Lyst på noe nytt? Her er mine vårfavoritter!

Annonse

Når våren kommer skjer det noe med oss, i hvert fall med meg. Man våkner fra vinterdvalen og plutselig får man lyst til å lufte ut, flytte rundt og ikke minst fornye seg litt.

Og det er heldigvis ikke alltid så mye som skal til.

Jeg har akkurat fått denne kjempefine serveringsvognen fra Nordal levert på døra. Den gjorde at hele kjøkkenet føles nytt.

Jeg fant den hos Reforma Stholm, som akkurat er lansert i Norge. Det er en av Sveriges fremste interiørbutikker, det er derfor litt spennende.

De har et kjempestort utvalg og har også masse vintageprodukter. Se mer her.

Jeg har fått lov til å gi dere, fine lesere, 15 % rabatt på alt!

Bruk koden «Franciska15». Klikk her for å shoppe. Tilbudet gjelder til og med søndag 31. mars.

Her er noen av favorittene mine:

Gyngestol i bambus kr. 995,-

Kul vintageplakat kr. 199,-

Hengestol i rotting fra HK Living kr. 6398,-

Veggdekorasjon laget av tørkede palmeblader kr. 279,-

Tøffe lenestoler i velur kr. 3429,-

Flott geometrisk reol i messing fra Madam Stoltz kr. 3289,-.

2 vegghyller i messing fra Madam Stoltz kr. 1429,-

Søt barnestol i rotting kr. 1279,-.

Tøff klesstativ i messing fra HK Living kr. 4650,-

Peacock Lenestol kr. 4069,-

Foto: Reforma

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Fullstendig vaffelkatastrofe!!

I dag er den store vaffeldagen og jeg tenkte jeg skulle komme med en liten advarsel. :-))

Jeg får en del gode idéer, men dette er definitivt ikke en av dem!!

Jeg tenkte det kunne være moro å eksperimentere med vafler med litt forskjellig innhold, jeg koste meg derfor på kjøkkenet med barna, og vi fikk testet ut mange spennende vaffeltyper. (Du finner oppskriftene her)

Jeg tenkte det kunne være gøy med Marshmallows-vafler, vi la derfor en håndfull Marshmallows over vaffelrøren.

Det så ut til å gå bra, men da jeg skulle se til vaflene, etter et par minutter, var det dette synet som møtte meg!

Hjelp! Fullstendig katastrofe!!

Jeg kunne like gjerne hatt lim i vaffeljernet! Det ble til skikkelig seigt klister, som var helt umulig å få ut av vaffeljernet!

Barna lå så de grein, og jeg måtte jo også bare le, for dette var virkelig ikke bra!!

Heldigvis hadde vi laget mange gode kombinasjoner før det, for vaffel-festen vår fikk en brå slutt. Det måtte flere timers bløtlegging av vaffeljernet, og iherdig skrubbing til før det var mulig å få det rent igjen.

Det endte heldigvis godt, vaffeljernet overlevde og resten av røren ligger i fryseren til en annen gang.

Ha en kjempefin vaffeldag!

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

4 kjempegode vaffeloppskrifter

På mandag, 25. mars, er det den store vaffeldagen!

Og hva er vel bedre enn å feire med deilige nystekte vafler? Ingen grunn til å vente til mandag heller, det passer jo perfekt med vafler nå det er helg!

Jeg pleier å tilsette revet ost og skinke- eller pølsebiter når det er halvparten av røren igjen. Det gjør at det blir litt mer mat i vaflene, og osten gir dem en kjempegod smak og konsistens. Men det er også gøy å prøve noe nytt.

I dag deler jeg derfor oppskriften på fire spennende varianter:

  • Oreokjeks-vafler
  • Vafler med sjokoladebiter
  • Nøtte-vafler
  • Prinsesse-vafler

Her er det bare å bruke fantasien, og det man har i skapet!

Det som er fint med disse variantene er at man kan bruke samme deigen til alle, og bare tilsette litt forskjellig for hver gang man steker en ny vaffelplate. En morsom aktivitet for barna, og alle får det de selv liker best. Det er også gøy å gi de ulike vaflene terningkast.

Her får du grunnoppskriften.

Jeg har alltid sverget til oppskriften fra Sjømannskirken, som flere ganger er kåret til Verdens beste vafler. (Den finner du HER.)

Men da jeg for et par uker siden fikk i oppdrag å lage en vaffeloppskrift med rismelk fikk jeg en ny favoritt Dette er de beste vaflene jeg noen gang har smakt!! Sprø utenpå og myke inni og en utrolig god og fyldig smak. Disse vaflene kan virkelig anbefales. Nå bruker jeg derfor bare den oppskriften. Her får du den:

Opskrift på vafler med rismelk
10-15 vafler

1 egg
1/2 dl sukker
4 1/2 dl Coconut Dream rismelk (kan kjøpes i de fleste matbutikker, kan eventuelt erstattes av kokosmelk eller vanlig melk)
350 g hvetemel
1 1/2 teskje bakepulver
1 teskje vaniljesukker
0,5 teskje kardemomme
125 g smeltet smør

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og rør til du får en glatt røre. Du kan også bruke en håndvisp eller en stavmikser.

Stek vaflene gyllen brune og legg dem på en rist.

Server med rømme* og syltetøy, smør og brunost eller hva du selv liker best.

*Til mine danske læsere: Rømme er Creme Fraiche.

Vafler_02

Vafler med sjokoladebiter var Vegars favoritt. Prøv gjerne med ulike typer sjokolade. Hva med Vafler med Kvikklunsj, vafler med Daim eller andre favorittsjokolader? Det er bare å hakke sjokoladen og ha litt over vaffelrøren når den er i vaffeljernet.

Vafler_03

Nøttevaflene likte jeg aller best. Litt hakkede hasselnøtter strødd over røren rett i vaffeljernet. Enklere blir det ikke. Det er også godt med mandler, pistasjnøtter og kokos.

Vafler_06

Prinsesse Vafler lager du enkelt ved å tilsette litt strøssel i deigen. Her har vi brukt hjertemiks, men bruk akkurat det du har eller liker best. Toppet med litt krem og ekstra strøssel var dette en sikker favoritt blant barna!

Vafler_01

Oreokjeks-vafler likte alle! Kjempegodt og god krønsj! Hakk et par Oreo-kjeks og ha det over deigen etter du har hatt det i vaffeljernet.

Men uansett hva du gjør, ikke prøv disse vaflene! Se mer her! 😉

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Vinn billetter til den store Interiørdagen 27. april!

Annonse

Blir du med på den store interiørdagen – www.ditthjem2019.no med Bonytt, 27. april?

Jeg skal være med og gleder meg masse!

Dette blir en dag fylt med inspirasjon og aktuelle interiørtrender. Dagen gir deg de beste og mest kreative ideene til et personlig og tidsriktig hjem. All inspirasjonen du får fra interiørmagasinene, vil du få LIVE på Oslo Konserthus.

Du møter spennende folk fra bransjen som Halvor Bakke, Einar Nilsson, Karina Holmen, Trond Ramsøskar, Ove Rogne, Caroline Støvring, Jøril Korperud Johnsen og Kriss Daatland.

De vil snakke om temaer om å finne sin personlige stil, farger, trender, oppbevaring, oppussing og alt annet du lurer på innen interiør! Her får du tips fra de beste i bransjen!

Konferansier for dagen er Einar Tørnquist.

Programmet er fylt med inspirerende foredrag fra de beste i bransjen, shopping og underholdning. Dagen vil by på mange muligheter for shopping, inspirasjon og rådgivning hos Fargerike, IKEA, Wonderland, Comfort, Lundhs, Geneva, Louis Poulsen, Borge, Eske Interiør, Akasa tepper og  Northern.

Konkurranse!

Vi har fått lov til å trekke 3 vinnere som får 2 billetter hver. Verdien er kr. 590,- per billett.

Vil du vinne?

Konkurransereglene er veldig enkle, alt du trenger å gjøre er:

  • Skriv JA i kommentarfeltet her på bloggen, eller på Facebook.

Vinnerne trekkes 4. april.

Lykke til!

Du kan også delta i konkurransen hos @inspirasjonsguidennorge eller på @gullfjaeren. For ekstra vinnersjanser kan du også delta på Facebook.

Foto: Ditt Hjem 2019

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Vinn flott gavepakke med produkter fra Durance – verdi kr. 1000,-

Annonse

Giveaway

I dag har jeg gleden av å kunne gi bort en flott gavepakke med produkter fra Durance til en verdi av hele 1000 kr.

Durance er et fransk merke fra Provence som lager håndlagde duftlys og produkter med de mest delikate og dyrebare dufter som naturen kan by på. Duftene deres utvikles av deres egne mester parfumører fra Grasse.

Vil du vinne?

Konkurransereglene er veldig enkle, alt du trenger å gjøre er:

  1. Lik Durance på Facebook. Klikk HER!
  2. Skriv JA i kommentarfeltet her på bloggen, eller på Facebook. 

Vinneren trekkes 8. april.

Masse lykke til!

Durance holder til i hjertet av Provence, i landsbyen Grignan, omgitt av gamle trøffelmarker, blant eiketrær og blomstrende lavendel.
Denne regionen i Provence har en lang tradisjon med å bruke naturens råvarer, og å ta vare på miljøet. Dette danner grunnlaget for Durance sin filosofi og tankesett. Videreutvikling av produkter innen spa og velvære med naturlige ingredienser er alltid i hovedfokus hos Durance.

Norge var det aller første eksport-landet til Durance for mer enn 25 år siden (før dette fantes bare produktene deres i Frankrike). Nå kan du få tak i Durance produkter over hele verden, og i Norge finner du dem i en rekke interiørbutikker og livsstilsbutikker spredt over hele landet. Blant annet hos Home & Cottage og Feel.

Durance baserer sin virksomhet på følgende 3 elementer:

  • Stadig utvikling
  • Beskyttelse av miljøet
  • Sosial rettferdighet og ansvar

Foto: Durance

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Vinnerne av Gullfjæren 2019!

9. mars ble Gullfjæren avholdt på Hotel Continental for andre gang. Marianne og jeg er både stolte, ydmyke og svært takknemlige over alle de fantastiske tilbakemeldingen vi har fått. Tusen hjertelig takk til alle som var med å bidra til at dette ble en kveld som vi alltid vil huske. Det var virkelig en helt magisk dag.

Tusen takk til våre flotte jurymedlemmer:
@halvor.bakke
@tonekrok
@bonytt
@casachicks
@anettewillemine ⠀

Her er våre fantastiske vinnere. Vi gratulerer så mye!

ÅRETS FARGERIKE PROFIL

@spire.interior

ÅRETS LANDLIGE PROFIL

@runeaas

ÅRETS MODERNE/FUNKIS PROFIL

@bythereseknutsenno

ÅRETS KLASSISKE PROFIL

@stylizimoblog

ÅRETS UTEPLASS

@champagnehagen

ÅRETS HYTTE

@anncjohnsen

ÅRETS BORDDEKKING

@kristin_adelaide

ÅRETS BADEROM

@villahav

ÅRETS STUE 

@villakildal

ÅRETS SOVEROM

@villafrednes

ÅRETS KJØKKEN

@ann_ingrid

ÅRETS BARNEROM

@nr13b

ÅRETS GULLFJÆR

@ileifsdatter

Foto: Vibeke S.Myren

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Gullfjæren 2019! For en dag!

Annonse
For en dag og for en kveld!

Gullfjæren er så mye mer enn en prisutdeling! Det er en hyllest til en helt spesiell del av Instagram. Den delen som heier på hverandre og løfter hverandre opp og den delen som virkelig ønsker å spre noe godt med det de gjør.

Marianne og jeg har startet Gullfjæren fordi vi har ønsket å ta vare på akkurat dette. Vi har ønsket å lage en mulighet til å møtes, til å bli inspirert og til å hylle alle de som bruker timevis på å ta fine bilder, på å inspirere oss og på å skrive positive og hyggelige kommentarer.

Det er virkelig sykt mye jobb som ligger bak, men når vi ser den mottakelsen arrangementet får og all den hjertevarme som deles den dagen, så er det verdt det.

Her får du litt bilder fra dagen.
Klikk her for å se alle de flotte vinnerne.

Dyktige Margrete fra Table Tales, som leier ut vakkert vintageservise til selskaper, hadde dekket et helt fantastisk fint bord for oss.

På bordet ser du servise fra Wik & Walsøe, glass fra Hadeland Glassverk, bestikk fra Hardangerbestikk og blomster fra Floriss Paleet. Foto: @byphiamarie.

Norsk Mose & Design hjalp oss til å lage de flotte utstillingene med mose. Mosen er behandlet slik at den ikke falmer og slik at det ikke er noen dyr i den. De lager de flotteste tingene med mose. På bildet ser dere også puter og puff fra Jakobsdals, lyslykter fra Tenderflame og kunst fra Galleri Ramfjord.

Kaken er fra By Hancock, de lager de flotteste kakene til alle anledninger.

Tepper fra Inhouse, Puter og pledd fra Artwood, Nattbord fra Englesson, Marmorbrett fra Flisekompaniet og kort fra Anna Bülow.
Scenen er stylet av Tone Kroken. Møbler fra Artwood.
Helene Bøksle sang så utrolig vakkert for oss.
Og fantastisk dyktige Juli Bergan skapte masse stemning med saxofonen sin.
Tusen takk til alle de flotte sponsorene våre:
Anna har også designet de eksklusive vinnerplakatene. (Foto: Ingunn Leifsdatter Vestergaard.)
              

Hotel Continental var en flott ramme om arrangementet.

Men det aller beste med hele arrangementet var selvfølgelig de flotte deltakerne våre, som var i skikkelig humør. Instagramprofiler fra hele landet, små og store var samlet og gjorde sitt til at dette ble en dag vi sent vil glemme. Se bilder av alle deltakerne her.

Av og til møter man et menneske som man kan skape noe helt spesielt med. Jeg hadde ikke klart å gjøre dette med andre enn Marianne. Hun er virkelig helt fantastisk. Dette er mye mer enn et samarbeid, det er et sterkt vennskap og ikke minst et sterkt ønske om å gjøre en forskjell.

Det er helt umulig å være noe annet enn ydmyk, glad og ikke minst takknemlig etter en slik dag! TUSEN hjertelig takk!

De vakre Bubbly kjolene er fra Confetti bird.

Cecilie Melli sto for de vakre smykkene. (Foto Cecilie Melli).

Tusen takk til våre flotte jurymedlemmer:🙏🏻
@halvor.bakke
@tonekrok
@bonytt
@casachicks
@anettewillemine ⠀

Dyktige Vibeke S. Myren med Posterhouse.no har tatt alle bilder (unntatt der det står noe annet under bildet). Klikk HER for å se mange flere bilder.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Festkake med bringebær- og limekrem

Bursdagskake

Denne kaken laget jeg til Vakre Hjem & Interiørs 10 års jubileum.

Det er kjempegode mandel-fragilité-bunner lagt sammen med med søt og frisk bringebær- og limekrem, pyntet med friske roser. Kjempegodt!

Festkake med bringebær og limekrem

Kakebunner:
200 g reven marsipan
1 dl melk
6 eggehviter
200 g sukker
100 g hakkede mandler

Bringebær- og limekrem:
4 dl kremfløte*
50 g melis*
400 g kremost naturell
1 teskje vaniljesukker
Saft og fintrevet skall av 1 lime
400 g bringebær

Roser til pynt

Sett ovnen på 115 °C varmluft.

Start med å lage kakebunnene. Pisk reven marsipan og melk sammen. Ta en ny bolle og pisk eggehvitene stive. (Du skal kunne snu bollen på hodet uten at eggehvitene sklir ut.) Tilsett sukker og pisk til massen blir som til marengs. Tilsett marsipanmassen og rør forsiktig, slik at du beholder mest mulig luft. Tilsett til slutt de hakkede mandlene.

Tegn opp 4 sirkler på 4 ark med bakepapir. Bruk en passe stor tallerken (ca 20 cm i diameter) som mal. Jeg fikk plass til to bunner per bakeplate.

Snu papiret slik at du får den siden opp som det ikke er tegnet på. Fordel massen på sirklene og sett bakeplatene i ovnen. Stekes 45–60 minutter ved 115 °C varmluft, eller til bunnene er sprøe og tørre.

Lag kremen mens bunnene står i ovnen. Start med å piske kremfløten til krem. Rør kremosten med melis og bland med kremen. Tilsett vanilje og saft og skall av limen. Skjær bringebærene i mindre biter og bland dem forsiktig inn i kremen. Legg kakebunnene sammen med kremen rett før servering (ellers blir bunnene bløte). Pynt med roser. (Jeg vasker de ytterste rosebladene og pakker stilkene i litt plastfilm eller marsipan for at de ikke skal avgi saft til kaken.)

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Slik maler du flisene på badet selv! Det er både enkelt og rimelig

Det å male flisene på badene og vaskerommet vårt, er noe av det smarteste vi har gjort. Vi gjorde det for første gang for mer enn åtte år siden og det har holdt svært bra i alle rommene, ingen avflassing eller sprekker.

To av rommene har vi malt bare en gang, det ene har jeg byttet farge på tre ganger. 🙂

Et ekstra pluss man får ved å male flisene, er at det er enkelt å bytte farge om man skulle få lyst på litt forandring. Senest malte vi badet hvitt.

Da vi overtok huset vårt hadde både bad og vaskerom sett bedre dager. Vi ønsket å pusse opp to bad og et vaskerom og fikk et tilbud på 300 000,- for det vi ville ha gjort (for alle tre rom). Det var en ganske stor sum, vi begynte derfor å se oss rundt etter andre løsninger.

Vi takket nei til tilbudet og valgte i stedet å male veggene og flislegge i dusjen og på gulvet (se oppskrift på å male gulvfliser lenger ned i innlegget). Det sparte oss for flere hundre tusen kroner og vi har fått både bad og vaskerom som vi er svært fornøyd med.

Jeg vil ikke anbefale å male i dusjen, eller andre steder der hvor man dusjer rett på veggen. Et dusjkabinett kan være en god løsning. Hvis underlaget er bra kan det også være en mulighet å legge fliser ovenpå de gamle i dusjsonen. Det gjorde vi og vi ble veldig fornøyd.

Slik maler du flisene på badet:

Start med å rengjøre badet godt. Skur flisene med en skureklut og en blanding som fjerner fett og såperester. Du kan bruke en blanding av en del 32 % eddik og fire deler vann, eller en god kraftvask. Salmiakk blandet ut i vann kan også brukes, men vær forsiktig og ikke overdoser, da det kan irritere luftveiene.

Vask godt over med rent vann. (spyl evt. med slangen fra dusjen hvis badet er lite nok og den rekker.) Vask ekstra godt i fugene.

La badet tørke i minst et døgn, eller til du kjenner at fugene er helt tørre. Ha god utlufting, da tørker det lettere.

Start med å male flisene med heftgrunning. Bruk en oljebasert heftgrunning egnet til våtrom og glatte overflater. Det er forskjell på fliser, noen er glattere enn andre, det kan derfor lønne seg å teste heftgrunningen før du maler hele badet. Mal en del av en flis et sted som ikke er så synlig. La den tørke i noen timer og sett så på en bit med maskeringstape. La den sitte i noen timer og dra den så av. Hvis du drar av malingen bør du slipe flisene lett med sandpapir for å få bedre heft. Bruk en korning med 150 eller finere. Husk å vaske/spyle badet etter du har slipt.

La grunningen tørke minst et døgn før du maler over.

Dekk til med maskeringstape mot tak og gulv.

Bruk gjerne en sterk gulvmaling egnet til våtrom. Hør i en byggvareforretning eller hos en fargehandel. Mal to-tre strøk til du får ønsket effekt.

Vi valgte kalkmaling fra Pure & Original. Denne gangen malte vi med hvit kalkmaling. Den mørkegrå malingen som er brukt på badet under er Fresco i fargen Potato Skin.

Fresco gir en helt matt, kalket og skjoldet effekt. Det er en maling som dekker godt og gir en flott nesten fløyelsaktig overflate. Vi malte bare ett strøk. Jeg synes også det er en fordel at malingen er vannbasert med liten lukt.

Over kalkmalingen brukte vi «Sealer«, det er en transparent maling, som gjør kalkmalingen mer motstandsdyktig og gjør at den tåler vannsøl godt. Den bør ikke legges på før malingen har herdet. Det tar ca. 10 dager. (Det trengs ikke Sealer over vanlig maling.)

Dette ble en veldig detaljert beskrivelse, men ikke la deg avskrekke, det er fort gjort og mye enklere enn å renovere hele badet!

En god løsning kan være å legge nye fliser på gulvet, siden det er større slitasje på gulvet enn på veggene. Men det er også mulig å male gulvflisene hvis du ønsker det. Jeg har forhørt meg hos flere malere og de sier det bør gå bra. Jeg har også fått mange tilbakemeldinger fra leserne mine som har gjort det med godt resultat.

Slik maler du gulvfliser:

Bruk samme oppskrift som over, men velg en slitesterk maling egnet for gulvfliser. Bruk gjerne Epoxymaling, som er en svært slitesterk maling som blant annet brukes på bilverksteder og lignende. Epoxymaling kan kjøpes flere steder. Blant annet her.

Her ser du litt flere før- og etterbilder:

Slik maler du flisene på badet

Første gang malte vi badet i en mørkere farge, da hadde vi en mer Shabby Chic stil. På bildet over ser du hvordan det så ut. Denne gangen ble veggene hvite og jeg malte speil, trevegg og skap med kalkmaling i fargen North Sea Silt.

Vasken fant jeg i Danmark da vi var på ferie der i fjor sommer. Den har ligget i garasjen i mer enn ett år, nå fikk jeg endelig brukt den.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Supergode Brownie cupcakes

fotob_518

Kunsten med cupcakes er å få dem saftige og unngå at de blir tørre. Min favoritt er Brownie-cupcakes som har den samme gode seige konsistensen som brownie, men som er laget i cupcakesformer. Ekstra fine blir de med en god vaniljefrosting og en liten browniebit på toppen.

Verdens beste Brownie cupcakes

Ca 12 store eller 24 vanlige

Cupcakes
6 egg
600 g sukker
250 g god mørk sjokolade
450 g smeltet smør
300 g hvetemel
160 g bakekakao*
4 teskjeer vaniljesukker
300 g revet marsipan

Vaniljefrosting
225 g mykt smør
300 g melis*
1 1/2 teskjeer vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell

Evt. litt sjokoladesaus eller smeltet sjokolade til pynt

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en liten langpanne ca 20 x 30 cm, og sett frem cupcakesformer på et bakebrett.

Rør sammen egg og sukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke bli til eggedosis.

Skjær sjokoladen i mindre biter.

Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen. Rør til du får en glatt og myk masse.

Ha massen i eggeblandingen i en tynn stråle, mens du rører godt.

Sikt melet i bollen. Bland i alt det tørre til du får en deilig seigtflytende røre.
Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør innimellom, slik at marsipanen blir godt fordelt i røren.

Ha 1/3 del av røren i den lille langpannen. Røren skal være 1 1/2 – 2 cm tykk i langpannen. Ha resten av røren i cupcakesformene. Fyll formene 3/4 fulle.

Stekes ved 175 grader i 20 – 25 minutter.

Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter.

Brownie kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye. Så snart sidene, topp og bunn er faste, og midten fortsatt er litt flytende kan du ta ut både langpannen og cupcakesene.

Avkjøles med et rent tørkehåndkle over, slik at kakene beholder fuktigheten. Kan også avkjøles i kjøleskap.

Rett før servering lager du frostingen.

Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.
Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp.

Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott, til du har en jevn og myk frosting.

Ha frostingen i en sprøytepose med stor stjernetipp. La den evt. stå noen minutter i kjøleskapet hvis den er veldig myk. Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle.

Skjær Brownien fra langpannen i mindre biter, ca. 3 x 3 cm.

Ha frosting på cupcakesene. Start i midten og beveg deg utover. Topp med en liten browniebit og evt. litt browniesmuler. Pynt gjerne med litt smeltet sjokolade eller sjokoladesaus.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.