Tips til å innrede med tapet

Det er mange gode grunner til å bruke tapet, og det er ikke mye som slår tapet som materiale, når det gjelder å gi et rom personlighet.

Tapet finnes i alle stilarter, og en eller flere tapetserte vegger, er en fin måte å understreke stilen i et rom på. Det er også her du bør starte når du skal velge tapet. Alt for mange starter i butikken og blir overveldet av alle valgene som finnes.

Her får du litt gode tips når du skal velge tapet:

  1. Stil – Start med å finne ut hvilken stil du ønsker. La tapetet understreke stilen.
  2. Stemning – Tapet er også en fin stemningsskaper. Velg tapet som passer til stemningen du ønsker i rommet.
  3. Farger – Tapet er en flott måte å samle fargene i et rom på. Hvis hovedfargene for eksempel er grønt, brunt og sort, kan det være fint å velge et tapet med akkurat de fargene.
  4. Sørg for at gulv, tak og eventuelt andre vegger, spiller på lag med tapetet du velger.
  5. Velg riktig tapet til riktig rom. I entré og kjøkken vil du trenge et tapet som trenger mer slitasje enn på et soverom. Du kan også ha tapet på badet, men da er det viktig å velge tapet som er anbefalt for bad.
  6. Velg tapet før maling. Det er enkelt å finne en maling som matcher tapetet, men ikke alltid så enkelt å finne et tapet som matcher malingen.
  7. Se tapetprøver i rommet du skal ha det i, før du setter det opp. Akkurat som farger kan det se helt annerledes ut i ulike typer lys.
  8. Bruk tapet til å markere en sone i et rom. Du kan for eksempel tapetsere en vegg eller et hjørne av stuen, da vil du automatisk få en mer avgrenset sone.
  9. Ta opp fargene i tapetet du velger i for eksempel puter og tekstiler. Da vil du skape en fin helhet.
  10. Pass på at tapetet du velger harmonerer med farger og stil i tilstøtende rom.

Fototapet

Et fototapet gir deg muligheten for å ha et stort motiv på en hel vegg. Man kan få trykt opp egne bilder eller velge ferdige motiv.

Photowall har et stort utvalg av tapeter og fototapeter. Her finner du masse inspirasjon og ikke minst hundrevis av ulike motiv i mange forskjellige farger og stilarter. Klikk her for å se mer.

Tapet til stuen
Det er fascinerende hvor mye mønster kan påvirke interiøret og inntrykket av stuerommet. En stormønstret tapet gjør rommet herskapelig og innbydende. Store mønstre kan ofte virke behagelig i rommet, men syns du det blir for mye kan du starte med å tapetsere en vegg. Kombiner tapeten ved å fargesette resten av rommet med grunnfargen i tapeten, og bruk fargedetaljer fra tapeten på interiøret.
Klikk her om du vil ha andre gode tips som kan gi stuen din et løft.

Tapet til kjøkkenet

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *