Onlinekurs for deg som ønsker å lykkes på sosiale medier

Reklame for eget kurs

Har du en blogg, Instagram- eller Facebook-profil?

Har du lyst til å lære noe nytt, som også kan gi deg en god ekstrainntekt?😊

Klikk her for å se mer og for påmelding:

Er dette noe for deg?

 • Kunne du tenke deg å få flere betalte samarbeid?
 • Har du lyst til å lære noe nytt, som også kan gi deg en god ekstrainntekt?
 • Er du lei av å stå alene og ikke helt vite hva som er best å gjøre?
 • Vil du ha et unikt nettverk som heier deg fram
 • Vil du ha tipsene som vil hjelpe deg til å lykkes?

  Da kan dette online-kurset være noe for deg.

  Vi har allerede hatt mange fornøyde kursdeltakere. Her ser du noen av dem:

  Jeg er så glad og takknemlig for at jeg fant dette kurset. Har følt meg så alene i denne influencerverdenen. Og nå ha noen å spørre om hjelp og få masse tips, er gull verdt.😊🌸
  @annesmatglede

  Dere var superflinke og det var verdt hver en krone❤️👏🏻Tusen takk🤗
  @123hytteinspirasjon

  Tusen takk for ett kjempebra kurs, med utrolig mange gode tips og triks 👏✨❤ Kjempeglad for at jeg tok kurset.❤❤ Kan virkelig gå god for det😍❤👏
  @avkathe

  Det å være influencer kan gi mange spennende muligheter

  Da vi begynte som interiørbloggere for mer enn 10 år siden, og Instagram og Facebook for 7 år siden, hadde vi ikke den fjerneste idé om hva det skulle føre til.

  Vi hadde på ingen måte trodd at det skulle gi oss muligheten til å reise på spennende reiser, møte fantastiske mennesker og få betalt for å gjøre det vi elsker mest. Og vi hadde ikke i vår villeste fantasi trodd at det skulle bli mulig å leve av å gjøre det.

  Men det var akkurat det som skjedde.

  Vi blir ofte spurt om tips og råd, og vi vet at det ikke alltid er enkelt å vite hva man skal gjøre. Det har vi ønsket å gjøre noe med!

  Vi har derfor laget dette online-kurset, som vil gi deg muligheten til å oppnå det du drømmer om.

  Her deler vi alle våre beste tips og gode råd som har hjulpet oss til å lykkes og til å få tilsammen mer enn 500 000 følgere. Tips som vil kunne hjelpe deg til å gjøre det bra, og skape en god hverdag, der du selv kan bestemme tiden din og jobbe med akkurat det du liker best.

  Klikk her for å se mer og for påmelding.

 

Kule halloweenkaker

Halloween 2

Har du lyst til å bake noe godt og kult til Halloween? Da kan jeg anbefale disse herlige kakene!

Akkurat passe søte og skumle til å gi bort til barn som kommer på Trick & Treat og enkle og morsomme å lage.

Her får du oppskriften:

Søte og småskumle Halloween cookies
ca. 18 stk

125 gram romtemperert smør
175 g peanøttsmør
75 g brunt sukker
125 g sukker
1 teskje vaniljesukker
1 stort egg
3 dl mel
1 teskje bakepulver
1 teskje salt
18 store sjokoladekuler Malteserkuler eller lignende. (jeg fikk ikke tak i det, så jeg brukte Toffifee, som jeg dyppet i smeltet sjokolade i stedet)
36 spiselige øyne, kan blant annet kjøpes hos Panduro Hobby
200 g mørk sjokolade, gjerne non temp sjokolade, som er sjokolade som er ferdig temperert, det gir en fin overflate på sjokoladen, men vanlig mørk sjokolade kan også brukes.

Sett ovnen på 175 grader.

Sett frem to bakebrett med bakepapir.

Ha romtemperert smør og peanøttsmør i en stor skål, miks til det er luftig. Ha i brunt sukker, sukker, vaniljesukker og egg og pisk et par minutter.

Bland mel, bakepulver og salt godt sammen med en håndvisp. Ha melblandingen i rørebollen og bland godt sammen, på lav hastighet, til du får en passe deig.

Rull deigen ut til ca 18 kuler, trykk dem litt flate, lag hull med sjokoladekulen eller Toffifee’n. De beholder formen veldig godt, lag derfor den formen du ønsker de skal ha.

Stekes i 10 – 15 minutter til de er gylne.

Sett dem over på en rist til avkjøling. Hvis du har det skikkelig travelt, slik som jeg hadde det, da jeg kom alt for sent i gang med å bake dem, er det bare å hive dem på en tallerken og rett i fryseren, da er det ferdig avkjølt på ca. 10 minutter. 🙂

Mens kakene steker smelter du sjokoladen. Jeg synes det enkleste er å smelte i mikroovnen på full styrke i 1 minutt først og så 30 sekunder et par ganger til alt er ferdig smeltet. Rør et par ganger underveis.

Hvis du heller ikke fikk tak i store sjokoladekuler, dypper du Toffifee’ne i sjokolade. Det er enklest om du bruker en gaffel til å ha dem på og en skje til å helle sjokoladen over. Sett dem på en liten rist, slik at sjokoladen kan dryppe av. Etter et per sekunder kan du sette øynene på plass, hold dem litt til du kjenner at de sitter. La hodene tørke godt før du setter dem på kakene, ellers blir det bare kliss.

Ha resten av sjokoladen i et lite kremmerhus. Klipp et lite hull og tegn på benene til edderkoppene. Plasser de ferdige hodene på kroppene med en gang før sjokoladebeinene stivner.

Hvis du fikk tak i store sjokoladekuler limer du øynene på med litt sjokolade.

Vi pakket dem i cellofan, slik at de skulle være enklere å ta med seg for de som kommer på Trick & Treat.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Har du laget noe fint med tre inne? Da kan du være en kandidat til Interiørprisen!

Annonse

Har du laget noe fint med tre inne?

Nå leter Bergene Holm etter kandidater til interiørprisen 2021 🏆. Også denne gangen deler de ut 50.000 kr til vinnerne!⁣

Alt du trenger å gjøre, er å legge igjen et bilde av det du har laget som en kommentar til innlegget på Facebook. Klikk HER!😃

Har du panel på veggen eller i taket som er til inspirasjon? En spesiell fondvegg i stuen, eller kanskje på soverommet eller badet. Har du brukt trepanel eller listverk på en spennende måte i ett eller flere rom? Prosjektet kan være lite eller stort – det viktigste er at det er inspirerende.

Alle kan søke – alle kan vinne.🤩

Hvis du kjenner noen som har laget noe spennende med tre, er det bare å tipse dem. Da har de muligheten for å vinne også.

Søknadsfristen er 1. desember.

Masse lykke til.😊🍂

Du finner masse mer inspirasjon her.

I år ble prisen delt mellom disse tre:


1. Plass
Interiørprisfinalist #3
Eier: Riina Kirsebom


I kategorien Interiør har fagjuryen kommet frem til at Rina med sitt herlige rom med stor takhøyde er årets vinner av Interiørprisen.

Juryen er samstemte i at dette prosjektet viser moderne og kreativ bruk av tre innvendig. Mange nye og trendy hus bygges store allrom med dobbel takhøyde. Dette rommet og taket særdeles, hadde vært langt mindre interessant, spennende, om flatene hadde vært hvite og platelagt. Med hvitlasert panel oppnår huseier både et rom med bedre inneklima (panel er et hygroskopisk materiale som puster) og en mer naturlig og lun følelse. Bjelker og lister i samme hvitlaserte behandling gir et helhetlig inntrykk, selv om taket har krevende vinkler og hjørner.

Juryen mener taket er til stor inspirasjon da mange glemmer litt denne flaten i et rom/hus. Her utgjør den hele forskjellen.

Interiørprisfinalist nummer 3

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

 • Juryen mener prosjektet viser riktig og kreativ bruk av tre hvor utallige vinkler og synlige bjelker skaper et spennende inntrykk. Det laserte panelet utgjør virkelig en forskjell.
 • Det er tydelig at profesjonelle håndverkere har jobbet detaljert og møysommelig med tak og interiør. Det tidkrevende prosjektet har betalt seg ved at man har et flott sluttresultat.
 • Inspirerende å se at man kan lage noe eget, også i taket! Her har søkerne et unikt tak som det ikke finnes maken til.
Les mer om vinnerprosjektet her:

2. Plass
Eksteriørpris finalist #1
Eier: Silje Almeland


Den mørke, mystiske og effektfulle interiørstilen hjemme hos Silje og Odd Endre ble årets nummer to i Interiørprisen.
Juryen har selvsagt fått med seg de siste årenes trend med mørke vegger og et mørkt interiør. Rommene oppleves likevel ikke for mørke da interiøret har spennende kontraster mot glatte vegger i lune farger og hvitt tak og vinduomramming. Juryen opplever at treets naturlighet og struktur kommer flott frem i det mørke panelet og at paletten gjør det enkelt å leke seg med ulike farger på andre interiørelementer.

Mystisk og elegant effektpanel - Interiørprisfinalist 1

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

 • En god søknad som tar juryen og leseren gjennom hele byggeprosessen og frem til beslutningene tilknyttet de ulike materialvalgene.
 • Juryen mener paret har tatt modige og spennende valg som fremstår både helhetlige og trendy!
 • Det mørke panelet får frem andre elementer i interiøret og kompletteres med fine kontrastvegger som bryter opp rommenes uttrykk.
Les mer om prosjektet her:

3. Plass
Eksteriørpris finalist #2
Eier: Helge Solberg


Tredjeplassen i år går til Helge Solberg og de barske veggene i et moderne naust. Juryen lot seg sjarmere og inspirere av naustet som gjennom bruk av NORD-kledning på veggene inne, har fått et tøft og værbitt inntrykk. Det er litt utradisjonelt å velge utvendige kledningsbord på innerveggene, men i rom og bygninger hvor man ønsker et litt røffere uttrykk, er det et spennende og godt valg.

Ved å splitte kledningsbord har eier laget lister til vinduer og dører, som gir et interiør ton-i-ton, enkelt og greit.

bilde av stueseksjon Interiørprisfinalist nummer 2

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

 • Juryen er enige i at det litt utradisjonelle og røffe interiørvalget passer godt til nauststilen! En pen detalj at det har blitt laget foringer og ulike løsninger fra samme kolleksjon som panelveggene.
 • Spennende å se at eksteriørkolleksjonen fra NORD også kan brukes innvendig, når gjort riktig!
 • Ved å bruke tak, veggpanel og listverk fra ‘samme’ kolleksjon har kandidaten fått et interiør som gir et ton-i-ton uttrykk og sømløse overganger.
Les mer om prosjektet her:

Foto: Bergene Holm/Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

To super enkle Halloween idéer

Halloween_02

Nå er det ikke lenge til Halloween. Disse ekle heksefingrene er noe av det mest populære jeg har delt ut. Ungene elsker dem og de er super enkle og raske å lage.

Ekle heksefingre

Ca 35 stk

250 g romtemperert smør
300 g sukker
2 egg
1 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
425 g hvetemel
100 g hakket Daim sjokolade (2 doble Daim)
Mandler i skiver

Sett ovnen på 180 grader.

Ha smør og sukker i en skål og rør dette sammen. Ha i ett og ett egg.

Rør sammen bakepulver og hvetemel i en egen skål og bland det med resten.

Til slutt har du i hakket Daim sjokolade.

Det er viktig at du har en ganske fast deig, ellers vil de skli ut på bakeplaten. Tilsett derfor ekstra mel om det trengs.

Trill fingre, og bruk en kniv til å lage streker på tvers. Ha en skivet mandel på hver.

Legg dem på bakeplater med bakepapir.

Stekes på 180 grader midt i ovnen, i ca 10 minutter eller til de er gylne.

Er holdbare flere uker, oppbevares i kakeboks.

Av den samme deigen kan du lage disse skumle edderkopp cookies:

Halloween_04

Skumle edderkopp cookies
Ca 40 stk

250 g romtemperert smør
300 g sukker
2 egg
1 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
350 g hvetemel
150 g mørk sjokolade til pynt (Non temp sjokolade gir en flott blank overflate, men du kan også bruke vanlig mørk sjokolade)

Sett ovnen på 180 grader.

Ha smør og sukker i en skål og rør dette sammen. Ha i ett og ett egg.

Rør sammen bakepulver og hvetemel i en egen skål og bland det med resten.

Trill kuler i passende størrelse og legg dem på bakeplater med bakepapir. Sørg for at det er litt plass imellom, de flyter ut.

Stekes på 180 grader midt i ovnen, i ca 10 minutter eller til de er gylne.

Når kakene er avkjølte pyntes de med mørk smeltet sjokolade. Hakk sjokoladen i mindre biter og smelt den i mikrobølgeovn eller over vannbad. Jeg synes mikroovn er enklest. 40 sekunder på full styrke. Rør i mellom og fortsett til alt er smeltet.

Ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose. Slå knute i enden og klipp et bittelite hull.

Start med å lage benene på edderkoppen og så kroppen. La sjokoladen stivne.

Er holdbare flere uker, oppbevares i kakeboks.

Info til mine danske læsere: Brunt sukker er brun farin.

Er holdbare flere uker, oppbevares i kakeboks.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Kjempegod festkake med en overraskelse

Dette er en kake som er artig å servere. Den ser ut som en vanlig høy og flott sjokoladekake, men de fleste blir overrasket når de ser hva som gjemmer seg inne i kaken. Den er også enklere å lage enn den ser ut for.

Da jeg skulle lage kakeboken min var det viktig for meg at alle kakene ble testbakt av andre i tillegg til meg selv, for å være sikker på at oppskriftene var helt som de skulle. Det var selveste Ed Fajardo, vinneren av den første sesongen av Kakekrigen, som testbakte denne kaken. Her ser du hva han skrev om den:

Kaken er utrolig flott med sine fire lag i ulike farger. Men smaken er likevel det aller beste! Fra den første biten av delikat vaniljekake til den mørke mystiske smaken av sjokoladekake. Denne kaken er rett og slett bare såååååå deilig!

Ombre sjokoladekake
10 – 12 personer

Vanilje og sjokoladebunn
200 g smeltet smør
4 egg
300 g sukker (erstatt gjerne halvparten med muscovadosukker eller brun sukker for en rund og god smak)
1½ dl rømme eller Creme Fraiche
2 teskjeer vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
200 g mel
2 teskjeer bakepulver (strøkne)
½ teskje salt

I tillegg til sjokoladebunnen
40 gram bakekakao

Karamell og karamell-sjokoladebunn
200 g smeltet smør
4 egg
300 g muscovadosukker
1½ dl rømme eller lettrømme
2 teskjeer vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
Ev. 1 teskje kaffepulver (Nescafé eller lignende) rørt ut i 2 ts vann
200 g mel
2 teskjeer bakepulver (strøkne)
½ teskje salt

I tillegg til karamell-sjokoladebunnen
10 gram bakekakao

Vaniljefyll og sjokoladekrem
375 g mykt smør
375 g Philadelphia naturell
540 g melis*
3 teskjeer vaniljesukker

I tillegg til sjokoladekremen
100–125 g bakekakao* (alt etter hvor kraftig sjokoladesmak du ønsker)

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Smør to runde former på sidene (ca. 21 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen.

Start med å lage vanilje og sjokoladebunnen.
Smelt smøret og sett det til side. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis (det tar 4–5 minutter). Rør forsiktig inn rømme, det smeltede smøret og vaniljeekstrakt/vaniljesukker.

Ha de tørre ingrediensene (utenom kakaopulveret) i en egen bolle. Bland godt sammen med en stor visp. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.

Del røren i to. Tilsett siktet bakekakao i den ene formen (den blir til sjokoladebunnen). Ha røren i formene. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 15–20 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel underveis, og ta kakene ut når deigen ikke lenger fester seg.

Når kakene er ferdige, flyttes de over på to tallerkener. Behold bakepapiret i bunnen slik at bunnene ikke fester seg til tallerkenen. Dekk med et kjøkkenhåndkle slik at det holdes på fuktigheten.

Mens de første kakene stekes, lager du røren til karamell- og sjokolade-karamellbunnene.

Smelt smøret og sett det til side. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis (det tar 4–5 minutter). Rør forsiktig inn rømme, det smeltede smøret og vaniljeekstrakt/vaniljesukker.

Ha de tørre ingrediensene (utenom kakaopulveret) i en egen bolle. Bland godt sammen med en stor visp. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.

Del røren i to. Tilsett siktet bakekakao i den ene formen (den blir til karamell-sjokoladebunnen).

Flytt også disse bunnene over på to tallerkener og dekk med et kjøkkenhåndkle. Når kakebunnene er avkjølt, kan du dekke dem med aluminiumsfolie og sette dem kaldt. Bunnene kan gjerne lages dagen før.

Lag vaniljefyllet og sjokoladekremen. Rør mykt smør med melis og vaniljesukker i 5 minutter med full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken.

Vend forsiktig inn kremost i smør- og melisblandingen med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting. Del kremen i to. Bruk vaniljefyllet til å legge sammen kaken.

Lag sjokoladekremen ved å sikte i bakekakao i halvparten av kremen. Rør forsiktig til du får en jevn krem. Tilsett ev. en skje med fløte eller melk hvis kremen virker tørr.

Smør et tynt lag med sjokoladekrem rundt kaken. Sett kaken i kjøleskapet i 15–20 minutter til kremen har satt seg. Ha på resten av sjokoladekremen på topp og sider, og lag gjerne et fint mønster med en spatel.

Smaker best servert ved romtemperatur.

*Info til mine danske læsere: Melis er flormelis og bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Deilige nybakte horn med eple og kanel

Nybakte horn med eple og kanel! Mmm, det er bare utrolig godt. Kjempegode til søndagsfrokosten, kveldskos eller matpakken, og de er fine å fryse.

Denne oppskriften på gjærbakst, har jeg hatt i mer enn 25 år og den blir alltid bra. Første gang jeg har prøvd å lage eplehorn med den, men det ble helt magisk. Kan absoultt anbefales.

Horn med eple og kanel
Til 3 brett med horn (ca 24 stk)

1 liter lettmelk
200 g smør
1 egg
1 pakke gjær (gjerne fersk, men tørrgjær kan også brukes)
1 teskje salt
2 spiseskjeer honning eller sukker
4 dl havregryn
Hvetemel til deigen henger godt sammen ca. 18 dl.

egg til pensling

10 mellomstore syrlige epler (gjerne norske)
125 g rørsukker eller brunt sukker
1 spiseskje smør
1 1/2 teskje kanel

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken. Varm opp til det er fingervarmt.

Ha smuldret gjær, sukker og salt i en bakebolle. Tilsett den varme melkeblandingen og egget. Rør til gjæren er oppløst og tilsett havregryn og hvetemel, til du får en fast deig.

La deigen heve under lokk et varmt sted i ca. 40 minutter.

Mens deigen hever, lager du epleblandingen. Skrell eplene og skjær dem i mindre biter. Ha dem i en kasserolle sammen med rørsukker eller brunt sukker og la dem småkoke til de er møre. (De skal ikke være helt most, se bildet). Tilsett kanel til slutt. Sett blandingen til side.

Del deigen i tre like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel og del opp i 8 trekanter. Bruk gjerne pizzahjul til å dele opp deigen.

Ha epler og kanel på hver trekant og rull sammen til horn.

La hornene heve i ca. 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg.

Stekes ved 220 grader, midt i ovnen i 10 – 15 minutter til de er gylne og gjennomstekte.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Oppskrift på Verdens beste Brownies

Brownies_5

Oppskriften min på Brownies er uten tvil en av de aller mest populære oppskriftene mine.

Det er også den jeg selv lager mest.

Lars Lian (dommer i Kakekrigen) kalte den en STEINGOD brownie og Monica (Csango) tok resten av browniesene med hjem den dagen jeg bakte dem på Kakekrigen, da hun skulle ha selskap. (Jeg må innrømme at jeg ble litt stolt da.)

Jeg mener selv at hemmeligheten bak disse brownies er tre ting. Sammensetningen av ingrediensene, steketiden og ikke minst en viktig «hemmelig» ingrediens.

Jeg har eksperimentert meg frem med ulike oppskrifter, og har kommet frem til denne, som jeg synes gir Verdens beste Brownies! Den er i tillegg svært enkel å lage.

Her får du oppskriften. Den gir Brownies som er himmelsk gode! Myke, seige og smelter på tunga!

Brownies_4

Verdens beste brownies

3 egg
350 g eller 4 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin/brunt sukker det gir en ekstra rund smak.)
225 g smeltet smør (Jeg bruker alltid meierismør)
150 g eller 2,5 dl hvetemel
40 g eller 1 dl bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
1/4 teskje salt (gjerne Maldonsalt)
150 g revet marsipan (kan utelates)
En stor håndfull lett hakkede macadamia nøtter (kan utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en form på ca 20 x 40 cm.

Rør egg og sukker lett sammen med en stor visp*. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha den seigtflytende røren i en liten langpanne kledd med bakepapir.

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 15 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. En stor visp er et stort piskeris. 

P.S. Hvis du har lyst til å lage toppingen jeg hadde på Kakekrigen, får du oppskriften her:

Pekankrønsj:
240 g pekannøtter
100 g økologisk rørsukker (kan ta med selv)
60 g vanlig sukker
4 ts lys sirup
20 g meierismør

Litt ferdig salt karamell

Gjør klar et bakebrett med bakepapir.

Skjær pekannøttene i mindre biter.

Ha brunt sukker, sirup og smør i en kjele og varm opp på middels høy varme.
Rør til alt er blandet og la det boble opp.

Rør inn nøttene, slik at de blir dekket over det hele.

Pass på så det ikke brenner seg.

Hell blandingen på et bakepapir, dra massen utover med to gafler, og la den avkjøle.

Brekk eller skjær nøttemassen i passe store biter.

Skjær kaken i passe store firkanter. Ha litt salt karamell over i striper, og topp med karamelliserte pekannøtter.

Serveres med iskald lettpisket krem eller vaniljeis. Dryss gjerne litt karamelliserte pekannøtter på toppen av kremen til pynt.

Brownies_3Blogg3095

Mange tror det er raskere å lage posebrownie fremfor hjemmelaget brownie. Jeg har gjort et lite eksperiment. Klikk her for å se hvordan det gikk:

(P.S. det er skrevet inn bakepulver på videoen. Det er en feil. Det skal selvfølgelig ikke være bakepulver i en brownie!).

Hva tror du er raskest og hva tror du smaker best?Brownies i pose eller hjemmelaget?Jeg har testet begge deler og må innrømme at jeg ble overrasket!Se mer her: :-)http://www.franciskasvakreverden.no/2016/10/14/har-du-ogsa-blitt-lurt/

Gepostet von Franciskas Vakre Verden am Freitag, 14. Oktober 2016

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Verdens beste eplekake – god gammeldags oppskrift

Finnes det noe bedre enn rykende fersk eplekake rett fra ovnen?

Denne kaken er en av de beste barndomsminnene mine. Mormor pleide å lage den da jeg var liten, og jeg husker enda hvor koselig det var når bakeklokken tikket, kaken sto i ovnen og kjøkkenet ble fylt av forventninger og deilig krydret duft av eplekake.

Mormor kalte den alltid for Lisse-kake. Det var fordi hun hadde fått oppskriften av svigerinnen hennes Lis.

Faster Lis var forøvrig litt av en dame. Da hun var ung jobbet hun i Sirkus som trapesartist og langt opp i 70-årene gikk hun fortsatt i spagaten når vi hadde familiesammenkomster.

Men tilbake til eplekaken.

Dette er etter min mening Verdens beste eplekake. Den har en deilig krydret smak, er saftig, myk og full av god smak.

Den kan også gjøres helt ferdig dagen før og bare varmes før servering. Den smaker helt fantastisk sammen med god vaniljeis eller pisket krem. Kan absolutt anbefales.

Oppskriften er også veldig lett å huske med like deler av det meste.

Her får du oppskriften:

Verdens beste Eplekake (Lissekake)

3 egg
300 g sukker
300 g mel
300 g smør (jeg bruker meierismør, gir best smak)
1 1/2 teskje bakepulver
1 1/2 teskje kardemomme
1 1/2 teskje støtt kanel
1 1/2 vaniljesukker
4 syrlige mellomstore epler
Ev. Mandelflak til pynt

Tilbehør: Vaniljeis eller pisket krem

Sett stekeovnen på 180 grader. (Gjerne varmluft, ellers over og undervarme).

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er ca 25 cm i diameter. Smør sidene og bunnen (det gjør kaken ekstra sprø og gir en god smak.).

Smelt smøret i mikrobølgeovnen eller i en kasserolle.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Skrell eplene og kutt de i mellomstore biter. (Det ene eplet kan kuttes i skiver og legges på toppen av kaken som pynt.

Bland alle de tørre ingrediensene sammen.

Ha de i eggedosisen sammen med det smeltede smøret.

Ha i eplebitene.

Rør forsiktig sammen.

Pynt med epler i skiver og dryss på litt kanel og sukker og ev. mandelbiter.

Stekes på 180 grader midt i ovnen i 45 – 60 minutter til kaken er gylden og gjennomstekt. Sjekk med en bakepinne.

Hvis kaken blir litt mørk på slutten kan du ha aluminiumsfolie over.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Ostebomber

Har du smakt ostebomber? Rundstykker med deilig fyll av ost? Det er bare SÅ godt. Denne oppskriften er i tillegg kjempeenkel. Ingen elting, ingen etterheving og ingen utrulling. Enklere blir det nesten ikke.

De holder seg ferske lenge, og egner seg også godt til å fryse.

Her får du oppskriften:

Ostebomber
20 stk

10 dl lillefingervarmt vann
1 pk gjær (fersk gjær eller tørrgjær)
1 1/2 teskje salt
1 spiseskjee sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
400 g havregryn
ev. 100 linfrø
ca 800 g hvetemel (eller til du får en fast deig)
200 gram ost, for eksempel Norvegia eller lignende*

Bland sammen lunkent vann og gjær. Tilsett resten av ingrediensene, utenom osten.

Bland deigen sammen med en tre-skje til du får en forholdsvis fast deig. Den trenger ikke henge helt sammen og du trenger ikke elte deigen.

Sett deigen til heving i ca 40 minutter et varmt sted. Dekk skålen med et lokk eller plastfilm.

Del deigen i to. Ha den ene halvparten i en langpanne som er dekket med bakepapir. Trykk deigen ut i kantene.

Ha på ost. Du kan enten bruke revet ost, ost i skiver eller begge deler.

Ha over resten av deigen og trykk den ut i kantene. Ha på litt revet ost på toppen.

Bruk en pizzaskjærer til å dele deigen opp i 20 ruter, og sett den rett i ovnen.

Stekes ved 210 grader i ca 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.

Serveres varme rett fra ovnen.

De er perfekte å lage i helgen. Da har du rundstykker til matpakken i flere dager fremover.

*Info til mine danske læsere. Norvegia tilsvarer den danske Danbo. Men brug den ost du selv bedst kan lide.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Har du hytte? Da kan du være en kandidat til Hytteprisen!

Annonse

Har du bygget ny hytte? Pusset opp den gamle med trepanel, bygget terrasse, kanskje laget et lite hytteanneks eller noe annet i tre på hytta? Da har du muligheten til å vinne Hytteprisen til Bergene Holm, med en premiepott på hele 50 000 kroner!😃🍂

Alt du trenger å gjøre, er å legge igjen et bilde av det du har laget som en kommentar til innlegget på Facebook. Klikk HER!😃

Hvis du kjenner noen som har laget noe spennende med tre på hytta, er det også bare å si i fra til dem.

Juryen er på jakt etter gjennomført, nyskapende eller kreativ bruk av tre i alle typer hytter og fritidsboliger. Det spiller ingen rolle om det er oppussing av gammel hytte, et nytt tilbygg eller en helt ny hytte.🍂

Du finner masse mer hytteinspirasjon her.

Her ser du litt bilder fra forrige vinner av Hytteprisen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.