Piknik i Frognerparken

For en deilig sommer vi har! Endelig flere dager med sol etter hverandre! 
Siste helg hadde vi en dag med barnefri og tok turen til Mathallen med en strandbag over armen. Vi ruslet rundt og lot oss friste av alle de deilige delikatessene vi så, og etter det gikk turen til Frognerparken. 
Deilig med litt kjærestetid også. 🙂
Foto: Franciska Munck-Johansen
 

Perfekt mat til stranda!

Lei av grillpølser?
Dette har blitt sommerfavoritten vår i år!
Super enkelt. Ta to nanbrød (du vet de man får kjøpt på butikken ved tacowrapsene). Ha på skinke og ost, og du har perfekt mat til grillen på stranda eller i hagen.
Når ikke vi har hatt med grill, steker jeg dem hjemmefra i sandwichjern og pakker dem sammen i matpapir i en stor matboks. De holder seg varme lenge og smaker kjempegodt!
Foto: Franciska Munck-Johansen
 
 

Verdens beste bringebær snitte fra Royal Copenhagens Smushi Kafé

Hvis du er en tur i København, vil jeg sterkt anbefale en tur innom Royal Copenhagens Smushi Kafé. Den ligger midt på Strøket rett ved Illums Bolighus og i bakgården til Royal Copenhagen.

De har et spennende interiør, som jeg fikk knipset litt bilder av, og de har Verdens beste bringebær snitte. Vi hadde egentlig sett oss ut en fristende kladdede sjokoladekake, men kelneren fortalte oss at folk kommer i busser helt fra Jylland, bare for å smake deres berømte bringebærsnitte, som det heter på dansk.

Og han hadde rett! Den var helt nydelig! Den smakte hjemmelaget, hjemmelaget og hjemmelaget.

Hvis ikke du har tenkt deg innom København med det første, har jeg funnet en oppskrift som kan gi deg samme smaksopplevelsen. Den er fra den danske Tv-serien Det søte liv, som er vist på NRK.

Fortsatt god sommer – allesammen! 🙂

Verdens beste bringebær snitter

ca 6 porsjoner

Smørdeig

  • 1/2 vaniljestang
  • 70 g melis
  • 150 g smør
  • 250 g hvetemel
  • ts bakepulver
  • 1/2 dl vann

Fyll

  • 250 g godt bringebærsyltetøy

Glasur

  • ca. 200 g melis
  • litt vann

Slik gjør du

Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten kniv. Frøene og en spiseskje melis blandes sammen med en liten kniv på bordet, så frøene fordeler seg.
Vaniljesukkeret og resten av melisen, romtemperert smør, hvetemel og bakepulver eltes sammen. Tilsett vannet til slutt og kna deigen smidig og glatt.
Sett deigen i kjøleskap 1/2 time før den skal kjevles ut. Trill den til en tykk lang pølse. Form pølsen i rikelig med mel til et rektangel ca. 20×30 cm. Del rektangelet i to lange strimler ca. 8×27 cm. Det er viktig at de er nøyaktig like store.
De to like strimlene bakes på bakepapir i 10-12 minutter ved 200 °C. Det er ok at strimlene virker halvstekte. Avkjøles og legges sammen med bringebærsyltetøy i midten.
Smør på et tykt lag glasur på toppen. La glasuren tørke. Skjær snitter med en skarp kniv.
 

En spennende dag!

Jeg har allerede godkjent innholdet til boken, og i dag fikk jeg første prøvetrykk av omslaget. Hurra! Det ser kjempefint ut!
Nå er alt godkjent og boken holder på å bli trykt!
Nå nærmer det seg ferdig bok! Jeg kan nesten ikke vente! 🙂
Klikk HER hvis du vil lese mer om boken og se liste over forhandlere.
 

Lekre lamper fra Markslöjd

Jeg har oppdaget Markslöjd. De har holdt på siden 1963 og er i dag et av Nord Europas ledende bedrifter inden belysning. De har et stort og spennende utvalg av lamper! Fra lekre krystallysekroner til mer moderne designlamper. Bare se disse herlige bildene:
Andre enn jeg som liker lamper? 🙂
Klikk HER for å se mer!
 

Hjeeeelp!! Sommerferiedrama!

I januar bestilte vi hus i Frankrike og gledet oss til å tilbringe sommerferien i koselige omgivelser. Men for et par dager siden fikk jeg denne beskjeden: Huset dere skulle leie er dessverre blitt solgt, da eieren er kommet i økonomiske vanskeligheter!

Hjeelp!

De fleste hus var leid ut, da det ikke er lenge til vi drar, og jeg så for meg at dette antakelig ikke kom til å gå så veldig bra. Jeg så sikkert på mer enn 500 hus før jeg endelig fant et som var brukbart i vinter. (Det er jammen meg ikke enkelt å drive med interiør, for da er det mye man ikke har lyst til å bo i når man nå først skal ha en ukes etterlengtet sommerferie). 😉

Heldigvis leide vi gjennom Provacances og ikke en privatperson. Det gikk noen dager og da hadde de funnet et hus som vi er strålende fornøyd med. Det kostet en del mer, men de sørget for at det ikke ble noen ekstrautgifter på oss. Godt å se at det fortsatt finnes bedrifter som setter en ære i å gi god kundeservise.

Her ser dere huset vi skal bo i. Nå gleder vi oss igjen 🙂

Ha en strålende helg alle sammen!

 

Utdrag fra boken Sanselige Rom

Sanselige Rom er et utrolig spennende prosjekt. Det er ofte ett eller to rom som skiller seg ekstra ut i et hjem, og denne gang har jeg fått mulighet for å velge ut det beste av det beste. 

Boken er, akkurat som Sanselig sommer og Sanselig jul, på 200 sider med mer enn 450 fargebilder. Den er trykt på kvalitetspapir og med stivbind og ekstra omslag. Denne gangen blir det også flott kobbertrykk på tittelen.

Klikk HER for å se hvor boken kan kjøpes.

Hvis du har butikk, kan du klikke HER for å komme direkte til Svangaard Brands som forhandler boken, eller send en mail til: jesper@svangaard.dk.

Her får dere et lite utdrag fra boken! Håper dere liker den!
Omslagsbildet har jeg tatt hos dyktige Marianne som sammen med Sølvi står bak Inspirasjonsguiden
Bilder fra Sølvi som sammen med Marianne står bak Inspirasjonsguiden
Bilder fra Tonje Boganes
Bilder fra Kjerstis Lykke
 

Mitt aller beste brukttips!!

NIB utfordringen i mai er Bruktduellen og mitt absolutt beste brukttips må være å bruke gamle vintagesarier!
Jeg bare elsker stoffene som er fulle av vakre detaljer og historie.
Sariene er gamle og alle er forskjellige. De kan kjøpes på Ebay for ca. 150 – 200 kr. per stk.
Hva synes dere?
Foto: Franciska Munck-Johansen
 

Kjempegod, sunn og enkel dessert

Dette er en sikker vinner hos oss!
Desserten ble til ved et tilfelle da en venninne ga meg dette supre tipset:
Du vet man ofte har bananer liggende som holder på å bli for gamle. Skrell dem og bryt dem i et par biter før du legger dem i fryseren. De kan brukes i alle typer smoothie og jeg liker aller best å bruke dem til denne desserten. (Den er så god at jeg kaller den en dessert, ikke en smoothie.) 🙂
Du trenger:
1 1/2 frossen banan
1 ts vaniljesukker
1 ss kakaopulver
1/4 – 1/2 l melk evt. litt kefir eller joghurt naturell
Litt revet hakket sjokolade (antioksidanter)
Ha alt uten om den revne sjokolade i en blender og kjør i vei til du får en myk og isaktig konsistens.
Blir konsistensen for fast, tilsett mer melk, blir den for løs tilsett mer frossen banan.
Helles på dessertglass eller andre store stetteglass og serveres med revet sjokolade.
Mmmm…