
Dette må være noe av det enkleste, men samtidig noe av det beste man kan lage når det gjelder julekonfekt!
En amerikansk klassiker, laget av sjokolade, karamell og salte nøtter. En av mine absolutte favoritter!
Den er holdbar i mange uker (hvis den da holder så lenge.) Kan oppbevares i en kakeboks eller lignende på kjøkkenbenken.
Her får du oppskriften:
Karamellsjokolade med salte nøtter
200 g lys kokesjokolade
50 g fløtekarameller, for eksempel smørbukk
100 g salte nøtter, for eksempel peanøtter og/eller cashewnøtter
Skjær fløtekaramellene i mindre biter. Bland dem sammen med nøttene og hell blandingen ut på et brett med bakepapir.
Smelt sjokoladen og hell over karamell- og nøtteblandingen.
La sjokoladen stivne og skjær i mindre biter.
P.S. Du kan også ha i mini marshmallows, eller biter av marshmallows da får du den amerikanske klassikeren Rocky Road.



Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Ser veldig godt
Hyggelig å høre.😊