Sunn og saftig Raw Cake, naturlig glutenfri og uten mel og egg

Hva er vel bedre enn en super enkel kake som både smaker kjempegodt og som samtidig er naturlig sunn.

Denne kaken ble en stor favoritt hos alle i familien. Glutenfri, uten egg og mel, med bare gode naturlige ingredienser stappfull av god smak.

Du kan gjøre klar bunnen flere dager i forveien og oppbevare den i kjøleskapet med plast over. Da er det bare å ha på vaniljekesam og frukt før servering. Bunnen er litt klissete, men den blir litt fastere når den har stått noen timer i kjøleskap. (Du vil ikke få helt faste kakestykker).

Jeg trodde vi skulle ha til flere dager, men den forsvant som dugg for solen.

Her får du oppskriften.

Raw kake med vaniljekesam, frukt og bær

400 g dadler (15-20 stk alt etter størrelse)
200 g cashewnøtter uten salt.
2 bokser vaniljekesam* (6 dl) Du kan også bruke vanlig kesam og tilsette en teskje vaniljesukker. Gresk yoghurt, eller lettrømme kan også brukes.
Friske bær. Her har jeg brukt en blanding av jordbær, blåbær, kiwi og granateplefrø.
Ev litt olje til å smøre formen.

Ha dadler og cashewnøtter i en stor skål. Held over kokende vann og la de stå i ca 10 minutter.

Hell vannet fra og kjør dadlene og cashewnøttene i en foodprosessor til du får en fast masse. Hvis den er tørr kan du tilsette litt nøytral olje. For eksempel rapsolje eller lignende.

Smør en paiform med litt olje, eller ha i bakepapir.

Press bunnen ut i kantene. Bunnen er litt klissete, men den blir litt fastere når den har stått noen timer i kjøleskap. (Du får ikke helt faste kakestykker).

Skjær opp frukten.

Ha på vaniljekesam og legg frukten utover paien.

Den er allerbest servert fersk, men den kan også fint oppbevares noen timer i kjøleskapet før servering.

*Info til mine danske læsere: Vaniljekesam er vaniljekvark. Du kan også bruge Creme Fraiche 18 % eller græsk yoghurt med lidt honning.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Indisk kyllingsuppe med eple og ingefær

Det finnes ikke mye bedre, når det er kaldt ute, enn en god, varm hjemmelaget suppe. Denne indiske kyllingsuppen har deilig smak av eple, karri og ingefær og smaker helt nydelig.

Det er også en fordel at den kan gjøres ferdig dagen før og bare varmes opp når man skal spise den. For eksempel etter man har vært ute og gått en lang tur.

Her får du oppskriften:

Indisk kyllingsuppe med eple og ingefær
6 personer

4 gule løk (middels store)
2 fedd hvitløk
2 spiseskjeer fersk revet ingefær
6 gulrøtter i mindre biter
2 syrlige epler (middels store)
2 store rød paprika
5 teskjeer karri (strøkne)
1 boks kokosmelk (400 g vanlig type ikke lett)
1 boks matfløte (3 dl)
10 dl kyllingkraft (Jeg synes den blir best laget av kyllingfond. Lag den gjerne ekstra kraftig. Jeg brukte 6 Maggi fond cups til 1 liter vann.)
Litt chilli eller kayennepepper
Salt og pepper
1 hel grillet kylling eller 6 kyllinglår
Havreris 6 porsjoner (kan erstattes av villris eller vanlig ris)
1 pakke vårløk

Pynt gjerne med fersk koriander om du får tak i

Tilbehør
Nanbrød

Pill den ferdigstekte kyllingen. Du kan selvfølgelig også steke opp kylling selv eller bruke biter av kylling. Gjør det du synes er enklest. Sett kyllingkjøttet til side.

Skjær løkene i mindre biter og stek dem med hvitløk på middels varme i noen minutter i en stor gryte med litt smør. Tilsett revet ingefær, gulrøtter, epler, paprika og karri. Stek det noen minutter.

Ha i kyllingkraft, kokosmelk og matfløte. Kok opp suppen og la den koke et par minutter til den er blitt kremet og god. Smak til med chilli og salt og pepper.

Kok opp havrerisen etter anvisningen på pakken

Server suppen rykende varm med ris, kyllingbiter og fersk vårløk og koriander.

Som tilbehør passer det godt med varmet nanbrød.

Suppen egner seg godt til frysing. Hvis det blir noe igjen da. 😉

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Hjemmebakte hvitløkstenger

Hjemmebakte hvitløkstenger er kjempegode som tilbehør til all slags mat. Særlig en god salat eller suppe.

De er veldig enkle å lage og egner seg godt til å fryse. Har du dem i fryseren kan du alltid trylle frem noe godt.

Her får du oppskriften:

Du får ca 2 brett

Hvitløkstenger
100 g smør
1/2 liter lettmelk
1 pakke gjær, gjerne fersk, men tørrgjær kan også brukes
2 teskjeer salt (strøkne)
2 spiseskjeer sukker eller honning
900 g hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)

Til pensling
100 g smeltet smør
1 – 2 fedd hvitløk
2 spiseskjeer Provence krydder eller Oregano
Litt salt. Gjerne Maldonsalt eller annen flaksalt.

Varm smøret i en kasserolle. Tilsett melken, rør til blandingen er håndvarm.

Hell melkeblandingen i en skål og tilsett gjær, salt, sukker og mel til slutt. Elt godt til du får en god konsistens på deigen. La deigen heve under lokk et varmt sted i ca 40 minutter.

Rull stenger som er ca 20 cm lange. Legg dem på brett med bakepapir. Dekk med plastfilm, og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Smelt smøret og ha i presset hvitløk og krydder.

Pensle med hvitløksblandingen rett før de skal stekes.

Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter til de er gylne og høres hule ut når du banker på dem.

Pensle igjen med hvitløksblandingen når du tar dem ut av ovnen.

Serveres varme rett fra ovnen!

De egner seg godt til å fryse.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Hvitløksnurrer – perfekt tilbehør til en god middag

Disse hjemmebakte hvitløksnurrene med mozzarella og urter kan forvandle en god suppe eller en annen enkel rett til en festmiddag.

Bare duften når du tar dem ut av ovnen…

Her får du oppskriften:

Hvitløksnurrer

100 g smør
1/2 liter lettmelk
1 pakke gjær, gjerne fersk, men tørrgjær kan også brukes
2 teskjeer salt (strøkne)
2 spiseskjeer sukker eller honning
900 g hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)

Fyll
2 pk mozzarella á 125 g
2 fedd hvitløk
2 spiseskjeer Provence krydder eller Oregano

1 egg til pensling

Smør en form som er ca 28 cm i diameter.

Varm smøret i en kasserolle. Tilsett melken, rør til blandingen er håndvarm.

Hell melkeblandingen i en skål og tilsett gjær, salt, sukker og mel til slutt. Elt godt til du får en god konsistens på deigen. La deigen heve under lokk et varmt sted i ca 40 minutter.

Skjær mozzarellaene i små biter og bland med presset hvitløk og krydder.

Kjevle deigen ut til en rektangel ca. 1,5 cm tykt.

Ha mozzarellablandingen på den utkjevlede deigen og rull sammen fra langsiden.

Skjær tykke skiver og ha hvitløksnurrene i formen. Dekk med plastfilm, og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Pensle med egg.

Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 25 minutter til de er gylne og høres hule ut når du banker på dem.

Serveres varme rett fra ovnen!

De egner seg godt til å fryse.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Energikuler som gir deg krutt i beina

Hvis du trenger litt ekstra krutt i beina, kan disse energikulene anbefales. 🙂

Passer perfekt før trening til deg selv eller barna, eller som litt ekstra godt i matpakken.

Jeg synes også de er et svært godt alternativ om du blir spurt om å ha med noe på et idrettsarrangement på skolen eller lignende. Det kan føles litt feil å servere kake særlig midt i uka, da kan disse energikulene være fine å ha med.

De er veldig enkle å lage, og de holder seg i flere uker. Fine å bruke som litt ettermiddags snacks til barna eller til matpakken også.

Bruk gjerne økologiske ingredienser. Oppskriften er også melke- og glutenfri.

Energikuler

200 g dadler
60 g kokosmasse
25 g rå kakao (bakekakao)
200 g havregryn
1 dl rismelk, kokosmelk eller lignende (eller vanlig melk for de som tåler det)
2 spiseskjeer flytende honning (Akaciehonning eller lønnesirup)
Kokosmasse til å trille kulene i.

Ha alt i en foodprosessor/kjøkkenmaskin og kjør til du får en masse det kan trilles kuler av. Hvis massen er for myk tilsetter du litt mer havregryn, kokosmasse eller kakao, hvis den er for tørr, tilsetter du litt mer rismelk eller honning.

Form til kuler og trill i kokosmasse.

Oppbevares i kjøleskap. Er holdbar i et par uker, hvis de da varer så lenge. 😉

Når det gjelder ingredienser er det bare fantasien som setter grenser. Bruk sunne ingredienser og bland med det du selv liker best. Tilsett gjerne proteinpulver, nøtter, tørket frukt, chiafrø, solsikkekjerner eller hva du har lyst til. Dadlene gir sødme og kokosmelken binder det godt sammen, men du kan også bruke cocosa som bindemiddel eller bare honning og litt vann. Eksperimentér gjerne og lag din helt egen vri. 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon ?

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Skikkelig gode, og enkle grove rundstykker

Etter all julematen er det godt med litt grove og hjemmebakte rundstykker. Denne oppskriften er utrolig enkel å lage, (ingen elting, ingen etterheving og ingen utrulling), og du får kjempegode og saftige rundstykker som holder seg lenge.

De er perfekte å lage til helgen! Da har du gode ferske nystekte rundstykker til frokosten og resten kan brukes til matpakker.

Skikkelig gode og enkle grove rundstykker
20 stk

9 dl lillefingervarmt vann
1 pk fersk gjær (tørrgjær kan også brukes)
1 teskje salt
1 spiseskje sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
Ca 1200 gram mel og kjerner. Her har jeg brukt ca. 500 g hvetemel, 200 g rugmel, 200 g sammalt hvete og litt havregryn, men bruk det du har. Hvis du har litt müsliblanding eller andre kjerner er det også godt.
Pynt 50 g solsikkekjerner

Bland sammen lunkent vann, gjær, salt, sukker og smeltet smør eller olje.

Tilsett havregryn og evt kjerner eller müsliblanding. Ha i mel litt etter litt. Bland sammen med en treskje til du får en forholdsvis fast deig, omtrent som på bildet her. Du trenger ikke kna med hendene eller elte i maskin.Sett deigen til heving i ca 40 minutter et varmt sted. Dekk bollen med et lokk eller plastfilm.

Du trenger ikke etterheve deigen. Bare hell den rett i en langpanne som er dekket med bakepapir. Trykk deigen ut i kantene, og bruk en pizzaskjærer til å dele opp deigen i ønsket størrelse.

Ha på solsikkekjerner og sett langpannen rett i ovnen.

Stekes ved 200 grader i ca 20 minutter, midt i ovnen på varmluft eller over- og undervarme. Eller til de er gylne og høres hule ut når du banker på dem med fingeren.

Serveres gjerne varme rett fra ovnen.

De holder seg ferske lenge, og egner seg også godt til å fryse.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Super enkel og kjempegod sjokoladekake

Av og til ER det enkleste det beste. Som i denne kaken som er en veldig enkel, men super god sjokoladekake lagt sammen med pisket krem med sjokoladebiter. Det blir ikke mye bedre enn dette.

Det er enkelt å variere kaken også. Bruk andre typer sjokolade som Daim, Snickers og lignende. Pynt med bær eller frukt og vips har du en helt annen kake.

Super enkel og super god sjokoladekake

Sjokoladekake
200 g smeltet smør
4 egg
300 g sukker (erstatt gjerne halvparten med brun farin for en rund og god smak)
1½ dl rømme, lettrømme eller Creme Fraiche
2 teskjeer vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
1 teskje frysetørket kaffepulver, (Nescafé eller lignende) rørt ut i 2 teskjeer vann. Du vil ikke smake kaffen, den vil bare forsterke sjokoladesmaken.
200 g mel
80 g bakekakao*
2 teskjeer bakepulver (strøkne)
½ teskje salt

Fyll
4 dl kremfløte*
1½ teskje vaniljesukker
50 g mørk sjokolade

Pynt
50 g mørk sjokolade

Sett ovnen på 175 grader.

Smør to runde springformer på sidene (ca. 21 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen.

Smelt smøret og sett det til side.

Pisk egg og sukker luftig (det tar 4–5 minutter). Rør forsiktig inn rømme eller Creme Fraiche, det smeltede smøret, vaniljeekstrakt/sukker og kaffepulver rørt ut i vann. Ha de tørre ingrediensene i en egen bolle. Bland dem godt sammen med en stor visp.

Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene.

Ha røren i formene. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel underveis, og ta kakene ut når deigen ikke lenger fester seg.

La kakene avkjøles med en tallerken over formene. Det gjør at kakene beholder fuktigheten. Sett dem eventuelt i kjøleskapet hvis du ønsker det skal gå raskere. Bunnene kan lages dagen før.

Visp kremen, tilsett vaniljesukker og hakket sjokolade.

Legg sammen kaken med krem i midten og på toppen. Pynt med hakket sjokolade.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kremfløte er piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Deilig kremet kyllingsuppe med bacon

Det er iskaldt ute, og hva er vel bedre enn å lage en skikkelig god og varm suppe?

Jeg elsker suppe. Det minner meg om da jeg var liten og når vi hadde vært ute og gått lang tur. Den deilige følelsen av å være kald i kroppen og rød i kinnene og komme inn i varmen og sette seg rundt bordet hele familien, med god tid til hverandre og noe godt og varmt å spise. Det var kos det.

Jeg var ofte hos farmor og farfar i skoleferiene. De hadde et lite hus i Sverige. Her var det verken innlagt vann eller elektrisitet og det var noe av det koseligste jeg visste. Det var fyr i peisen, oljelamper på veggene og stearinlys på bordene. Vi var var ofte mange rundt bordet og farmor tryllet frem den deiligste maten.

En god varm suppe er derfor noe av det koseligste jeg kan tenke meg. Og gjerne med dempet belysning og masse stearinlys (og selvfølgelig mobilfri sone).

Dette er en av mine absolutte favorittsupper. Det er virkelig Verdens beste kyllingsuppe. Deilig kremet, god og fyldig smak av kylling og grønnsaker, toppet med ris og sprøstekt bacon. Det blir ikke mye bedre enn det.

At den i tillegg er veldig enkel å lage og kan gjøres ferdig i god tid, og bare varmes opp når man kommer hjem, gjør dette til den perfekte vintermaten.

Her får du oppskriften:

Verdens beste kyllingsuppe med sprøstekt bacon
4 personer

400 g bacon
1 stekt kylling
5 gulrøtter
4 store sjalottløk (ca 250 g)
1-2 fedd hvitløk
5 selleristenger
2 rød paprika
1 pakke vårløk
8 dl kokende vann
6 kylling fond cups, eller annen god kyllingbuljong
4-5 dl matfløte
Salt og pepper
125 g ris, gjerne en blanding av basmati og villris

Tilbehør
8 tynne skiver godt lyst brød
Smør til brødet og steking

Start med å steke bacon. (Før stekte jeg bacon i stekepannen, men det var inntil jeg prøvde å steke det i ovn for første gang. Det er så mye enklere!) Bare legg ut baconskivene på stekeplaten med bakepapir under. Stek i ca 10 minutter ved 200 grader til de er ferdig stekt, da får du perfekt sprøstekt bacon uten masse søl. La de dryppe av på tørkepapir.

Pill den ferdigstekte kyllingen. Du kan selvfølgelig også steke opp kylling selv eller bruke biter av kylling. Gjør det du synes er enklest. Sett kyllingkjøttet til side.

Skjær grønnsakene i mindre biter og stek dem på middels varme i noen minutter i en stor gryte med litt smør.

Ha i vann, fond eller buljong og matfløte. Kok opp suppen og la den koke et par minutter til den er blitt kremet og god. Smak til med salt og pepper.

Kok opp risen. Jeg synes det er enklest å bruke poseris. Til denne oppskriften trenger du én pose á ca 125 g.

Som tilbehør kan du ha skiver av godt brød eller lage disse supergode suppestengene.

De er svært enkle å lage. Skjær 8 tynne skiver brød. Ha på smør på begge sider og stek dem i sandwichjern eller i stekeovnen på 225 grader til de er gylne.

Server suppen rykende varm med ris, kyllingbiter og bacon.

Suppen egner seg godt til frysing. Hvis det blir noe igjen da. 😉

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Halvgrove rundstykker med havregryn

Hva er vel bedre enn hjemmebakte rundstykker? Perfekte både til frokost, kveldsmat og matpakken. Disse rundstykkene er halvgrove med havregryn.

Oppskriften gir tre brett med rundstykker. Det er en stor oppskrift, og du kan enkelt gjøre den mindre, men jeg lager alltid hele, for det er så godt å ha litt ekstra i fryseren.

Halvgrove rundstykker med havregryn

200 g smør
1 liter lettmelk
50 g gjær
2 teskje salt
2 spiseskje sukker
1 egg
500 g havregryn
1250 g hvetemel (erstatt gjerne noe av hvetemelet med sammalt hvetemel hvis du ønsker grovere rundstykker)
1 egg til pensling
litt havregryn til pynt

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken, rør til blandingen er håndvarm.

Hell melkeblandingen i en bakebolle og tilsett gjær, salt, sukker og egg. Rør til gjæren er oppløst.

Ha i havregryn og mel og elt godt til du får en god konsistens på deigen.

La deigen heve under lokk, eller med et rent tørkehåndkle over, et varmt sted i ca 40 minutter.

Kna deigen sammen og lag rundstykker som legges på tre bakebrett. La deigen etterheve i ca 30 minutter under plastfilm.

Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og dryss med havregryn.

Stek alle tre brett med varmluft 200 grader i 10-15 minutter eller til rundstykkene er gylne.

De egner seg svært godt til å fryse.

De er ekstra gode lune. Server dem derfor gjerne rett fra ovnen. Eller lun dem litt i ovnen før servering.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon ?

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Pavlova brett – lag dine egne mini-pavlovaer

Annonse

Mini pavlovaer. Oppskriften gir ca 12 minipavlovaer

Hva synes du om Pavlova-juletreet mitt?

Pavlova er alltid populært, og til jul må det jo passe perfekt å lage et Pavlova-juletre. Jeg har lenge hatt lyst til å lage et slik og det var overraskende enkelt å få til.

Nå kan vi endelig samles mange rundt bordet og feire jul sammen igjen, og hva er vel koseligere enn å møtes og dele gode matopplevelser.

Denne oppskriften på Pavlova mener jeg er verdens beste. Det blir alltid perfekt marengs.

Jeg bruker bær fra Driscolls. De har den beste kvaliteten og ekstra god smak. Nå har de også miljøvennlig papirpakning, som er et ekstra pluss.

Her får du oppskriften:

Lag din egen pavlova
(Oppskriften gir ca 12 stk/passende til 6-8 personer)

Marengsbunner
4 eggehviter
1/4 teskje salt
250 g sukker
2 teskje Maizena
1 teskje eddik

Hjemmelaget Vaniljekrem
Frø fra en vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker
5 dl matfløte* eller kremfløte* (du kan også bruke halv melk og halv fløte).
4 eggeplommer
100 g sukker
25 g Maizena*

Fyll og pynt
3 dl kremfløte*
2 teskjeer vaniljesukker
1 pakke jordbær
1 pakke blåbær
1 pakke bringebær
8 makroner (du kan fint bruke ferdige fryste makroner)
Litt melis* til pynt

Sett stekeovnen på 100 grader varmluft. (Vær obs på at temperaturen skal settes ned til 90 grader når du setter marengsen i ovnen.)

Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Det tar ca 10 minutter. Marengsen skal være ganske stiv. Den skal se omtrent slik ut når du snur vispen:

Til juletreet trenger du fire marengsbunner som er18, 15, 10 og 7 cm. Tegn opp med sprittusj og snu papiret før du sprøyter ut marengsen.

Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetipp.

Sprøyt ut bunnene. Start i midten og lag så en ekstra kant rundt.

Sett marengsbunnene i ovnen.

Sett gradene på stekeovnen ned til 90 grader. Stek dem i 1 1/2 time i midten av ovnen.

Skru av ovnen og la marengsbunnene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten. Du kan lage bunnene flere dager i forveien. Jeg pleier å oppbevare dem i stekeovnen. Men de kan også oppbevares i en stor kakeboks.

Lag vaniljekremen.

Skjær vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp innimellom.

Ta frem en skål og pisk sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp imens. Ha alt tilbake i kasserollen.

Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etter hvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen. Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.) Avkjøl helt. Kan lages flere dager før og oppbevares i kjøleskap.

Legg sammen Pavlovaen rett før servering, da unngår du at bunnene blir myke.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem.

Ha den største bunnen på et stettefat. Legg på vaniljekrem, krem og bær. dryss med melis.

Legg på den neststørste bunnen og gjenta.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.