Minipaier med spekeskinke og ruccola

Disse mini-paiene med spekeskinke og ruccola, passer perfekt som en liten forrett når du får gjester. Deilige smaker sammen og enkle å spise. Du lager dem enkelt i små muffinsformer. Paiene kan du gjøre ferdige dagen før, slik at det bare er å varme dem før servering.

Hvis du ønsker å gjøre det ekstra enkelt kan du bruke ferdig paibunn.

Minipaier med spekeskinke og ruccola (24 stk)

Hvitløksmør
100 g smør
2 fedd hvitløk
1 spiseskje oregano

Paibunn
4 dl hvetemel
125 g smør
2 spiseskjeer kaldt vann

Pai
3 egg
1 dl melk eller fløte
100 g revet ost

Pynt
1 pakke spekeskinke ca 200 g
1 pakke ruccola

Sett ovnen på 225 grader.

Smelt smøret og ha i presset hvitløk og oregano. Sett hvitløksmørret til side.

Kna paideigen godt sammen og sett den kaldt i 10 minutter.

Kjevle ut deigen og bruk et glass til å lage små former.

Pensle muffinsformene med hvitløksmør.

Ha en bunn i hver form og pensle bunnen med hvitløksmør.

Rør sammen egg, melk og revet ost.

Ha en spiseskje i hver form.

Stekes ved 225 °C varmluft, midt i ovnen i 10 – 15 minutter, eller til de har blitt gylne.

Pynt med spekeskinke og ruccola. Server varme.

Hvis du lager paiene dagen før avkjøler du dem og oppbevarer dem på kjøkkenbenken i boks eller i pose.

Varmes i stekeovn i 5-10 minutter ved 180 grader. Ta dem ut av ovnen og pynt med spekeskinke og ruccola. Server dem varme.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *