Riktig god jul og godt nyttår!

Kjære fine leser

Tusen hjertelig takk for at du har vært med meg og delt utrolig mange fine stunder og opplevelser i året som har gått.

Jeg gleder meg masse til det nye året og ikke minst gleder jeg meg til å dele masse inspirasjon med deg.

Jeg ønsker deg og dine en riktig god jul og et helt fantastisk nytt år!

Varme julehilsener

Skjermbilde 2016-12-22 kl. 17.13.28


Skjermbilde 2016-12-22 kl. 17.13.40
 

Den perfekte nyttårsdesserten – rask, enkel og kjempegod

Drømmedessert

Dette må være den enkleste og beste desserten jeg kan tenke meg!

Den ser imponerende ut, er laget på under ti minutter og smaker helt himmelsk. Hva mer kan man ønske seg?

Desserten kan lages i mange varianter. Her har jeg laget den med nøtter og sjokolade, men den er også kjempegod med friske bær til. Oppskriften har jeg fått av søsteren til en god venninne av meg, og den er allerede servert mange ganger her i familien!

Drømmedessert 
Til 6 personer

2 – 3 pakker is (Her er det brukt Nougat og hasselnøtter og Mørk og hvit sjokolade fra Diplom Is samt Oreo is fra Henig Olsen. Men du kan bruke akkurat den isen dere liker best, bare velg smaker som passer godt sammen. Du kan selvfølgelig også lage is selv, men det er ikke nødvendig.)
100 g marengs i mindre biter
150 g salte peanøtter
50 g mørk sjokolade, hakket i biter
Sjokoladesaus
Karamellsaus

Finn frem et stort og passe dypt fat. Lag kuler av isen og bygg opp en liten pyramide. (Fyll en liten skål med varmt vann, som du dypper isskjeen i, da blir det enklere å lage fine kuler).

Pynt med marengs, peanøtter og mørk sjokolade. Hell til sist over sjokolade- og karamellsausen. Server med en gang.

Tips: Desserten passer godt å servere når man er mange også. Oppskriften kan enkelt dobles. Da er den flott å servere i et stort fat.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Crinkle Cookies

Lyst på å lage skikkelig gode og superenkle julekaker? Da kan jeg anbefale Crinkle Cookies.😃🎄✨

De smaker som en blanding av kransekake og makroner og så ser de skikkelig fine ut også. De er til og med naturlig glutenfrie.🤗🎄

Du får ca 3 brett med denne oppskriften. Halvparten med kakao og halvparten uten.

Her får du oppskriften:

Crinkle Cookies

700 g mandelmel
500 g melis
Revet skall av en sitron
4 egg
3 teskjeer vaniljesukker
4 teskjeer kakaopulver
100 g melis til å trille kakene i

Start med å sette ovnen på 180˚C. Gjør klar tre bakebrett med bakepapir.

Bland sammen mandelmel, melis, revet sitronskall og vaniljesukker i en stor skål.

Pisk eggene lett sammen i en egen skål, og bland dem sammen med resten.

Jobb deigen raskt samnen med hendene.

Ha kakaopulver i halvparten av deigen.

Trill til små kaker. På størrelse med små plommer.

Trill dem i melis.

Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter til de er gylne.

De skal være myke inni og litt sprø på utsiden.

Oppbevares i kakeboks i romtemperatur. De egner seg også godt til å fryse.😊🎄✨

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Enkel men imponerende nyttårskake

nyttårskake-1015x1024

Dette må være den perfekte nyttårskaken!

Den ser imponerende ut, men er veldig enkel å lage. Den kan gjøres ferdig i god tid før gjestene kommer og den smaker helt fantastisk.

Nyttårskake

12 – 15 personer

To-etasjers festkake til nyttårsaften? Klart du kan! Deilige saftige sjokoladekaker pyntet med fløyelsmyk sjokoladekrem og daim-biter. Det blir ikke mye bedre! (Hvis du vil lage den i én etasje halverer du oppskriften og bruker en bunn som er ca. 20 cm i diameter.)

Bunner
300 g smeltet smør
6 egg
450 g sukker
2 dl rømme* eller Creme Fraiche
1 1/2 teskje pulverkaffe (Nescafé eller lignende) rørt ut i 2 ts vann
300 g mel
120 g bakekakao*
3 teskjeer vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
3 teskjeer bakepulver
1/2 teskje salt
 
Krem
275 g romtemperert smør
300 g Philadelphia kremost naturell
600 g melis*
1 1/2 dl bakekakao
1 ts vaniljesukker
2-3 spiseskjeer fløte eller melk 
 

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Smør to runde former på sidene (ca 21 og15 cm i diameter), og ha bakepapir i bunnen.

Start med å smelte smøret i en liten kasserolle eller i mikroovn. Sett det til avkjøling.

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Rør forsiktig inn rømme, det smeltede smøret, vaniljeekstrakt og kaffepulver rørt ut i vann. Du vil ikke smake kaffen, den vil bare forsterke sjokoladesmaken.

Ha de tørre ingrediensene i en egen skål. Bland de godt sammen.

Vend forsiktig inn de tørre ingrediensen.

Ha røren i formene. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter for den lille formen og ca 40-50 minutter for den store formen. Test med en kakepinne eller gaffel underveis, og ta kakene ut når deigen ikke lenger fester seg.

La kakene avkjøles med en tallerken over formene. Det gjør at kakene beholder fuktigheten. Sett dem eventuelt i kjøleskapet hvis du ønsker det skal gå raskere. Bunnene kan lages dagen før.

Del bunnene i to når de er helt avkjølte.

Lag kremen. Ha romtemperert smør i en stor skål. Pisk smøret i ca 30 sekunder. Ha i kremost og pisk i 30 sekunder til alt er godt blandet. Tilsett melis, bakekakao og vaniljesukker og bland på lav hastighet til alt er blandet. Øk til medium hastighet og pisk til du får en luftig konsistens. Tilsett sakte fløten litt etter litt til du får ønsket konsistens. Ikke tilsett for mye hvis du ønsker krem som holder. Pisk til du får en luftig konsistens ca et minutt.

Legg sammen kaken. Legg en av de største bunnene på et serveringsfat, ha på et lag med sjokoladekrem, ha den andre største bunnen over. Ha et lite lag med krem på midten av kaken og legg på den ene av de minste bunnene. Det gjør at kakene fester seg til hverandre. Ha på et lag med sjokoladekrem og ha på den siste minste bunnen.

Smør krem på sidene med en stor kniv eller spatel og dryss med hakket Daim-sjokolade.

Kaken holder seg godt i kjøleskap i flere timer.

Tips: Pynt kaken med stjerneskudd, da får du ekstra nyttårsstemning!

*Info til mine danske læsere: Rømme er det samme som Creme Fraiche. Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen/Kinsarvik.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

La gjestene lage sine egne mini-pavlovaer

Tenk så koselig å servere et brett med minipavlovaer, slik at hver enkel gjest kan lage akkurat den pavlova de liker best.

Det er også enkelt å servere, for alt kan gjøres helt ferdig i god tid og bare settes frem.

I tillegg til marengsbunnene kan du ha ulike typer bær, nøtter, sjokolade, karamellsaus, sjokoladesaus og lignende.

Det ble veldig populært her.

Her får du oppskriften:

Pavlovabrett
(Oppskriften gir ca 12 stk/passende til 6-8 personer)

Marengsbunner
4 eggehviter
1/4 teskje salt
250 g sukker
2 teskje Maizena
1 teskje eddik

Hjemmelaget Vaniljekrem
Frø fra en vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker
5 dl matfløte* eller kremfløte* (du kan også bruke halv melk og halv fløte).
4 eggeplommer
100 g sukker
25 g Maizena*

Krem
3 dl kremfløte*
2 teskjeer vaniljesukker

Tilbehør

Ulike typer bær, sjokoladebiter, mandler, sjokoladesaus, karamellsaus og lignende. Bruk det dere liker best.

Sett stekeovnen på 100 grader varmluft. (Vær obs på at temperaturen skal settes ned til 90 grader når du setter marengsen i ovnen.)

Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Det tar ca 10 minutter. Marengsen skal være ganske stiv. Den skal se omtrent slik ut når du snur vispen:

Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetipp.

Sprøyt ut bunnene. Start i midten og lag så en ekstra kant rundt, slik at du får både bunn og kant.

Sett marengsbunnene i ovnen.

Sett gradene på stekeovnen ned til 90 grader. Stek dem i 1 1/2 time i midten av ovnen.

Skru av ovnen og la marengsbunnene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten. Du kan lage bunnene flere dager i forveien. Jeg pleier å oppbevare dem i stekeovnen. Men de kan også oppbevares i en stor kakeboks.

Lag vaniljekremen.

Skjær vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp innimellom.

Ta frem en skål og pisk sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp imens. Ha alt tilbake i kasserollen.

Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etter hvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen. Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.) Avkjøl helt. Kan lages flere dager før og oppbevares i kjøleskap.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem.

Sett frem alt i ulike skåler. Du kan gjøre alt klart flere timer før servering. Oppbevar krem og vaniljekrem i kjøleskapet og ta det frem rett før servering.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Overdådig iskake med Brownies

Dette er en av favorittkakene mine! Den er veldig enkel å lage. Den smaker helt fantastisk og ser imponerende ut, samtidig som alt kan gjøres ferdig i god tid.

Du kan gjerne lage hjemmelaget is, men jeg synes den smaker like godt med en ferdig is av god kvalitet.

Overdådig brownie-iskake

Brownies
6 egg
700 g eller 8 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin/brunt sukker det gir en ekstra rund smak.)
450 g smeltet smør (Jeg bruker alltid meierismør)
300 g eller 5 dl hvetemel
80 g eller 2 dl bakekakao*
4 teskjeer vaniljesukker
300 g revet marsipan (kan utelates)
En stor håndfull lett hakkede macadamia nøtter (kan utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)
Is
2 pakker god is (tilsammen 2 liter). Bruk favoritt-isen din, eller lag isen selv hvis du foretrekker det. Her er det brukt valnøtt-is,
Pynt
50 g peanøtter
Ev. litt sjokoladesaus eller smeltet sjokolade til pynt
Litt melis*
Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Smør en firkantet form ca. 20 x 30 cm samt en rund form på ca. 24 cm.

Rør egg og sukker lett sammen med en stor visp*. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Tilsett gjerne revet marsipan litt om gangen. Rør innimellom slik at marsipanen blir godt fordelt i røren. Bruk gjerne en stor visp til å fordele marsipanen godt i røren.

Fordel røren i formene. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 15 – 30 minutter.

Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter.

Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownies kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye.

Avkjøl kakene med et tørkehåndkle over slik at de beholder fuktigheten. Kan også avkjøles i kjøleskap.

Ta isen ut av fryseren. Rør isen myk. Ha isen i formen over browniebunnen. Sett formen i fryseren i minst et par timer.

Ta formen ut av fryseren ½–1 time før servering. Hvis det er vanskelig å få isen ut av formen, kan du senke formen i varmt vann i 10–15 sekunder. Gjenta til isen slipper.

Skjær brownien fra langpannen i mindre biter, ca. 3 x 3 cm. Dryss med melis.

Pynt med sjokoladesaus, browniebiter og peanøtter.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Melis er flormelis. 

fotob_8691


Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Brownies og Pavlova kake

Hva får man hvis man blander to av verdens beste kaker? Brownies, og Pavlova? Da får man dette festfyrverkeriet av en kake!

Saftig browniesbunn med hjemmelaget vaniljekrem og lettpisket krem, lagt sammen med luftig marengsbunn og toppet med friske bær! En uslåelig kake som passer til alle de små og store festene.

Det meste kan gjøres ferdig dagen før, slik at det bare er å legge kaken sammen før servering.

Verdens beste festkake
15 – 20 kakestykker

Brownies
6 mellomstore egg
300 g muscavadosukker eller mørk rørsukker (brun farin)
300 g vanlig sukker
250 g god mørk sjokolade
450 g smør
300 g hvetemel
3 teskje ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 2 vaniljestenger
200 g marsipan

Marengsbunn
4 eggehviter
1/4 teskje salt
250 g sukker
2 teskje Maizena
1 teskje eddik

Vaniljekrem
Frø fra en vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker
5 dl matfløte eller kremfløte*
4 eggeplommer
100 g sukker
25 g Maizena

Pynt
3 dl kremfløte*
1 ss sukker
Bringebær, blåbær, jordbær (2 pakker av hver)
evt flagg
Litt melis* til pynt

Sett stekeovnen på 120 grader. Bruk over og undervarme.

Start med marengsbunnen. Smør en liten langpanne ca 20 x 30 cm, og ha i bakepapir.

Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena og eddik. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Pass på at du ikke visper for lenge, da blir blandingen klumpete.

Hell marengsen i langpannen. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten.

Lag brownien. Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Smør en liten langpanne ca 20 x 30 cm, og ha i bakepapir.

Rør sammen egg og sukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.
Smelt smøret i en kasserolle.
Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er delt i mindre biter. Rør til du får en glatt og myk masse.
Ha massen i eggeblandingen mens du rører godt.
Sikt melet i bollen. Bland i alt det tørre til du får en deilig seigtflytende røre.
Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør i mellom, slik at marsipanen blir godt fordelt i røren.
Ha røren i langpannen.
Stekes på 175 grader varmluft i 20 – 25 minutter.
Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter.

Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownie kan ha en nesten flytende kjerne. Den må for all del ikke bli stekt for mye. Stekeprosessen fortsetter etter kaken er tatt ut av ovnen.
Ta kaken ut av ovnen, la den stå med et tørkehåndkle over, slik at den ikke blir tør.

Lag vaniljekremen. Skjær vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp innimellom.

Ta frem en bolle og visp sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp imens. Ha alt tilbake i kasserollen.

Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etterhvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen . Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.)

Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.

Gjør klar bærene. Pisk kremen stiv, smak til med sukker.

Legg først brownien på et stort fat, ha på halvparten av vaniljekremen, så halvparten av kremen og litt bær. Legg over marengsen, ha på resten av vaniljekremen og bær, legg gjerne litt bær rundt kaken også. Da er kaken klar til servering.

*Tips til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Konfektkake med snølandskap av marengs

Annonse

Konfektkake med marengs er uimotståelig godt. Den søte marengsen passer perfekt til sjokoladekaken, og med litt juletrær og rådyr ser den ut som et lite snølandskap. Jeg servérer den gjerne med litt friske blåbær eller bringebær til, da blir den ekstra god.

Sjokoladekaken er laget i Airfryer, og det kan anbefales. Sjokoladekaken ble myk og god inni og litt sprø utenpå.

Alt kan selvfølgelig også lages i vanlig ovn. Men det ble ekstra godt i Airfryeren.

En airfryer er et kjøkkenapparat som steker mat ved å sirkulere varm luft rundt maten. En airfryer kan erstatte en frityrgryte, tradisjonell ovn, stekepanne, mikrobølgeovn og grill.

Jeg har en Cosori premium airfryer og er kjempefornøyd med den. Vi bruker den til mye forskjellig, og den er veldig enkel både å bruke og gjøre ren. Det er en av de mest solgte modellene i verden. Den har fått best i test i mange ulike tester og den har fått 4,7 av 5 stjerner basert på over 55 000 kundevurderinger.

Du får 1000 kroner i rabatt i disse dagene.😊

Se mer på: www.cosori.no

Her får du oppskriften:

Sjokoladekaken kan du lage opp til en uke før og fryse ned. Eller dagen før og oppbevare den i kjøleskap. Marengsen lager du samme dag.

Ha figurene og trærne i kokende vann for å sterilisere dem før de kommer på kaken. (La dem tørke godt først.)

Konfektkake med snølandskap
(til 6 personer)

Konfektkake:
150 gram smør
135 g (1,5 dl) sukker
135 g (1,5 dl) brunt sukker
40 g  (1 dl) bakekakao*
1-2 teskjeer vaniljesukker
120 g (2 dl) hvetemel
2 egg
1 knivspiss salt

Marengs
4 eggehviter
1/4 teskje salt
250 g sukker
2 teskjeer Maizena

Forvarm Airfryeren, eller sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.

Ha smøret i en stor skål. Tilsett sukker, brunt sukker, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen.

Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper.

Hell røren i formen.

Hvis du bruker Airfryer steker du kaken ved 160 grader i 30 – 35 minutter. Hvis du bruker vanlig ovn steker du den midt i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 – 20 minutter.

Det er viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller for lite enn for mye, da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av Airfryeren eller ovnen og la den avkjøle.

Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig kladdy konsistens. (Du kan også lage den opp til en uke før og fryse den).

Hvis mulig kan du gjerne ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken får romtemperatur før du har på kremen.

Lag marengsen.

Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret og Maizena litt om gangen. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Det tar ca 10 minutter.

Pynt kaken med trær og figurer. Den kan gjøres helt ferdig opp til et par timer før servering.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Delfiakake – en skikkelig juleklassiker

Delfiakake er en skikkelige juleklassiker. Jeg husker den selv fra jeg var liten. Moren min pleide å lage den og det var alltid stas når den ble tatt frem. På dansk kaller vi den for «Kiksekage».

Den er enkel å lage og kan gjøres ferdig flere dager før servering.

De fleste serverer den med geletopper som pynt, og det er også veldig godt. Jeg synes den blir ekstra god med bringebær på toppen. Det er lite som passer så godt sammen som mørk sjokolade og bringebær. Siden det er en ganske mektig kake er det også godt med friske bringebær til. Men velg det du liker best.

Om du vil kan du ha ekstra lag med marsipan sammen med kjeks. Det blir også veldig godt.

Hvis ikke du har Delfia i huset, kan du bruke smør i stedet.

Delfiakake

250 g mørk sjokolade
4 spiseskjeer sterk kaffe
1 pakke Delfia (250 g)*
2 egg
3 spiseskjeer sukker
1/2 pakke Per kjeks (eller annen søt kjeks) Mariekjeks kan også brukes.
Ev marsipan
1 pakke bringebær* til pynt

Kle en 1 liters brødform med plastfilm eller bakepapir og sett frem kjeksen.

Lag sterk kaffe og sett den til side.

Ha delfiafett i en kjele på svak varme til den så vidt er smeltet. Tilsett sjokoladen i biter og la den smelte sammen med fettet. Det er viktig at du bruker veldig svak varme, ellers kan sjokoladen klumpe seg.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Rør inn smeltet delfiafett og sjokolade i eggedosisen, litt om gangen. Tilsett 4 spiseskjeer av kaffen. Rør til du får en blank og fin sjokolademasse.

Ha sjokolademassen lagvis med kjeks og eventuelt marsipan.

Sett Delfiakaken i kjøleskap dekket med plastfilm. Det kan ta noen timer før den stivner. Lag den derfor gjerne dagen før.

La den stå kjølig til den skal serveres.

Den holder seg i flere uker.

Serveres med bringebær på toppen.

*Info til mine danske læsere: Delfiafett er Palmin (kan erstattes af smør), bringebær er hindbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Super enkel og kjempegod iskake

Dette må være en av de enkleste iskakene jeg har laget!

Den er perfekt hvis du skal ha gjester og ikke har tid eller lyst til å stå i timevis på kjøkkenet.

Hvis du vil kan du selvfølgelig bruke hjemmelaget is. Du finner oppskrift på det her:

Her får du oppskriften:

Enkel og kjempegod iskake
6-8 personer

2 pakker vaniljeis (firkantede)
1 pakke is (vanlig) Bruk din favoritt is
Sjokoladesaus, gjerne av typen som stivner på isen
Karamellsaus
Karamellbiter
Sjokoladekuler
2 pakker jordbær
2 pakker bringebær*
8 kokosboller

Slik gjør du:

1. Legg isen på et fat.

2. Ha på Sjokoladesaus.

3. Lag kuler av isen og legg de på. (Tips: Ha iskaken i fryseren slik den er nå. Da sparer du tid når den skal serveres og den holder seg lenger uten å smelte.)

4. Ha på striper av sjokoladesaus og karamellsaus. Topp med karamell- og sjokoladebiter. Pynt med bær og kokosboller.

Voila! Ferdig iskake!

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.