Skikkelig godt hvitløksbrød med ostebomber og soltørkede tomater

Husker du oppskriften jeg la ut med Verdens beste hvitløksbrød med ostebomber? Du finner den her.

Stappet med en lekker blanding av Mozzarella, Parmesan, hvitløk og urter er dette virkelig noe helt for seg selv.

Denne gang har jeg laget det med soltørkede tomater!

Mmm, det må du bare smake! Det er skikkelig godt!

Tilsett en god suppe eller salat, da har du et skikkelig festmåltid.

Hvis du ønsker en glutenfri variant er det bare å bytte ut melet med Semper fin mix.

Her får du oppskriften:

Verdens beste hvitløksbrød med ostebomber og soltørkede tomater

75 g smør
5 dl melk
1 pakke (50 g) fersk gjær eller 1 pakke tørrgjær (12 g)
1 teskje (strøken) salt
1 teskje honning eller 2 teskjeer sukker
1 egg
1000 g eller ca 16 dl hvetemel
150 gram soltørkede tomater. (Bruk de som er myke og ferske, man får kjøpt dem ferdig i strimler i pose.)

Fyll
100 g smeltet smør
2-3 fedd presset hvitløk
En håndfull hakket persille eller 2-3 teskjeer tørket provence krydder
400 g Mozzarella ost
50 g revet Parmesan ost

1 egg til pensling
Sesamfrø og eventuelt litt revet parmesan til pynt

Finn frem en paiform eller lignende som er ca 28 cm i diameter.

Smelt smøret, tilsett melken og varm opp til det blir håndvarmt.

Ha smuldret gjær eller tørrgjær i en stor skål sammen med salt, soltørkede tomater og honning eller sukker.

Ha den varme melkeblandingen i skålen og rør til gjæren har løst seg opp.

Tilsett et egg og mel og elt deigen godt sammen. Bruk så mye mel at du får en fast og fin deig.

Heves i 40 minutter under lokk, eller med plastfilm over. Sett gjerne skålen et lunt sted.

Lag fyllet.

Skjær Mozzarellaen i mindre biter. Smelt smøret og bland dert med presset hvitløk, Parmesan, persille eller tørket Provence krydder. Smør paiformen med litt av blandingen.

Rør resten av blandingen sammen med Mozzarellabitene.

Når deigen er ferdig hevet, deler du den i to og kjevler den ut til to avlange stykker.

Skjær 8 eller 10 firkanter med en pizzaskjærer eller en kniv.

Legg på fyll.

Brett sammen rundt fyllet og trill til en bolle.

Legg ostebombene i den smurte paiformen.

Du trenger ikke etterheve ostebombene. Bare pensle dem med egg og ha på litt sesamfrø og revet parmesan og sett formen rett i varm ovn etter du har lagt alle ostebombene på plass i formen.

Hvis du får et par ostebomber til overs, er det bare å sette dem på en egen bakeplate med bakepapir, de skal stekes litt kortere tid enn resten.

Stekes ved 200 grader i 20 – 25 minuttter til det er gyllent og høres hult ut når man banker på det.

Serveres varmt rett fra ovnen.

Det egner seg godt til å fryse og kan lages opp til 2 uker i forveien. Da fryser du det ned når det er stekt, tiner det og varmer det i ovnen i 10-15 minutter ved 150 grader før det skal serveres.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Sjokolademoussekake med nøttebunn

Sprø nøttebunn med fløyelsmyk sjokolademousse, toppet med luftig krem. Ja, takk! Denne kaken passer like godt til kaffen som til en avslutning på en god middag. Og den kan gjøres nesten helt ferdig i god tid før servering.

Den salte smaken i munnen mot det søte var magisk. Denne kaka blir nok med på mange kakebord fremover. Dette er kaka for både klubbveninner og familieselskap.
– Åse Hanna Katla, Sveio

Sjokolademoussekake med nøttebunn
Ca. 8 stykker

Nøttebunn
3 eggehviter
1 teskje vaniljesukker
1 knivspiss salt
200 g sukker
150 g hasselnøtter (kan ev. erstattes av andre nøtter)

Sjokolademousse
150 g god mørk sjokolade
3 dl kremfløte*
3 spiseskjeer melis*
3 romtempererte eggeplommer

Pynt
2 dl kremfløte
75 g mørk sjokolade

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform ca. 23 cm i diameter.

Ha eggehvitene i en helt ren skål. Pisk dem sakte mens du tilsetter vaniljesukker, salt og sukkeret litt etter litt.

Hakk nøttene i en kjøkkenmaskin, vend dem forsiktig i marengsmassen. Ha røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 35–40 minutter ved 175 grader. La bunnen avkjøle.

Lag sjokolademoussen.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller vannbad.

Visp kremen stiv. Sett den kaldt.

Rør inn melis i den smeltede sjokoladen mens du pisker godt med en liten visp. La den avkjøle litt. Pass på at den ikke stivner, den skal fortsatt være flytende. Tilsett én romtemperert eggeplomme om gangen mens du fortsetter å piske kraftig til du får en glatt og fin krem.

Vend forsiktig den vispede kremen i sjokoladeblandingen. Rør lett. Ha moussen over nøttebunnen. Sett den kaldt. Kaken smaker like godt dagen etter og kan med fordel lages i god tid.

Rett før servering topper du med vispet krem og hakkede sjokoladebiter.

Kaken er ganske mektig server den derfor gjerne med friske bær som jordbær, bringebær eller lignende.

Tips: Kaken kan også fryses og serveres som en iskake. Ta den da ut av fryseren i god tid før servering slik at den er halvtint.

*Tips til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Minipaier med spekeskinke og ruccola

Disse mini-paiene med spekeskinke og ruccola, passer perfekt som en liten forrett når du får gjester. Deilige smaker sammen og enkle å spise. Du lager dem enkelt i små muffinsformer. Paiene kan du gjøre ferdige dagen før, slik at det bare er å varme dem før servering.

Hvis du ønsker å gjøre det ekstra enkelt kan du bruke ferdig paibunn.

Minipaier med spekeskinke og ruccola (24 stk)

Hvitløksmør
100 g smør
2 fedd hvitløk
1 spiseskje oregano

Paibunn
4 dl hvetemel
125 g smør
2 spiseskjeer kaldt vann

Pai
3 egg
1 dl melk eller fløte
100 g revet ost

Pynt
1 pakke spekeskinke ca 200 g
1 pakke ruccola

Sett ovnen på 225 grader.

Smelt smøret og ha i presset hvitløk og oregano. Sett hvitløksmørret til side.

Kna paideigen godt sammen og sett den kaldt i 10 minutter.

Kjevle ut deigen og bruk et glass til å lage små former.

Pensle muffinsformene med hvitløksmør.

Ha en bunn i hver form og pensle bunnen med hvitløksmør.

Rør sammen egg, melk og revet ost.

Ha en spiseskje i hver form.

Stekes ved 225 °C varmluft, midt i ovnen i 10 – 15 minutter, eller til de har blitt gylne.

Pynt med spekeskinke og ruccola. Server varme.

Hvis du lager paiene dagen før avkjøler du dem og oppbevarer dem på kjøkkenbenken i boks eller i pose.

Varmes i stekeovn i 5-10 minutter ved 180 grader. Ta dem ut av ovnen og pynt med spekeskinke og ruccola. Server dem varme.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Sunnere vafler med ost og skinke

Jeg elsker vafler, men prøver å kutte ned på sukkeret, både for meg selv og resten av familien. Da er disse vaflene helt perfekte.
I stedet for masse sukker, fyller jeg dem med ost og skinke. De er super gode og er perfekte som kveldskos eller til å ha med på matpakken.
På vinteren, gjerne i helgen, når det er fint vær, tar vi av og til vaffeljernet ut og steker vafler ute. Det lukter så godt og det er dejlig med helt nystekte vafler. Da er det supert med disse vaflene for de trenger egentlig ikke tilbehør og er som et lite måltid. Og barna elsker dem.
Her får du oppskriften:
Sunnere vafler med ost og skinke

10-15 vafler

2 egg
2 dl skummet kulturmelk*
1,5 dl lettmelk
1 dl vann
350 g hvetemel
1 teskje bakepulver
0,5 teskje natron (kan utelates)
1 spiseskje honning
125 g smeltet smør

150 g skinke i mindre biter
200 g revet ost (Norvegia eller lignende)
Smør til steking
Ha alle ingrediensene, unntatt ost og skinke og smør til steking i en røremaskin. Rør godt til du får en klumpefri røre. Konsistensen skal være ganske tykk.
Tilsett skinke og revet ost.
La gjerne røren svelle litt om du har god tid. (Det har jeg aldri tid til og jeg synes vaflene blir like gode uten svelling 😉
Stek vaflene gylne.
De er gode som de er, men kan også serveres med rømme.
*Til mine danske læsere: Skummet kulturmælk er kærnemælk og rømme er Creme Fraiche.
 

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Overdådig deilig sjokoladekake med Snickers

Fire lag med saftig sjokoladekake, vispet krem med rause biter av Snickers, toppet med sjokolade- og karamellsaus. Dette er kaken for alle kake-elskere. En skikkelig sexy stjerne-kake du garantert lykkes med.
Kaken er laget i 2 mindre former på 15 cm i diameter, du kan også velge å lage den i en form på ca 24 cm i diameter. Den blir da større, men lavere.
Til ca 6 personer
Syndig deilig Snickers kake

Bunner
3 egg
250 g sukker
150 g smeltet smør
100 g mørk sjokolade
1 dl rømme eller lettrømme (eller Creme Fraiche)
1 teskje frysetørket kaffepulver, Nescafé eller lign.
Frø fra 1/2 vaniljestang
1 teskje bakepulver
1 knivspiss salt
150 g mel
30 g bakekakao*

Fyll og pynt
4 dl kremfløte*
Frø fra en halv vaniljestang
3-4 Snickers á 75 g
Karamellsaus
Sjokoladesaus

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Smør to runde former på 15 cm i diameter på sidene og ha bakepapir i bunnen. Du kan også lage kaken med to bunner som er ca 24 cm i diameter. Bruk da en form på 24 cm.

Start med å smelte smøret i en liten kasserolle. Sett det til avkjøling.

Pisk egg og sukker luftig. (Det tar 5-10 minutter på full styrke). Smelt smøret i en kasserolle. Ta den av varmen og ha i sjokoladen som er skjært i mindre biter, rør til du får en glatt blanding, sett kasserollen til side.

Rør sammen rømme eller Creme Fraiche, kaffepulver, frø fra 1/2 vaniljestang, bakepulver og salt. Ha mel og bakekakao i en egen skål. Bland de godt sammen med en stor visp, slik at du får bort ev. klumper.

Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene i eggeblandingen, skiftevis med rømmeblandingen og den smeltede sjokoladen.

Ha røren i formene. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 25–30 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel underveis, og ta formene ut med en gang deigen ikke lenger fester seg.

La kakene avkjøles med en tallerken over formene. Det gjør at kakene beholder fuktigheten.

Del bunnene i to når de er helt avkjølte. Skjær Snickers-barene i mindre biter. Rett før servering gjør du klar fyllet.

Ha krem og frø fra 1/2 vaniljestang i en bolle. Stivpisk kremen og legg kaken sammen. Legg første bunn på et serveringsfat. Ha på krem og biter av Snickers. Fortsett til du har brukt opp alt. Topp med karamell- og sjokoladesaus.

Server med en gang.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning. Altså ikke Oboy eller lignende. Kremfløte er piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Lys sjokoladefondant

Sjokoladefondant er noe av det beste jeg vet! Denne oppskriften har jeg hatt i mer enn 20 år, og den gir etter min mening Verdens beste sjokoladefondant.

Den kan lages både med mørk sjokolade og melkesjokolade. Den med melkesjokolade er mild og god i smaken.

Perfekt å servere som en god avslutning på en god middag. Det meste kan gjøres klart i god tid.

Her får du oppskriften:

Melkesjokoladefondant
6 stk

Sjokoladefondant
4 egg
60 g sukker
200 g melkesjokolade
180 g smør
80 g hvetemel

Tilbehør
Pisket krem* eller is
Bær, blåbær, jordbær, bringebær er godt til.

Pynt
Litt melis*

Sett ovnen på 200 grader.

Ha sukker og egg i en stor skål, pisk sammen.

Hakk sjokoladen i mindre biter.

Smelt smøret i mikrobølgeovn eller i en kasserolle. Ha den hakkede sjokoladen i smøret og rør til sjokoladen smelter.

Ha sjokoladeblandingen i skålen med egg og sukker. Tilsett mel og rør alt godt sammen.

Fyll røren i stive store muffinsformer. Jeg pleier å ha to stk om gangen, slik at de blir ekstra stive.

Stekes midt i ovnen med varmluft eller over- og undervarme i ca 6 minutter.

Hele hemmeligheten med Sjokoladefondant er å ikke steke dem for mye. Følg derfor godt med.

Jeg tar dem ut av ovnen så snart topp og sider er blitt faste. Det er bedre å steke dem for lite enn for mye.

Serveres med pisket krem eller vaniljeis og bær.

Gjør klar tallerkener med tilbehør før du steker sjokoladefondantene, da er det enklere å servere med en gang de er tatt ut av ovnen.

Oppskrift på sjokoladefondant med mørk sjokolade finner du her.

Tips: Hvis du ønsker å gjøre alt klart før gjestene kommer og bare steke opp rett før servering, kan du la røren stå i kjøleskapet. Bare ta den frem en times tid før servering slik at den får romtemperatur før du steker dem. Da får du best resultat. Ovnen må være 200 grader varm før du setter dem inn.

Hvis du skulle glemme å ta frem røren, går det bra det også, da steker du dem bare litt ekstra.

Info til mine danske læsere: Melis er flormelis. Pisket krem er flødeskum.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Afternoon Tea med royale scones

I dag ønsker jeg velkommen til Afternoon Tea?🤗❤️

Her får du oppskriften på deilige scones fra det engelske kongehuset og små sprø terter med vaniljekrem og bær som passer perfekt.

Da trenger du bare litt sandwich og ev makroner, da har du alt du trenger til en god Afternoon Tea.

Denne oppskriften på Scones er fra det engelske kongehuset! Etter å ha holdt oppskriften hemmelig i årevis, er den nå offentliggjort.

Ryktene sier at Dronning Elisabeth ikke går en dag uten hennes Afternoon Tea og da er alltid disse Scones en viktig del av den.

Hvert år arrangerer det engelske kongehuset Garden Parties, på Buckingham Palace, der mer enn 27000 kopper med te, 20 000 sandwiches og enorme mengder scones blir servert hvert år.

Her får du oppskriften på Scones

Scones fra det engelske kongehus
16 stk

500 g hvetemel
2 teskjeer bakepulver
94 g romtemperert smør
86 g sukker
2 egg
140 ml kefir*
100 g sultanas eller rosiner (utelates om du ønsker Scones uten rosiner.)
1 egg til pensling

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft eller 175 grader over og undervarme.

Hvis du ønsker å lage scones med rosiner, heller du varmt vann over rosinene og lar dem stå i 30 minutter før de skal brukes.

Bland sammen mel, bakepulver, smør og sukker i en røreskål.

I en egen skål pisker du sammen egg og kefir. Ha eggeblandingene i melblandingen.

Bland sammen til du får en passende deig.

Hell vannet fra rosinene og tilsett dem.

La deigen hvile i 30 minutter.

Rull deigen ut med en kjevle. Ca 2,5 cm tykk.

Bruk et glass til å forme sconesene.

La dem hvile i 20 minutter.

Pensle sconesene med pisket egg.

Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gylne og gjennomstekte.

Serveres lune med clotted cream, syltetøy, smør eller lignende.

I tillegg til scones er det godt med noe søtt. Små sprøe terter med vaniljekrem og bær passer perfekt.

Her får du oppskriften på tertene:

Små terter med vaniljekrem og bær

Ca. 24 stk

Mørdeig
300 g hvetemel
100 g melis
200 g smør, skjært i små firkanter
1 egg
Ev. litt kaldt vann

Fyll
Vaniljekrem
Bær

Sett frem 24 små terteformer i metall på et bakebrett. Stive muffinsformer kan også brukes.

Bland mel og melis i en skål. Bland smøret sammen med melet til en smuldrete deig. Tilsett egg og bland deigen raskt sammen. Tilsett evt. litt vann hvis det trengs. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en halv time. (Deigen kan gjerne lages dagen før).

Ta ut deigen fra kjøleskapet. Begynn med cirka en fjerdedel av deigen. Rull ut deigen mellom to lag med plastfolie, da er den enklere å håndtere. Deigen skal være 3–4 mm tykk.

Bruk et stort glass som er litt større enn diameteren på formene. til å stikke ut sirkler. Legg en sirkel med deig over formen og press forsiktig deigen ut til kanten.

Stek tertene  midt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter til de er gylne.

Når tertene er avkjølt, fyller du dem med vaniljekrem og bær. Dryss gjerne litt melis over til slutt.

Du kan bruke denne vaniljekremen eller ferdig vaniljekrem.

Det er enkelt å lage sandwich til Afternoon Tea. Jeg laget klassikerne agurkesandwich med Philadelphia og sandwich med røkelaks og Philadelphia blandet med fersk dill. Skjær av skorpene på hvitt brød for å få autentiske sandwich.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Hvitløksbrød i form – magisk godt

Disse hjemmebakte hvitløksnurrene med mozzarella og urter kan forvandle en god suppe eller en annen enkel rett til en festmiddag.

Bare duften når du tar dem ut av ovnen…

Her får du oppskriften:

Hvitløksnurrer

100 g smør
1/2 liter lettmelk
1 pakke gjær, gjerne fersk, men tørrgjær kan også brukes
2 teskjeer salt (strøkne)
2 spiseskjeer sukker eller honning
900 g hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)

Fyll
2 pk mozzarella á 125 g
2 fedd hvitløk
2 spiseskjeer Provence krydder eller Oregano

1 egg til pensling

Smør en form som er ca 28 cm i diameter.

Varm smøret i en kasserolle. Tilsett melken, rør til blandingen er håndvarm.

Hell melkeblandingen i en skål og tilsett gjær, salt, sukker og mel til slutt. Elt godt til du får en god konsistens på deigen. La deigen heve under lokk et varmt sted i ca 40 minutter.

Skjær mozzarellaene i små biter og bland med presset hvitløk og krydder.

Kjevle deigen ut til en rektangel ca. 1,5 cm tykt.

Ha mozzarellablandingen på den utkjevlede deigen og rull sammen fra langsiden.

Skjær tykke skiver og ha hvitløksnurrene i formen. Dekk med plastfilm, og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Pensle med egg.

Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 25 minutter til de er gylne og høres hule ut når du banker på dem.

Serveres varme rett fra ovnen!

De egner seg godt til å fryse.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Verdens beste kanelsnurrer

Kanelsnurrer-2

Ferske hjemmebakte kanelsnurrer rett fra ovnen er noe av det beste jeg vet. Denne oppskriften gir etter min mening verdens beste. Perfekte å lage nå når det straks er vinterferie!

Jeg fikk oppskriften av en god venninne for mange år siden, og det er en av de oppskriftene som alltid blir vellykket! Den er veldig enkel å lage og gir virkelig de aller beste kanelsnurrene.

Dette er en stor oppskrift. Den gir 3 brett med kanelsnurrer. Men det er verdt det å lage så mange, for de er kjempegode å fryse!

Verdens beste kanelsnurrer

200 g smør
1 liter lettmelk
100 g gjær
1 strøken teskje salt
3 dl sukker
1,75 kg hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)

Fyll
200 g romtemperert smør
Sukker og kanel

1 egg til pensling

Elt alle ingrediensene sammen, bruk så lite mel som mulig.

Varm smøret i en kasserolle. Tilsett melken, rør til blandingen er håndvarm.

Hell melkeblandingen i en skål og tilsettt gjær, salt, sukker og mel til slutt. Elt godt til du får en god konsistens på deigen. La deigen heve under lokk et varmt sted i ca 40 minutter.

Del deigen i tre. Kjevle ut hver del ca. 1,5 cm tykt. Smør på et godt lag med smør, og strø på sukker og kanel.

Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag på langs. Del deigen i strimler på tvers, ca. 2–3 cm brede, tvinn dem rundt og knytt dem i en knute.

Du kan også rulle dem på vanlig måte og skjære skiver som blir til vanlige kanelsnurrer, hvis du synes det er enklere.

Legg kanelsnurrene over på en stekeplate dekket med bakepapir, og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Pensle med egg.

Stek midt i ovnen på 220 grader i 10–15 minutter til de er gylne.

Serveres varme rett fra ovnen!

Kanelsnurrer-1

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Ekstra luftige og myke fastelavnsboller

Deilige, luftige og myke fastelavnsboller med nypisket krem. Det er jo bare så godt!

I dag deler jeg oppskriften på det jeg synes er verdens beste fastelavnsboller. Jeg bruker melis og både gjær og bakepulver, da blir de ekstra luftige. Server dem ferske og romtempererte, da er de aller best.

Vet du forresten hvorfor man feirer fastelavn og spiser fastelavnsboller?

Fastelavn betyr kvelden før fasten (fra tysk Fasten abend). Det var opprinnelig en tredagers festperiode, som begynner med fastelavnssøndag, fortsetter med blåmandag og deretter med feitetirsdag. Feitetirsdag er den siste dagen med fest før askeonsdag som er innledningen til den førti dager lange fasten.

På selve fastelavnssøndag var det vanlig å spise mye fet mat som flesk, fet suppe og melboller. Det er her fastelavnsbollene kommer inn.

Ekstra luftige fastelavnsboller

275 g smør
1 liter melk
200 g melis
1 pakke gjær (fersk eller tørrgjær)
1 1/2 teskje bakepulver (strøket)
1-2 teskjeer malt kardemomme
1,5 kg hvetemel

1 egg til pensling

Fyll og pynt
3 dl kremfløte
Bringebærsyltetøy
Litt melis

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melk og melis. Varm til alt er fingervarmt. (37 grader). Ha det i en stor skål.

Smuldre gjæren i blandingen og tilsett kardemomme, bakepulver og hvetemel.

Elt deigen godt sammen. Det er viktig å elte nok for å få en så smidig deig som mulig. Bruk gjerne maskin eller elt for hånd.

Jeg har testet å bake bollene både med og uten forheving og resultatet ble veldig likt.

Du kan derfor trille boller med en gang og ha dem på bakeplater. Dekk dem med plastfolie og la dem heve lunt i ca en time.

Pensle med sammenpisket egg og stek bollene i en 225 grader varm ovn i ca 10 minutter til de er gylne og høres hule ut når du banker forsiktig på dem.

La dem avkjøle.

Pisk fløten til luftig krem. Del bollene i to Ha en spiseskje med bringebærsyltetøy på hver bunn, så krem og legg på toppen. Avslutt med melisdryss.

Tips: Hvis du synes de er litt vanskelige å spise, kan du servere dem halve med krem.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂