Crinkle Cookies

Lyst på å lage skikkelig gode og superenkle julekaker? Da kan jeg anbefale Crinkle Cookies.😃🎄✨

De smaker som en blanding av kransekake og makroner og så ser de skikkelig fine ut også. De er til og med naturlig glutenfrie.🤗🎄

Du får ca 3 brett med denne oppskriften. Halvparten med kakao og halvparten uten.

Her får du oppskriften:

Crinkle Cookies

700 g mandelmel
500 g melis
Revet skall av en sitron
4 egg
3 teskjeer vaniljesukker
4 teskjeer bakekakao
100 g melis til å trille kakene i

Start med å sette ovnen på 180˚C. Gjør klar tre bakebrett med bakepapir.

Bland sammen mandelmel, melis, revet sitronskall og vaniljesukker i en stor skål.

Pisk eggene lett sammen i en egen skål, og bland dem sammen med resten.

Jobb deigen raskt sammen med hendene. Det kan være forskjell på størrelsen på egg, Ha derfor ekstra melis og/eller mandelmel i deigen om den skulle bli for myk eller litt vann om den skulle bli for tørr. Den skal være så fast at du enkelt kan trille små kuler.

Ha bakekakao i halvparten av deigen.

Trill til små kaker. På størrelse med små plommer.

Trill dem i melis.

Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter til de er gylne.

De skal være myke inni og litt sprø på utsiden.

Oppbevares i kakeboks i romtemperatur. De egner seg også godt til å fryse.😊🎄✨

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *