Cake in a can – sjokoladekake på en ny måte!

vinter2014_495
Foto: Franciska Munck-Johansen

I denne utgaven av Vakre Hjem & Interiør har jeg med denne herligheten av en kake. Alt du trenger for å lage dem er noen tomme hermetikkbokser! 

De får en fin og annerledes form, og er perfekte å servere til gjester, da alt kan gjøres ferdig i god tid. Og så smaker de helt himmelsk!

Cake in a can

Seks små eller tre store kaker
Sjokoladekake

3 egg

3,5 dl sukker

2 dl smeltet eller mykt smør

2,5 dl mel

4 ss bakekakao med liten topp

2 ts vaniljesukker eller vaniljeessens

1 ts bakepulver

Nougatkrem

300 g kremost naturell

50 g melis

250 g bløt nougat (kan kjøpes i de fleste større dagligvarebutikker)

Glaserte nøtter

50 g hakkede nøttekjerner (bruk gjerne ulike typer nøtter)

40 g sukker

Litt sjokoladesaus til pynt
Sett ovnen på 180 °C varmluft eller 200 grader uten.
Start med å forberede boksene. Ønsker du små kaker kan du for eksempel bruke små maisbokser. Ønsker du store kaker kan du bruke bokser fra tomater eller lignende. Bruk ikke bokser med innhold som kan sette smak på kaken, (unngå hvitløk, sterke kryddersmaker og lignende). Tegn en sirkel rundt boksene du velger, på et ark med bakepapir. Klipp ut sirklene litt mindre enn du har tegnet, og legg dem opp i boksene. Klipp også til bakepapir til sidene av boksene. La gjerne bakepapiret stikke litt opp av boksene, slik at det kan brettes rundt siden av boksene. Det gjør det enklere å få papiret til å sitte.
Pisk sammen egg og sukker. Bland i resten av ingrediensene mens du rører. Røren skal være seigtflytende.
Ha røren i boksene, fyll dem trekvart fulle.
Stekes midt i ovnen 25 – 30 minutter. Følg godt med og ta kaken ut av ovnen når den er fast, men fortsatt litt myk og litt flytende i midten. Test med en kakepinne eller lignende.
La kakene bli kalde.
Nougatkremen lager du ved å røre sammen melis og kremost naturell. Gjør nougaten myk, ved å smelte den lett over vannbad eller i mikroovnen i ca. 20 – 30 sekunder på full effekt. Nougaten skal bare bli myk ikke smeltes helt. Rør nougaten sammen med resten. Sett kremen kaldt til den skal brukes.
Lag de glaserte nøttene ved å smelte sukkeret i en middels varm stekepanne. Ikke rør, bare la sukkeret smelte av seg selv. Rist evt. lett på pannen. (Hvis du rører kan sukkeret krystallisere seg). Tilsett de hakkede nøttene og rør lett. Hell blandingen ut på bakepapir og la den stivne. Skjær i mindre biter når blandingen er avkjølt.
Gjør gjerne kakene ferdige en times tid før de skal serveres, de holder seg fint, så lenge de blir dekket over med plast.
Skjær av toppen av kakene, slik at du får en jevn topp. Del kakene i tre. Sett dem sammen med nougatkremen. Det er enklest om du har kremen i en sprøytepose og sprøyter kremen på. Pynt med glaserte nøtter og litt sjokoladesaus.

 

Jeg er så rørt!

Av og til kommer man over mennesker som er noe utenom det vanlige. Etter jeg hadde lagt ut forrige innlegg hvor jeg skrev om Celina og smykkene hennes. Fikk jeg denne hyggelige mailen:
Det er så utrolig viktig å være glad for hva man kan, og tenke at det er faktisk en «gave» å være så flink at du klarer å skape noe selv. Matte er vel og bra, men tenk så kjedelig, lite spennende og mest sansynelig fargeløs verden ville blitt om alle var suuuper gode i matte og ingen var kreative og skapende…!!?
Sikker på om du fortsetter å lage smykker og liker det, vil du når du blir stor og skal ha en jobb kunne gjøre dette til ditt «levebrød». Tenk hvor mange som tenker inni seg, «åh, skulle ønske jeg var sååååå flink og kunne lage noe så fint selv…

Tommelen opp, jeg «heier» på deg!!!
Beste hilsen fra 
Mona 🙂
PS. jeg driver en liten butikk på landet hjemme hos meg selv, Paa Tunet, om du skulle komme til å lage såå mange smykker at du vil selge til en butikk, må du mere enn gjerne si i fra til meg, dette er bare så hyggelig!!

Det ble til flere hyggelige og hjertevarme mailer mellom Mona, Celina og meg, og hun har nå bestilt 20 smykker til den fine butikken sin.
Tenk dere følelsen! 
Når du hele livet har sett, at så mange andre er flinkere enn deg, på ting som tydeligvis betyr veldig mye. Tenk dere følelsen, når det da er et menneske, som har så tro på deg, og liker så godt det du lager, at hun faktisk vil ha det i butikken sin!
Jeg vet at det Mona gjorde, kommer til å bety utrolig mye for Celina. Jeg er helt sikker på at det er noe hun kommer til å huske resten av livet.
Tenk så fantastisk det er å være menneske! Vi kan endre andres liv bare med godhet og varme tanker! Det betyr kanskje ikke alltid så mye for oss, men det kan bety ALT for den vi gjør det for!
Det har strømmet inn med koselige meldinger og mail de siste dagene, med varme og positive ord til Celina.
Jeg er så utrolig rørt og det gleder meg langt inn i mammahjertet å tenke på at ja, Verden er kanskje ikke det enkleste stedet å være (særlig ikke hvis man litt utenom det vanlige), men Verden er også full av flotte, snille, fantastiske og herlige mennesker, som setter pris på deg akkurat slik du er!
Tusen hjertelig takk!
Den fine butikken til Mona er en liten gårdsbutikk, som har masse fint! 🙂
«Paa Tunet» finner du i Thorudveien 129, 1912 Enebakk. Og det er alltid åpent!
Klikk HER for å se mer! 🙂

 

Vil du hjelpe meg å gi datteren min troen tilbake på seg selv?

Hva gjør man når samfunnet er mest fokusert på at man skal bli god i matte, lesing og skriving når man har en datter som sliter med alt det? 

Jeg har en datter som etter min mening er helt fantastisk, men hun har hatt mange tunge og vanskelige stunder fordi det ikke er så enkelt for henne med vanlig skolearbeid, og hun føler ofte at hun ikke er god nok.

Men hun har helt spesielle evner når det gjelder å være kreativ!

Jeg ønsker av hele mitt hjerte å vise henne at det viktigste i livet ikke er å være god i matte, men det viktigste er å være stolt og glad for akkurat den personen man er, og de evnene man har. Alle kan ikke være gode på det samme og det er helt i orden! Vi er alle gode nok, akkurat slik vi er!

Hun er bare ti år, men hun lager de fineste smykkene. Jeg har sagt til henne at jeg er helt sikker på at det ikke bare er jeg som synes det. Jeg har derfor gitt henne lov til å få en liten butikk her på bloggen min. 

Det vil bety svært mye for meg, om dere vil ta en liten titt og si hva dere synes.

Jeg ønsker ikke at dere skal kjøpe noe av medlitenhet, men hvis dere virkelig liker det hun lager, er det veldig hyggelig.

Klikk HER for å komme til butikken hennes.

Her ser dere  noe av det hun lager:

Fine å bruke som pynt:

Klikk HER for å se mer!Lik og del gjerne! 🙂


 
 

Fargeglede og personlig innredning

Skjermbilde 2014-04-22 kl. 15.23.17

Foto: Kim Granli

Herlig fargeglede og personlig innredning med historie i hver detalj, preger stuen til Heidi!
Jeg liker interiører som er litt annerledes og som ikke er som tatt ut av et katalog. 
Stilen får man hvis man tør å blande mange personlige ting, samtidig som man har lyse basisfarger på vegger og større møbler og plusser på med farger på puter, pledd og lignende. Grønne planter er med på å skape en frodig stemning.

 

Fredagskos! Oreo vafler!

Foto og oppskrift Søteøyeblikk.no
Dette høres jo kjempegodt ut! Må prøves!

Oreo-vafler

1 pakke Oreo-kjeks

4 dl hvetemel

3 ss sukker

1,5 ts bakepulver

6 dl melk

3 egg

100 g smeltet smør

Kjør kjeksen i en foodprosessor eller putt kjeksene i en brød-/frysepose og knus kjeksene gjennom posen med en kjevle eller tilsvarende. 

Bland den knuste kjeksen sammen med det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. 

Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La røren stå og svelle 1/2 time. 

Stek vaflene og server dem med ønsket tilbehør. Ekstra gode med Philadelphiaost og rørt syltetøy.

 

Salat med sommerfølelse!

For noen deilige dager vi har nå. Det er jo rene sommerfølelsen!

Denne salaten er en av sommerfavorittene mine, kanskje den kan bli en av favorittene dine også. 🙂 
Salat med spekeskinke, fetaost, mango og granateple
Issalat eller annen favorittsalat
1 mango
1 pakke spekeskinke
1 granateple
1 pakke små tomater med mye smak
1 pakke fetaost
1/2 agurk
1 rød paprika
50 g soltørkede tranebær
Evt. ekstra servert til:
1 rødløk
1 glass med skivede oliven
1 pakke krutonger
Skjær opp alle ingrediensene og bland til en salat. Serveres i en stor bolle, gjerne med godt brød som tilbehør.

Foto: Franciska Munck-Johansen


 

Reisetips til Amsterdam!

Amsterdam er en helt herlig by, med utrolig mye fint å by på!

Jeg var der for bare et par uker siden. Her får dere mine beste reisetips!

1. Bo på en husbåt!

Det finnes mer enn 1500 husbåter i Amsterdam og det å bo på en, vil gjøre oppholdet ditt til noe helt utenom det vanlige. Det er ikke dyrt heller! Du får det i alle prisklasser, og det koster ca det samme som et hotellrom. Vi bestilte HER.

2. Gå på shopping i de små gatene!

Unngå de største turistgatene og besøk heller «De ni gatene» eller «De negen Straatjes» som de heter. Det er et område som består av ni gater, som er fulle av herlige små butikker, og ikke minst masse fine små interiørbutikker. (Eget innlegg kommer om dem).

3. Nyt livet

Amsterdam er full av liv og man finner små koselige kafeer overalt. Noe av det beste jeg vet er å sitte på en koselig liten kafe og bare se på livet.

4. Spis godt

Amsterdam er full av gode spisesteder. Du finner mange av dem på Rembrandtplein, som er et godt utgangspunkt for en hyggelig kveld. Jeg kan anbefale å prøve Indonesisk Rijstaffel, som er en Nederlandsk spesialitet som kommer fra den tiden Indonesia var en Hollandsk koloni. Rijstaffel består av et veld av små retter. Ofte mer enn 20 retter som serveres med ulike typer ris. Vi spiste på Indrapura, som ligger midt på Rembrandtplein. Vi hadde en fantastisk koselig opplevelse. Kan anbefales.

5. Besøk et pannekakehus

Amsterdam er kjent for sine pannekakehus og det finnes mange av dem. Her får du pannekaker i alle varianter. Verdt et besøk.

6. Gå på marked

Det er mange markeder rundt omkring i Amsterdam. Koselig å gå på jakt etter noe helt spesielt, eller bare titte og ta inn atmosfæren.

7. Besøk Keukenhof

Keukenhof er Verdens største blomsterhage, og den bør helt klart være på listen over steder å se mens man lever. Den ligger bare 45 minutter fra sentrum og er et helt fantastisk syn med mer enn 7 millioner tulipaner, hyasinter og mye mer, et veld av farger og nydelige dufter.

Det er mye, mye annet å gjøre. Amsterdam har blant annet flest museum per kvadratmeter enn noe annet sted i Verden, mer enn 1.000 et av dem er Anne Franks Museum. De har også vanvittig mange sykler og Amsterdam er kåret som Europas mest sykkelvennlige by. Det er ca. 800.000 innbyggere i Amsterdam, og mer enn 1,4 millioner sykler. Man får leid sykler overalt. Kanalene er på Unescos Verdensarvliste. Det er 165 kanaler, som strekker seg over mer enn 100 kilometer!




 

Verdens enkleste grove runnstykker!

Foto: Franciska Munck-Johansen 

Det er koselig å kunne servere varme nystekte runnstykker til søndagsfrokosten, og jeg liker å bake runnstykker barna kan ha med på matpakken også.

Jeg har fått dette tipset av en god venninne som har en super enkel måte å gjøre dette på, den er kjemperask, uten elting, uten forheving og du slipper til og med å forme runnstykkene!

Verdens enkleste grove runnstykker

Du trenger 1 pose Rugbrødsmiks (Jeg har brukt den som heter Ekte dansk Rugbrød fra Møllerens)

Tilsett det du har av kjerner. Jeg liker å bruke müslimiks med diverse korn.

Tilsett vann og gjær og da er det bare å røre sammen.

Du trenger ikke forme runnstykkene, bare press deigen ut i en langpanne og del opp med pizzaskjærer før du setter til heving.

La deigen heve i ca 40 minutter.

Stek på 200 grader i ca. 10 minutter og du har kjempegode og sunne runnstykker.

P.S. Har du ikke rugbrødsmiks kan du bruke denne enkle oppskriften i stedet:

Også veldig enkle grove runnstykker 😉

1 pakke tørgjær

3 dl lunken vann

500 g sammalt rug

250 g hvetemel

250 g müsli

1 ts salt

Bland tørgjær og lunken vann (litt varmere enn fingervarmt)

Tilsett resten av ingrediensene og rør sammen.

Tilsett ekstra lunken vann til deigen henger sammen.

Følg ellers fremgangsmåten over.

Foto: Franciska Munck-Johansen

 

Oppskrift på Vakre Hjems bursdagskake!

Bursdagskake

Vakre Hjem har bursdag, og jeg har laget kaken 🙂

Oppskriften deler jeg selvfølgelig med dere:

Mandel-fragilité-bunner med søt og frisk bringebær- og limekrem, pyntet med friske roser. Mmm den var skikkelig god! 🙂

Festkake med bringebær- og limekrem

Kakebunner:
200 g reven marsipan
1 dl melk
6 eggehviter
200 g sukker
100 g hakkede mandler
Bringebær- og limekrem:
4 dl kremfløte
50 g melis
400 g kremost naturell
1 ts vaniljesukker
Saft og fintrevet skall av 1 lime
400 g bringebær
Roser til pynt
Sett ovnen på 125 °C.
Start med å lage kakebunnene. Pisk reven marsipan og melk sammen. Ta en ny bolle og pisk eggehvitene stive. (Du skal kunne snu bollen på hodet uten at eggehvitene sklir ut.) Tilsett sukker og pisk til massen blir som til marengs. Tilsett marsipanmassen og rør forsiktig, slik at du beholder mest mulig luft. Tilsett til slutt de hakkede mandlene.
Tegn opp 4 sirkler på 4 ark med bakepapir. Bruk en passe stor tallerken som mal. Snu papiret slik at du får den siden opp som det ikke er tegnet på. Fordel massen på sirklene og sett bakeplatene i ovnen. Stekes 45–60 minutter ved 125 °C, eller til bunnene er sprøe og tørre.
Lag kremen mens bunnene står i ovnen. Start med å piske kremfløten til krem. Rør kremosten med melis og bland med kremen. Tilsett vanilje og saft og skall av limen. Skjær bringebærene i mindre biter og bland dem forsiktig inn i kremen. Legg kakebunnene sammen med kremen. Pynt med roser og server.