
Denne skummelt gode sjokoladekaken passer perfekt til en stor eller liten Halloween-fest. Den smaker ikke bare skummelt godt, den er også gøy å servere.🎃😈
Kaken er pyntet med en leke edderkopp og Halloween Oreokjeks. Hvis du bruker leker du har fra før kan det være fint å skylle dem i kokende vann og tørke dem godt før de brukes.
Våger du å smake?🎃💀👻
Her får du oppskriften:
Skummelt god Halloweenkake
Konfektkake
225 gram smør
400 sukker
60 g bakekakao
2 teskjeer vaniljesukker
180 g hvetemel
3 egg
1 knivspiss salt
Sjokolademoussekrem
3 dl kremfløte
1 dl sukker
20 g bakekakao
1 teskje vaniljesukker
Pynt
1 pakke Oreokjeks gjerne Halloween
1 stor edderkopp
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 cm i diameter. Smør bunn og sider.
Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.
Ha smøret i en stor skål. Tilsett sukker, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen.
Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper.
Hell røren i formen.
Stekes midt i ovnen i ca 25 minutter.
Det er viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller for lite enn for mye, da får du den beste konsistensen.
Ta den ut av ovnen og la den avkjøle.
Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig kladdy konsistens.
Ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken får romtemperatur før du har på sjokolademoussen
Lag sjokolademousse-kremen.
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk på middels hastighet, til du får konsistens som sjokolademousse.
Ha sjokolademoussen på kaken. Pynt med oreokjeks og edderkopp.
Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
