Snowball Cookies

Har du prøvd Snowball Cookies? De er deilige smelter i munnen-julekaker som ser ut som små snøballer. De var veldig enkle å lage og forsvant raskere enn noen andre julekaker jeg har bakt!

De er også kjent som Meksikanske bryllupskaker eller Russiske tekaker.

Her får du oppskriften (den gir ca to brett med cookies):

Snowball Cookies
225 g smør
75 g melis*
1/2 teskje salt strøken
1 1/2 teskje vaniljeekstrakt eller 2 teskjeer vaniljesukker
315 g mel
130 g finthakkede pekannøtter (kan erstattes av valnøtter, cashewnøtter eller lignende)
+ 150 g melis til å rulle dem i

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Finn frem to bakebrett og ha på bakepapir.

Kjør smør og  75 g melis lyst og luftig i en kjøkkenmaskin. Ha i resten av ingrediensene, (utenom de 150 g melis til å rulle dem i). Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller bland dem sammen for hånd.

Den skal se ca slik ut:

Sett gjerne deigen kaldt et kvarters tid, da er det enklere å rulle dem til kuler og de flyter mindre ut på bakeplaten.

Jeg baker alltid en prøvekake først. Hvis den flyter ut kan du ha i mer mel eller sette deigen kaldt litt til.

Trill kuler som er ca 2,5 cm i diameter. Sett dem på bakebrett med litt avstand. De holder formen ganske bra, du trenger derfor ikke ha så stor avstand.

Stekes midt i ovnen på 175 grader varmluft i 10 – 12 minutter eller til de så vidt begynner å få farge. De bør ikke stekes for lenge. Heller for lite enn for mye.

Med en gang du tar dem ut av ovnen triller du dem i melis. Bruk en gaffel, da er det enklest.

Hvis du vil ha dem enda hvitere kan du trille dem en gang til etter de er avkjølt.

Oppbevares i kakeboks eller lignende ved romtemperatur. Holder seg fint i 3-4 uker. Både deigen og de ferdige kakene kan fryses.

*Tips til mine danske læsere: Melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

5 kommentarer

  1. Spennende. Må prøve

    1. Hyggelig å høre.😊

  2. Hei, jeg tror man får tak i smash på Normal i Danmark. Jeg jobber på Nidar og vi sender endel Smash dit.

  3. Kom over denne oppskriften sent en mandagskveld. Dagen hadde vært litt typisk mandag med litt ekstra tilbehør på toppen. Det var så sent at nei skal jeg begynne med dette nå så sent? Jeg klarte ikke stoppe meg selv. Og i løpet av noen minutter så stod jeg høyt og lavt på kjøkkenet for å finne frem ingrediensene. Hadde cahsew nøtter .Jeg skulle bare sette klart til i morgen. Men plutselig over en time etterpå står jeg her i nattemørket og skal til å putte en i munnen. Fyyyy søren det er noe av det beste jeg har smakt. Det var full eksplosjon i smaksløkene og jeg bokstavligtalt trippet på kjøkkenet av ekstase. Og dette var bare prøvekula. Jeg fikk jaggu fart på meg til å trille ut resten. Og gleder meg til barna våkner å vise hva jeg har laget 😄 dette blir garantert favoritten i jula her i hus 🤤🤤 Jeg pleier aldri legge igjen kommentarer på oppskrifter, tror det er første gang på mitt 39år ganle liv.(40om 3 dager men kan fortsatt si 39😜😅)men denne fortjente en skikkelig kommentar herifra. For denne reddet denne fæle mandagen og garantert resten av uka også. Kommer til å trille som ei kule selv etter en uke 😅😅❤️ tusen takk for en hærøog smaksopplevelse

    1. Altså så utrolig herlig og koselig tilbakemelding å få. Jeg ser deg for meg, det er noe jeg selv kunne ha gjort også.😅❤️

      Tusen takk Elisabeth. Du gjorde dagen min!😄

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *