Pestopasta med grillet kylling og plommetomater

Pesto pasta må være den perfekte sommermaten!🌞🍝

Deilige friske sommersmaker, raskt og enkelt å lage og lett og mettende. Supert å ta med seg ut i hagen, på stranda eller i parken. Den kan gjøres klar flere timer i forveien. Den holder seg fint. Her har jeg servert den i en stor glassbolle, det ble ekstra dekorativt. Restene tok vi med ned på stranda dagen etter.

Jeg pleier å lage pestopastaen ferdig dagen før og blander sammen resten et par timer før servering. Enkelt og praktisk.

Her får du oppskriften:

Pestopasta med grillet kylling og plommetomater
til 4 personer

Pesto:
2 fedd hvitløk
50 g pinjekjerner
1 1/2 dl god olje (for eksempel raps eller olivenolje)
3 spiseskjeer honning
200 g Parmesan – grovt revet
2-3 dl basilikumblader (1/2 potte)
Litt salt

500 g kokt pasta (jeg synes skruer eller sommerfuglpasta er best til, men bruk det du vil)
4 grillede kyllinglår
400 g plommetomater

Kok opp pastaen.

Lag pestoen. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og rør til du får en myk og kremet masse.

Bland sammen med pastaen og la det avkjøle.

Ha pestopastaen i en glassbolle eller på et stort fat. Ha på plommetomater og grillet kylling i mindre biter.

Serveres gjerne med varme rundstykker eller lignende som tilbehør.

Bon appétit!🌿🌞

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Publisert i Mat

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *