Bedre enn sex-kake

Sjokoladekake 2

Denne kaken blir kalt «Bedre enn sex kake». Akkurat hva den er bedre enn, får være opp til deg å bedømme. 😉

Jeg synes personlig den er bedre enn det meste! Det er en utrolig god og super saftig ­sjokoladekake som er veldig enkel å lage, faktisk en av de beste og saftigste kakene jeg har smakt. Den passer perfekt å lage hvis du har lyst til å lage noe godt i helgen eller hvis dere får gjester. Lag gjerne sjokoladekaken dagen før og pynt rett før servering med pisket krem og Daim-biter.

Bedre enn sex kake

Ca 20 stykker

Sjokoladekake
4 egg
350 g sukker
200 g hvetemel
80 g kakaopulver*
2 teskje vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 teskje bakepulver
½ teskje salt
200 g smeltet smør
1,5 dl rømme eller Creme Fraiche
1 boks søt kondensert melk ca 400 g*

Pynt
3 dl kremfløte*
2 doble Daim-sjokolader

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Gjør klar en firkantet form som er ca 30 x 25 cm. Ha i bakepapir, da er det enklere å få ut kaken.

Start med å lage sjokoladekaken. Smelt smøret, sett det til side, slik at det blir litt avkjølt. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i en stor skål. Det tar ca. 4–5 minutter.

Bland de tørre ingrediensene i en skål og rør godt sammen med en visp.

Bland inn lettrømme og vaniljeekstrakt i smøret, og ha det i eggedosisen skiftevis med de tørre ingrediensene. Bland røren forsiktig sammen.

Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen i 20–30 minutter ­eller til det ikke lenger fester seg røre til en kake­pinne, følg godt med, kaken bør ikke steke for lenge10.

Med en gang du tar kaken ut av ovnen, prikker du hull med en spisepinne eller lignende, jevnt fordelt over hele kaken. Hell over kondensert melk og pass på at du får litt melk ned i alle hullene. La kaken avkjøle litt ved romtemperatur, og sett den så i kjøleskapet til den er kald.

Rett før servering topper du med vispet krem og Daim-biter.

Tips: Bunnen kan gjerne lages dagen før, den blir bare bedre av å stå over natten. Ta den ut av kjøleskapet en times tid før servering slik at den får romtemperatur. Ha på krem og Daim-biter rett før servering.

*Til denne oppskriften trenger du søt kondensert melk, altså ikke vanlig Viking Melk. Kan kjøpes blant annet hos Meny og Kiwi.

Alle oppskrifter i boken min er testbakt, for å være helt sikker på at oppskriftene skal være gode og uten feil. Denne kaken er testbakt av Evy Kasseth Røsten, skuespiller og hobbybaker, her ser du hva hun skrev etter å ha bakt den:

«En meget saftig og god kake, som bare blir bedre og bedre etter en dag eller to. Hele familien likte den.»

*Info til mine danske læsere: Kakaopulver er bagekakao, som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kremfløte er Piskefløde og Rømme er Creme Fraiche. Du kan bruge 18 eller 38 %.

Sjokoladekake_1

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *