Dette må være den perfekte bursdagskaken!

Har du prøvd tall-kake?

Dette må være den perfekte bursdagskaken. Her er det nemlig bare å lage tallet til den som har bursdag.

Du kan lage kaken både med tall og bokstaver. Som bryllupskake passer det for eksempel perfekt med initialene til brudeparet.

Pynten kan også varieres i det uendelige. Til 17. mai kan du lage den i rødt hvitt og blått, til dåp eller konfirmasjon kan du bruke rosa eller blå eller fargen det ellers pyntes med etc.

Denne kaken laget jeg da Svigermor ble 65 år.

Du kan selvfølgelig lage den med kjøpt sukkerbrød, men jeg vil absolutt anbefale å lage den med hjemmebakt, smaken kan ikke sammenlignes, og bruker du denne oppskriften lykkes du garantert. (Jeg fikk den av Lars Lian dommer i Kakekrigen.)

Tall-kake

Til ca 8 personer

Sukkerbrød
7 egg
175 g sukker
175 g mel
revet skall av 3/4 sitron (økologisk)
frøene fra 1 vaniljestang, eller 2 teskjeer vaniljesukker

Fyll
7 dl kremfløte*
frø fra en vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
3 spiseskjeer sukker
1 pakke bringebær*

Pynt
Jordbær
Bringebær
Roser
Sitronmelisse
Makroner
Punsjknapper

Lake til dynking
3 dl god eplejuice

Sett ovnen på 170 grader varmluft.

Legg bakepapir på to langpanner. Smør bakepapiret

Riv sitronskallet. (Pass på at du bare får med det gule, det hvite kan gi en bitter smak.)

Visp egg, sukker og frø fra vaniljestang til eggedosis. Det tar ca. 8–10 minutter på nesten full styrke.

Ha i revet sitronskall. Sikt inn melet i tre omganger, vend melet helt forsiktig inn med en slikkepott. Det er viktig at du beholder så mye luft som mulig.

Bre røren utover to langpanner.  Stryk deigen ut i kantene med en slikkepott.

Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter. Eller til de er gjennomstekte. Kjenn på toppen, eller test med en bakepinne.

Ta sukkerbrødene ut av ovnen. Ha et fuktig rent tørkehåndkle over hvert sukkerbrød, det gjør at de ikke blir tørre.

Du kan gjerne lage sukkerbrødene dagen før. La dem bare stå på kjøkkenbenken med tørkehåndkler over.

Tips. Lag gjerne bunnene opptil en uke i forveien hvis du har plass i fryseren. Frys dem så snart de er avkjølte. 

Tegn opp tallene du ønsker på to stykker med papp. Da er det enklere få bunnene like store.

Skjær ut tallene og legg dem over bunnen.

Skjær ut bunnene etter tallene.

Ha kremfløte, sukker og frø fra en vaniljestang i en stor skål. Visp kremen stiv. Pisk kremen sakte, da får du best smak og konsistens.

Rens bærene, skjær noen av jordbærene i to til pynt og resten i mindre biter.

Ha den første bunnen på et serveringsfat, dynk godt med eplejuice. Pass på å få nok væske ut i kantene.

Ha den piskede kremen i en stor sprøytepose med stjernetip.

Lag små topper av krem på hver bunn. legg på bringebærene til fyllet.

Ha de siste bunnene over og pynt som du ønsker.

Tips: Pynt med de største tingene først og de minste til sist, da er det enklest å få det fint.

Kaken holder seg fint noen timer i kjøleskapet før den skal serveres.

*Info til mine danske lesere: Kremfløte er piskefløde, bringebær er hindbær. 

Her er jeg i full gang med å pynte kaken. Som vanlig har jeg ikke akkurat god tid innen gjestene kommer.

8

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Kan man male flisene på badet? Klart man kan!

Annonse

Det å male flisene på badene og vaskerommet vårt, er noe av det smarteste vi har gjort. Vi sparte flere hundre tusen kroner, og er kjempefornøyd med resultatet. Jeg har fått mange spørsmål om hvordan man går frem. Her deler jeg derfor fremgangsmåten.

Vi hadde gule nittitalls fliser på badet og orket ikke tanken på å renovere alt. For ikke å tenke på hva det hadde kostet. Vi fikk tilbud på 200.000 bare for dette badet. Vi valgte derfor heller å male flisene og brukte under 6000,- på alt av maling og pynt (Se slutten av innlegget for å se en oversikt.)

Vi har brukt kalkmaling fra Pure & Original i fargen «Soft Taupe» Fresco.

Hvis du bruker koden: «vakreverden» får du 20 % rabatt og gratis frakt. Klikk her for å se mer. Du finner et stort fargekart her.

Slik maler du flisene på badet:

  • Start med å rengjøre badet godt. Skur flisene med en skureklut og en blanding som fjerner fett og såperester. Salmiakk blandet ut i vann kan er et godt alternativ, (men vær forsiktig og ikke overdoser, da det kan irritere luftveiene). Du kan også bruke en blanding av en del 32 % eddik og fire deler vann, eller en god kraftvask.
  • Vask godt over med rent vann. (Spyl evt. med slangen fra dusjen hvis badet er lite nok og den rekker.) Vask ekstra godt i fugene.
  • La badet tørke i minst et døgn, eller til du kjenner at fugene er helt tørre. Ha god utlufting, da tørker det lettere.
  • Start med å male flisene med heftgrunning. Bruk en oljebasert heftgrunning egnet til våtrom og glatte overflater. Det er forskjell på fliser, noen er glattere enn andre, det kan derfor lønne seg å teste heftgrunningen før du maler hele badet. Mal en del av en flis et sted som ikke er så synlig. La den tørke i noen timer og sett så på en bit med maskeringstape. La den sitte i noen timer og dra den så av. Hvis du drar av malingen bør du slipe flisene lett med sandpapir for å få bedre heft. Bruk en korning med 150 eller finere. Husk å vaske/spyle badet etter du har slipt.
  • La grunningen tørke minst et døgn før du maler over.
  • Dekk til med maskeringstape mot tak og gulv.
  • Mal med ønsket maling. Vi valgte kalkmaling fra Pure & Original i fargen Soft Taupe. Du kan også bruke en sterk gulvmaling egnet til våtrom. Hør i en byggvareforretning eller hos en fargehandel. Mal to-tre strøk til du får ønsket effekt.
  • Fresco gir en helt matt, kalket og skjoldet effekt. Det er en maling som dekker godt og gir en flott nesten fløyelsaktig overflate. Vi malte to strøk. Jeg synes også det er en fordel at malingen er vannbasert med liten lukt.
  • Over kalkmalingen brukte vi «Sealer«, det er en transparent maling, som gjør kalkmalingen mer motstandsdyktig og gjør at den tåler vannsøl godt. Den bør ikke legges på før malingen har herdet. Det tar ca. 10 dager. (Det trengs ikke Sealer over vanlig maling.)

Dette ble en veldig detaljert beskrivelse, men ikke la deg avskrekke, det er fort gjort og mye enklere enn å renovere hele badet!

En god løsning kan være å legge nye fliser på gulvet, siden det er større slitasje på gulvet enn på veggene. Men det er også mulig å male gulvflisene hvis du ønsker det. Jeg har forhørt meg hos flere malere og de sier det bør gå bra. Jeg har også fått mange tilbakemeldinger fra leserne mine som har gjort det med godt resultat.

Slik maler du gulvfliser:

Bruk samme oppskrift som over, men velg en slitesterk maling egnet for gulvfliser. Bruk gjerne Epoxymaling, som er en svært slitesterk maling som blant annet brukes på bilverksteder og lignende. Epoxymaling kan kjøpes flere steder. Blant annet her.

Dusjnisje:

Jeg vil ikke anbefale å male i dusjen, eller andre steder der man dusjer rett på veggen. Et dusjkabinett kan være en god løsning. Hvis underlaget er bra kan det også være en mulighet å legge fliser ovenpå de gamle i dusjsonen. Det gjorde vi og vi ble veldig fornøyd.

Her ser du litt før- og etter-bilder.

Før

Etter

Før

Etter

Før

Etter

Her ser du akkurat hva vi brukte:

Maling og utstyr:

Primer 2,5 l. kr 529,-
Kalkmaling 2 stk. 2,5 l. à 919 (med 20 % rabatt) kr 1838,-
Sealer 1 l. (med 20 % rabatt) kr. 519,-
Malertape og papp kr 249,-
Pensler kr 365,-

I alt kr 3500,-

Vi brukte en del interiørting som vi hadde fra før. Men i tillegg kjøpte vi:

Interiørting:

Lyslykter Jysk 2 stk á 225,- kr 450,-
Kubbelys 2 stk á kr. 29,- kr 58,-
Vase Jysk kr 75,-
Pampas Strå Bohus kr 199,-
Pedalbøtte Jysk kr 65,-
Toalettbørste Jysk kr 15,-
Badematter Jysk 2 stk à 85,- kr 170,-
Dusjforheng Jysk kr 169,-
Badelaken 2 stk á 179,- kr 358,-
Badehåndkle 2 stk á 119,- kr 238,-
Gjestehåndkle 2 stk á 30,- kr 60,-
Dusjhylle kr 165,-
Nytt dosete kr 299,-

I alt kr 2321,-

Totalt brukte vi kr 5821,- på hele oppussingen

Vi har tidligere malt flisene på to bad og et vaskerom for mer enn åtte år siden, Her ser du bilder av det ene badet. Det har holdt svært bra i alle rommene, ingen avflassing eller sprekker.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

I dag har vært en stor dag!

Annonse

Rart å tenke på hvor fort tida går! Jeg synes ikke det er lenge siden barna var små, men i dag dro vi med Alexander og hentet lettsykkel!

Hjelp!

Vi fikk heldigvis god hjelp med å finne alt av sikkerhetsutstyr. Nå føler jeg meg derfor mye mer trygg.

Tusen takk til Alf Graarud Motor i Sarpsborg for kjempegod service. Fra vi tok kontakt med dem på telefon, til vi møtte opp i butikken, fikk vi en utrolig fin mottakelse. Super hjelpsomme og svært dyktige. Jeg visste absolutt ingenting om motorsykler. Det var derfor godt å vite at vi var i gode hender.

Butikken drives av Lene Graarud, som er både hyggelig og svært serviceminded. Hvis du har planer om å kjøpe MC, MX eller utstyr kan de absolutt anbefales.

De har 35 års erfaring i bransjen og er en av landets ledende motocross- og landeveisforhandlere. De har også eget verksted og en stor flott butikk med et kjempestort utvalg av alt av utstyr.

Her ser du video fra et stort AGM show de hadde i butikken nå i februar:

AGM Show 2020

Her er noen av 2020 nyhetene innen kjøreutstyr som vi viste fram da vi arrangerte AGM Show i butikken vår i slutten av februar. Alle produktene finner dere i nettbutikken, 👉denne helgen er det kampanje på nesten hele www.agmshop.no så absolutt verdt en kikk hvis du for eksempel er på jakt etter nytt kjøreutstyr. Det begynner å bli noen uker siden vi filmet dette, og vi savner å kunne lage arrangementer for dere. Vi kommer sterkt tilbake👍

Gepostet von Alf Graarud Motor AS am Freitag, 27. März 2020

Her ser du litt bilder fra butikken. Se mer her.

De har også masse mc-utstyr til kvinner. Hvem vet, kanskje jeg snart er å se på landeveien.

Her er sykkelen Alexander valgte.

Her ser du noen av mc-nyhetene deres:

 
 

Super enkel, rask og kjempegod 17. mai kake

Jeg tenkte jeg ville tipse dere om en super enkel og kjempegod 17. mai kake. Den passer perfekt hvis du ikke helt vet hva du skal lage, eller har lyst til å lage noe godt til noen få. Hvis du ikke har jordbær og blåbær, er den også god med bare krem og litt sjokoladebiter eller pikekyss strødd over.

17. mai Brownie med krem og bær

Dette er en veldig enkel, men utrolig god oppskrift på Brownie. Har bakt den maange ganger og den blir alltid god.

Brownie
225 g smør
3 egg
350 g sukker
1 ts vaniljesukker
40 g bakekakao*
175 g mel

Pynt
3 dl kremfløte*
1 ts vaniljesukker
1 pakke jordbær
1 pakke blåbær
Norske flagg

Sett ovnen på 175 grader. Smør en rund form ca. 23 cm i diameter. Ha gjerne bakepapir i bunnen.

Smelt smøret.

Rør sammen egg og sukker. Det skal ikke være eggedosis. Tilsett det smeltede smøret og resten av ingrediensene. Hell røren i formen. Stekes midt i ovnen i 20-30 minutter. Følg godt med! Hele hemmeligheten ved en god brownie er steketiden. Ta den ut av ovnen rett før den er gjennomstekt. Det skal fortsatt henge ved litt røre når du tester med en kakepinne.

Avkjøl kaken med en tallerken over formen for å holde på fuktigheten.

Pisk kremen med vaniljesukker. Fordel den over den helt avkjølte kaken og pynt med bær og flagg.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til at bage med, altså ikke Oboy eller lignende. Kremfløte er piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

 

8 inspirerende uteprosjekter

Annonse

Jeg er stolt av å kunne fortelle at jeg har blitt ambassadør for Bergene Holm.

Bergene Holm har vært mer enn 70 år i bransjen, og er en av de dyktigste i Norge innen trelast. Produktene deres fås hos blant annet Carlsen Fritzøe, Maxbo, Byggmakker, XL Bygg og Optimera / Montér. De har også Norges største byggeblogg med mer enn 1000 byggeprosjekter og masse inspirasjon til uterommet. Den finner du her.

Her er 8 av mine favorittprosjekter. De har alle vært finalister til Bergene Holms Uteromspris som arrangeres hvert år. Du kan lese mer om prisen her:

Flott uterom hos Tina Stuestøl med @interiorwife. Se mer her.

Helt fantastisk drivhus i tre hos Ingunn og Rune Anvik. Se mer her.

Bergene Holms egendesignet Pergola på platting her og hvordan du kan bygge den her

Koselig sitteplass og plantekasse i ett hos Anne-Christine Kjøs. Se mer her.

Stemningsfult uterom med fine detaljer hos Ingeborg Raaum. Se mer her.

Uterom med pergola og kreative trebyggerier hos Stig Roar og Gro Anita Hansen. Se mer her.

Stilfull utestue i spiler hos Marianne Nordtveit. Se mer her.

Original hagestue i organisk form hos Ingrunn Else og Hans Petter Minsaas. Se mer her.

Bergene Holm AS er en ledende, norsk trelastprodusent – ekspert på å videreforedle solide, miljøsertifiserte tømmerstokker fra norske skoger. Selskapet produserer alt du trenger for å bygge et typisk norsk hus, hytte eller uterom i tre: Sterkt og holdbart konstruksjonsvirke, funksjonelle terrassegulv, stilriktige kledninger, tidløse paneler – og elegant, profilert listverk.

I tillegg til et bredt spekter av tradisjonelle produkter, har Bergene Holm utviklet flere unike interiør, uterom- og eksteriørkolleksjoner. Se mer HER.

Å bygge med tre bidrar positivt til både energieffektivitet og klimaregnskap. Tre er fornybart, fleksibelt og har lav vekt i forhold til styrke. For å nå de norske og internasjonale miljømålene må det bygges mer i tre. – Norsk tre.

Se mer HER.

Foto: Bergene Holm.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Verdens beste ostekake i 17. mai-farger!

Bunn med havrekjeks og malte mandler, friskt fyll med smak av appelsin, lokk av hjemmelaget gelé, toppet med masse friske bær. Dette er uten tvil min favoritt-ostekake. Det er også en fordel at den ikke trenger å stekes og kan gjøres ferdig i god tid før servering.
Verdens beste ostekake i 17. mai-farger
Til 8–10 personer
Bunn
150 g havrekjeks (Digestive, Sibas eller lignende)
150 g malte mandler eller mandelmel
125 g smeltet smør
Fyll
7 plater gelatin
150 ml appelsinsaft (ca. 2 appelsiner)
400 g Philadelphia kremost naturell
1 dl rømme*, lettrømme eller Cremme Fraiche
100 g melis*
skall fra 1 appelsin
1 1/2 teskje vaniljesukker
3 dl kremfløte*
Gelélokk
250 ml sitronsaft (fra ca. 4 sitroner)
6 plater gelatin
150 g sukker
Pynt
ca. 500 g bær, for eksempel jordbær, blåbær, bjørnebær*, bringebær* eller lignende
litt melis
Lag bunnen. Ha kjeksene i en foodprosessor og kjør til du har en jevn blanding. Bland med malte mandler eller mandelmel og smeltet smør. Ha blandingen i en rund form med løs bunn, som er ca. 23 cm i diameter. Press kjeksblandingen lett sammen med en stor skje eller bunnen til en mindre form. Ikke press for hardt, da blir bunnen veldig hard. Sett bunnen kaldt mens du lager fyllet.
Lag fyllet. Legg 7 gelatinplater i en skål med kaldt vann. Ha appelsinsaften i en liten kasserolle. Varm opp til den akkurat begynner å koke. Hell saften i en liten skål. Klem vannet fra gelatinplatene og ha dem i appelsinsaften. Rør til de er oppløst. Sett blandingen til avkjøling.
Ha kremost, rømme, melis, appelsinskall og vaniljesukker i en bolle. Rør til du får en glatt blanding. Bland den avkjølte sitron/gelatin-blandingen i litt etter litt. Visp kremfløten stiv, bland sammen med resten. Hell fyllet over bunnen, dekk med plast og sett den kaldt.
Lag geléen. Legg 6 gelatinplater i en skål med kaldt vann. Press sitronene, sil saften slik at du får bort kjerner og fruktkjøtt. Ha sitronsaften i en liten kasserolle, smak til med sukker slik at du får den så søt som du ønsker. Varm opp blandingen til den akkurat begynner å koke. Hell saften i en liten skål. Klem vannet fra gelatinplatene og ha dem i sitronsaften. Rør til de er oppløst. Sett blandingen til avkjøling (den vil tykne litt). Når blandingen er kald, helles den over fyllet.
Sett kaken kaldt et par timer eller over natten.
Server med pynt av bær og et dryss med melis.
Tips: Hvis du har dårlig tid, kan kaken lages uten gelélokk.
*Info til mine danske læsere: Rømme er det samme som Creme Fraiche, melis er flormelis, kremfløte er piskefløde. Bjørnebær er brombær og bringebær er hindbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

17. mai jordbær – enkelt å lage og helt uimotståelig godt

Har du lyst til å lage noe som smaker skikkelig godt? Da kan jeg anbefale jordbær med Philadelphiakrem og blåbær.

De er veldig enkle å lage, kan lages et par timer før servering og passer perfekt til 17. mai.

Her får du oppskriften:

17. mai jordbær med Philadelphiakrem og blåbær

300 g Philadelphia naturell
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 teskje vaniljesukker
200 g melis
25 store jordbær
25 store blåbær

Start med å rense jordbærene. Skjær bort litt av toppen, da står de stødig. Sett dem på et tørkepapir, noen minutter, da unngår du at saften renner.

Skjær jordbærene nesten igjennom 2-3 ganger per bær. Sett jordbærene på et egnet fat.

Gjør klar en sprøytepose med stjernetip. Sett den gjerne i et stort glass, da er det enklere å fylle den.

Bland sammen melis og frø fra vaniljestang eller vaniljesukker. Rør det sammen med Philadelphia. Ikke rør for mye, bland det gjerne for hånd.

Ha kremen i sprøyteposen. Åpne jordbærene litt og sprøyt krem i hvert jordbær. Topp med et blåbær.

Oppbevares i kjøleskap til de skal serveres.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Verdens beste Pavlova – denne lykkes du garantert med!

Jeg elsker Pavlova! Det er virkelig noe av det beste jeg vet!

Før var jeg redd for å lage Pavlova. Hadde prøvd et par ganger og ikke fått det til. Jeg bestemte meg derfor for å prøve meg frem til jeg fant den perfekte oppskriften.

Dette synes jeg er Verdens beste Pavlova. Den kan absolutt anbefales!

Jeg har laget den mange ganger og jeg lykkes alltid med den.

Det er ekstra kjekt at du kan lage marengsbunnen ferdig flere dager før, og bare legge den sammen med krem og bær før servering. Vaniljekremen kan også lages opp til et par dager før.

Jeg lager den med hjemmelaget vaniljekrem. Det er veldig enkelt å lage, bare du følger denne oppskriften, og det blir sykt godt. Men hvis du vil gjøre det enkelt kan du bruke ferdig vaniljekrem.

Verdens beste Pavlova

Marengsbunn
4 eggehviter
1/4 teskje salt
250 g sukker
2 teskje Maizena
1 teskje eddik

Hjemmelaget Vaniljekrem
Frø fra en vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker
5 dl matfløte* eller kremfløte*
4 eggeplommer
100 g sukker
25 g Maizena*

Fyll og pynt
3 dl kremfløte*
2 teskjeer vaniljesukker
1 pakke jordbær
1 pakke blåbær
Litt melis* til pynt
Eventuelt flagg til pynt hvis du skal bruke den til 17. mai eller bursdag.

Sett stekeovnen på 110 grader. Bruk over og undervarme. (Vær obs på at den skal settes ned til 100 grader når du setter marengsen i ovnen.)

Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena og eddik. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Det tar ca 10 minutter.

Hell marengsen ut på et stekebrett med bakepapir i en sirkel (ca 26 cm i diameter). Sett gradene på stekeovnen ned til 100 grader. Stek marengsen ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med døren litt på gløtt. (bruk eventuelt en gryteskje eller lignende.) Du kan lage bunnen flere dager i forveien. Jeg pleier å oppbevare den i stekeovnen.

Løft forsiktig over marengsbunnen på et fat.

Lag vaniljekremen. Skjær vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp innimellom.

Ta frem en skål og pisk sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp* imens. Ha alt tilbake i kasserollen.

Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etterhvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen . Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.) Avkjøl helt. Kan lages flere dager før og oppbevares i kjøleskap.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Bland med den avkjølte vaniljekremen. Ha kremen over marengsbunnen og topp med bær. Dryss over litt melis.

Tips: Legg kaken sammen rett før servering hvis du vil være sikker på at marengsbunnen ikke blir bløt.

*Info til mine danske læsere: Matfløte er husholdningsfløde, kremfløte er piskefløde, Maizena er majsstivelse, melis er flormelis, visp er piskeris.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Ny stor konkurranse – Vinn to flotte grytesett – verdi 5999,- per sett

Annonse

I samarbeid med Eiendomsmegler Krogsveen gir jeg nå bort to flotte VarioCuisine grytesett fra WMF. Verdi kr. 5999,- per sett.

Du får 4 gryter i 4 ulike størrelser. Grytene fungerer på alle typer komfyrer også induksjon.

Konkurransereglene er veldig enkle, alt du trenger å gjøre er:

  1. Lik Krogsveen på Facebook. Klikk HER!
  2. Skriv JA i kommentarfeltet her på bloggen. Eller HER på Facebook.

Vinnerne trekkes 25. mai.

Masse lykke til!

Grytesettet VarioCuisine fra det tyske varemerket WMF fungerer på alle typer komfyrer også induksjon, formen på håndtakene gjør at de kan stables i hverandre, noe som sparer plass på kjøkkenet. Alle lokkene har et innebygd termometer, noe som gir deg full kontroll på tilberedningen av måltidet ditt. Silikon-tetningen i lokket gjør håndteringen av grytene tilnærmet lydløs.

Settet består av:
1 stk. lav gryte med lokk, 2,5 liter Ø20 cm
1 stk. høy gryte med lokk 1,9 liter Ø16 cm
1 stk. høy gryte med lokk 3,3 liter Ø20 cm
1 stk. høy gryte med lokk 5,7 liter Ø24 cm
Tåler oppvaskmaskin, og kan brukes på alle typer komfyrer, inkludert induksjon.

Helt siden 1975 har Krogsveen gjort det enklere og tryggere å realisere boligdrømmen. De er med deg hele veien, uansett hvor du er i flytteprosessen. Med smarte verktøy, løsninger og rådgivere som gjør boligreisen din mye enklere. Kanskje det er derfor de er eiendomsmegleren med flest fornøyde kunder.

De har blant annet et eget boligsøkerregister som hjelper deg til å finne akkurat din drømmebolig. Du kan også få din egen boligkjøpsrådgiver som kan hjelpe deg i hele prosessen. Se mer HER.

Du slipper også å stresse med vasking, lagring, flytting og transport. Krogsveen fikser alt! Og best av alt? Ikke dyrere, bare enklere.

De har også en utrolig praktisk lynvurdering, som kan gi deg en verdivurdering av boligen din på noen få minutter. Du vil også få hjelp gjennom hele prosessen, slik at det å selge bolig blir enkelt og trygt. Se mer HER.

Foto: Franciska Munck-Johansen/Krogsveen.

Denne konkurransen er på ingen måte sponset, markedsført, administrert eller knyttet til Facebook.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.