Kjempegodt hjemmelaget fersken syltetøy


Vi har et bitte lite ferskentre i hagen. Noen år gir det bare noen få ferskener, men i år var vi heldige og fikk en hel kurv full.
Resultatet ble mange glass med utrolig godt ferskensyltetøy!
Enkelt å lage er det også, for man koker ferskenene med skallet på.
Kan selvfølgelig også lages med kjøpte ferskener. Her får dere oppskriften. 🙂
Hjemmelaget fersken syltetøy med vanilje
1 kg ferskener
400–500 g sukker
3 vaniljestenger
Vask ferskenene, skjær de i mindre biter og ta bort stein. 
Gi ferskenene et oppkok og tilsett sukker og vaniljestang som er delt og skåret i to. Rør godt og la syltetøyet koke på nytt til sukkeret og ferskenene er oppløst.
Hell straks syltetøyet over i steriliserte glass, og sett på lokk.
Slik steriliserer du glass på en enkel måte:
Plasser rengjort glass og lokk i ovn som er forvarmet til 100 grader. La glassene stå i minimum 10 minutter, og du har steriliserte glass som gir god holdbarhet til syltetøyet ditt. Du kan også helle over kokende vann.

 

Høstens trender 2014

Høsten nærmer seg, og med den høstens trender og nyheter. Gave- og interiørmessen i Lillestrøm hadde i år besøk av Pernille Møller fra PEJ-gruppen, som viste frem fire hovedtrender, som vi vil se mer til i høst- og vintersesongen 2014-15.
Global mix (Colourful courage)
Det ligger i navnet global mix at denne trenden lar seg inspirere av hele verden. Colourful courage er globaliseringens ansikt. Vi skal vise mot ved å våge å skape nye sammensetninger av farger og materialer, og gi personligheten vår få uttrykk gjennom å plukke og mikse ulike stiler.
Harmonisk dristighet (Bland boldness)
Navnet harmonisk dristighet gir signaler om at denne trenden har flere sider. Det handler om å være modig, men på en beroligende og stille måte. Vi ser et sterkt fokus på monokrome gråtoner, gjerne satt sammen med sanselige materialer som skinn.
Nordisk natt (Nordic noir)
Den nordiske natten er en sterk trend, og den tar også i bruk sterke virkemidler som mørke farger. Stilen er ren og nordisk, med klare, skinnende detaljer og dype, rike farger. Helt sort eller mørkeblått kan med hell brukes på møbler med sanselige former.
Tradisjonell spenning (Commercial chances)
Vi setter pris på det vi har, men vi vil sette det inn i nye sammenhenger for å skape spennende, nye muligheter. Det er hovedfokuset i denne trenden. Den er en balansegang mellom fornuft og risiko, og er et resultat av at man er klar for nye nytt, men samtidig vil beholde kjernen i det man allerede har.
Kilde: BoligPluss
Styling av utstillingene: Mona Fekstad og Anne Berit Urdahl.

 

Super tips til matpakken! Grove horn med ost og skinke

Matpakkesesongen er i full gang, og dette er en av barnas absolutte favoritter!

De er enkle å lage, de er fulle av godsaker og super praktiske til matpakken.

Dette er en av de oppskriftene man alltid lykkes med, jeg deler den derfor gjerne:

Grove horn med ost og skinke
Til 3 brett med horn (ca 24 stk)
1 liter lettmelk
200 g smør
2 pakker gjær (helst fersk, men tørgjær kan også brukes)
1 ts salt
2 ss honning eller sukker
4 dl sammalt hvetemel
Hvetemel til deigen henger godt sammen ca. 18 dl.
Ost i skiver (Norvegia, Jarlsberg eller lign.)
To pakker kokt skinke
egg til pensling
Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken. Varm opp til det er fingervarmt. 
Ha smuldret gjær, sukker og salt i en bakebolle. Tilsett den varme melkeblandingen. Rør til gjæren er oppløst og tilsett sammalt mel og vanlig hvetemel, litt og litt til du får en fast deig. 
La deigen heve under lokk et varmt sted i ca. 40 minutter.
Del deigen i tre like store deler. Kjevle ut til en stor sirkel og del opp i 8 trekanter. Bruk gjerne pizzahjul til å dele opp deigen.
Ha godt med ost og skiknke på hver trekant og rull sammen til horn. 
La hornene heve i ca. 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg. Ha evt. litt ost på toppen av ostehornene. Eller dryss med sesamfrø hvis du liker det.
Stekes ved 220 grader, midt i ovnen ca. 10 minutter.
Egner seg godt til frysing. 

 

Vi har fått et nytt familiemedlem! :-)

Jeg har lenge likt bildene til Elise Collett Fongen, hun har en helt spesiell stil og en egen stemning i bildene som treffer meg. Da jeg skulle velge et nytt bilde til stua, visste jeg derfor hvem jeg skulle velge fra, og også akkurat hvilket bilde det skulle være. Jeg reklamerer derfor gjerne for henne.

Denne herligheten av en moskusokse har jeg lenge hatt lyst til å få inn i familien. I helgen ble han derfor ønsket velkommen og barna har allerede gitt han navnet «Bustetroll». 🙂

Her ser dere litt flere bilder fra Elise. Er de ikke fine?

Bildene kan bestilles HER!

 

Fantastiske Suite Sistina i Roma!

Vi har akkurat vært i Roma og vi hadde en helt fantastisk tur. Vi bodde på et av de fineste og mest spesielle stedene jeg noen gang har bodd. Suite Sistinas Royal Suite.

Suiten er noe helt for seg selv. Den ligger sentralt til rett ved Piazza del Popolo og Spansketrappen, i en pittoresk sidegate.

Utsikt fra suiten

Suiten består av tre store rom. Et stort oppholdsrom i lekkert design med stor myk loungesofa, en liten kaffebar, tv og spisebord.

Suiten er kåret til en av Europas mest sexy og det skjønner vi godt. Dette møtte oss da vi ankom som en liten snack. Og bare se sengen under! 🙂

Soverommet har en stor rund seng med en fantasisk roterende krystalllysekrone, som gir en helt spesiell stemning og lys, og egen del med walk-in-closet og sminkebord. Ved sengen er det også eget surround lydsystem som spiller akkurat den musikken man liker best.
Eget spa er heller ingen dårlig ide, herlig stort boblebad som er perfekt å synke ned i etter en lang dag i Romas gater. Ved siden av spabadet er det doble dusjer.
Bak tunge silkegardiner finner man bad og toilett.
Et ekstra pluss var myke morgenkåper og ferske kremer, bodylotion, såpe og shampo laget bare dager innen av LUSH.
Suite Sistina her flere andre flotte suiter også i ulike prisklasser, se mer HER!

 

Jordbærdrøm med knuste Oreo-kjeks


Dette er en av favoritt dessertene mine!

Den smaker helt himmelsk, den er svært enkel å lage og den kan gjøres klar i god tid før servering.

Jordbærdrøm med knuste Oreo-kjeks

Til 6 personer
2 pakker jordbær
2 pakker Oreo-kjeks
6 dl kremfløte
2 teskjeer vaniljesukker
3 spiseskjeer melis*

Rens jordbærene og skjær dem i mindre biter. Ha evt. et par skjeer sukker over.

Skjær Oreo-kjeksene i mindre biter og fordel dem i porsjonsglass eller i en stor glassbolle.

Pisk krem av kremfløte, vaniljesukker og melis.

Ha Oreo-kjeks, krem og jordbær lagvis i porsjonsglass eller i en stor glassbolle.

Serveres med en gang slik at ikke oreo-kjeksene blir myke.

*Info til mine danske læsere: Melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

 

Nye poteter med persille og fetaost! Ny sommerfavoritt!

Denne oppskriften er like god som den er enkel!

Tror jeg har funnet meg en ny sommerfavoritt! 🙂

Dette trenger du:

En pakke nye poteter

En pakke fetaost (Fetina)

Persille, smør og salt

Kok opp potetene med skallet på. Ha smør over og dryss over salt, fetaost og hakket persille.

Server mens det er varmt.

 

Kjempegod pastasalat med avocado og fetaost

Denne oppskriften har jeg laget i mer enn 10 ulike land!

Det er en av de oppskriftene som folk stadig spør om, og som man lager om og om igjen.

Den er kjempegod til grillmat og et godt alternativ til potetsalaten. 🙂

Pastasalat med avocado og fetaost

Du trenger:

400 gram pasta (gjerne sommerfuglpasta eller lignende)

3-4 bokser med lettrømme

5 vårløk (eller 1 rødløk)

2 fedd hvitløk

4 avocado (Viktig! De må være myke og modne, ellers kan de ikke brukes)

4 hardkokte egg

2 pakker med fetina eller annen fetaost

Kok pastaen og la den avkjøle (skyll i kaldt vann hvis du har dårlig tid).

Skjær vårløk, avocado egg og fetaost i mindre biter. Bland sammen alle ingrediensene og vend inn pastaen.

Kan lages opp til et par timer før servering. Settes da kaldt med plastfilm over.

 

Verdens aller beste sjokoladekake!

Som mange av dere vet har jeg i disse dagene vært fult opptatt med å spille inn programmer til Kakekrigen!

Det har vært svært hektiske og slitsomme, men også veldig artige dager!

Jeg har lært masse og har blant annet fått muligheten for å eksperimentere meg frem til denne helt fantastiske sjokoladekaken!

Monica Csango og Lars Lian ga meg flere gode tips, som jeg gikk hjem og prøvde ut. Og dette er resultatet:

Denne kaken er virkelig den beste sjokoladekaken jeg noen gang har smakt. Den er så myk og saftig at den smelter på tungen og sjokoladesmaken er god og rund samtidig som den smaker av masse deilig sjokolade.

Den er enkel å lage også! 🙂

Her får dere oppskriften:

Verdens aller beste sjokoladekake

4 egg
75 g mørkt rørsukker evt. Muscavadosukker
75 g vanlig sukker
100 g smør
1,5 dl kremfløte
350 g god mørk sjokolade helst 70 %
50 g melkekokesjokolade i god kvalitet
50 g hvetemel
1 ts ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang
Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
Smør en springform ca 23 cm i diameter. Kle med bakepapir. 
Visp egg og sukker sammen for hånd.
Ta frøene ut av vaniljestangen.
Ha smør, vaniljefrø og kremfløte i en kjele.
Varm opp til blandingen så vidt begynner å småkoke.
Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen.
Rør til blandingen er glatt og sjokoladen er helt oppløst.
Tilsett eggeblandingen og mel.
Ha røren i formen. 
Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter. Sjekk ofte!
Hele hemmeligheten med denne kaken er steketiden! Sjekk derfor allerede etter ca. 20 minutter.
Kaken skal ikke være helt stekt. Den skal være så stekt at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og flytende når du tar den ut av ovnen. Den stivner når den blir avkjølt.
Server gjerne lun med vanilje is eller nypisket krem og friske jordbær.

 

Da er jeg klar for Kakekrigen!

Som noen av dere kanskje har fått med dere, skal jeg være med på Kakekrigen som blir vist på Tv-kanalen Fem. Jeg vet enda ikke når det skal vises, men tenker det blir en gang til høsten.Jeg må innrømme at jeg angrer en smule! Jeg var nok ikke helt klar over hvor mye arbeid det innebærer. Det er ikke det at det er så veldig mye styr med opptak, det tar bare to dager, men når man er perfeksjonist, betyr det ganske så mye øving, prøving og feiling! Ha, ha, jeg må le av meg selv. De siste dagene og ukene føler jeg at jeg har vært begravd i sjokolade, kakekremer og kakedeig. Både kjøkkenet og familien min har fått kjørt seg i det siste. Det har blitt mange smaksprøver og mye vasking av kjøkkenet.Jeg eier egentlig ikke konkurranseinnstinkt, men skal jeg først stille opp på noe slikt, så må jeg vite at jeg har gjort mitt absolutt beste. Det spiller ingen rolle hvilken plass jeg kommer på eller om jeg vinner, men jeg må vite at jeg har gjort alt jeg kan. Jeg har heldigvis fått god hjelp av den nye Kitchen Aid kjøkkenmaskinen min. For en herlig maskin!! Utrolig bra kvalitet og så ser den jo også fin ut på benken. Jeg har lenge ønsket meg en slik, og da jeg fikk vite jeg var med i Kakekrigen og Tore Garden samtidig reklamerte med halv pris på Kitchen Aid måtte jeg bare slå til!Jeg fikk kjempebra service av Sølvi hos Tore-Garden, hun var utrolig hyggelig, hun svarte meg raskt og jeg fikk raskt sendt over maskinen. Strålende fornøyd! 🙂