Super god dessert med jordbær, krem og Oreokjeks

Dette er en av favoritt dessertene mine!

Den smaker helt himmelsk, den er svært enkel å lage og den kan gjøres klar i god tid før servering.

Jordbærdrøm med knuste Oreo-kjeks

Til 6 personer
2 pakker jordbær
2 pakker Oreo-kjeks
6 dl kremfløte
2 teskjeer vaniljesukker
3 spiseskjeer melis*

Rens jordbærene og skjær dem i mindre biter. Ha evt. et par skjeer sukker over.

Skjær Oreo-kjeksene i mindre biter og fordel dem i porsjonsglass eller i en stor glassbolle.

Pisk krem av kremfløte, vaniljesukker og melis.

Ha Oreo-kjeks, krem og jordbær lagvis i porsjonsglass eller i en stor glassbolle.

Serveres med en gang slik at ikke oreo-kjeksene blir myke.

*Info til mine danske læsere: Melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Saftige rundstykker med gulrot – ferdige på 1-2-3

Sommerferien er over for de fleste, og det er igjen tid til å lage matpakker.

Det blir ekstra hyggelig med deilige hjemmebakte rundstykker og disse lager du på 1-2-3.

Denne oppskriften er en av mine absolutte favoritter. Enkle ingredienser, INGEN knaing, INGEN etterheving, INGEN utrulling og supergode rundstykker – ja takk!

Disse rundstykkene er med revet gulrot. Det gjør dem ekstra saftige.

Jeg bruker alltid det jeg har. De er derfor også en veldig god måte å få ryddet i skuffene på. Oppskriften er til en stor langpanne.

Saftige rundstykker med revet gulrot – ferdige på 1-2-3
ca 20 stk

9 dl lillefingervarmt vann
1 pk tørrgjær eller fersk gjær (50 g)
1 teskje salt
1 – 2 spiseskjeer honning eller sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
200 g revet gulrot
1200 g Mel, kjerner, frø, nøtter, havregryn etc. (Bruk det du har) Hvor mye mel du bruker avhenger av om det er grovt eller fint og hvor mange kjerner, havregryn etc. du tilsetter. Tilsett litt etter litt og stopp når du for en forholdsvis fast deig. (Se første bilde).

Til rundstykkene på bildet har jeg brukt følgende oppskrift:
9 dl lillefingervarmt vann
1 pk tørrgjær (eller fersk gjær)
1 teskje salt
1 – 2 spiseskjeer honning eller sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
200 g revet gulrot
600 g hvetemel
200 g grovt mel (jeg brukte fint sammalt mel)
200 g havregryn
100 g linkjerner
100 g müsli
Sesamfrø til pynt

Bland sammen lunkent vann og gjær. Tilsett resten av ingrediensene.

Bruk det du har og prøv deg litt frem. Jeg synes det blir ekstra godt med sesamfrø eller solsikkekjerner strødd på toppen.

runnstykker3-1024x768

Bland sammen med en treskje til du får en forholdsvis fast deig (Se bildet over). Du trenger ikke kna.

Sett deigen til heving i ca 40 minutter et varmt sted. Dekk bollen med et lokk eller plastfilm.

Du trenger ikke etterheve deigen. Bare hell den rett i en langpanne som er dekket med bakepapir.

Trykk deigen ut i kantene, og ha evt. på sesamfrø eller solsikkekjerner.

Bruk en pizzaskjærer eller kniv, del deigen opp i ruter, og sett den rett i ovnen.

Stekes ved 200 grader i 20-30 minutter, eller til rundstykkene er gylne og høres hule ut når du banker lett på dem.

Serveres gjerne varme rett fra ovnen. Eller avkjøl dem og varm dem litt før de skal spises.

De holder seg ferske lenge, og egner seg også godt til å fryse.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Overdådig deilige donuts

Det er gøy med donuts. Bare fantasien setter grenser for hvordan de kan pyntes, og de er hyggelige å lage sammen med barna.

Jeg har testet å lage dem i en airfryer. Det er super praktisk, for da sliper du frityrsteking og bruk av masse olje. En vanlig oppskrift på Donuts, sier halvannen til to liter olje til frityrsteking. Her trenger du bare noen få spiseskjeer!

Jeg har faktisk alltid holdt meg fra å lage donuts, på grunn av all frityrstekingen. Det blir helt feil for meg å måtte kaste flere liter med olje etter man er ferdig. Dette er derfor første gang jeg har laget donuts. Men det blir ikke den siste. Celina (datteren min på 17) og jeg hadde det kjempegøy med å lage og pynte dem og de smakte helt fantastisk.

Her får du oppskriften:

Overdådig deilige Donuts
(Ca.15 stk)

Donuts:
120 g smør eller Melange
2 ½ dl helmelk
1 pk fersk gjær (tørrgjær kan også brukes)
4 egg
120 g sukker
2 spiseskjeer vaniljesukker
1 ½ teskje bakepulver
Ca. 700 g hvetemel pluss litt mel til bordet
1 teskje kardemomme

Pensling før og etter steking:
50 g smør
3 spiseskjeer melis

Vaniljeglasur:
200 g melis
1 teskje vaniljesukker
litt melk

Vaniljeglasur:
200 g melis
1 teskje vaniljesukker
litt melk

Pynt
Mørk sjokolade, mandelflak, sjokoladekuler, Oreokjeks, sjokoladestykker og lignende. Vi brukte litt forskjellig vi hadde i skapet.

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og varm det til det er fingervarmt. Ha det i en stor skål og rør gjøren ut i væsken sammen med sukker. La det stå i ca 10 minutter til gjæren har begynt å boble litt.

Tilsett resten av ingrediensene til donutsene, og bland det sammen til du får en jevn og glatt deg. Deigen skal være myk. Dekk med lokk eller plastfilm og sett til heving et lunt sted. La deigen heve i ca 40 minutter eller til dobbel størrelse.

Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken og trykk eller kjevle ut deigen til den er ca 1 1/2 cm tykk. Bruk en kakeutstikker eller et glass som er ca 6 cm i diameter og stikk ut rundinger i deigen.

Plassér dem på en bakeplate med bakepapir eller på et stort fat. Lag hull i midten med en liten kakeutstikker eller et lite glass. (Jeg brukte en stor sprøytespiss til frosting i metall, den fungerte veldig bra.)

Dekk med et rent kjøkkenhåndkle og la donutsene heve i ca 30 minutter.

Forvarm Airfryeren. Plasser donutsene i Airfryeren. (Jeg fikk plass til 9 stk om gangen.) Pensle dem med blandingen av smør og melis.

Jeg brukte programmet for brød og stekte dem 7-8 minutter ved 180 grader.

Etter de er ferdig stekt tar du dem over på et stort fat og pensler dem igjen med smør og melis. Det gir ekstra god smak og konsistens.

La dem avkjøle og pynt med glasur og ønsket pynt.

Glasuren lager du enkelt ved å røre sammen ingrediensene. Pass på å bare tilsette litt og litt melk, slik at den ikke blir for tynn. Den skal være så tykk som mulig, men slik at du fortsatt for rørt rundt i den. Dypp donutsene, la dem renne av litt og ha på pynten med en gang før glasuren stivner.

Da er det bare å nyte deilige overdådige donuts!

Du kan gjerne fryse dem, men gjør det før du har på glasur og pynt. Pyntede donuts kan oppbevares i en lufttett beholder på kjøkkenbenken 1-2 dager eller i kjøleskapet 3-4 dager.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Kjempegod Oreo-iskake med bringebær

Dette er en super god iskake med deilig smak av Oreo og Bringebær. Den ser imponerende ut, men  er veldig enkel å lage. Du trenger ikke stekeovn en gang.

Her får du oppskriften.

Oreo-iskake med bringebær

Ca. 6 stykker

Bunn
1 1/2 pakke Oreo-kjeks (225 g)
50 g smeltet smør

Fyll
3 dl kremfløte*
200 g Philadelphia kremost naturell
1 dl melis*
frø fra 1/2 vaniljestang, eller 1 ts vaniljesukker
2 teskje limeskall
2 teskje limesaft

Pynt
400 g bringebær*
litt melis

Oppskriften er til en liten kake som gir ca. 6 stykker. Hvis du ønsker det, kan du doble oppskriften. Bruk da en form på ca. 25 cm i diameter.

Til denne oppskriften bruker du en form som er 15 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen av formen. Du kan også bruke en større form, kaken blir da bare litt lavere.

Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin eller blender. Smelt smøret og bland det med 2/3 del av kjeksen. Sett resten av kjekssmulene til side til pynt.

Ha kjeksen, som er blandet med smør, i formen. Pass på ikke å presse kjeksmassen for tett sammen, da blir den veldig hard. Sett bunnen til avkjøling i kjøle­skapet til den har stivnet. Det tar ca. en halv time.

Ha kremost og melis i en bolle og visp et par min­utter til du får en luftig masse. Bland inn lime­skall og -saft. Visp kremen stiv sammen med frøene fra 1/2 vaniljestang eller vaniljesukker. Bland forsiktig den piskede kremen sammen med resten av fyllet med en slikkepott.

Ha fyllet i formen med bunnen. Dryss resten av kjeksene over og sett formen i fryseren i 3–4 timer, gjerne over natten.

Ta kaken ut av fryseren i god tid før servering. Minst 1 time i romtemperatur eller 2–3 timer i kjøleskap. Kaken smaker ekstra godt når den er litt frossen i midten og myk ellers.

Ta kaken ut av formen og sett den på et serveringsfat. Pynt med bringebær og et dryss med melis.

Tips: Det er også godt å lage kaken med ekstra bringebær- og Oreo-kjeksbiter i fyllet.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis, bringebær er hindbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Ostebomber – rundstykker med deilig fyll av ost

Har du smakt ostebomber? Rundstykker med deilig fyll av ost? Det er bare SÅ godt. Denne oppskriften er i tillegg kjempeenkel. Ingen elting, ingen etterheving og ingen utrulling. Enklere blir det nesten ikke.

De holder seg ferske lenge, og egner seg også godt til å fryse.

Her får du oppskriften:

Ostebomber
20 stk

10 dl lillefingervarmt vann
1 pk gjær (fersk gjær eller tørrgjær)
1 1/2 teskje salt
1 spiseskjee sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
400 g havregryn
ev. 100 linfrø
ca 800 g hvetemel (eller til du får en fast deig)
200 gram ost, for eksempel Norvegia eller lignende*

Bland sammen lunkent vann og gjær. Tilsett resten av ingrediensene, utenom osten.

Bland deigen sammen med en tre-skje til du får en forholdsvis fast deig. Den trenger ikke henge helt sammen og du trenger ikke elte deigen.

Sett deigen til heving i ca 40 minutter et varmt sted. Dekk skålen med et lokk eller plastfilm.

Del deigen i to. Ha den ene halvparten i en langpanne som er dekket med bakepapir. Trykk deigen ut i kantene.

Ha på ost. Du kan enten bruke revet ost, ost i skiver eller begge deler.

Ha over resten av deigen og trykk den ut i kantene. Ha på litt revet ost på toppen.

Bruk en pizzaskjærer til å dele deigen opp i 20 ruter, og sett den rett i ovnen.

Stekes ved 210 grader i ca 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.

Serveres varme rett fra ovnen.

De er perfekte å lage i helgen. Da har du rundstykker til matpakken i flere dager fremover.

*Info til mine danske læsere. Norvegia tilsvarer den danske Danbo. Men brug den ost du selv bedst kan lide.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon ?

 

Konfektkake med pisket krem og hjemmelaget plommesyltetøy

Denne kaken er perfekt nå hvor plommene er i sesong, og kanskje mange også har plommer i hagen. Deilig klissete sjokolade konfektkake med pisket krem og hjemmelaget plommesyltetøy. Altså, dette er bare utrolig godt.

Her får du oppskriften:

Konfektkake med pisket krem og hjemmelaget plommesyltetøy
225 gram smør
400 g (4,5 dl) brunt sukker (Brun Farin)
60 g  (1 dl) bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
180 g (3 dl) hvetemel
3 egg
1 knivspiss salt

Plommesyltetøy
500 g plommer
200 – 250 g sukker
1 vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker

Pynt
3 dl kremfløte
1 spiseskje melis
1 teskje vaniljesukker
4-5 plommer

Start med å lage konfektkaken:

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 – 24 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle. Ha smøret i en stor skål. Tilsett brunt sukker, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen.

Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper. Hell røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 25 – 30 minutter.

Det er svært viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. (Den skal fortsatt være flytende i midten. Stek den heller for lite enn for mye da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av ovnen og la den avkjøle.

Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig klissete konsistens.

Hvis mulig kan du gjerne ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken for romtemperatur før du har på kremen. Men du kan også gjøre det enkelt å gjøre alt klart flere timer før og ha den stående i kjøleskap. (Det ender jeg som regel opp med).

Slik lager du plommesyltetøyet:

Vask plommene, skjær de i mindre biter og ta bort stein. ⁠
Ha plommer, sukker og vaniljestang som er delt og skåret i to i en stor gryte. Kok opp og la koke til plommene er møre. 5-10 minutter alt etter hvor modne plommene er.⁠

Hell syltetøyet på steriliserte glass.
Slik steriliserer du glass på en enkel måte:
Plasser rengjorte glass og lokk i ovn som er forvarmet til 100 grader. La glassene stå i minimum 10 minutter, og du har steriliserte glass som gir god holdbarhet til syltetøyet ditt.
Pynt kaken:

Pisk fløten til krem, sammen med melis og vaniljesukker. Den skal være ganske stiv, men følg godt med slik at den ikke blir til smør.

Ta 1,5 – 2 dl av det avkjølte plommesyltetøyet, og bland med den stivpiskede kremen.

Pynt kaken med krem og plommer i båter. Sikt gjerne litt melis over til slutt.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Bringebær er hindbær, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Saftig og enkel sommerkake med krem og bær

Kake med blåbær 3
Deilig saftig lys kake med revet marsipan, toppet med pisket krem, pikekyss og blåbær. Mmm. Dette er skikkelig godt. Utrolig saftig, smaker kjempegodt og veldig enkel å lage!
Du kan bytte ut blåbærene med andre bær hvis du vil, jordbær, bringebær, rips og lignende er gode alternativ.
Saftig kake med blåbær og pikekyss

Kaken
3 egg
2 dl sukker
100 g smør
2 1/2 dl hvetemel
2 1/2 dl revet marsipan
2 teskje vaniljesukker
1 1/2 teskje bakepulver

Pynt
3 dl kremfløte*
Blåbær
Pikekyss*

Pisk egg og sukker til eggedosis*. Smelt smøret og la det avkjøle. Bland de tørre ingrediensene godt sammen og ha det i eggedosisen skiftevis med smeltet smør. Hell røren i en smurt form ca. 23 – 25 cm i diameter.

Stekes på 175 grader, midt i ovnen, i cirka 40 minutter.

Test med en kakepinne om kaken er ferdig.

La kaken avkjøle.

Visp kremfløten til krem og pynt kaken med blåbær og knuste pikekyss.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde og pikekyss er små marengs. Eggedosis betyder at piske det luftigt og skummende.

Kake med blåbær 3

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Kjempegodt enkelt og saftig eltefritt brød

Noe av det beste jeg vet er hjemmebakt brød. Men det kan være litt styr med all eltingen og hevingen. Dette brødet er kjempegodt, og det er både eltefritt og du slipper etterheving. Enklere blir det ikke.

Jeg bruker alltid det jeg har. De er derfor også en veldig god måte å få ryddet i skuffene på.

Her får du oppskriften:

Kjempegodt eltefritt brød
2 brød

9 dl lillefingervarmt vann
1 pk tørrgjær eller fersk gjær (50 g)
1 teskje salt
1 spiseskje honning eller sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
1200 g Mel, kjerner, frø, nøtter, havregryn etc. (Bruk det du har) Hvor mye mel du bruker avhenger av om det er grovt eller fint og hvor mange kjerner, havregryn etc. du tilsetter. Tilsett litt etter litt og stopp når du for en forholdsvis fast deig. (Se første bilde).

Til brødet på bildet har jeg brukt følgende oppskrift:
9 dl lillefingervarmt vann
1 pk tørrgjær (eller fersk gjær)
1 teskje salt
1 spiseskje honning
1 dl smeltet smør
600 g hvetemel
200 g grovt mel (jeg brukte fint sammalt mel)
200 g havregryn
100 g linkjerner
100 g müsli
Sesamfrø til pynt

Bland sammen lunkent vann og gjær. Tilsett resten av ingrediensene.

Bruk det du har og prøv deg litt frem. Jeg synes det blir ekstra godt med sesamfrø eller solsikkekjerner strødd på toppen.

Bland sammen med en treskje til du får en forholdsvis fast deig (Se bildet over). Du trenger ikke kna.

Sett deigen til heving i ca 40 minutter et varmt sted. Dekk bollen med et lokk eller plastfilm.

Du trenger ikke etterheve deigen. Bare hell den rett i to smurte brødformer. Hell litt olje over brødet og glatt det til med fingrene. Du kan også ta litt vann på fingrene og gjøre det samme.

Trykk deigen ut i kantene, og ha evt. på sesamfrø eller solsikkekjerner.

Stekes ved 200 grader i 20-30 minutter, eller til brødene er gylne og høres hule ut når du banker lett på dem.

Serveres gjerne varmt rett fra ovnen.

Det egner seg også godt til å fryse.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Verdens beste gulrotkake

Jeg ELSKER gulrotkake. Og dette mener jeg er verdens beste!

Kaken er utrolig saftig, kremen er fløyelsmyk og jeg har en liten «hemmelig» ingrediens som gir skikkelig god krønsj. Denne kaken er faktisk noe av det beste jeg har smakt.

Hvis ikke du tåler nøtter kan pistasjnøttene utelates, de kan også erstattes av hakkede mandler eller lignende.

Tips: Det er også en kake som smaker godt sammen med blåbær.

Verdens beste gulrotkake
Til 6-8 personer

Gulrotkake
175 g gulrot fint revet
100 g mørk muscovadosukker eller brunt sukker
2 egg
1 teskje revet sitronskall
100 g sukker
125 g vegetabilsk olje
1,25 dl Creme Fraiche eller rømme
1 teskje vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
175 g hvetemel
1 liten boks ananas, knuste biter (hell fra saften)
1 teskje bakepulver
1 1/2 teskje kanel
Evt. 1 teskje kardemomme
1 knivspiss salt

Kremostkrem
225 g romtemperert smør
300 g melis (flormelis)
1 teskje vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell

Krønsj
100 g usaltede pistasjnøtter hakket i mindre biter

Pynt
Rose (usprøytet)

Sett ovnen på 175 grader.

Smør sidene på to små springformer på 15 cm i diameter og ha bakepapir i bunnen. Du kan også lage kaken i en stor form  ca 24 cm i diameter. Du vil da få to bunner i stedet for fire. (Beregn da noe lenger steketid).

Riv gulrøttene fint, bland med muscovadosukker og ananas i knuste biter. La blandingen trekke mens du lager resten av kakerøren.

Visp egg og sukker til eggedosis. Ha i olje og Creme Fraiche eller rømme. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt inn. Bland forsiktig sammen. Ha i gulrot/ananas-blandingen.

Stekes i 20 – 25 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel. Når det ikke lenger henger fast deig, er kaken ferdig. Men følg godt med, den bør ikke stekes for lenge.

Sett kaken til avkjøling. Den må være helt kald før den pyntes.

Lag kremostkremen. Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.

Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp.

Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting. La evt kremen stå litt i kjøleskapet hvis den virker myk.

Ha den første kakebunnen på et kakefat. Ha ca en fjerdedel av kremen på bunnen og dryss over pistasjbiter. Fortsett til alle bunnene er dekket med krem og pistasj. Pynt med en rose på toppen.

Kan oppbevares i kjøleskap et par timer før servering. Du kan også lage kaken dagen før og kremen samme dag de skal serveres.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Super god sommersalat

Denne salaten har en litt spesiell historie.

Da jeg var gravid med tvillingene våre, var det ikke akkurat noen enkel graviditet. Jeg var stor som et hus allerede etter noen få måneder og jeg var skikkelig kvalm. Det eneste jeg omtrent klarte å spise på fire måneder var rugbrød med tomater. :-))

Jeg hater å være kvalm og det var ikke akkurat noen måneder jeg har lyst til å gjenta.

Hver morgen, hele dagen og hver kveld var jeg kvalm, men så en dag skjedde det et under!

Jeg skulle på matklubb, som vi hadde en gang i måneden, og jeg gruet meg til å dra, for jeg visste jeg kom til å sitte der og være kvalm, mens de andre koste seg med maten. Men under over alle undere. Denne kvelden gikk plutselig kvalmen over!

Jeg har aldri smakt noe så godt som det vi fikk denne kvelden. Og det var denne utrolig gode sommer salaten med kylling, appelsin og cashewnøtter.

Tusen takk til Anne som laget maten. Dette ble et av mine aller beste måltider.

Men det var ikke bare fordi kvalmen ble borte, det er virkelig en super god salat.

Det er blandingen av revet appelsinskall med salte cashewnøtter, nystekt kylling og bringebær som gjør det. Helt nydelig! Kan absolutt anbefales.

Den passer perfekt å servere til en jentekveld, på sommerfesten eller om du bare har lyst på noe ekstra godt.

Her får du oppskriften:

Super god sommersalat med kylling, appelsin og cashewnøtter

1 issalat
1 pakke Ruccola
1/2 agurk
1 gul paprika
1 rød paprika
1 appelsin
Revet skall fra 1/2 appelsin
1 pakke små tomater
1 pakke bringebær
150 g cashewnøtter salte
1 grillet kylling gjerne varm

Tilbehør: Rømme og eventuelt litt krydder. Jeg synes den er ekstra god med litt Pasta Rossa.

Bland issalat, Ruccola, agurk og paprika sammen. Riv skallet på appelsinen fint (kun det orange, ikke det hvite) og bland det godt sammen med resten.

Ha i resten av ingrediensene.

Server med Rømme og eventuelt litt krydder og gjerne et godt brød.

Dette brødet kan anbefales.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂