Julekrans med mini pavlovaer

Hva synes du om denne Pavlovakransen?🥰

Pavlova er en favorittdessert for mange, meg selv inkludert. Denne gangen har jeg laget en liten vri. I stedet for en stor Pavlova, har jeg laget minipavlovaer, satt sammen til en krans. Veldig praktisk å servere og hvis man myser litt ser det ut som en julekrans.😁

En annen fordel er at du kan lage disse helt klar, ferdig pyntet opp til 3-4 timer før servering. Store pavlovaer blir som regel myke, men de små holder seg fint.

Jeg har brukt bringebær som pynt, men du kan også bruke jordbær, blåbær, granateplefrø og lignende.

Dette synes jeg er Verdens beste Pavlova oppskrift. Den er veldig enkel å følge og gir alltid et kjempebra resultat. Kan absolutt anbefales!

Det er ekstra kjekt at du kan lage marengsbunnene ferdig flere dager før, og bare legge den sammen med krem og bær før servering. Vaniljekremen kan også lages opp til et par dager før.

Jeg lager den med hjemmelaget vaniljekrem. Det er veldig enkelt å lage, bare du følger denne oppskriften, og det blir bare så utrolig godt.😋

Her får du oppskriften:

Pavlova krans:
8 personer

Marengsbunner
5 eggehviter
1/4 teskje salt
310 g sukker
2 teskje Maizena
1 teskje eddik

Hjemmelaget Vaniljekrem
Frø fra en vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker
6 dl matfløte* eller kremfløte*
5 eggeplommer
125 g sukker
30 g Maizena*

Fyll og pynt
3 dl kremfløte*
2 teskjeer vaniljesukker
2 pakker bringebær
Litt sitronmelisse

Sett stekeovnen på 110 grader. Bruk over og undervarme. (Vær obs på at den skal settes ned til 100 grader når du setter marengsen i ovnen.) Sett frem 3 bakebrett med bakepapir.

Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena og eddik. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Pass på at du ikke visper for lenge, da blir blandingen klumpete.

Hell marengsen i en stor sprøytepose med stjernespiss. Sprøyt ut små pavlovareder bakebrettene med bakepapir.

Sett gradene på stekeovnen ned til 100 grader. Stek pavlovaredene ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnene er sprø. Skru av ovnen og la de stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten med døren litt på gløtt. (bruk eventuelt en gryteskje eller lignende.) Du kan lage bunnene flere dager i forveien. Jeg pleier å oppbevare dem i stekeovnen.

Lag vaniljekremen. Skjær vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp innimellom.

Ta frem en skål og pisk sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp* imens. Ha alt tilbake i kasserollen.

Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etterhvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen . Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.) Avkjøl helt. Kan lages flere dager før og oppbevares i kjøleskap.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Skjær jordbærene halvt over.

Løft forsiktig over marengsbunnene på et stort rundt fat.

Ha vaniljekremen over marengsbunnen.

Ha på krem.

Legg på bringebærene og pynt med et dryss med melis.

*Info til mine danske læsere: Matfløte er husholdningsfløde, kremfløte er piskefløde, Maizena er majsstivelse, melis er flormelis, visp er piskeris.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *