Kjempegod, sunn og enkel dessert

Dette er en sikker vinner hos oss!
Desserten ble til ved et tilfelle da en venninne ga meg dette supre tipset:
Du vet man ofte har bananer liggende som holder på å bli for gamle. Skrell dem og bryt dem i et par biter før du legger dem i fryseren. De kan brukes i alle typer smoothie og jeg liker aller best å bruke dem til denne desserten. (Den er så god at jeg kaller den en dessert, ikke en smoothie.) 🙂
Du trenger:
1 1/2 frossen banan
1 ts vaniljesukker
1 ss kakaopulver
1/4 – 1/2 l melk evt. litt kefir eller joghurt naturell
Litt revet hakket sjokolade (antioksidanter)
Ha alt uten om den revne sjokolade i en blender og kjør i vei til du får en myk og isaktig konsistens.
Blir konsistensen for fast, tilsett mer melk, blir den for løs tilsett mer frossen banan.
Helles på dessertglass eller andre store stetteglass og serveres med revet sjokolade.
Mmmm…
 
 

Duggfersk inspirasjon fra Paris!

Da er jeg hjemme igjen etter fire herlige dager i Paris!
Været var ekte aprilvær, med bruk for både paraply og solbriller, men temperaturen var god og det var deilig å få litt nye inntrykk og opplevelser.
Vi bodde på et skikkelig romantisk og spennende hotell (mer kommer i eget innlegg) på Montmartre rett ved Sacré  Coeur.
Jeg gikk selvfølgelig på oppdagelse for å finne litt godbiter som jeg kunne vise dere. Her får dere derfor litt duggfersk inspirasjon rett fra Paris:
Bli med meg på en liten inspirasjonstur! 🙂
Merci var en opplevelse med sine tre etasjer fulle av spennende interiør og tre ulike kaféer. Se mer her.
 Hengende planter er visst inn nå 🙂
 Sjekk denne fantastiske desken laget av gamle takplater!
 Kofferter i glade vårfarger
 Elsker lokalet med høyt til taket og frittlagte takbjelker!
Gigantisk lysekrone av skjell
 Industrisnadder
 Lamper er undervurdert. Disse to gjør mye ut av seg. Kanskje man kunne ha laget dem av to store kurver!
 Herlig blanding
 Grafisk borddekking
 Sjekk reolen – tøff!
 Glad lysekrone
 Hundeinspirert interiør i friske farger
 Rice Rice baby!
 Fantastisk trapp!
 Herlig gammelt reisverk.
 

Sommeren er på vei!

I dag utkommer første sommerutgave av Vakre Hjem og Interiørs Hytter og landsteder. Jeg bidrar med en artikkel fra Line og Thomas’ fantastiske sommerhus på Larkollen. Elsker stilen deres! Avslappet og skikkelig sommerfølelse.
De står bak klesmerket ChillNorway, og i sommerhuset deres lever de etter budskapet i klesmerket deres. Her er det Chill Living og late sommerdager. 
 
Les hele artikkelen i:
I SALG NÅ!
 

Dagens tips! Slik får du flott lys i skjell-lampen!

Jeg har flere skjell-lamper som jeg synes er kjempefine, men som er litt vanskelige å få lys i. Jeg har prøvd med vanlig lyspære, men uansett watt-styrke, så blir ikke lyset noe fint.
Nå har jeg fått takk i kjempefine cottonlights.  Fant dem hos Wow Effect. De ga den helt riktige effekten jeg var ute etter et mykt og koselig lys. 
Her ser dere hvordan det ble i stua.
Jeg fikk også tak i en fin sort hvit lenke til gutterommet.
 

Bli dagens helt i skibakken – med verdens beste hjemmelagde glühwein!

Denne fantastiske oppskriften har jeg fått lov å gi videre fra Norefjellhytta på Norefjell.
Et helt spesielt sted dere bare må dra innom hvis dere skal til Norefjell i Påsken. Jeg var der for å lage en artikkel om dem og stedet overgikk alle forventningene mine.
Gjør klar glühweinen og ha den på termos før du drar ut på tur, da blir du dagens helt i fjellheimen:
NorefjellHyttas glühwein
3 dl vann
3 dl sukker
1 vaniljestang skjært på langs (kan erstattes av 2 ts. vaniljesukker)
1 ts nellikspikrer

3 kanelstenger eller 1/2 ts støtt kanel 

evt. litt anis etter smak

1 appelsin
1 sitron
god rødvin med masse smak,
kan erstattes av god rød saft hvis du ønsker en alkoholfri variant
Kok opp alt bortsett fra
vinen.
La laken trekke over natta. (Du kan lage laken flere dager i forveien og bare ta den med på hytta). Jeg lagde en porsjon i går. 🙂
Når du skal bruke den gjør du følgende:
Kok opp laken på nytt. Du
skal bruke en del lake til tre deler vin.
Når laken koker, tilsettes
vinen. Det må ikke koke heretter!
Server med appelsinbåter og
litt av krydderet.
Her får dere et par bilder fra stedet: (Som for øvrig også har verdens hyggeligste eiere.)


 Foto: Franciska Munck-Johansen

 

Helt herlige påske egg!

Disse påskeeggene er barnas favoritt. De er enkle og morsomme å lage. Man blåser bare ut innholdet av 2-3 egg, skyller eggene med vann, smelter hvit og mørk sjokolade i mikroovn og helder dem i eggene skiftevis. (Tips: Lag et litt større hull, der sjokoladen skal helles i, da blir det ikke så mye søl.

Etter de har stått noen timer i kjøleskapet er det bare å åpne og se. 
Også moro å servere til påskefrokosten som en overraskelse.
Hva synes dere?
 

Påskekos og verdens beste ostehorn

I påsken eller i ukene før påske er det koselige å invitere til litt påskekos!
Finn frem det du har av hobbyting eller ta en tur på hobbybutikken og inviter noen gode venninner med barn! Du kan også be alle om å ta med litt hver.
Litt påskegodt på bordet hører med, men ellers er det ikke mye tid til å spise når man holder på. Ostehorn synes jeg er perfekte å servere. De er enkle å lage, smaker helt nydelig, lukter godt og alle liker dem.
Jeg fikk denne oppskriften for mange år siden og de blir alltid store, luftige og kjempegode. En av de oppskriftene man alltid lykkes med. Jeg har derfor lyst til å dele oppskriften med dere:
Verdens beste ostehorn:
Til 3 brett med horn (24 stk)
1 liter lettmelk
200 g smør
2 pakker gjær (helst fersk, men tørgjær kan også brukes)
1 ts salt
2 ss sukker
Mel til deigen henger godt sammen ca. 22 dl.
Revet ost (Norvegia, Jarlsberg eller lign.)
egg til pensling
Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken. Varm opp til det er fingervarmt. 
Ha smuldret gjær, sukker og salt i en bakebolle. Tilsett den varme melkeblandingen. Rør til gjæren er oppløst og tilsett mel, litt og litt til du får en fast deig. 
La deigen heve under lokk et varmt sted i ca. 40 minutter.
Del deigen i tre like store deler. Kjevle ut til en stor sirkel og del opp i 8 trekanter. Bruk gjerne pizzahjul til å dele opp deigen.
Ha godt med revet ost på hver trekant og rull sammen til horn. 
La hornene heve i ca. 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg. Ha evt. litt ost på toppen av ostehornene. Eller dryss med sesamfrø hvis du liker det.
Stekes ved 220 grader, midt i ovnen ca. 10 minutter.
Serveres lune.
Egner seg godt til frysing. Varmes i ovnen før servering.
 

Verdens beste vafler!

Dette er svigermors oppskrift som har vært i familien i årevis. Jeg synes det er verdens beste vafler, og har derfor lyst til å dele oppskriften med dere.
Verdens beste vafler:
4 egg
4 kopper hvetemel
2 kopper sukker
2,5 kopp melk
100 g smeltet smør
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
litt salt
Pisk sammen egg og sukker. Rør inn melk Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre. La gjerne røren svelle i 10 – 15 minutter. Tilsett smeltet smør og stek vaflene gylne.
Serveres med ønsket tilbehør som rømme, syltetøy eller smør og brunost. 
Jeg har selv laget min egen vri som gir super gode – og sunne vafler. Det er grove vafler med müsli, ost og skinke. På vinteren når det er fint vær, tar vi av og til vaffeljernet ut og steker vafler ute. Det lukter så godt og er dejlig med helt nystekte vafler. Da er det supert med disse vaflene for de trenger egentlig ikke tilbehør og er som et lite måltid. Og barna elsker dem. 
Verdens beste sunne vafler:
4 egg
3 kopper hvetemel
1 kopp müsli
1/2 kopp sukker
150 g skinke i mindre biter
200 g revet ost (Norvegia eller lignende)
2,5 kopp melk
100 g smeltet smør
2 ts bakepulver
litt salt
Pisk sammen egg og sukker. Rør inn melk Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre. Tilsett smeltet smør, skinke og revet ost. Stek vaflene gylne.
Er gode som de er, men kan også serveres med rømme.
Deilig når solen varmer i solveggen. Bildet er fra siste helg. 🙂
 

TUSEN – HJERTELIG – TAKK!!

Kjære alle mine fantastiske lesere!
Jeg har nå rundet 1 million besøk, og vil takke dere av hele mitt hjerte for at dere har hatt lyst til å følge meg og dele smått og stort med meg.
Da jeg begynte å blogge for tre år siden hadde jeg på ingen måte sett for meg at det skulle bli så moro og så givende. Jeg husker fortsatt at jeg var lykkelig da det var bare 100 som hadde vært innom bloggen min. 🙂
Jeg er ydmyk og takknemlig for alt godt som har skjedd og for alle de gode stundene jeg har delt med dere. Jeg gleder meg til mange gode stunder sammen med dere fremover!
Tusen hjertelig takk!
🙂
Foto: Franciska Munck-Johansen