Hjemmelaget grønnsaksuppe

Noe av det beste jeg vet er deilige varme hjemmelagde supper! Perfekt etter en lang tur eller en dag ute i frisk luft.

Dette er min favoritt-oppskrift. Den kan varieres etter hvilke grønnsaker du får tak i, og hva du liker best. Det er bare å prøve seg litt frem. Det viktigste er at det er god kvalitet på grønnsakene. Her har jeg brukt gulrøtter, kålrot, persillerot, sellerirot, poteter, purre og løk.

Grønnsaksuppe
Til fire personer

2 liter vann
2 buljongtern eller grønnsaksfond
4 gulrøtter
200 g kålrot
1 persillerot
1 sellerirot
8 – 10 mellomstore poteter
2 store purrer
2 store gule løk
Salt og pepper
Persille

Kok opp vannet, ha i 2 buljongtern eller fond.

Rens og vask grønnsakene, skjær dem i mindre biter. Ha grønnsakene (utenom purre og løk) i gryten og kok i ca 15 minutter til de er møre. Når det er ca 5 minutter igjen tilsettes purren.

Smak til med salt og pepper, hakket persille og fond eller buljong.

Lag gjerne suppen i god tid før servering, den blir bare bedre av å stå noen timer.

Gi suppen et kort oppkok og server den rykende varm gjerne med urtestenger til. Klikk HER for å få oppskriften.

Suppen er også god dagen etter, og den egner seg også godt til å fryse.

Jeg er overbevist om at en suppe som denne er med på å holde forkjølelser og lignende borte, og skulle du være uheldig å bli syk, er det garantert ekstra godt med varm suppe.

Publisert i Mat

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *