Høy festkake med italiensk marengs

30 cm med deilig, saftig Black Magic sjokoladekake, som smelter i munnen, lagt sammen med myk italiensk marengs. Dette er litt av en kake. Perfekt til små og store fester.

Den holder seg også veldig godt. Du kan lage den ferdig flere timer før servering.

Denne kaken er nok til 18 personer. Hvis du ønsker det kan oppskriften enkelt halveres.

Her får du oppskriften:

Høy festkake med italiensk marengs (18 personer)

Black Magic sjokoladekake:
350 g hvetemel (6 dl)
320 g sukker (4 dl)
320 g brunt sukker (5 dl)
140 g bakekakao (3,5 dl)
2 teskjeer natron (du kan også bruke 4 teskjeer bakepulver)
3 teskjeer bakepulver
1/2 teskje salt
Frø av 1 vaniljestang (kan erstattes av 1 1/2 teskje vaniljesukker)
4 egg
4 dl melk
2 spiseskjeer frysetørket kaffe (Nescafé eller lignende) Du vil ikke smake kaffesmaken, men den fremhever sjokoladesmaken og gjør kaken super saftig.
4 dl kefir eller lettrømme
200 g smeltet smør

Italiensk marengs
320 g eggehvite (8 stk)
2 dl vann
400 g sukker
80 g sukker

Pynt
Bakekakao

Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen på fire former som er ca 22 cm i diameter. Smør formene. Hvis du ikke har fire former, kan du steke to om gangen. Det gjorde jeg og det fungerte veldig bra. Deigen tåler fint å vente på tur.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet i ca to minutter. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller en elpisker. Du kan også piske den sammen for hånd.

Vær oppmerksom på at røren er veldig tynn. Det er slik den skal være.

Fordel røren i formene.

Tips. Bruk gjerne bakevekt, for å få omtrent lik mengde i alle formene.

Stekes midt i ovnen på 175 grader varmluft. Stekes 20 – 25 minutter eller til det omtrent ikke fester seg røre til en kakepinne eller gaffel. Følg godt med og stek heller bunnene litt for lite enn litt for mye.

La bunnene avkjøle litt. Om det er kaldt ute, kan du gjerne sette dem ut. Ellers kan de stå litt i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken. Ta de første bunnene over på hver sin tallerken og dekk med en tallerken til de er avkjølte. Dekk så med plastfilm.

Stek de to siste bunnene og avkjøl dem i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.

Lag den italienske marengsen samme dagen kaken skal serveres.

Skill eggeplommen fra hvitene. Ha eggehvitene i en helt ren skål (det er viktig at det ikke er noen rester av fett i skålen, da det kan gjøre at du ikke får pisket hvitene stive). Pass også på at du ikke får noe eggeplomme i hvitene.

Ha 2 dl vann og 400 g sukker i en kasserolle. Hvis du har termometer lar du blandingen koke til sukkerlaken når 120 grader. Hvis ikke lar du den koke noen minutter til den får konsistens som sirup.

Mens sukkerlaken koker, begynner du å piske eggehvitene. Bruk lav hastighet og ha 80 g sukker i litt om gangen. Pisk til du får en halvstiv masse.

Når sukkerlaken er klar tar du den av varmen og heller den i en veldig tynn stråle i eggehviteblandingen mens du fortsetter å piske på lav-middels hastighet. Pass på at ikke sukkerlaken treffer vispen, da laken er veldig varm. Hell den i lengst mulig mot kanten.

Fortsett å piske sammen blandingen på lav-middels hastighet i ca 15 minutter til den blir romtemperert.

Legg sammen kaken med marengs mellom bunnene. Dryss bakekakao over hvert lag med marengs. Ha mest marengs på toppen og lag en fin topp med en slikkepott eller lignende. Dryss over bakekakao.

Oppbevares i kjøleskap og taes frem ca 1/2 time før servering.

Kaken kan gjøres helt klar flere timer før servering. Den er også veldig god dagen etter. Kan også fryses.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *