Konfektkake med snølandskap av marengs

Konfektkake med marengs er uimotståelig godt. Den søte marengsen passer perfekt til sjokoladekaken, og med litt juletrær og rådyr ser den ut som et lite snølandskap. Jeg servérer den gjerne med litt friske blåbær eller bringebær til, da blir den ekstra god.

Her får du oppskriften:

Sjokoladekaken kan du lage opp til en uke før og fryse ned. Eller dagen før og oppbevare den i kjøleskap. Marengsen lager du samme dag.

Ha figurene og trærne i kokende vann for å sterilisere dem før de kommer på kaken. (La dem tørke godt først.)

Konfektkake med snølandskap
(til 6 personer)

Konfektkake:
150 gram smør
135 g (1,5 dl) sukker
135 g (1,5 dl) brunt sukker
40 g  (1 dl) bakekakao*
1-2 teskjeer vaniljesukker
120 g (2 dl) hvetemel
2 egg
1 knivspiss salt

Marengs
4 eggehviter
1/4 teskje salt
250 g sukker
2 teskjeer Maizena

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.

Ha smøret i en stor skål. Tilsett sukker, brunt sukker, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen.

Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper.

Hell røren i formen.

Stekes midt i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 – 20 minutter.

Det er viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller for lite enn for mye, da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av ovnen og la den avkjøle.

Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig kladdy konsistens. (Du kan også lage den opp til en uke før og fryse den).

Hvis mulig kan du gjerne ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken får romtemperatur før du har på kremen.

Lag marengsen.

Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret og Maizena litt om gangen. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Det tar ca 10 minutter.

Pynt kaken med trær og figurer. Den kan gjøres helt ferdig opp til et par timer før servering.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

3 kommentarer

  1. Anja Robertsen

    Ønsker å kjøpe de 2 bildehjertene!

  2. Send de 2 stk bildehjertene i gull

    1. Hvilke bildehjerter tenker du på?😊🎄

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *