Sjokolademoussekake med nøttebunn

Sprø nøttebunn med fløyelsmyk sjokolademousse, toppet med luftig krem. Ja, takk! Denne kaken passer like godt til kaffen som til en avslutning på en god middag. Og den kan gjøres nesten helt ferdig i god tid før servering.

Den salte smaken i munnen mot det søte var magisk. Denne kaka blir nok med på mange kakebord fremover. Dette er kaka for både klubbveninner og familieselskap.
– Åse Hanna Katla, Sveio

Sjokolademoussekake med nøttebunn
Ca. 8 stykker

Nøttebunn
3 eggehviter
1 teskje vaniljesukker
1 knivspiss salt
200 g sukker
150 g hasselnøtter (kan ev. erstattes av andre nøtter)

Sjokolademousse
150 g god mørk sjokolade
3 dl kremfløte*
3 spiseskjeer melis*
3 romtempererte eggeplommer

Pynt
2 dl kremfløte
75 g mørk sjokolade

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform ca. 23 cm i diameter.

Ha eggehvitene i en helt ren skål. Pisk dem sakte mens du tilsetter vaniljesukker, salt og sukkeret litt etter litt.

Hakk nøttene i en kjøkkenmaskin, vend dem forsiktig i marengsmassen. Ha røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 35–40 minutter ved 175 grader. La bunnen avkjøle.

Lag sjokolademoussen.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller vannbad.

Visp kremen stiv. Sett den kaldt.

Rør inn melis i den smeltede sjokoladen mens du pisker godt med en liten visp. La den avkjøle litt. Pass på at den ikke stivner, den skal fortsatt være flytende. Tilsett én romtemperert eggeplomme om gangen mens du fortsetter å piske kraftig til du får en glatt og fin krem.

Vend forsiktig den vispede kremen i sjokoladeblandingen. Rør lett. Ha moussen over nøttebunnen. Sett den kaldt. Kaken smaker like godt dagen etter og kan med fordel lages i god tid.

Rett før servering topper du med vispet krem og hakkede sjokoladebiter.

Kaken er ganske mektig server den derfor gjerne med friske bær som jordbær, bringebær eller lignende.

Tips: Kaken kan også fryses og serveres som en iskake. Ta den da ut av fryseren i god tid før servering slik at den er halvtint.

*Tips til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

2 kommentarer

  1. Takker så mye for vidunderlig oppskrift😍🌺Vi skal snart ha dåp for det yngste barnebarnet våres og da skal denne kaken prøves😋😊

    1. Så hyggelig å høre!😊❤️ Ha en kjempefin helg!😊🌾

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *