Kylling med bacon og potetbåter (og super enkel og god saus)

Kylling med bacon og potetbåter med super enkel og god saus er skikkelig kosemat.

Jeg vet, verdens enkleste og beste saus høres jo litt mye ut. Men denne sausen har bare to ingredienser og den smaker virkelig helt fantastisk. Den er det perfekte tilbehøret til kylling med bacon og potetbåter.

Denne oppskriften egner seg godt til både Airfryer og vanlig stekeovn.

Her får du oppskriften:

Kylling med bacon og potetbåter
(2 personer)

Kylling med bacon
2 kyllingfileter
4 skiver bacon
Salt og pepper

Potetbåter
8-10 poteter
Litt olje
Salt og pepper

Saus
1 beger lettrømme (3 dl)
1/2 – 1 dl kyllingfond

Ha bacon rundt kyllingstykkene. Legg dem i Airfryer skuffen eller i en ildfast form om du bruker vanlig stekeovn. Skjær potetene i mindre båter, ha litt olje over og krydre både potetbåtene og kyllingstykkene med salt og pepper.

Velg kyllingfunksjonen på Airfryeren og juster tiden til 15 minutter. Trykk så på «Start». Sjekk at kyllingen er gjennomstekt og potetene sprø og gylne. Hvis ikke gir du dem noen minutter til.

Hvis du bruker vanlig stekeovn forvarmer du ovnen til 200 grader varmluft. Når den er varm setter du den ildfaste formen med kyllingfiletene og potetbåtene midt i ovnen og steker dem i 20 – 25 minutter til kyllingfiletene er gjennomstekte og potetene er sprø og gylne.

Lag sausen ved å blande lettrømme og kyllingfond. Det kan være forskjell på styrken av fond, smak derfor til. Varm forsiktig. Skal ikke koke, bare varmes.

Servér alt samtidig.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Publisert i Mat

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *