Milliardær Brownies! Ja, takk!

Brownies er godt, milliardær Brownies er fantastisk godt! Myk saftig brownie dekket med mørk og hvit sjokolade toppet med hjemmelaget karamellsaus. Mmm, dette er litt av en kake.

Kaken er også testbakt av Sandra Crisp, som var deltaker i Kakekrigen sesong 4. Her ser du hva hun synes om kaken:

En god og saftig kake med en dyp sjokoladesmak. Smaker godt til og med flere dager etter den er laget. Den var også rask og enkel å lage.

Du trenger ikke bruke hjemmelaget karamellsaus til kaken, men hvis du ønsker det får du oppskriften under.

Milliardær Brownie
Ca. 35 stk.

Brownie
3 egg
300 g sukker
125 g god mørk sjokolade
225 g smeltet smør
150 g hvetemel
80 g bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
1/4 teskje salt (gjerne Maldonsalt)
200 g revet marsipan

Pynt
200 g mørk sjokolade
200 g hvit sjokolade
50 g pekannøtter
God (gjerne saltet) karamellsaus (Diplom is har en skikkelig god en, du kan også lage den selv.) Se oppskrift under på karamellsaus.

Sett ovnen på 175 grader varmluft.
Smør en firkantet form ca. 20 x 30 cm.

Rør sammen egg og sukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis. Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er hakket i mindre biter. Rør til du får en glatt og myk masse. Ha massen i eggeblandingen i en tynn stråle mens du rører godt.

Ha mel, bakekakao og vaniljesukker i en egen bolle og rør det sammen med en stor visp. Ha det i eggeblandingen og bland til du får en deilig, seigtflytende røre.

Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør innimellom slik at marsipanen blir godt fordelt i røren.

Ha røren i formen.

Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 20–25 minutter.

Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter. Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownies kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye.

Avkjøl kaken med et tørkehåndkle over slik at den beholder fuktigheten. Kan også avkjøles i kjøleskap.

Skjær kaken ut i 35 biter (ca. 4 x 4 cm per stykke). Jeg er ikke så glad i kantene og pleier å skjære dem fra, men det er smak og behag.

Smelt sjokoladen i to ulike skåler i mikrobølgeovn eller vannbad.

Pynt med litt karamellsaus først, så mørk og så hvit sjokolade. Lag sirkelmønster med en spisepinne eller lignende og topp med hakkede pekannøtter.

Tips: Rist gjerne pekannøttene litt på en tørr stekepanne for ekstra nøttesmak.

*Tips til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende.

Hjemmelaget Karamellsaus

Hvis du ønsker å lage karamellsaus selv, kan du bruke denne oppskriften:

2 dl kremfløte
1 dl sukker eller brunt sukker
1 dl lys sirup
100 g smør

Ha fløte, sukker, sirup og halvparten av smøret i en kasserolle. Kok opp og la blandingen koke til til du får en passe tykk konsistens og en fin brun farge. Det tar ca 10 – 15 minutter.

Ta kasserollen av platen. Ha i resten av smøret og rør til alt smøret er smeltet.

Karamellsausen holder seg flere uker i kjøleskapet.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Bacon innbakt i amerikanske pannekaker

Bacon innbakt i amerikanske pannekaker! Wow! Da jeg første gang hørte om det var min første tanke, hvorfor i alle dager har jeg ikke tenkt på det før!

Det er jo helt genialt!

Det smaker bare helt fantastisk og det er enkelt å spise. Det er bare å dyppe pannekakene i lønnesirup eller hva man liker best.

Barna elsket det og det er garantert ikke siste gang vi lager det.

Perfekt til en søndagsfrokost/brunch og får du noe igjen er det ekstra godt på matpakken.

Her får du oppskriften. Porsjonen passer til ca 4 personer.

Amerikanske pannekaker

4 egg
5 dl lettmelk
100 g smeltet smør
6 dl hvetemel
3 teskjeer bakepulver
3 spiseskjeer sukker
1/2 teskje salt
1 teskje vaniljesukker

3 pakker bacon i skiver

Sett ovnen på 225 grader.

Legg baconskivene på bakeplater med bakepapir og stek dem sprøe i ovnen. Det tar 10-15 minutter. La dem dryppe av på kjøkkenpapir.

Du kan selvfølgelig også steke dem i en stekepanne, men det er både raskere og enklere i ovnen og enklere å gjøre rent.

Rør alle ingrediensene til pannekakene sammen. Bruk gjerne en rørebolle/kjøkkenmaskin eller stavmikser. Du kan også vispe det sammen for hånd. Rør til du får en jevn og fin røre.  Røren skal være ganske tykk, omtrent som tykk vaffelrøre.

La røren stå i ca. 15 minutter.

Stek pannekakene på vanlig stekepanne.

Ha litt smør i pannen og lag tre avlange pannekaker. Legg et baconstykke på hver med en gang, og hell over en ny runde med røre.

Snu pannekakene når de er gylne.

De kan stekes i god tid og varmes i ovnen ved 100 grader ca. 15–20 minutter før de skal spises. Dekk dem med aluminiumsfolie slik at de ikke blir tørre.

Server gjerne tradisjonelt med lønnesirup. Syltetøy, melis eller lignende er også godt.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Verdens beste oreokake

«Jeg har bare ett ord å komme med! HALLELUJA! ­Enkel kake å lage og fantastisk gode smaker ­sammen!»

Veldig hyggelig med slike tilbakemeldinger.

Dette er en drøm av en kake som det finnes mange varianter av.
Denne oppskriften har hjemmelaget sjokolademousse og smaker helt himmelsk.

Her får du oppskriften:

Verdens beste Oreo kake

Ca. 24 stykker

Bunn
2 pakker Oreo-kjeks (28 oreokjeks – 308 g)
100 g smeltet smør

Sjokolademousse
3 dl kremfløte*
100 g sukker
25 g bakekakao*
1/2 teskje vaniljesukker

Oreofyll og kremfyll
225 g Philadelphia kremost naturell
2,5 dl melis*
7 Oreokjeks ca 75 g
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker

Pynt
7 Oreokjeks ca 75 g

Start med å lage bunnen:

Grovhakk 7 Oreokjeks til pynt, sett dem til side.

Knus 2 1/2 pakke (35 stk) Oreo-kjeks i en food processor eller lignende (Du kan også ha dem i en kraftig plastpose (for eksempel ziplock) og knuse dem forsiktig med en flaske eller lignende). Sett til side ca 1,5 dl knuste kjeks til Oreofyllet.

Smelt smøret og rør det sammen med resten av kjeks­smulene. Ha blandingen i en liten langpanne på ca. 20 x 30 cm (Du kan også bruke en rund form om du ønsker bruk da en form på ca 26 cm i diameter. Press den lett sammen mot bunnen.

Lag sjokolademoussen:

Ha alle ingrediensene til sjokolademoussen i en kjøkkenmaskin og pisk til du får konsistens som sjokolademousse.

Ha sjokolademoussen over kaken.

Lag Oreofyllet og kremfyllet:

Miks kremosten med melis til en luftig masse. Ha det i en egen skål.

Stivpisk kremfløten (3 dl), bland ca. en tredjedel av kremen med kremostblandingen og 1,5 dl knuste Oreokjeks som du satte til side tidligere.

Bland ­resten av kremen med vaniljesukker. Ha først Oreofyllet og så kremfyllet på kaken.

Dryss over de grovhakkede Oreokjeksene til pynt.

La kaken stå kaldt til den skal serveres.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Enkel, saftig og kjempegod kake

moreller_13

Har du lyst til å lage en super enkel og kjempegod kake? Da kan denne anbefales. Den passer ekstra godt om du har epler, plommer, fersken, moreller eller lignende til overs. En god måte å få brukt opp ekstra bær eller frukt. Du kan også bruke frosne bær.

Marsipanen er hemmeligheten i denne kaken. Den gjør den saftig og god, og ikke minst veldig holdbar. Kaken er rask å lage, og holder seg godt i fryseren. Del gjerne i kakestykker før du fryser den, da har du alltid noe godt å servere hvis du skulle få uventede gjester, eller bare får lyst på noe godt selv.

Enkel saftig og kjempegod kake
Til 8–10 personer

Kake
100 g smør
3 egg
200 g sukker
175 g hvetemel
2 teskjeer vaniljesukker
1 teskje bakepulver
200 g revet marsipan eller kransekakemasse
300 – 350 g epler, plommer, moreller* eller andre bær
50 g skivede mandler

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en firkantet form på ca 20 x 30 cm.

Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og sukker til eggedosis.

Ha mel, vaniljesukker og bakepulver i en egen bolle. Bland sammen med en stor visp. Tilsett revet marsipan og smeltet smør, og bland godt.

Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott. Ha i bærene til slutt og dryss med skivede mandler.

Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 25 – 30 minutter, eller til kaken er gylden og det ikke lenger fester seg deig på en kakepinne.

Kaken er god rett fra ovnen med pisket krem eller vaniljeis.

*Info til mine danske læsere – Moreller er kirsebær.

moreller_12

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Fantastisk godt hvitløksbrød med Mozzarella

Har du lyst til å lage noe som er utrolig godt og samtidig er veldig enkelt å lage? Da kan jeg anbefale dette fantastisk gode hvitløksbrødet med mozzarella.

Bare duften gjør det verdt å lage. Passer perfekt til en god salat, suppe eller lignende.

Her får du oppskriften:

Sykt godt hvitløksbrød med Mozzarella

75 g smør
5 dl melk
1 pakke (50 g) fersk gjær eller 1 pakke tørrgjær (12 g)
1 teskje (strøken) salt
1 teskje honning eller 2 teskjeer sukker
1 egg
1000 g eller ca 16 dl hvetemel

Topping:
100 g smeltet smør
2-3 fedd presset hvitløk
En håndfull hakket persille eller 2-3 teskjeer tørket provence krydder
300 g Mozzarella ost

Finn frem en paiform eller lignende som er ca 26 cm i diameter.

Smelt smøret, tilsett melken og varm opp til det blir håndvarmt.

Ha smuldret gjær eller tørrgjær i en stor skål sammen med salt og honning eller sukker.

Ha den varme melkeblandingen i skålen og rør til gjæren har løst seg opp.

Tilsett et egg og mel og elt deigen godt sammen. Bruk så mye mel at du får en fast og fin deig.

Heves i 40 minutter under lokk, eller med plastfilm over. Sett gjerne skålen et lunt sted.

Lag toppingen.

Skjær Mozzarellaen i mindre biter.

Smelt smøret og bland dert med presset hvitløk, persille eller tørket Provence krydder. Smør paiformen med litt av blandingen.

Når deigen er ferdig hevet triller du den til boller. Ha dem i formen og hell over urteblandingen.

Stikk mozzarellabitene ned mellom bollene.

Etterhev under plastfilm i 30 minutter. (Hvis du har dårlig tid kan du stå over etterhevingen. Jeg har alltid litt dårlig tid og har gjort det flere ganger. Det går helt fint.)

Hvis du får deig til overs, er det bare å sette dem på en egen bakeplate med bakepapir, de skal stekes litt kortere tid enn resten.

Stekes ved 200 grader i 20 – 25 minuttter til det er gyllent og høres hult ut når man banker på det.

Serveres varmt rett fra ovnen.

Det egner seg godt til å fryse og kan lages opp til 2 uker i forveien. Da fryser du det ned når det er stekt, tiner det og varmer det i ovnen i 10-15 minutter ved 150 grader før det skal serveres.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Deilig kladdkake med bringebærkrem

Jeg elsker kladdkake, deilig myk i midten og full av god sjokoladesmak. Toppet med bringebærkrem blir dette litt av en festkake som i tillegg er super enkel å lage.

Her får du oppskriften:

Kladdkake
150 gram smør
135 g (1,5 dl) sukker
135 g (1,5 dl) brunt sukker
40 g  (1 dl) bakekakao*
1-2 teskjeer vaniljesukker
120 g (2 dl) hvetemel
2 egg
1 knivspiss salt

Bringebærskum
200 g frosne eller ferske bringebær*
3 spiseskjeer melis*
Ev 1 teskje sitronsaft (kan utelates)
3 dl kremfløte

Pynt
1 pakke ca 200 g bringebær
Litt melis

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 – 24 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.

Ha smøret i en stor skål. Tilsett sukker, brunt sukker, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen.

Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper.

Hell røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 15-18 minutter.

Det er viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller for lite enn for mye da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av ovnen og la den avkjøle.

Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig kladdy konsistens.

Hvis mulig kan du gjerne ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken får romtemperatur før du har på bringebærskummet. Men du kan også gjøre det enkelt å gjøre alt klart flere timer før og ha den stående i kjøleskap. (Det ender jeg som regel opp med).

Slik lager du bringebærskummet:

Tin bærene. (Du kan ev. legge posen i varmt vann, da går det raskt). Ha bær, melis og sitronsaft i en blender og kjør til du får en jevn konsistens. Posene jeg bruker er på 400 g jeg lager derfor dobbelt porsjon og bruker resten som syltetøy.

Pisk fløten til krem. Den skal være ganske stiv, men følg godt med slik at den ikke blir til smør.

Ta 1,5 – 2 dl av bringebærene og bland med den stivpiskede kremen.

Pynt kaken med bringebærskum og bringebær. Sikt gjerne litt melis over til slutt.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Bringebær er hindbær, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Har du prøvd skolehorn?

Skolehorn_6

Hva er vel bedre enn hjemmebakte skoleboller?

Hjemmebakte skolehorn! 🙂

Ferske og gode med hjemmelaget vaniljekrem, glasur og kokos. Mmm, det blir ikke mye bedre enn det. Gøy med en ny form, og du får plass til ekstra mye deilig vaniljekrem.

Det er en stor oppskrift, men de egner seg godt til frysing, det er derfor fint å kunne lage mange på en gang. Frys dem gjerne uten glasur, da holder den seg penere.

Skolehorn_10

Hjemmelagde skolehorn
3 brett

Boller
200 g smør
1 pakke gjær (helst fersk gjær, men tørrgjær kan også brukes)
50 g sukker
2 teskjeer kardemomme
1 teskje salt
1 liter lettmelk
1,75 kg hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)
Egg til pensling

Vaniljekrem
Frø fra en vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
5 dl matfløte* eller kremfløte*
4 eggeplommer
100 g sukker
25 g Maizena*

Glasur
3 dl melis*
Litt vann

Pynt
Kokos

Smelt smøret i en kasserolle.

Smuldre gjæren i en bolle, tilsett sukker, kardemomme og salt.

Hell melken over smøret og rør rundt til det blir fingervarmt.

Hell melkeblandingen over gjæren og rør til gjæren er oppløst.

Tilsett så mye mel at du får en glatt og smidig deig, men bruk så lite mel som mulig.

La deigen heve under lokk eller med plastfilm over i ca 40 minutter.

Gjør klar 3 bakebrett med bakepapir.

Lag vaniljekremen. Skjær vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp innimellom.

Ta frem en skål og pisk sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp* imens. Ha alt tilbake i kasserollen.

Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etterhvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen . Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.)

Når deigen er ferdig med å heve, elter du den sammen. Rull ut i 3 eller flere store sirkler, og bruk en pizzaskjærer eller lignende til å skjære 8 like store trekanter.  Ha en god porsjon vaniljekrem på hver trekant (på det tykkeste) og rull dem sammen. Sørg for at spissen er under hornet, da holder det formen bedre. Sett dem på bakebrettene.

Etterheves i ca 30 minutter under et rent tørkehåndkle. Pensle hornene med sammenpisket egg, og stek dem i ovnen på 225 grader varmluft i ca. 10 minutter eller til de er gylne og gjennomstekte. Hvis du ikke har varmluft steker du et brett om gangen midt i ovnen.

Avkjøl hornene.

Pynt med glasur og kokosdryss. Glasuren lager du ved å ha melis i en skål og litt vann. Start med en teskje vann og tilsett litt dråper mens du rører. Lag gjerne glasuren litt tykk. Ha glasur på hvert horn og dryss med kokos.

De egner seg godt til å fryse. Allerbest blir de hvis du venter med å pynte dem med glasur og kokos, men det går også helt fint å fryse dem ned med glasur.

*Info til mine danske læsere: Matfløte er husholdningsfløde, kremfløte er piskefløde, Maizena er majsstivelse, melis er flormelis, visp er piskeris.

Skolehorn_7Skolehorn_9Skolehorn_8

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Enkel, sunn og kjempegod påskedessert

Denne påskedesserten er ikke bare sunn og kjempegod. Den er også veldig enkel å lage. Nesten alt kan i tillegg gjøres ferdig på forhånd. Perfekt om man vil kose seg i påsken med god samvittighet.

Sunn, enkel og kjempegod påskedessert
Til 4 personer

6 store appelsiner
2-3 spiseskjeer flytende honning
50 g mørk sjokolade
1 liter vanilje yoghurtis (vaniljekesam kan også brukes). (*Info til mine danske læsere: Kesam er Kvarg.)

Skjær appelsinskallen fra med en skarp kniv. Pass på å få bort det meste av det hvite.

Skjær bort det innerste av appelsinen, da er det enklere å få ut appelsinbåtene.

Dra appelsinbåtene fri fra det hvite. Skjær dem i litt mindre biter.

Ha litt honning over appelsinbåtene og la dem stå og trekke noen minutter eller lengre om du vil.

Hakk den mørke sjokoladen i mindre biter.

Ha appelsinbiter i 4 glass eller skåler. Ha litt hakket mørk sjokolade over og topp med vanilje yoghurtis eller vaniljekesam.

De ekstra appelsinbåtene kan enten serveres i en skål til, eller du kan ha ekstra mye appelsin i glasset som her:

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Himmelsk god påskekake

Påsken er en god anledning til å kose seg litt ekstra uansett hvor mange man er sammen.

Dette er en av de aller saftigste og beste sjokoladekakene jeg noen gang har smakt. Med sjokolademousse og påskeegg som pynt blir det en super påskekake.

Den kan selvfølgelig lages til andre anledninger også, bare med annen pynt. Pynt for eksempel med jordbær og blåbær eller sjokoladekuler, Toffefee eller lignende.

Den holder seg også saftig og god i mange dager. 

Sjokoladekaken er så saftig at den smelter i munnen, og sammen med fløyelsmyk sjokolademousse, toppet med masse godt, er dette en kake som virkelig imponerer.

Jeg har to» hemmelige» ingredienser som jeg mener gjør en stor forskjell. De er muscovadosukker (eller brunt sukker) og frø fra vaniljestang.

Muscovadosukkeret eller brunt sukker gir kaken en myk og runn smak. Frø fra vaniljestang gir en dyp og ekstra god vaniljesmak. Til en festkake som denne mener jeg det er vel verdt å ta med disse to ekstra ingrediensene.

Her får du oppskriften:

Black Magic Påske kake

175 g hvetemel (4,5 dl)
160 g sukker (2,5 dl)
160 g muscovadosukker (2,5 dl) fåes i de fleste større dagligvarebutikker. Kan erstattes av brunt sukker
70 g bakekakao (2 dl)*
1 teskje natron
1 teskje bakepulver
3/4 teskje salt
Frø av 1 vaniljestang (kan erstattes av 1 1/2 teskje vaniljesukker)
2 egg
2 dl ferdiglaget kaffe (bruk gjerne frysetørket kaffe som Nescafé eller lignende) Du vil ikke smake kaffesmaken den fremhever bare sjokoladesmaken og gjør kaken super saftig.
2 dl kefir* eller Creme Fraiche
1 dl nøytral olje eller 100 g smeltet smør

Sjokolademoussekrem
4 dl kremfløte*
1,5 dl sukker
30 g bakekakao
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 teskje vaniljesukker

Pynt
Ca 25 marsipanpåskeegg

Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.

Smør to former på ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen. Du kan også ha deigen i en liten langpanne på ca 40 x 20 cm hvis du ønsker en firkantet kake.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet i ca to minutter. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller en elpisker. Du kan også piske den sammen for hånd.

Vær oppmerksom på at deigen er veldig tynn. Det er slik den skal være.

Fordel deigen i de to formene.

Stekes midt i ovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft. (Bruk varmluft hvis formene står i to ulike høyder. Stekes 15 – 20 minutter eller til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel.

Avkjøl kaken i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.

Lag sjokolademousse-kremen.

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk til du får konsistens som sjokolademousse.

Når kaken er helt avkjølt legger du den sammen med kremen.

Pynt med sjokolade.

Kaken kan gjøres klar flere timer før servering. Den er like god dagen etter.

Kan også fryses.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kefir er som ymer. Kremfløte er piskefløde. Det kan være lidt svært at finde Smash i Danmark, men man kan bruge hvad man vil af chokolade til pynt. Hvis du vil have fat i Smash i Danmark, kan de bestilles HER. 🙂

Jeg har også en sommerversjon av denne kaken med friske bær. Den finner du HER.

Foto: Franciska Munck-Johansen og Vegar Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Dette ble fullstendig katastrofe!

I dag er den store vaffeldagen og jeg tenkte jeg skulle komme med en liten advarsel. :-))

Jeg får en del gode idéer, men dette er definitivt ikke en av dem!!

Jeg tenkte det kunne være moro å eksperimentere med vafler med litt forskjellig innhold, jeg koste meg derfor på kjøkkenet med barna, og vi fikk testet ut mange spennende vaffeltyper. (Du finner oppskriftene her)

Jeg tenkte det kunne være gøy med Marshmallows-vafler, vi la derfor en håndfull Marshmallows over vaffelrøren.

Det så ut til å gå bra, men da jeg skulle se til vaflene, etter et par minutter, var det dette synet som møtte meg!

Hjelp! Fullstendig katastrofe!!

Jeg kunne like gjerne hatt lim i vaffeljernet! Det ble til skikkelig seigt klister, som var helt umulig å få ut av vaffeljernet!

Barna lå så de grein, og jeg måtte jo også bare le, for dette var virkelig ikke bra!!

Heldigvis hadde vi laget mange gode kombinasjoner før det, for vaffel-festen vår fikk en brå slutt. Det måtte flere timers bløtlegging av vaffeljernet, og iherdig skrubbing til før det var mulig å få det rent igjen.

Det endte heldigvis godt, vaffeljernet overlevde og resten av røren ligger i fryseren til en annen gang.

Ha en kjempefin vaffeldag!

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.