Kjempegod, sunn og allergivennlig kake

Sunn kake_11

Denne kaken smaker ikke bare godt, den er i tillegg sunn og veldig enkel å lage. 

Det er også en allergivennlig kake, her er det ingen egg, ikke noe melk, ikke noe mel, ikke laktose og ikke gluten og til og med uten sukker. (Den inneholder nøtter).

Den passer også svært godt til å lage dagen før, da den holder seg god lenge.

Sunn kake_9

Super sunn kake med sjokoladebunn og bringebærmousse

Bunn
275 g cashewnøtter
275 g dadler uten sten
25 g bakekakao*

Fyll
400 g frosne bringebær*
2 bokser kokosmelk lett (i alt 800 g)
2-3 ss honning eller litt stevia
Skall fra 1 lime
8 gelatinplater*

Pynt
En pakke jordbær

Gjør klar en rund springform på ca 23 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen.

Hell kokende vann over cashewnøttene, la dem stå et kvarters tid. Ta steinene ut av dadlene.

Hell vannet fra cashewnøttene. Ha alle ingrediensene til bunnen i en food processor, og rør alt godt sammen. Du skal få en klebrig masse.

Hell massen i springformen og press den ut i kantene.

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann til de blir myke, det tar noen minutter. Riv limen fint, pass på å bare få med det grønne, ikke det hvite (det smaker bittert). Varm opp de frosne bringebærene i en kasserolle. La de småkoke til alle er tint. Tilsett kokosmelken og limeskal og varm til kokepunktet. Ta kasserollen av varmen. Ta gelatinplatene opp av vannet, klem vannet fra og tilsett gelatinplatene. Rør godt til alt er oppløst. Smak til med honning eller Stevia.

Hell bringebærmoussen/geleen over bunnen og la den stå kaldt i et par timer eller natten over. Kaken holder seg godt.

Pynt med jordbær før servering.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao uden sukker, altså kakao man bruger til at bage med, ikke Oboy. Bringebær er hindbær. Gelatinplater er husblas.

Sunn kake_10

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Gode tips til å lage flotte islykter

islykter_04

Flere har spurt etter dette innlegget om hvordan man lager islykter. Og det skjønner jeg, for det er en veldig koselig aktivitet man enten kan gjøre alene eller sammen med barna.

Her får du derfor masse gode tips til å lage flotte islykter.

islykter 1

Her får du tre enkle og flotte måter å lage dem på!

Anne som har bloggen Moseplassen (og som også er en av mine gode bloggkollegaer i United Influencers), vil jeg påstå er Norgesekspert på området! Hun har antakelig laget flere islykter enn de fleste og hun har mange gode tips å komme med! Jeg har fått lov til å dele de beste tipsene hennes med dere! Se bare på islyktene over! Er de ikke bare helt fantastisk fine?

Slik lager du islykter med ballonger:

 1. Ta en helt vanlig ballong og fyll den med kaldt vann. Det gjør du enklest ved å tre den inn på krana før du skrur den på.
 2. Knyt ballongen. (Blås evt. inn litt luft. En stor luftboble gjør at isklumpen blir helt flat på toppen og da er det enkelt å lage en pen åpning, eller du kan snu isklumpen opp ned og bruke den flate siden som fot.
 3. Sett ballongene ut i kulda i skåler, eller lag en dump i snøen de kan stå i. De bør helst stå på høykant, slik at de får den fine kulefasongen.
 4. La ballongen stå ute til den har fryst så mye at den har fått passe tykke vegger. Det avhenger litt av hvor kaldt det er. Er det minus fem grader og vindstille anbefaler Anne å la en stor ballong stå i mindst 24  og maks 40 timer. Ved ti minus må den stå minst 16 og maks 36 timer. Er det minus 15 grader anbefaler hun å la den stå i maks 20 timer. Blåser det så fryser ballongene fortere enn om det er vindstille. Det er enklere å lykkes med store ballonger, da de har bedre plass til lys.
 5. Ta ballongen inn i en vask eller lignende. Klipp hull øverst i ballongen og fjern ballongen. Lag hull øverst i ballongen med en hammer eller lignende, men slå forsiktig, slik at du ikke knuser hele lykten. Hvis du har fått veldig tykk is på toppen av lykten kan du bruke en syl eller et bor for å lage hull.
 6. Du kan også bruke varmt vann for å smelte isen og lage en flott kant på lykten. Se mer i videoen under.
islykt 2


Slik lager du en islykt i en bøtte eller bolle:

 1. Finn en beholder med rette vegger eller vegger som går utover, (slik at du kan få den fryste isen ut igjen etterpå).
 2. Beholderen må tåle frost, ikke bruk dyre glassvaser..
 3. Fyll med kaldt vann og sett ut. Tråkk ned eventuell snø (den isolerer) og sett den et åpent sted (ikke inntil husveggen som også isolerer)
 4. Lag en plasthatt av en plastpose for å isolere litt på overflaten slik at isen ikke fryser seg supertykk på toppen.
 5. La stå ute til veggene er passe tykke, jeg liker at de er minst en cm og gjerne mer, iallefall når lykten er stor. Det vil for en 10 liters bøtte si: Ved 5 minus kan den stå minst 24 timer, maks 40. Ved 10 minus må den stå minst 18 timer, maks 30. Er det kaldere, eller om det blåser, eller beholderen er betydelig mindre så må den stå  kortere.
 6. Snu beholderen på siden eller opp ned, om den ikke slipper isen så har du litt lunkent vann på.
 7. Er isen litt tynn så er ofte bunnen ikke fryst, så du trenger nå bare å helle ut vann og lykten er ferdig. Er isen tykk og fryst hele veien rundt så kan du bruke en stråle varmt vann rett på isen for å smelte et passe stort hull. For å gjøre hullet superpent kan du bruke en ballong med varmt vann til å smelte sidene jevne. Om du gidder 🙂
 8. Sett den ut og nyt, husk, du kan lage åpningen både i topp og bunn, så får du ulike fasonger på lykten.
islykt 3


Slik lager du en dekorert islykt:
1. Finn frem en egna bøtte (se over for tips).
2. Fyll den med kalt vann til ca 2-5 cm nedenfor kanten.
3. Tape fast dekor mot ytterveggen, etterstreb å få dekoren så nære veggen du kan. Dette er fiklete ettersom vannet gjør at ting flyter opp!
4. Sett ut i kulda. La den stå ute riktig lenge til du har en skikkelig tykk isskorpe. Denne 10 liters bøtta har stått i 48 timer i 5-9 minus. Fordi vi ønsker at pynten fryser inn i is bør isen være tykk, og bøtta/bollen må dermed være stor slik at det er plass til å fryse tykk is.
5. Fjern tape og åpne islykten (se flere tips over)
6. Klipp vekk grønt/blomster som stikker ut av isen. Både på innsiden og der du festet.
7. Sett stolt islykten til beundring

Anne har en utrolig flott og inspirerende blogg for deg som er interessert i hageliv. Se mer her!

Foto:Moseplassen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Energikuler som gir deg krutt i beina

Energikuler_1

Hvis du trenger litt ekstra krutt i beina, kan disse energikulene anbefales. 🙂

Passer perfekt før trening til deg selv eller barna, eller som litt ekstra godt i matpakken.

Jeg synes også de er et svært godt alternativ om du blir spurt om å ha med noe på et idrettsarrangement på skolen eller lignende. Det jab føles litt feil å servere kake særlig midt i uka, da kan disse energikulene være fine å ha med.

De er veldig enkle å lage, og de holder seg i flere uker. Fine å bruke som litt ettermiddags snacks til barna eller til matpakken også.

Bruk gjerne økologiske ingredienser. Oppskriften er også melke- og glutenfri.

Energikuler_4

Energikuler

200 g dadler
60 g kokosmasse
25 g rå kakao (bakekakao)
200 g havregryn
1 dl rismelk, kokosmelk eller lignende (eller vanlig melk for de som tåler det)
2 spiseskjeer flytende honning (Akaciehonning eller lønnesirup)
Kokosmasse til å trille kulene i.

Ha alt i en foodprosessor/kjøkkenmaskin og kjør til du får en masse det kan trilles kuler av. Hvis massen er for myk tilsetter du litt mer havregryn, kokosmasse eller kakao, hvis den er for tørr, tilsetter du litt mer rismelk eller honning.

Form til kuler og trill i kokosmasse.

Oppbevares i kjøleskap. Er holdbar i et par uker, hvis de da varer så lenge. 😉

Når det gjelder ingredienser er det bare fantasien som setter grenser. Bruk sunne ingredienser og bland med det du selv liker best. Tilsett gjerne proteinpulver, nøtter, tørket frukt, chiafrø, solsikkekjerner eller hva du har lyst til. Dadlene gir sødme og kokosmelken binder det godt sammen, men du kan også bruke cocosa som bindemiddel eller bare honning og litt vann. Eksperimentér gjerne og lag din helt egen vri. 🙂

Energikuler_2Energikuler_3

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Supergod og sunn Brownie – bare sunne ingredienser og halvparten av kaloriene

Jeg ELSKER brownie. Jeg har derfor vegret meg mot å lage en sunn versjon, da jeg mener man bare får balanse i livet av å spise et kakestykke av og til.

MEN

Siden jeg er så glad i Brownie og gjerne skulle ha spist det enda oftere, bestemte jeg meg for å prøve meg frem for å se om det var mulig å lage en skikkelig god brownie som også var sunn.

Det tok noen forsøk, men jeg kom frem til ikke bare én, men to kjempegode Brownies, som begge er sunne. Jeg har testet dem begge på både familie og venner og begge ble utrolig godt mottatt. Ingen trodde at dette kunne være sunne brownies.

Men det er det altså.

Denne oppskriften har under halvparten av kaloriene som en vanlig brownie har. Den er glutenfri, sukkerfri og den har bare sunne ingredienser.

Den inneholder noe fruktsukker fra dadlene. Hvis du er diabetiker eller ikke ønsker fruktsukker, kan dadlene derfor erstattes av 130 g Sukrin Gold (de kommer i tillegg til det som allerede brukes i oppskriften (220 g Sukrin gold i alt). Les mer om ulike sukkererstatninger her.

Her får du oppskriften:

Supergod og sunn Brownie 

Ca 30 stykker 4 x 4 cm

130 g dadler uten stein (ca 20 stk)
6 mellomstore egg
75 g bakekakao* (visste du at bakekakao ikke er tilsatt sukker, det er rene pressede kakaobønner)
10 dråper vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang. Du kan også bruke 1 1/2 teskje vaniljesukker
90 gram Sukrin Gold (kan kjøpes i de fleste helsekostbutikker)
200 g smør eller kokosolje
1 liten klype Maldonsalt eller lignende
3 dl kesam* (kan erstattes av lettrømme eller Creme Fraiche Light)
150 g mandelmel (kan erstattes av havremel (bruk havregryn som du kjører til mel i foodprosessor) Du kan også bruke speltmel om du tåler det.)

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i en liten langpanne på ca. 20 x 40 cm.

Ta steinene ut av dadlene. Kjør dem i foodprosessor sammen med eggene.

Smelt smøret i mikrobølgeovnen eller i en kasserolle. La det avkjøle litt.

Ha resten av ingrediensene i en skål og rør til du får en deilig seigtflytende røre. Ha røren i formen.

Stekes på 175 grader varmluft i ca 15 minutter.
Følg godt med fra det har gått ca. 10 minutter.
Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownie kan ha en nesten flytende kjerne. Den må for all del ikke bli stekt for mye. Stekeprosessen fortsetter etter kaken er tatt ut av ovnen, ta den derfor heller ut for tidlig.
Ta brownien ut av ovnen, la den stå med et rent tørkehåndkle og et firkantet stort fat over, da holder den seg saftig.
Bak den gjerne dagen før, den har bare godt av å sette seg litt. Du kan oppbevare den stekte kaken på kjøkkenbenken.
Server brownien slik den er, eventuelt med et melisdryss over og gjerne sammen med litt bær.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kesam er kvarg, du kan også bruke Creme Fraiche Light.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

10 gode tips som kan gi stuen din et løft

Opplever du også at stua kan føles litt tom etter jula er ryddet bort?

I dag deler jeg 10 gode tips som kan gi stuen din et løft.

Stuen et viktig rom. Den er et naturlig samlingspunkt i boligen. Det er her man møtes for å slappe av. Stuen brukes til festlige sammenkomster, filmkvelder og kvalitetstid med familien, det er derfor viktig å skape en stue som hele familien kan trives i.

Her får du 10 gode tips som kan gi stuen din et løft:

1. Start med å se på stuen med nye øyne
Det er de færreste som kjøper alt nytt når de skal innrede stuen. Sofaen har man kanskje hatt i mange år, noe kan man ha fått eller arvet, mens tilbehør som puter og pynt kan være kjøpt senere. Det gjør at det kan være en utfordring å få alt til å passe sammen.

Start derfor med å se på stuen med helt nye øyne. Hva er viktig for deg å beholde og hva ønsker du å kvitte deg med eller forandre.

2. Velg én fargeskala

Hvis du har ting i mange ulike fargeskalaer er det vanskelig å skape fin helhet. Velg derfor én fargeskala. Det kan være naturfarger, pasteller, juvelfarger eller hva du vil, så lenge du holder deg til én skala.

3. Fjern rotefellene
De fleste av oss har dem. Det kan være plassen under sofabordet som har det med å tiltrekke seg gamle aviser og blader, pleddene som sjelden er like fint dandert som i interiørbladene eller sidebordet som har det med å fylle seg opp med småting.

Rotefeller er enkle å unngå. Det handler om å lage gode oppbevaringsløsninger og ha gode rutiner. Ha en kasse eller lignende til blader og aviser og legg dem der når du er ferdig med å lese dem. Ha en fin kurv til pleddene, da slipper du å ha de liggende i en haug og ha et skap eller en boks til småting som ellers kan bli til rot.

4. Finn et naturlig fokuspunkt
Et godt tips når du skal innrede et rom er å ta utgangspunkt i rommets naturlige fokuspunkt. Det kan være en peis, et fint vindu eller en flott vegg. Hvis ikke rommet har et naturlig fokuspunkt, kan du skape ett. Det kan være et stort speil, en spesiell lampe eller et dekorativt bilde. Sofaen kan også være et naturlig fokuspunkt.

Blikket vil naturlig bli trukket i retning av fokuspunktet, la derfor det være utgangspunktet og møblér ut i fra det.

Velg også gjerne farger ut fra fokuspunktet, da vil du få en flott helhet. Hvis du for eksempel har en flott rustikk murvegg vil det være flott å velge farger på møbler og tilbehør som passer til den. Er det sofaen som er fokuspunktet kan den være med på å bestemme hvilke farger som ellers blir brukt i rommet.

5. Velg møbler ut fra størrelsen på rommet
Hvis du har en liten stue, vil møbler som ikke er alt for store være et godt valg. Det vil gi et mer harmonisk inntrykk. Har du en stor stue er det viktig å velge møbler som fyller litt.

6. Mal eller tapetsér en vegg
Et enkelt tips som kan gjøre en stor forskjell, er å male eller tapetsere en vegg, enten bak sofaen eller bak TV-en. Hvis du synes TV-en gjør for mye ut av seg, kan det å male veggen i en mørkere farge gjøre at den tar mindre oppmerksomhet. Det kan også gi en fin effekt å male eller tapetsere veggen bak sofaen.

7. Tepper kan virke samlende
Alt for mange undervurderer gulvtepper. Et flott gulvteppe kan være med på å virkelig løfte et rom, samtidig som det luner og samler møblene på en naturlig måte.

8. Speil åpner opp rommet
Plasser et speil på motsatt side av et vindu, det vil gi illusjonen av at det er to vinduer i rommet.

9. Planter skaper liv
Grønne planter er med på å skape liv i stuen og gir samtidig bedre inneklima.

10. Detaljene teller
Det er viktig med gode møbler, men detaljene er minst like viktige. En ny lampe, fine puter eller litt nytt på sofabordet kan være med på å løfte rommet.

Foto: Franciska Munck-Johansen, illustrasjon InHouse.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Enkle og kjempegode grove rundstykker

Rundstykker_05

Etter all julematen er det godt med litt grove og hjemmebakte rundstykker. Denne oppskriften er utrolig enkel å lage, (ingen elting, ingen etterheving og ingen utrulling), og du får kjempegode og saftige rundstykker som holder seg lenge.

De er perfekte å lage til helgen! Da har du gode ferske nystekte rundstykker til frokosten og resten kan brukes til matpakker.

Rundstykker_01

Skikkelig gode og enkle grove rundstykker
20 stk

9 dl lillefingervarmt vann
1 pk fersk gjær (tørrgjær kan også brukes)
1 teskje salt
1 spiseskje sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
Ca 1200 gram mel og kjerner. Her har jeg brukt ca. 500 g hvetemel, 200 g rugmel, 200 g sammalt hvete og litt havregryn, men bruk det du har. Hvis du har litt müsliblanding eller andre kjerner er det også godt.
Pynt 50 g solsikkekjerner

Bland sammen lunkent vann, gjær, salt, sukker og smeltet smør eller olje.

Tilsett havregryn og evt kjerner eller müsliblanding. Ha i mel litt etter litt. Bland sammen med en treskje til du får en forholdsvis fast deig, omtrent som på bildet her. Du trenger ikke kna med hendene eller elte i maskin.

Rundstykker_02


Sett deigen til heving i ca 40 minutter et varmt sted. Dekk bollen med et lokk eller plastfilm.

Du trenger ikke etterheve deigen. Bare hell den rett i en langpanne som er dekket med bakepapir. Trykk deigen ut i kantene, og bruk en pizzaskjærer til å dele opp deigen i ønsket størrelse,

Rundstykker_03


Ha på solsikkekjerner og sett langpannen rett i ovnen.

Stekes ved 200 grader i ca 20 minutter, midt i ovnen på varmluft eller over- og undervarme. Eller til de er gylne og høres hule ut når du banker på dem med fingeren.

Serveres gjerne varme rett fra ovnen.

De holder seg ferske lenge, og egner seg også godt til å fryse.

Rundstykker_08Rundstykker_10

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Kjempegod og enkel dessert du kan spise med god samvittighet

Har du lyst til å leve litt sunnere, men samtidig lyst på noe godt?

Da kan jeg anbefale denne deilige desserten.

Den smaker kjempegodt og er laget på noen få minutter.

Man har ofte bananer liggende som holder på å bli for gamle. Skrell dem og bryt dem i et par biter før du legger dem i fryseren. De passer perfekt til alle mulige typer smoothies og er også perfekte til denne desserten.

Sunn og enkel dessert
ca 4 porsjoner

1 1/2 frossen banan
1 teskje vaniljesukker
1 spiseskje kakaopulver (bakekakao)
1/4 – 1/2 l melk evt. litt kefir eller joghurt naturell
Litt hakket mørk sjokolade (antioksidanter)

Ha alt uten om den revne sjokolade i en blender, og rør det sammen til du får en myk og is-aktig konsistens.

Blir konsistensen for fast, tilsett mer melk, blir den for løs tilsett mer frossen banan.

Helles på dessertglass eller andre store stetteglass og serveres med revet sjokolade.

Mmm…

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Skikkelig god salat som gjør det enkelt å spise sunnere

Kjempegod salat_04

Jeg håper du har hatt en kjempefin jul med masse kos og mye god mat!

Vi har spist (litt for) mye bra, og da kjenner jeg det er på tide å spise litt sunnere 😉

Salat er jo ikke bare salat, denne er så god at du faktisk har lyst til å spise den!

Jeg liker å servere salat slik at alle ingrediensene ligger for seg. Det ser fint ut, og så er det enkelt å forsyne seg slik at man får det man liker best. Særlig når man har barn.

Borddekking_07

Kjempegod og mettende salat

Til ca 4 personer

Caprese salat er jo vanligvis en enkel salat som består av tomat og mozzarella. Denne varianten er helt crazy og over the top med både egg, avokado, strimlet svinekjøtt og pasta. Kjempegod!

1 Crispy salathode eller lignende
200 gram pasta
400 g strimlet svinekjøtt (du kan også bruke kylling, oksekjøtt, bacon eller lignende)
3 egg
2 pakker små tomater
2 pakker mozzarellakuler, eller vanlig mozzarella skjært i mindre biter
2 avokadoer
Litt krydder – Pasta Rossa eller lignende

Vask salaten. Legg salatblader i bunnen av et stort fat.

Kok opp pastaen, stek kjøttet og kok eggene. Skyll pastaen i kaldt vann, slik at du får den avkjølt.

Legg alle ingrediensene hver for seg på salatbladene, som på bildet.

Dryss med litt krydder, server med godt brød. Klikk her for å få oppskriften på Verdens beste focaccia, som passer perfekt til.

Kjempegod salat_03

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Godt nyttår!

Tusen hjertelig takk for at du har vært med og delt både vanskelige og fine stunder og opplevelser i året som har gått.❤️

Jeg gleder meg til det nye året og ikke minst gleder jeg meg til å dele masse inspirasjon med deg.⠀

Jeg ønsker deg og dine et helt fantastisk nytt år!

Varme nyttårsklemmer Franciska 😊❤️🎄✨

 

Sexy, overdådig sjokoladekake med Snickers

Fire lag med saftig sjokoladekake, vispet krem med rause biter av Snickers, toppet med sjokolade- og karamellsaus. Dette er kaken for alle kake-elskere. En skikkelig sexy stjerne-kake du garantert lykkes med.
Kaken er laget i 2 mindre former på 15 cm i diameter, du kan også velge å lage den i en form på ca 24 cm i diameter. Den blir da større, men lavere.
Til ca 6 personer
Syndig deilig Snickers kake

Bunner
3 egg
250 g sukker
150 g smeltet smør
100 g mørk sjokolade
1 dl rømme eller lettrømme (eller Creme Fraiche)
1 teskje frysetørket kaffepulver, Nescafé eller lign.
Frø fra 1/2 vaniljestang
1 teskje bakepulver
1 knivspiss salt
150 g mel
30 g bakekakao*

Fyll og pynt
4 dl kremfløte*
Frø fra en halv vaniljestang
3-4 Snickers á 75 g
Karamellsaus
Sjokoladesaus

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Smør to runde former på 15 cm i diameter på sidene og ha bakepapir i bunnen. Du kan også lage kaken med to bunner som er ca 24 cm i diameter. Bruk da en form på 24 cm.

Start med å smelte smøret i en liten kasserolle. Sett det til avkjøling.

Pisk egg og sukker luftig. (Det tar 5-10 minutter på full styrke). Smelt smøret i en kasserolle. Ta den av varmen og ha i sjokoladen som er skjært i mindre biter, rør til du får en glatt blanding, sett kasserollen til side.

Rør sammen rømme eller Creme Fraiche, kaffepulver, frø fra 1/2 vaniljestang, bakepulver og salt. Ha mel og bakekakao i en egen skål. Bland de godt sammen med en stor visp, slik at du får bort ev. klumper.

Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene i eggeblandingen, skiftevis med rømmeblandingen og den smeltede sjokoladen.

Ha røren i formene. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 25–30 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel underveis, og ta formene ut med en gang deigen ikke lenger fester seg.

La kakene avkjøles med en tallerken over formene. Det gjør at kakene beholder fuktigheten.

Del bunnene i to når de er helt avkjølte. Skjær Snickers-barene i mindre biter. Rett før servering gjør du klar fyllet.

Ha krem og frø fra 1/2 vaniljestang i en bolle. Stivpisk kremen og legg kaken sammen. Legg første bunn på et serveringsfat. Ha på krem og biter av Snickers. Fortsett til du har brukt opp alt. Topp med karamell- og sjokoladesaus.

Server med en gang.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning. Altså ikke Oboy eller lignende. Kremfløte er piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.