tilbake i kasserollen.

Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etterhvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen . Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.) Avkjøl helt. Kan lages flere dager før og oppbevares i kjøleskap.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Bland med den avkjølte vaniljekremen. Ha kremen over marengsbunnen og topp med jordbær.

Tips: Legg kaken sammen rett før servering hvis du vil være sikker på at marengsbunnen ikke blir bløt.

*Info til mine danske læsere: Matfløte er husholdningsfløde, kremfløte er piskefløde, Maizena er majsstivelse, melis er flormelis, visp er piskeris.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Ostekake i 17. mai-farger!

Bunn med havrekjeks og malte mandler, friskt fyll med smak av appelsin, lokk av hjemmelaget gelé, toppet med masse friske bær. Dette er en favoritt-ostekake. Det er også en fordel at den ikke trenger å stekes og kan gjøres ferdig i god tid før servering.

Verdens beste ostekake i 17. mai-farger
Til 8–10 personer

Bunn
150 g havrekjeks (Digestive, Sibas eller lignende)
150 g malte mandler eller mandelmel
125 g smeltet smør

Fyll
7 plater gelatin
150 ml appelsinsaft (ca. 2 appelsiner)
400 g Philadelphia kremost naturell
1 dl rømme*, lettrømme eller Creme Fraiche
100 g melis*
skall fra 1 appelsin
1 1/2 teskje vaniljesukker
3 dl kremfløte*

Gelélokk
250 ml sitronsaft (fra ca. 4 sitroner)
6 plater gelatin
150 g sukker

Pynt
ca. 500 g bær, for eksempel jordbær, blåbær, bjørnebær*, bringebær* eller lignende
litt melis

Lag bunnen. Ha kjeksene i en foodprosessor og kjør til du har en jevn blanding. Bland med malte mandler eller mandelmel og smeltet smør. Ha blandingen i en rund form med løs bunn, som er ca. 23 cm i diameter. Press kjeksblandingen lett sammen med en stor skje eller bunnen til en mindre form. Ikke press for hardt, da blir bunnen veldig hard. Sett bunnen kaldt mens du lager fyllet.

Lag fyllet. Legg 7 gelatinplater i en skål med kaldt vann. Ha appelsinsaften i en liten kasserolle. Varm opp til den akkurat begynner å koke. Hell saften i en liten skål. Klem vannet fra gelatinplatene og ha dem i appelsinsaften. Rør til de er oppløst. Sett blandingen til avkjøling.

Ha kremost, rømme, melis, appelsinskall og vaniljesukker i en bolle. Rør til du får en glatt blanding. Bland den avkjølte appelsin/gelatin-blandingen i litt etter litt. Visp kremfløten stiv, bland sammen med resten. Hell fyllet over bunnen, dekk med plast og sett den kaldt.

Lag geléen. Legg 6 gelatinplater i en skål med kaldt vann. Press sitronene, sil saften slik at du får bort kjerner og fruktkjøtt. Ha sitronsaften i en liten kasserolle, smak til med sukker slik at du får den så søt som du ønsker. Varm opp blandingen til den akkurat begynner å koke. Hell saften i en liten skål. Klem vannet fra gelatinplatene og ha dem i sitronsaften. Rør til de er oppløst. Sett blandingen til avkjøling (den vil tykne litt). Når blandingen er kald, helles den over fyllet.

Sett kaken kaldt et par timer eller over natten.

Server med pynt av bær og et dryss med melis.

Tips: Hvis du har dårlig tid, kan kaken lages uten gelélokk.

*Info til mine danske læsere: Rømme er det samme som Creme Fraiche, melis er flormelis, kremfløte er piskefløde. Bjørnebær er brombær og bringebær er hindbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

17. mai brownies på pinne

17. mai er ikke langt unna. Hvis du har lyst til å lage noe som garantert blir populært, kan jeg anbefale disse spydene i rødt hvitt og blått.

Det er alltid de som blir først borte av alle kakene vi setter frem, og barna elsker dem!

Dette er favorittoppskriften min på Brownie. Det tar ikke mye lenger tid å lage enn pose brownie, men den blir mye bedre!

Verdens beste brownies

3 egg
350 g eller 4 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin/brunt sukker det gir en ekstra rund smak.)
225 g smeltet smør (Jeg bruker alltid meierismør)
100 g eller 2 dl hvetemel
40 g eller 1 dl bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
1/4 teskje salt (gjerne Maldonsalt)
150 g revet marsipan (kan utelates)
En stor håndfull lett hakkede macadamia nøtter (kan utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en form på ca 20 x 40 cm.

Rør egg og sukker lett sammen med en stor visp*. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha den seigtflytende røren i en liten langpanne kledd med bakepapir.

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 15 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. En stor visp er et stort piskeris. 

17. mai spyd
Du får ca 30 spyd (som på bildet)

1 porsjon brownie (se oppskrift over)
3 pakker jordbær
1 stor pakke marshmallows
2 store pakker blåbær
Små grillspyd

Lag spyd med blåbær, jordbær, marshmallows og browniebiter. Legg dem gjerne i en stor plastbeholder, slik at ikke marshmallowene blir tørre.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂