Det ble skikkelig kake katastrofe!

Mamma, tror du Tante Fiska* vil bake kake til konfirmasjonen min? Hun som har vunnet Kakekrigen og alt.

Selvfølgelig klarer man ikke å si nei til noe slikt, så da Maria, som er datteren til en svært god venninne av meg, skulle konfirmeres, stilte jeg selvfølgelig med kake.

Det var bare ett lite problem!

Jeg valgte å bake sjokoladekake med karamelliserte poppkorn, (du finner oppskriften HER). Den skulle se ut omtrent som på bildet over:

Det er en super kake å lage til en slik anledning, siden det meste kan gjøres ferdig dagen før, og den er enkel å transportere (!).

Men jeg måtte selvfølgelig tukle med oppskriften. Jeg tenkte det kunne bli ekstra godt å dynke bunnene i Dulce de Leche (søt kondensert melk). Det var veldig godt det, men det gjorde også at bunnene begynte å falle litt fra hverandre i kantene. Jeg var derfor nødt til å dekke sidene med krem, for at det skulle se noenlunde presentabelt ut. Kaken kom derfor til å se slik ut:

Jeg var veldig godt fornøyd, og synes jeg hadde klart å maskere kaken svært godt. Jeg pakket den derfor i Kakeformen og vi dro avgårde.

Men det jeg ikke hadde tenkt på, var at siden bunnene ikke var helt stødige, så var det ikke en så veldig god ide å ta kaken med på kjøretur en times tid.

Det var ikke bare en dårlig idé, det var en skikkelig dårlig idé!

Selv om Vegar kjørte så forsiktig han bare kunne og jeg hadde kaken på fanget, så sklei den mer og mer fra hverandre. Allerede etter ti minuters kjøretid, så jeg at dette kom til å gå galt. Skikkelig galt!

Slik så kaken ut da vi kom frem!! Fullstendig katastrofe!

Kaken hadde flyttet seg fra den ene siden av fatet til den andre og fullstendig skilt lag med kremen rundt. Nå var gode råd dyre.

Jeg må innrømme jeg var i tvil om jeg skulle klare å fikse den, men jeg måtte jo bare. Ikke fikk jeg gjort noe med én gang heller, for jeg hadde (selvfølgelig) sagt ja til å fotografere konfirmanten også. Er det mulig!

Men jeg fikk satt den på kjølerom, og etter en times tid fikk jeg endelig tid til å se nærmere på takraset.

Jeg fjernet forsiktig poppkornene. La de på en tallerken og fikk forsiktig tatt bort det som var av krem som enda ikke var blitt most sammen med kaken.

Jeg fikk dratt kaken inn på midten av fatet. Fikk lagt kremen rundt og til slutt fikk alle poppkornene plass på toppen av kaken.

Hva synes du? Her er sluttresultatet. 🙂

*Det er som regel bare søtt når små barn ikke klarer å si navnet ditt, men ikke fullt så søtt når Tante Franciska blir til Tante F.tta. Hjelp! Vi fikk raskt gjort det om til Tante Fiska, som jeg nå blir kalt av hele familien. 😉

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Har du lyst på boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

 

Ny konkurranse – vinn en vakker Scanteak benk verdi 3990,-

Annonse

Jeg heier ekstra mye på de små interiørbutikkene!

det gledes er en av de butikkene. En lokal og veldig koselig butikk som ligger på Tårnåsen Senter på Tårnåsen ved Kolbotn.

Her får du mange spennende interiørprodukter fra utvalgte leverandører som Halvor Bakke, Artwood, House Doctor og mange flere.

De har også en stor nettbutikk og sender over hele landet.

Marina og Sølvi som driver butikken, gjør alt de kan for å få kundene sine til å føle seg velkomne og de er begge svært dyktige når det gjelder interiør og veileder gjerne.

Konkurranse

Nå kan du vinne en vakker Scanteak benk inkludert madrass, verdi 3990,- fra det gledes. Dette er en benk du kan ha glede av i mange rom, fra uterommet, til gangen, badet, soverommet, stuen etc.

Konkurransereglene er veldig enkle, alt du trenger å gjøre hvis du vil vinne er:

  1. Lik det gledes på Facebook. Klikk HER!
  2. Skriv JA i kommentarfeltet her på bloggen, eller på Facebook. Klikk HER.

Vinneren trekkes 10. juni.

Masse lykke til!

Alle teakproduktene fra det gledes er bærekraftig produsert og FLEGT-sertifisert. Dette er kvalitetsmøbler, som bare blir finere med årene. Se mer her.

Her ser du litt flere bilder fra butikken til det gledes:

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 
 

Rask 17. mai kake med jordbær, en garantert favoritt

Så du 17. mai-jordbærene jeg la ut siste uke?

Med de kan man også lage en skikkelig god 17. mai kake.

Her får du oppskriften. Den gir deg en dobbelt så stor kake som på bildet.

Lag gjerne brownien opp til en uke før og ha den i fryseren. Jordbærene kan gjøres klar et par timer før servering. Skjær gjerne brownien i mindre firkanter før du har på jordbærene, da blir det enklere å servere.

Start med å lage brownies:

Verdens beste brownies

3 egg
3,5 dl sukker
2 dl smeltet smør
2,5 dl hvetemel
5 spiseskjeer bakekakao* med topp
2 teskjeer vaniljesukker
150 g revet marsipan (litt uvanlig med marsipan i brownies, men det er nettopp det som er den «hemmelige» ingrediensen, som gjør kaken ekstra seig og god. Den smaker ikke marsipan.)
En stor håndfull lett hakkede macademianøtter (kan evt. utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en form på ca 25 x 40 cm.

Rør egg og sukker lett sammen. De skal ikke piskes til eggedosis. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha den seigtflytende røren i en liten langpanne kledd med bakepapir.

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 15 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.

Avkjøl den.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. En stor visp er et stort piskeris. 

17. mai jordbær med Philadelphiakrem og blåbær

300 g Philadelphia naturell
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 teskje vaniljesukker
200 g melis
25 store jordbær
25 store blåbær

Start med å rense jordbærene. Skjær bort litt av toppen, da står de stødig. Sett dem på et tørkepapir, noen minutter, da unngår du at saften renner.

Skjær jordbærene nesten igjennom 2-3 ganger per bær. Sett jordbærene på et egnet fat.

Gjør klar en sprøytepose med stjernetip. Sett den gjerne i et stort glass, da er det enklere å fylle den.

Bland sammen melis og frø fra vaniljestang eller vaniljesukker. Rør det sammen med Philadelphia. Ikke rør for mye, bland det gjerne for hånd.

Ha kremen i sprøyteposen. Åpne jordbærene litt og sprøyt krem i hvert jordbær. Topp med et blåbær.

Dryss melis på brownien. Ha på jordbærene. Skjær gjerne brownien i mindre biter før du setter på jordbærene. Da er det enklere å servere.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Verdens beste Pavlova

Jeg elsker Pavlova! Det er virkelig noe av det beste jeg vet!

Dette synes jeg er Verdens beste Pavlova. Den kan absolutt anbefales!

Det er ekstra kjekt at du kan lage marengsbunnen ferdig flere dager før, og bare legge den sammen med krem og bær før servering. Vaniljekremen kan også lages opp til et par dager før.

Jeg lager den med hjemmelaget vaniljekrem. Det er veldig enkelt å lage, bare du følger denne oppskriften, og det blir sykt godt. Men hvis du vil gjøre det enkelt kan du bruke ferdig vaniljekrem.

Verdens beste Pavlova

Marengsbunn
4 eggehviter
1/4 teskje salt
250 g sukker
2 teskje Maizena
1 teskje eddik

Hjemmelaget Vaniljekrem
Frø fra en vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker
5 dl matfløte* eller kremfløte*
4 eggeplommer
100 g sukker
25 g Maizena*

Fyll og pynt
3 dl kremfløte*
2 teskjeer vaniljesukker
1 pakke jordbær
1 pakke blåbær
Litt melis* til pynt
Eventuelt flagg til pynt hvis du skal bruke den til 17. mai eller bursdag.

Sett stekeovnen på 110 grader. Bruk over og undervarme. (Vær obs på at den skal settes ned til 100 grader når du setter kaken i ovnen.)

Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena og eddik. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Pass på at du ikke visper for lenge, da blir blandingen klumpete.

Hell marengsen ut på et stekebrett med bakepapir i en sirkel (ca 26 cm i diameter). Sett gradene på stekeovnen ned til 100 grader. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med døren litt på gløtt. (bruk eventuelt en gryteskje eller lignende.) Du kan lage bunnen flere dager i forveien. Jeg pleier å oppbevare den i stekeovnen.

Løft forsiktig over marengsbunnen på et fat.

Lag vaniljekremen. Skjær vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp innimellom.

Ta frem en skål og pisk sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp* imens. Ha alt tilbake i kasserollen.

Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etterhvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen . Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.) Avkjøl helt. Kan lages flere dager før og oppbevares i kjøleskap.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Bland med den avkjølte vaniljekremen. Ha kremen over marengsbunnen og topp med bær. Dryss over litt melis.

Tips: Legg kaken sammen rett før servering hvis du vil være sikker på at marengsbunnen ikke blir bløt.

*Info til mine danske læsere: Matfløte er husholdningsfløde, kremfløte er piskefløde, Maizena er majsstivelse, melis er flormelis, visp er piskeris.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Gidder du ikke dekke et fint bord? Drit i å invitere til middag!

Jeg var på foredrag med Halvor Bakke og da sa han akkurat det:

Gidder du ikke dekke et fint bord? Drit i å invitere til middag! 🙂

Det er kanskje et litt sterkt uttrykk, og mange av de koseligste middagene har jeg hatt med gode venner over en pizza med bare et par lys på bordet.

Men, når det er sagt så er jeg litt enig.

Det er noe helt spesielt ved å komme til et fint dekket bord. Det trenger ikke være så veldig fint heller, men det at noen har gjort seg litt ekstra umake med å dekke et bord gjør at man føler seg ekstra velkommen og det er ekstra hyggelig å sitte mange timer rundt bordet.

Jeg har fått lov til å dele litt inspirasjon fra Table Tales som dekker de fineste bordene. De leier også ut vakkert vintage servise til store og små arrangementer.

Noe av det beste jeg vet er å finne inspirasjon til å dekke fine bord. Jeg synes ofte det er like hyggelig å planlegge et bord som å ha gjester. Det betyr ikke at jeg ikke liker å ha gjester, jeg synes bare det er ekstra hyggelig å planlegge.

Her er 10 gode tips når det gjelder borddekking:

1. Dekk bordet i god tid
Jeg dekker nesten alltid bordet dagen før. Det blir minimalt med stress og jeg kan kose meg med å dekke bordet i stedet for å gjøre alt i siste liten.

2. Velg en fargeskala
Start med å velge en fargeskala, da er det mye enklere å få en fin helhet. Jeg lar ofte fargen på blomster eller pynt bestemme fargeskalaen. Jeg velger også farger etter anledning. Når vi skal feire bursdagen til svigerfar velger jeg litt mørkere farger og et røffere uttrykk, skal vi ha sommer selskap blir det lyse og lette farger etc.

3. Bruk naturen
Jeg elsker å bruke naturen. På våren kan vårgreiner være fint, på sommeren bruker jeg alt jeg finner av blomster og på høsten kan det være fint med mose og greiner.

4. Ha stor pynt for enden av bordet
Det kan være fint med store blomstorbuketter eller høye lys, men de kan være irriterende om de gjør at man ikke klarer å se hverandre. Sett dem heller for enden av bordet.

5. Bruk levende lys – og mange av dem
Det er helt klart et must. Jeg liker å bruke mange typer, både høye og lave og jeg har gjerne 15 telys på bordet.

6. Bruk blomster
Blomster gjør seg helt klart på et fint dekket bord. Jeg liker å bruke flere små vaser som jeg plasserer på midten av bordet.

7. Bruk det du har fra før
Jeg går gjerne på jakt for å finne ting som kan brukes til bordet som vi allerede har. Ting som vanligvis pynter opp i vinduskarmen kan bli fine på bordet.

8. Bruk en fin duk
En vakker linduk hever borddekkingen til nye høyder. Det samme gjør et fint stoff, som for eksempel sarier som du får kjøpt på eBay til et par hundrelapper. (Se mer her.)

9. Ha gjerne med et overraskelsesmoment
Det er fint å ha med noe som kan være litt overraskende. Det kan være dyrefigurer plassert rundt på bordet, sort hvit bilder av gjestene i stedet for bordkort, mose som centerpiece eller lignende. Litt spiselig på hver kuvert.

10. Dekk et bord man har lyst til å sitte rundt
Det aller viktigste når det gjelder å dekke et fint bord, er å dekke et bord man virkelig har lyst til å sette seg ved. Tenk derfor trivsel før noe annet og dekk det fineste bordet du får til. Det trenger ikke koste så mye heller. Bruk det du har, finn pynt i naturen og sett det fint sammen.

Her er litt inspirasjon. Alle bildene er fra Table Tales.

 

Verdens beste festkake!

Hva får man hvis man blander tre av verdens beste kaker? Brownies, Pavlova og Verdens beste? Da får man dette festfyrverkeriet av en kake!

Saftig brownie-bunn med hjemmelaget vaniljekrem og lettpisket krem, lagt sammen med luftig marengsbunn og toppet med friske bær! En uslåelig kake som passer til alle de små og store festene.

Det meste kan gjøres ferdig dagen før, slik at det bare er å legge kaken sammen før servering.

Verdens beste festkake
15 – 20 kakestykker

Brownies
6 mellomstore egg
300 g muscavadosukker eller mørk rørsukker (brun farin)
300 g vanlig sukker
250 g god mørk sjokolade
450 g smør
300 g hvetemel
3 teskje ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 2 vaniljestenger
200 g marsipan

Marengsbunn
4 eggehviter
1/4 teskje salt
250 g sukker
2 teskje Maizena
1 teskje eddik

Vaniljekrem
Frø fra en vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker
5 dl matfløte eller kremfløte*
4 eggeplommer
100 g sukker
25 g Maizena

Pynt
3 dl kremfløte*
1 ss sukker
Bringebær, blåbær, jordbær (2 pakker av hver)
evt flagg
Litt melis* til pynt

Sett stekeovnen på 120 grader. Bruk over og undervarme.

Start med marengsbunnen. Smør en liten langpanne ca 20 x 30 cm, og ha i bakepapir.

Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena og eddik. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Pass på at du ikke visper for lenge, da blir blandingen klumpete.

Hell marengsen i langpannen. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten.

Lag brownien. Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Smør en liten langpanne ca 20 x 30 cm, og ha i bakepapir.

Rør sammen egg og sukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.
Smelt smøret i en kasserolle.
Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er delt i mindre biter. Rør til du får en glatt og myk masse.
Ha massen i eggeblandingen mens du rører godt.
Sikt melet i bollen. Bland i alt det tørre til du får en deilig seigtflytende røre.
Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør i mellom, slik at marsipanen blir godt fordelt i røren.
Ha røren i langpannen.
Stekes på 175 grader varmluft i 20 – 25 minutter.
Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter.

Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownie kan ha en nesten flytende kjerne. Den må for all del ikke bli stekt for mye. Stekeprosessen fortsetter etter kaken er tatt ut av ovnen.
Ta kaken ut av ovnen, la den stå med et tørkehåndkle over, slik at den ikke blir tør.

Lag vaniljekremen. Skjær vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp innimellom.

Ta frem en bolle og visp sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp imens. Ha alt tilbake i kasserollen.

Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etterhvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen . Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.)

Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.

Gjør klar bærene. Pisk kremen stiv, smak til med sukker.

Legg først brownien på et stort fat, ha på halvparten av vaniljekremen, så halvparten av kremen og litt bær. Legg over marengsen, ha på resten av vaniljekremen og bær, legg gjerne litt bær rundt kaken også. Da er kaken klar til servering.

*Tips til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Ny stor konkurranse – vinn flott kunstbilde fra Norsk Mose og Design

Annonse

Da har jeg en ny flott konkurranse til dere!

Jeg elsker kunstbildene fra Norsk Mose & Design. Jeg har derfor allerede bestilt flere bilder selv.

Nå har jeg vært så heldig at jeg også har fått lov til å gi bort to kunstbilder til dere! Verdi kr. 3222,- per stk.

Du velger selv om du vil ha sort eller hvit ramme og du kan få akkurat den mosen du ønsker.

Konkurranse

Konkurransereglene er veldig enkle, alt du trenger å gjøre er:

  1. Lik Norsk Mose & Design på Facebook. Klikk HER!
  2. Skriv JA i kommentarfeltet her på bloggen, eller på Facebook. Klikk HER.

Jeg trekker 2 vinnere. Skriv derfor gjerne navnet på en venn du har lyst til å vinne sammen med.

Vinnerne trekkes 10. juni.

Masse lykke til!

Mosen er behandlet slik at den beholder fargen og formen i mange år, det er ingen dyr i den og den renser til og med luften for giftstoffer. Den trekker ikke til seg støv og trenger ikke vedlikehold. Den er også brannsikker og allergivennlig.

Mosen de benytter er plukket for hånd i Rendalen, etter strenge regler i henhold til miljø og bærekraft (De plukker bare en brøkdel av mosen som finnes der), etter behandlingen sendes den til verkstedet deres på Otnes i Rendalen og Son, hvor de lager de fineste tingene.

Mose kan brukes til mye forskjellig. Her ser du noe av det Norsk Mose & Design lager:

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

pl

 

Perfekt marsipankake til 17. mai

En marsipankake trenger jo ikke alltid være den tradisjonelle typen som har marsipan både på topp og sider.

Hva med å prøve noe nytt?

Jeg synes det er godt med marsipan, men det kan bli litt mye om det er rundt hele kaken, og det er en stor jobb å kjevle og få det fint.

Til denne kaken har jeg brukt ferdig marsipanlokk fra Odense (de har en god smak og er ferdig rullet ut) men du kan selvfølgelig bruke vanlig hvit marsipan som du selv ruller ut.

Det er veldig enkelt. Brett eller rull ut lokket. Bruk kakeformen som du brukte til å steke bunnene i, press den lett ned på marsipanlokket og klipp rundt.

Det som ble til overs brukte jeg til å lage litt små marsipanblomster av.

Tips: Dryss litt melis* over jordbærene, da holder de seg blanke og fine.

*Info til mine danske læsere: Melis er flormelis.

Denne oppskriften på sukkerbrød, har jeg fått av Lars Lian da jeg var med i Kakekrigen. Det er den beste oppskriften på sukkerbrød som jeg har prøvd, den gir deg sukkerbrød som er lette, luftige og velsmakende, uten bakepulver. En perfekt kake ti 17. mai-feiringen!

Til ca 10 personer

Lars Lians sukkerbrød
7 egg
175 g sukker
175 g mel
revet skall av 3/4 sitron
frøene fra 1 vaniljestang, eller 2 ts vaniljesukker

Fyll
6 dl kremfløte*
frø fra en vaniljestang
3 spiseskjeer sukker
2 pakker jordbær, ca. 600 g
2 pakker bringebær*, ca. 250 g
2 pakker blåbær, ca. 250 g
litt melis* til pynt

Lake til dynking
3 dl god eplejuice

Sett ovnen på 170 grader.

Ha bakepapir i bunnen av to former på ca. 23 cm i diameter. Smør sidene.

Riv sitronskallet. (Pass på at du bare får med det gule, det hvite kan gi en bitter smak.) Egg, sukker, sitronskall og vaniljesukker varmes over vannbad til sukkeret er oppløst. (Ha litt vann i en kasserolle, plassér en skål som tåler varme, over kasserollen, for eksempel i glass eller keramikk. Skålen må være så stor at den dekker hele kasserollen. Bruk så mye vann at vannet ikke berører skålen.)

Visp eggemassen til luftig eggedosis, det tar ca. 8–10 minutter på nesten full styrke.

Sikt inn melet i tre omganger, vend melet helt forsiktig inn med en slikkepott. Det er viktig at du beholder så mye luft som mulig.

Ha røren i to former på ca. 23 cm i diameter. Stryk deigen oppetter kantene med en slikkepott, det gjør at den hever mer jevnt, og du slipper topp på midten.

Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter. Kjenn på toppen, eller test med en bakepinne.

Ta sukkerbrødene ut av ovnen. La dem stå på benken et par minutter. Skjær langs kantene av formene med en skarp kniv. Ha bakepapir på en bakeplate, legg den over formen (opp ned) og vend sukkerbrødet ut på bakeplaten. La formene stå over kakene til de er helt kalde. Varmen stiger opp, det gjør at fuktigheten beholdes inne i bunnene.

Tips. Lag gjerne bunnene opptil en uke i forveien. Frys dem så snart de er avkjølte. Halvtint sukkerbrød er enklere å dele. Det tiner på 1–2 timer.

Del hver bunn i to. Bruk gjerne en kakedeler, eller del med en skarp, stor kniv. Bøy deg gjerne ned slik at du får sukkerbrødet i øyenhøyde, da er det enklere å få bunnene like store.

Ha kremfløte, sukker og frø fra en vaniljestang i en bolle. Visp kremen stiv. Pisk kremen sakte, da får du best smak.

Rens bærene, skjær noen av jordbærene i to til pynt og resten i mindre biter.

Ha den første bunnen på et serveringsfat, dynk godt med eplejuice. Pass på å få nok væske ut i kantene. Ha på en fjerdedel av kremen og en fjerdedel av bærene. Fortsett til du legger på siste bunn. Fordel resten av kremen over den siste bunnen, legg de halve jordbærene rundt kanten. Legg et blåbær mellom hver og fyll opp med bringebær og blåbær. Dryss til slutt med litt melis. Det gjør at de halve jordbærene holder seg blanke og fine.

Kaken holder seg fint et par timer i kjøleskapet før den skal serveres.

*Info til mine danske lesere: Kremfløte er piskefløde, bringebær er hindbær. Melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Ny stor konkurranse! Vinn gavekort på kr. 5000,-

Annonse

I samarbeid med Eiendomsmegler Krogsveen gir jeg nå bort et gavekort på hele 5000,- til My Outdoor Kitchen som selger både kvalitets griller, utendørs peiser, lekre varmelamper, pizzaovner, utekjøkken og mye mer.
Vil du vinne?

Konkurransereglene er veldig enkle, alt du trenger å gjøre er:

  1. Lik Krogsveen på Facebook. Klikk HER!
  2. Skriv JA i kommentarfeltet her på bloggen, eller på Facebook. 

Vinneren trekkes 6. juni.

Masse lykke til!

Hos My Outdoor Kitchen får du det meste du trenger til å gjøre din uteplass unik. Alt kan kjøpes på nett og det meste leveres fra 2-5 dager. De har mye fint å velge mellom. Fra flotte utekjøkken i mange størrelser til pizzaovner, peisbord, griller og mye mer.

Du kan lese mer om Myoutdoorkitchen.no HER.

I følge Norsk Kundebarometer, har Krogsveen de mest fornøyde og lojale kundene blant eiendomsmeglerne. For andre året på rad!

Krogsveen har spesialisert seg på eiendomsmegling siden 1975. De har 315 ansatte fordelt på 51 meglerkontorer og mer enn 40 års erfaring har lært dem å ikke overlate noe til tilfeldighetene. De har gjennomprøvde systemer for alt. Det sikrer kompetanse i alle ledd og gjør det mulig å følge opp flere tusen potensielle kjøpere på en god måte. Kanskje det er derfor de har så mange fornøyde kunder.

De har blant annet et eget boligsøkerregister som hjelper deg til å finne akkurat din drømmebolig. Du kan også få din egen boligkjøpsrådgiver som kan hjelpe deg i hele prosessen. Se mer HER.

Du slipper også å stresse med vasking, lagring, flytting og transport. Krogsveen fikser alt! Og best av alt? Ikke dyrere, bare enklere. De har også en utrolig praktisk lynvurdering, som kan gi deg en verdivurdering av boligen din på noen få minutter. Du vil også få hjelp gjennom hele prosessen, slik at det å selge bolig blir enkelt og trygt. Se mer HER.

Foto: My Outdoor Kitchen/Krogsveen.

Denne konkurransen er på ingen måte sponset, markedsført, administrert eller knyttet til Facebook.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.