Julens beste marsipan konfekt

Dette er julekonfekt som smaker helt uimotståelig, og som
samtidig har sunne innslag av tørket frukt og nøtter.
Marsipankonfekt med frukt og nøtter 
(25–30 kuler)
100 g tørket frukt, for eksempel:
aprikos
tranebær
rosiner
papaya
ananas
100 g nøtter, for eksempel:
hasselnøtter
mandler
usaltede cashewnøtter
pistasjnøtter
kokosmasse
100–150 g marsipan
Hakk alle ingrediensene grovt og bland dem sammen til en
masse. Trill kuler, og ha dem på glass.
Tips: Pynt med et bilde av barna og du har en perfekt gave til besteforeldre, tanter og andre.


 

Shh, snøbarna sover…

Vi har en veldig koselig tradisjon som vi har holdt på med hvert år siden barna var helt små. 
Gjennom flere år har jeg fått små snøbarn-figurer av den snille ekssvigerinnen min, som har malt dem selv. Det har blitt til en fin liten snøbarn-familie, som vi tar frem hvert år til jul. Det morsomme er at vi vekker barna.
Så snart jeg finner esken blant resten av julepynten sier jeg «Shh… og hvisker med høytidelig stemme – «Vi må vekke snøbarna…» Selv om barna er 8 år nå er det fortsatt stas. De blir med på leken og hviskende pakker vi ut de små snøbarna og hvisker «God morgen» «Nå er det jul»…
(Lignende ferdigmalte kan kjøpes HER eller søk på «snowbabies».)
 

Har endelig innsett at jeg ikke trenger gjøre ALT!

Jeg har endelig innset at jeg ikke trenger å gjøre ALT jeg tenker kan være moro, fint eller hyggelig! Jeg trenger ikke si ja til absolutt ALLE julebord og ALLE julearrangementer (og jeg trenger ikke vaske mer enn jeg pleier heller)! Det er så mye som er hyggelig, men det kan fort bli for mye av det gode.
I år skal jeg være med på mindre ting. Jeg har sagt nei til mye, og vil i stedet bruke tiden på å gjøre hyggelige utvalgte ting med barna og familien. Ting som ikke tapper oss for krefter, men som gir god og koselig julestemning. 
Jo, da jeg vet at man ikke kan si nei til alt. 🙂 (Sto frivillig 5 timer i går på Celinas skoles julemarked), men fordi jeg har sagt nei til så mye annet, så var det egentlig en veldig koselig opplevelse som ga mye julestemning.
Vi stoppet for et par år siden å gi gaver til de voksne og sluttet med gaver fra nissen fra låven og nissen fra lia, til og fra venners barn etc. Før pakket vi opp gaver til langt på natt, i dag har vi mer enn nok gaver, men tid til å kose oss sammen også. Det føles som en stor lettelse og det har ikke minst gitt oss alle mye mer tid siden vi slipper å finne og kjøpe 15 -20 gaver hver. 
For en gang skyld føler jeg at jeg er i god tid og kan kose meg i førjulstiden. Det føles veldig godt. 🙂
Andre som har gode ideer til hvordan man kan ha det litt roligere i desember?
Ønsker dere alle en herlig (og rolig) førjulstid! 🙂
Nå i helgen har vi pyntet (ferdigkjøpte) pepperkakehjerter til adventskalender. Enkelt men veldig koselig 🙂
 

Dagens bloggtips! Slik unngår du enkelt en bloggkatastrofe!

Vi hører alle av og til om bloggere som av en eller annen grunn mister bloggen sin eller tilgangen til den. Det hadde vært en katastrofe for meg, og helt sikkert for de fleste andre av dere. Derfor får dere her dagens tips! 
BlockBackup er en svensk side som tar daglig backup av bloggen min uten at jeg trenger å gjøre noe. Det eneste jeg måtte gjøre var å registrere meg (tok noen få minutter). Jeg har vært registrert der i et års tid nå og det fungerer utrolig bra. (Har heldigvis ikke måttet benytte meg av backupen de tar, men jeg ser at de daglig tar ny backup.)
Det fungerer med alle blogger.
P.S. Jeg får ikke penger for å skrive dette innlegget 🙂 Men blir veldig glad ved tanken på at jeg kanskje kan hjelpe noen av dere til å unngå en ubehagelig situasjon.
Ha en flott blogguke!
 

Flotte drivhus fra Claus Dalby

Claus Dalby som er en av mine hagefavoritter har nå kommet med ny bok. «Vis mig dit drivhus».
Her viser han hundrevis af inspirerende skandinaviske drivhus. Her får dere et lite utdrag fra boken:
Boken kan blant annet kjøpes hos Adlibris.
 

Verdens beste kake fra jeg var liten – Dansk drømmekake

Denne kaken er en dansk klassiker. Jeg husker den fra mange koselige stunder da jeg var liten og det var for meg verdens beste kake. Det er en luftig og myk kake med helt nydelig topping med kokos og brunt sukker som blir en slags myk søt karamell.

Den har nå også blitt en favoritt hos barna mine, og den er enkel å lage. Det er derfor bare å ta dem med på kjøkkenet. Det er også en super kake å ha med på skoletilstelninger etc. da den holder seg saftig og god lenge.

Tror ikke den er så kjent i Norge, men kanskje jeg tar feil? Er det noen av dere som har hørt om den fra før?

Dansk Drømmekake

1 kake – ca 20 biter
  • 4 æg
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl melk
  • 50 g smør
  • Fyld
  • 100 g smør
  • 150 g kokosmasse (ca. 4¼ dl)
  • 225 g brun farin (ca. 3¾ dl)
  • ½ dl melk
  • Stekes ca 20 min. ved 200°
    Steketid med fyll: Ca. 5 minutter ved 225°.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Vend det forsiktig i deigen. Varm melk og smør (lillefingervarmt) og vend det forsiktig i deigen. Ha deigen i en liten langpanne kledd med bakepapir (ca. 5 x 22 x 30 cm) og stek kaken midt i ovnen.
Fyll: Ha smør, kokosmasse, brun farin og melk i en kasserolle og kok opp under omrøring. Ta ut kaken ud og skru opp for ovnen. Fordel fyllet på kaken og stek den ferdig, fortsatt midt i ovnen.
Drømmekage fra Brovst. En blød og luftig klassiker med lækkert fyld på toppen. Den er nem, så tag børnene med i køkkenet.
 
 

Her kan du registrere din giveaway!

Vet ikke noe bedre enn å kunne gjøre andre glade, og synes giveaways er en fin måte å spre litt glede i hverdagen på.
Synes også det er fint å kunne finne flere giveaways samlet. Og jeg reklamerer gjerne for andre som har giveaways også.
Her kan du derfor registrere giveawayen din. Selvfølgelig helt gratis. 

document.write(‘

 

Slik ser det ut bak kulissene!

Når man ser en temaartikkel i et interiørblad vises det ofte 12 – 15 bilder. Det ser pent og hyggelig ut. Men det er mye som skjer før det kommer så langt. Tenkte jeg skulle ta dere med en tur bak kulissene. 🙂
I siste uke laget jeg en sjokoladeartikkel med masse deilige sjokoladeting (som sjokoladekaken jeg viste i siste innlegg). Her skal dere få se hvordan en artikkel blir til:
Det hele starter med en ide, og jeg ser for meg hvordan det kan bli. Det må til en god del research og prøving og feiling av nye oppskrifter. Vil jo bare ha med det beste av det beste. 
Denne gangen hadde jeg lyst til å lage en mørk artikkel siden tittelen blir «Mørke fristelser». Jeg fikk derfor tak i en helt herlig maling – Black Smoke fra Pure and Original som forhandles av Edda Interiør. Dere vet den kalkmalingen jeg har skrevet så mye om. Den gir en utrolig kul effekt som faktisk ser ut som sort røyk. Skjoldete og fin.
Barnearbeid er noe jeg benytter meg mye av! :-)) C og A stiller gjerne opp. Her hjelper de meg med å male masse forskjellige ting.
Slik så det ut etter malingen hadde tørket.
Da var det på tide å lage sjokoladetingene. Også her var barna med, og de fikk lov å slikke skålen for hver ny sjokoladeting som så dagens lys. En ganske populær oppgave kan man si.
Og her er kvalitetssikringen min. Når bollen er så grundig rensket må det vel bety at det er godkjent? Eller?
Kjøkkenet blir satt litt på hodet noen dager.
Det er ganske så kaotisk når jeg holder på, sjokolade overalt og tre ulike kaker på gang på samme tid. Jeg løper frem og tilbake for å sjekke om kakene er ferdige, mens jeg lager nye og fotograferer samtidig. Og sjokolade har jeg opp over begge armer og overalt, bare fingrene holdes passe rene for at ikke kameraet skal bli fylt av sjokolade også. :-))
Slik ser det ut rundt, ganske så grisete med sjokolade egentlig. Men åh, så godt det er!! Nam! Dette er varm sjokoladekakekos med krem. Skikkelig høstkos på glass!
 

Verdens beste sjokoladekake!

Denne
kaken fikk jeg første gang i Paris sammen med en venninne. Vi tok første bit, så på hverandre og ble helt stille… Dette var uten
tvil den beste sjokoladekaken vi noen gang hadde smakt. 
For noen uker siden, da jeg var i Cagnes Sur Mer, fikk jeg en kake som var nesten lik, og nå har det endelig
lykkes meg å gjenskape oppskriften.
Den er helt nydelig, så myk og full av sjokolade at den smelter på tungen.
4 egg
75 g sukker
100 g smør
1 1/2 dl kremfløte

300 g mørk sjokolade

100 g hvetemel

Forvarm ovnen til 190 grader.
Visp egg og sukker sammen for hånd. Ha smør og kremfløte i en kjele. Varm opp til blandingen såvidt begynner å
småkoke. Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til blandingen er glatt
og sjokoladen er helt oppløst. Tilsett eggeblandingen og mel.
Ha røren i en liten firkantet form ca.
20 x 20 cm.
Stekes midt i ovnen i 10 – 20 minutter.
Viktig! Hele hemmeligheten ved å lykkes med denne kaken er steketiden.
Følg derfor grundig med. Kaken skal være bare halvveis stekt, det vil si at den
skal være så stekt at overflaten, sider og bund er faste, men midten må
fortsatt være myk og flytende når du tar den ut av ovnen. Den stivner til når
den blir avkjølt.
Avkjøl kaken og server den ikke for
varm. Den kan gjerne serveres med vispet krem, men den er også helt nydelig
alene til en god kopp kaffe.

Kilde: Pinterest