Slik lager du sunn Nugatti

Flere har spurt etter denne oppskriften og jeg deler den gjerne igjen.

Denne Nugattien er ikke bare svært enkel å lage, den er også så sunn at barna faktisk kan ha den med på matpakken, og den smaker helt fantastisk! Den passer også til deg som sverger til Lavkarbo.

I vanlig Nugatti er det bare 9 % hasselnøtter, mer enn 64 % sukker, billig olje og kunstige tilsetningsstoffer!

I denne Nugattien er det mer enn 50 % hasselnøtter, litt honning i stedet for mye hvitt sukker, sunn olje med Omega 3, og ingen kunstige tilsetningsstoffer.

Sunn hjemmelaget Nugatti

Oppskriften er nok til et stort glass.

200 g hasselnøttkjerner
3 spiseskjeer honning (jeg foretrekker Akaciehonning som er flytende, men bruk den du liker best) Du kan erstatte honning med Sukrin Gold hvis du ønsker et godt lavkarbo alternativ
2 spiseskjeer bakekakao* (strøkne)
2 teskjeer vaniljesukker
1 dl matfløte*
1 – 1 1/2 dl sunn nøytral olje (jeg har brukt kaldpresset norsk rapsolje som har et høyt innhold av Omega 3)
1 knivspiss Maldonsalt (kan ev erstattes av vanlig salt)

Rist gjerne hasselnøttene i stekeovnen på 180 grader i ca 10 minutter, da får du frem en ekstra god smak. Gni av en del av skallet.

Ha hasselnøttkjernene i en foodprosessor eller blender. (Det er viktig at den er helt tørr, at det ikke er fuktig ellers kan det skille seg.)

Mal hasselnøttkjernene så fint som mulig. Det tar noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til du får en myk masse. Smak til med mer kakao eller mer honning alt etter smak. Hvis massen virker litt tør kan du tilsette litt mer olje eller matfløte.

Kan oppbevares i kjøleskap i et par uker. Selv om den står i kjøleskap beholder den en myk og kremet konsistens.

Tips: Det er også en fin gave å gi bort til noen som fortjener noe ekstra godt!

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy. Matfløte er husholdningsfløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
 

Duften av hjemmebakt hvitløksbrød med urter – mmm

Dette brødet MÅ du bare prøve!!

Full av deilig smak av ost, urter og hvitløk og helt nydelig å se på!

Passer perfekt som tilbehør til en god middag eller en god varm suppe!

Fantastisk godt hvitløksbrød med ost og urter
Ca 12 store horn

Brød (2 stk)
1/2 liter lettmelk
100 g smør
1/2 pakke gjær (helst fersk gjær, men tørrgjær kan også brukes)
2 spiseskjeer honning eller sukker
3/4 teskje salt (strøket)
Ca 800 g hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)

Urteblanding
1-2 fedd hvitløk, knust
2 dl hakkede ferske urter, for eksempel persille, basilikum og/eller oregano (du kan også bruke tørkede urter)
1/2 dl nøytral olje, gjerne olivenolje eller smeltet smør

200 g revet ost, (Norvegia eller lignende)

Smør 2 brødformer (ca 10 x 20 cm). Eller ha bakepapir i bunnen og opp langs sidene. Da er det enkelt å få ut brødet.

Smelt smøret i en kasserolle.

Smuldre gjæren i en stor skål.

Hell melken over smøret og rør rundt til det blir fingervarmt.

Hell melkeblandingen over gjæren og tilsett salt og honning eller sukker. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett så mye mel at du får en glatt og smidig deig, men bruk så lite mel som mulig.

La deigen heve under lokk eller med plastfilm over i ca 40 minutter.

Når deigen er ferdig med å heve, elter du den sammen.

Del deigen i to. Rull den ut i to store rektangler på.

Fordel urteblandingen over deigen og topp med revet ost.

Skjær ut firkanter som er litt mindre enn kortsiden av bakeformene. Det er enklest å bruke en pizzaskjærer, men du kan også bruke en skarp kniv. Legg skivene opppå hverandre, snu dem på siden og plasser dem i bakeformen. (Som et brød det er skjært skiver av.)

Dekk formene med plast og la de etterheve i ca 30 minutter.

Forvarm ovnen til 190 grader.

Fjern plastfilmen og la brødene steke i 45 – 60 minutter alt etter hvor stort brødet er. Bank på brødet med fingeren. Når det høres hult ut er det ferdig.

Tips: Frys gjerne det ene (eller begge brødene) før du steker det, da er det enkelt å tine og steke når du får besøk. Du kan også fryse det ferdige brødet.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Jeg gir bort to gavekort til Right Price Tiles på 5000,- per stk

Annonse

Jeg er stolt av å kunne fortelle at jeg har blitt ambassadør for Right Price Tiles. Jeg har også fått gleden av å lage innlegg til Facebooksiden deres hver uke fremover. Her vil du finne masse inspirasjon, nyheter, gode tilbud, flotte konkurranser og mye mer.

For å feire samarbeidet, har jeg fått lov til å gi bort denne fantastiske premien!

2 personer får et gavekort på hele 5000 kroner, som kan brukes til Right Price Tiles. Er ikke det en flott premie?

Konkurrransereglene er veldig enkle!

Vil du vinne? Alt du trenger å gjøre er:

  1. Skriv JA kommentarfeltet, her på bloggen eller på Facebook.
  2. Følg Facebooksiden til Right Price Tiles. Klikk HER.

Det er ikke et kriterie for å være med i konkurransen, men tips gjerne en venn som kan ha lyst til å vinne sammen med deg. Vinner du, vinner dere begge.

Vinnerne trekkes 20. februar.

Masse lykke til.

Right Price Tiles har et kjempestort utvalg av kvalitetsfliser til en veldig lav pris. Jeg er imponert over utvalget de har, og det aller meste har de på lager.

Det har massevis av keramiske fliser, mosaikk og naturstein. Men de selger også komplette baderomsløsninger, baderomsmøbler, armaturer, VSS, baderoms panelplater og laminat.

Her ser du en liten del av utvalget deres. Se mer HER.

Foto: @marit_m_

Foto: @micasainspo

Foto: Right Price Tiles

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon. 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Denne brownien kan du spise med god samvittighet

Dette er Brownies du kan spise med god samvittighet. Propfull av gode og sunne ingredienser toppet med vaniljekesam og bær. Glutenfri, uten hvitt sukker og med bare naturlige og rene ingredienser.

Jeg elsker Brownies, og har lenge hatt lyst til å lage en sunn og skikkelig god brownie. Jeg har eksperimentert meg frem og kommet frem til to oppskrifter som begge er utrolig gode.

Perfekt å servere når du får gjester og har lyst til å kose deg, samtidig som du spiser sunt.

Du kan lage browniesene dagen før og pynte dem i god tid før servering.

Klikk her for å få oppskriften på den andre brownien.

Sunne Brownies med vaniljekesam
Til ca 6 personer

2 egg
200 g kokosblomstsukker (fåes i de fleste helsekostbutikker)
125 g smør eller kokosolje
125 g mandelmel (kan erstattes av havremel (bruk havregryn som du kjører til mel i foodprosessor) Du kan også bruke speltmel om du tåler det.)
6-7 dråper vaniljeekstrakt eller frø fra 1/ vaniljestang. Du kan også bruke 1 1/2 teskje vaniljesukker
1 liten klype Maldon salt eller lignende
30 g bakekakao (visste du at bakekakao ikke er tilsatt sukker, det er rene pressede kakaobønner)

Pynt
Bær etter smak og sesong. Her har jeg brukt bjørnebær, men du kan også bruke blåbær, bringebær, jordbær eller hva du liker.
Vaniljekesam*

Jeg har også pyntet med litt kamilleblomster, dette kan utelates eller du kan bruke andre usprøytede spiselige blomster som syrin, lavendel, roser eller lignende.

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i en liten langpanne på ca. 20 x 40 cm.

Rør sammen egg og kokosblomstsukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.
Smelt smøret i mikrobølgeovnen eller i en kasserolle. La det avkjøle litt.

Ha i resten av ingrediensene og rør til du får en deilig seigtflytende røre. Ha røren i formen.

Stekes på 175 grader varmluft i ca 20 minutter.
Følg godt med fra det har gått ca. 10 minutter.
Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownie kan ha en nesten flytende kjerne. Den må for all del ikke bli stekt for mye. Stekeprosessen fortsetter etter kaken er tatt ut av ovnen. Ta den derfor heller ut for tidlig.
Ta brownien ut av ovnen, la den stå med et rent tørkehåndkle og gjerne sølvfolie over, da holder den seg ekstra saftig.
Bak gjerne brownien dagen før, den har bare godt av å sette seg litt. Du kan oppbevare den stekte brownien på kjøkkenbenken.
Skjær kaken i ruter på ca 4×4 cm. Pynt med vaniljekesam og bær.
Den kan fint pyntes flere timer før servering.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kesam er kvarg, du kan også bruke Creme Fraiche Light.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Vil du vinne to flotte saueskinn?

Annonse

Saueskinn kan brukes til det meste. Fint å ha liggende i en stol, som pynt i sofaen eller på senga, på barnerommet, eller på gulvet foran senga.

I samarbeid med FINN shopping gir jeg nå bort to flotte saueskinn til en verdi av kr. 1349,- per stk. Velg mellom fargene brun, hvit eller sort.

Konkurrransereglene er veldig enkle!

Alt du trenger å gjøre er:

  • Skriv hvilken farge du ønsker deg i kommentarfeltet, brun, hvit eller sort, her på bloggen eller på Facebook.

Det er ikke et kriterie for å være med i konkurransen, men tips gjerne en venn som kan ha lyst til å vinne sammen med deg. Vinner du, vinner dere begge.

Vinneren trekkes 30. januar.

Masse lykke til.

FINN er kanskje mest kjent for å ha brukte ting, men i nettbutikken FINN shopping finner du bare nye ting.
På FINN shopping kjøper du av FINN og varen sendes direkte fra lager i løpet av noen dager. FINN tar ansvar for at du får varen du har bestilt og at du blir fornøyd med kjøpet.
Fordelene ved å handle på FINN shopping er mange, blant annet:
  • Trygg netthandel via FINN.no
  • Fri frakt i hele landet
  • Fri retur dersom du ikke blir fornøyd
  • Alle varer er på lager, og blir levert innen et par uker. Ofte tar det bare tre dager.

Følg gjerne @finn.shopping på Instagram. Klikk her.

De har et svært stort utvalg. Se mer HER.

Foto: Annette Nordstrøm/FINN shopping.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon. 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

En helt spesiell historie fra et lite fransk slott

For ikke lenge siden besøkte jeg det lille franske slottet Chateau Montfort, som ligger i Sør Vest Frankrike ca en time unna Biarritz.

Marianne med @inspirasjonsguiden og jeg bodde på slottet sammen med familien Silm fra Australia som har bodd der i 3 år.

Chateau Montfort har en helt spesiell historie og den fikk vi høre en sen kveld rundt dette middagsbordet mens det knitret i peisen og stearinlysene blafret. (Jeg skal prøve å gjenfortelle historien så godt jeg husker den.)

Da Sara og familien hennes overtok huset, hadde det vært forlatt i nesten 30 år. Alt sto akkurat slik det var, med hvite lakener over alle møbler og tykke lag med støv overalt. Tenk for en opplevelse det må ha vært å komme inn i huset og løfte laken etter laken.

Først måtte de nesten bryte seg igjennom den sammenvokste hagen. Ingen hadde rørt den på flere tiår, og det var ikke mye som var igjen av det lille slottets tidligere storhetstid.

Men la oss gå litt tilbake i tid.

Chateau Montfort ble bygget av en fransk general, hvis sønn senere ble borgermester av Montfort. Etter andre Verdenskrig ble det solgt til en fransk man fra Pays Basque som var gift med søsteren til den andre konen til Kong Leopold III av Belgia.

September 1926 forlover Prinsen av Belgia, Prins Leopold seg med prinsesse Astrid, Prinsessen av Sverige. Det var et ikke arrangert ekteskap og paret var elsket av det belgiske folket. De fikk tre barn sammen. Prinsesse Joséphine-Charlotte, Prins Baudouin og Prins Albert av Belgia.

29. august i 1935, kjørte den belgiske kongen og dronningen langs kysten av Lucerne innsjøen i Sveits, nær villaen deres, da kongen mistet kontroll over bilen og kjørte i sjøen. Dronning Astrid omkom dessverre av ulykken.

Det skapte stor sorg hos det belgiske folket, den belgiske kongen og deres tre barn.

Det gikk noen år og Belgia ble invadert av Tyskland. Landet var i krig.

Han forlovet seg i juli 1941 med Mary Lillian Baels. Kong Leopold var i husarrest på slottet under tyskerne, det var derfor meningen at de skulle vente med å gifte seg til etter krigen. Men Lillian ble gravid med det første barnet deres og de valgte å gifte seg i et lite religiøst bryllup i september 1941.

Nyheten fikk veldig blandede tilbakemeldinger. En del av folket støttet det nye paret og sendte blomster og gratulasjoner, mens andre var sterkt imot det og mente at det var et svik mot Dronning Astrids minne og et svik mot det belgiske folket. Det var i tillegg i mot belgisk lov å gifte seg religiøst før de giftet seg sivilt. Det ble derfor en stor skandale som fikk navnet The Royal Question og Kong Leopold endte med å måtte gå av og overlate tronen til sin eldste sønn Prince Baudouin.

Det blir fortalt at Lillian ofte besøkte søsteren sin som bodde på Chateau Montfort, for å komme seg bort fra alt. Her kunne hun være i fred og gå rundt i slottshagen uten å bli forstyrret.

Den siste dagen laget vi en koselig liten piknik under et av trærne i den lille slottshagen. Vi fikk blant annet lov til å bruke denne antikke piknikkurven.

Det er nesten så man kan forestille seg at Lillian gikk rundt her sammen med søsteren sin. Hvem vet, kanskje de hadde likt pikniken også…

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Verdens beste sunnere pannekaker

Verdens beste pannekaker

Har du lyst på pannekaker, men ønsker en sunnere versjon? Da kan jeg anbefale denne oppskriften som er full av sunne ingredienser. Disse pannekakene smaker akkurat som franske Crêpes. Ikke for harde, ikke for myke, bare kjempegode.

Jeg har i årevis jaktet på den beste pannekakeoppskriften, og dette er etter min mening verdens beste. Disse pannekakene smaker akkurat som franske Crêpes. Ikke for harde, ikke for myke, ikke for søte, bare kjempegode.

Jeg har nå i tillegg laget en sunnere versjon her får du oppskriften på den.

Hvis du har lyst til å lage amerikanske pannekaker finner du oppskriften her.

Pannekaker til middag er også godt. Jeg deler to oppskrifter her.

Verdens beste sunnere pannekaker
Ca 16 stk

125 g kokosolje eller smør
6 mellomstore egg
6,5 dl mandelmelk (kan erstattes av kokosmelk, rismelk eller vanlig melk)
1 spiseskje honning
1 teskje vaniljeekstrakt (kan erstattes av frø fra 1/2 vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker)
1/2 teskje salt
250 g havremel (du kan enkelt lage havremel selv ved å kjøre havregryn i blender eller foodprosessor)
250 g hvetemel (gjerne spelt) (hvis du ønsker glutenfrie pannekaker kan du erstatte hvetemelet med havremel som er glutenfritt)
Smør til steking

Smelt kokosoljen eller smøret i en kasserolle eller i mikrobølgeovn. Sett det til side.

Ha alle ingrediensene i en rørebolle/kjøkkenmaskin og rør godt til du får en glatt og fin røre. Røren skal ha konsistens som tykk kremfløte. Hvis den er for tykk, kan du tilsette mer melk, hvis den er for tynn, kan du tilsette mer mel.

Ha litt smør eller kokosolje i en stekepanne. Når smøret er smeltet, tilsettes akkurat nok røre til at hele pannen blir dekket. Snu pannen godt i alle retninger slik at røren kommer godt ut i kanten av stekepannen. Stek til pannekaken ikke lenger er flytende på toppen. Snu og stek til den er gyllen på begge sider. Bruk middels varme, da får du best resultat. Ta bort stekepannen fra varmen når du skal ha i ny røre, da svir du ikke smøret.

Tips: Ta en stor bit smør på en gaffel, da er det enkelt å dra den over stekepannen mellom hver steking.

Pannekaker_02

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Slik lager du flotte islykter

islykter_04

Flere har spurt etter dette innlegget som jeg la ut for en god stund siden. Her kommer det derfor i reprise.

Nå er det et helt perfekt vær å lage islykter i! Kuldegrader over hele landet og gradstokken her viser 5-10 minusgrader i mange dager fremover, så da er det bare å sette i gang! Morsomt å lage med barna også!

Her får du de aller beste tipsene for å lykkes!

islykter 1

Her får du tre enkle og flotte måter å lage dem på!

Anne som har bloggen Moseplassen (og som også er en av mine gode bloggkollegaer i United Influencers), vil jeg påstå er Norgesekspert på området! Hun har antakelig laget flere islykter enn de fleste og hun har mange gode tips å komme med! Jeg har fått lov til å dele de beste tipsene hennes med dere! Se bare på islyktene over! Er de ikke bare helt fantastisk fine?

Slik lager du islykter med ballonger:

  1. Ta en helt vanlig ballong og fyll den med kaldt vann. Det gjør du enklest ved å tre den inn på krana før du skrur den på.
  2. Knyt ballongen. (Blås evt. inn litt luft. En stor luftboble gjør at isklumpen blir helt flat på toppen og da er det enkelt å lage en pen åpning, eller du kan snu isklumpen opp ned og bruke den flate siden som fot.
  3. Sett ballongene ut i kulda i skåler, eller lag en dump i snøen de kan stå i. De bør helst stå på høykant, slik at de får den fine kulefasongen.
  4. La ballongen stå ute til den har fryst så mye at den har fått passe tykke vegger. Det avhenger litt av hvor kaldt det er. Er det minus fem grader og vindstille anbefaler Anne å la en stor ballong stå i mindst 24  og maks 40 timer. Ved ti minus må den stå minst 16 og maks 36 timer. Er det minus 15 grader anbefaler hun å la den stå i maks 20 timer. Blåser det så fryser ballongene fortere enn om det er vindstille. Det er enklere å lykkes med store ballonger, da de har bedre plass til lys.
  5. Ta ballongen inn i en vask eller lignende. Klipp hull øverst i ballongen og fjern ballongen. Lag hull øverst i ballongen med en hammer eller lignende, men slå forsiktig, slik at du ikke knuser hele lykten. Hvis du har fått veldig tykk is på toppen av lykten kan du bruke en syl eller et bor for å lage hull.
  6. Du kan også bruke varmt vann for å smelte isen og lage en flott kant på lykten. Se mer i videoen under.
islykt 2


Slik lager du en islykt i en bøtte eller bolle:

  1. Finn en beholder med rette vegger eller vegger som går utover, (slik at du kan få den fryste isen ut igjen etterpå).
  2. Beholderen må tåle frost, ikke bruk dyre glassvaser..
  3. Fyll med kaldt vann og sett ut. Tråkk ned eventuell snø (den isolerer) og sett den et åpent sted (ikke inntil husveggen som også isolerer)
  4. Lag en plasthatt av en plastpose for å isolere litt på overflaten slik at isen ikke fryser seg supertykk på toppen.
  5. La stå ute til veggene er passe tykke, jeg liker at de er minst en cm og gjerne mer, iallefall når lykten er stor. Det vil for en 10 liters bøtte si: Ved 5 minus kan den stå minst 24 timer, maks 40. Ved 10 minus må den stå minst 18 timer, maks 30. Er det kaldere, eller om det blåser, eller beholderen er betydelig mindre så må den stå  kortere.
  6. Snu beholderen på siden eller opp ned, om den ikke slipper isen så har du litt lunkent vann på.
  7. Er isen litt tynn så er ofte bunnen ikke fryst, så du trenger nå bare å helle ut vann og lykten er ferdig. Er isen tykk og fryst hele veien rundt så kan du bruke en stråle varmt vann rett på isen for å smelte et passe stort hull. For å gjøre hullet superpent kan du bruke en ballong med varmt vann til å smelte sidene jevne. Om du gidder 🙂
  8. Sett den ut og nyt, husk, du kan lage åpningen både i topp og bunn, så får du ulike fasonger på lykten.
islykt 3


Slik lager du en dekorert islykt:
1. Finn frem en egna bøtte (se over for tips).
2. Fyll den med kalt vann til ca 2-5 cm nedenfor kanten.
3. Tape fast dekor mot ytterveggen, etterstreb å få dekoren så nære veggen du kan. Dette er fiklete ettersom vannet gjør at ting flyter opp!
4. Sett ut i kulda. La den stå ute riktig lenge til du har en skikkelig tykk isskorpe. Denne 10 liters bøtta har stått i 48 timer i 5-9 minus. Fordi vi ønsker at pynten fryser inn i is bør isen være tykk, og bøtta/bollen må dermed være stor slik at det er plass til å fryse tykk is.
5. Fjern tape og åpne islykten (se flere tips over)
6. Klipp vekk grønt/blomster som stikker ut av isen. Både på innsiden og der du festet.
7. Sett stolt islykten til beundring

Anne har en utrolig flott og inspirerende blogg for deg som er interessert i hageliv. Se mer her!

Foto:Moseplassen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Ny vinner trukket

Annonse

Da har jeg trukket vinneren av et gavekort på kr 2000,- til Kinsarvik Naturkost.

Vinneren ble:

Monica Therese Bergersen

Gratulerer så mye!

Vinneren er kontaktet direkte.

Kinsarvik Naturkost er Norges største helsekost på nett. Her finner du alt du trenger av økologiske matvarer, husholdningsartikler, kosttilskudd, supermat, treningstilskudd og mye mye mer. De har i tillegg 10 fysiske helsekostbutikker i Bergen, Oslo og Sandefjord. Se mer her.

Hvis du ikke vant denne gangen, har du fortsatt mulighet for å vinne disse flotte premiene:

Vinn 2 flotte velurpuffer fra FINN shopping Klikk her for å bli med i konkurransen.

Vinn 2 lekre weekendbagger i mykt skind fra  velurpuffer fra Jakobsdals. Klikk her for å bli med i konkurransen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Kjempegod, sunn og allergivennlig kake

Sunn kake_11

Denne kaken smaker ikke bare godt, den er i tillegg sunn og veldig enkel å lage. 

Det er også en allergivennlig kake, her er det ingen egg, ikke noe melk, ikke noe mel, ikke laktose og ikke gluten og til og med uten sukker.

Den passer også svært godt til å lage dagen før, da den holder seg god lenge.

Sunn kake_9

Super sunn kake med sjokoladebunn og bringebærmousse

Bunn
275 g cashewnøtter
275 g dadler uten sten
25 g bakekakao*

Fyll
400 g frosne bringebær*
2 bokser kokosmelk lett (i alt 800 g)
2-3 ss honning eller litt stevia
Skall fra 1 lime
8 gelatinplater*

Pynt
En pakke jordbær

Gjør klar en rund springform på ca 23 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen.

Hell kokende vann over cashewnøttene, la dem stå et kvarters tid. Ta steinene ut av dadlene.

Hell vannet fra cashewnøttene. Ha alle ingrediensene til bunnen i en food processor, og rør alt godt sammen. Du skal få en klebrig masse.

Hell massen i springformen og press den ut i kantene.

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann til de blir myke, det tar noen minutter. Riv limen fint, pass på å bare få med det grønne, ikke det hvite (det smaker bittert). Varm opp de frosne bringebærene i en kasserolle. La de småkoke til alle er tint. Tilsett kokosmelken og limeskal og varm til kokepunktet. Ta kasserollen av varmen. Ta gelatinplatene opp av vannet, klem vannet fra og tilsett gelatinplatene. Rør godt til alt er oppløst. Smak til med honning eller Stevia.

Hell bringebærmoussen/geleen over bunnen og la den stå kaldt i et par timer eller natten over. Kaken holder seg godt.

Pynt med jordbær før servering.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao uden sukker, altså kakao man bruger til at bage med, ikke Oboy. Bringebær er hindbær. Gelatinplater er husblas.

Sunn kake_10

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.