Super enkle og kjempegode julekaker med Oreokjeks

7 slag_25

Det blir ikke mye enklere enn dette. Likevel er det ofte disse kakene som forsvinner først fra kakefatet. De er også fine å la barn holde på med, for de er tykke og fine og enkle å få til.

Du får ca 2 brett med kaker

Oreo-hjerter
250 g sukker
225 g romtemperert smør
2 teskjeer vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang
1 egg
1 1/2 teskje bakepulver
450 g hvetemel
1 pakke Oreokjeks (bruk hele kjeksen med krem i midten)

Sett stekeovnen på 175 grader.

Ha smøret i en røremaskin og rør det mykt. (Hvis du har glemt å ta det ut av kjøleskapet i god tid (noe jeg alltid glemmer) kan du ha det i mikrobølgeovnen på full effekt 10 sekunder om gangen. Det holder vanligvis med 2-3 ganger. Pass på at smøret ikke smelter, hvis det gjør det, skjærer du det som har smeltet fra).

Tilsett vaniljesukker eller frø fra en vaniljestang og sukkeret, og rør det godt sammen. Rør inn egget. Bland mel og bakepulver i en egen bolle og rør det sammen med resten. Du kan røre hele deigen ferdig i røremaskinen. Hvis det begynner å bli tungt for maskinen tar du deigen ut på kjøkkenbenken og rører den sammen for hånd. Tilsett evt litt mer mel eller litt vann til du får ønsket konsistens på deigen.

Denne deigen trenger du ikke la stå kaldt før du bruker den. Men den kan fint oppbevares i kjøleskapet i flere dager. Hvis den er kald og hard når du tar den ut av kjøleskapet, lar du den ligge litt på kjøkkenbenken før den skal brukes, da blir den enklere å rulle ut.

Skjær oreokjeksene i mindre biter med en stor kniv. Ikke knus dem helt for da får du bare grå kaker. Bland kjeksene i den ferdige deigen, prøv deg frem til du får ønsket mengde.

Rull ut deigen ganske tykt, ca 1 cm. Stikk ut hjerter eller andre former og legg kakene på et brett med bakepapir. Jeg brukte små hjerteformer på ca 3 cm.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 10 minutter eller til de er gylne.

Oppbevares i kakeboks. Holdbar i flere uker.

7 slag_247 slag_26

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *