Tilslørte bondepiker kake

Har du smakt tilslørte bondepiker som kake?

Altså, jeg skjønner ikke at jeg ikke har tenkt på det før. Det er jo så utrolig godt. Deilig luftig eplekake toppet med pisket krem, eplemos og kavring strø. Mmm, såå godt!

Jeg har ikke sett det hos noen andre heller. Gøy å finne på litt nytt.

Her får du oppskriften:

Tilslørte bondepiker kake 

Eplekake
2 egg
150 g sukker
150 g mel
150 g smør (jeg bruker meierismør, gir best smak)
1 teskje bakepulver
1 teskje kardemomme
1 teskje støtt kanel
1 vaniljesukker
3 syrlige mellomstore epler

Topping
3 dl kremfløte
2 teskjeer sukker
2 dl eplemos

Kavringstrø:
2 spiseskjeer smør
8 knuste kavringer eller 2 dl brødrasp
2 spiseskjeer sukker
½ teskje malt kanel

Sett stekeovnen på 180 grader. (Gjerne varmluft, ellers over og undervarme). Ha bakepapir i bunnen av en springform som er ca 25 cm i diameter. Smør sidene og bunnen (det gjør kaken ekstra sprø og gir en god smak.).

Smelt smøret i mikrobølgeovnen eller i en kasserolle.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Skrell eplene og kutt de i små biter.

Bland alle de tørre ingrediensene sammen.

Ha de i eggedosisen sammen med det smeltede smøret. Ha i eplebitene. Rør forsiktig sammen.

Stekes på 180 grader midt i ovnen i 20 –  minutter til kaken er gylden og gjennomstekt. Sjekk med en bakepinne.

Hvis kaken blir litt mørk på slutten kan du ha aluminiumsfolie over.

Avkjøl kaken.

Lag kavringstrø. Ha kavringene i en kjøkkenmaskin og kjør til det blir til smuler. Smelt smøret i en stekepanne og bland kavring med sukker og kanel. Stek et par minutter til det blir gyllent. Avkjøl.

Pisk kremfløten og sukker til krem. Ha kremen over kaken og pynt med eplemos og kavring strø.

Kan fint oppbevares et par timer i kjøleskap før den skal serveres.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *