Påskebrownie med hjemmelaget vaniljekrem

Har du prøvd Brownie med hjemmelaget vaniljekrem? Hvis ikke kan det absolutt anbefales. Jeg har akkurat laget det for første gang da jeg var nysgjerrig på hvordan det ble sammen og det er ikke siste gang. Det var fantastisk godt. Passer også perfekt som påskekake.

Påskebrownie med hjemmelaget vaniljekrem

3 egg
350 g eller 4 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin det gir en ekstra rund smak.)
225 g smeltet smør (Jeg bruker alltid meierismør)
100 g eller 2 dl hvetemel
40 g eller 1 dl bakekakao
2 teskjeer vaniljesukker
1/4 teskje salt (gjerne Maldonsalt)
150 g revet marsipan (kan utelates)
En stor håndfull lett hakkede macadamia nøtter (kan utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)

Hjemmelaget Vaniljekrem
Frø fra en vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker
5 dl matfløte eller kremfløte (du kan også bruke halv melk og halv fløte).
4 eggeplommer
100 g sukker
25 g Maizena

Litt melis til pynt

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en form på ca 22 cm i diameter

Rør egg og sukker lett sammen med en stor visp. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha den seigtflytende røren i en liten langpanne kledd med bakepapir.

Stekes på 170 grader varmluft midt i ovnen i ca 30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 25 minutters steketid, og ta den ut med en gang den bare er litt myk i midten. Den må heller være for lite enn for mye stekt.

Lag vaniljekremen. Skjær vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp innimellom.

Ta frem en skål og pisk sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp imens. Ha alt tilbake i kasserollen.

Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etterhvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen . Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.) Avkjøl helt. Kan lages flere dager før og oppbevares i kjøleskap.

Ha vaniljekremen i en sprøytepose med stor sprøytetip. Pynt med kremen og et melisdryss

Du kan gjøre kaken helt ferdig opp til et par timer før servering.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

1 kommentar

  1. Håper jeg får flere gode oppskrifter

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *