
Det er ingenting i veien med å bruke ferdig pepperkakedeig, like moro blir det uansett.
Men hvis du vil ha pepperkaker som ikke bare er gøy å lage, men som også smaker skikkelig godt, da kan du bruke denne oppskriften. Det tar ikke så lang tid og smaker mye bedre enn ferdig pepperkakedeig.
Du får ca 3 brett med pepperkaker.
Gode gammeldags pepperkaker
225 g smør
4,5 dl sukker
2,25 dl sirup
2,25 dl fløte
1,5 ts kardemomme
1,5 ss malt kanel
1,5 ts malt ingefær
1,5 ts malt nellik
1/2 ts malt sort pepper
1 ts bakepulver
ca 12 dl hvetemel
Melisglasur:
500 g melis
1 eggehvite
Evt. et par sitrondråper
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett sukker, sirup og fløte. Varmes opp under omrøring til sukkeret begynner å smelte. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett den varme smør- og sukkerblandingen. Bland deigen godt sammen. Hvis deigen blir for løs tilsettes mer mel, hvis den blir for tørr tilsettes litt vann for å samle deigen.
La gjerne deigen stå kaldt i en halv til en times tid, da er den enklere å ha med å gjøre. Kjevle ut deigen i ca 5 millimeters tykkelse.
Stek peperkakene ved 180 grader i 8 – 10 minutter. Det er viktig å ikke steke dem for lenge om du ønsker litt myke pepperkaker. Prøv deg gjerne frem til du får konsistensen du ønsker. Pynt med melisglasur.


Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
