
Har du smakt ostebomber? Rundstykker med deilig fyll av ost? Det er bare SÅ godt. Denne oppskriften er i tillegg kjempeenkel. Ingen elting, ingen etterheving og ingen utrulling. Enklere blir det nesten ikke.
De holder seg ferske lenge, og egner seg også godt til å fryse.
Her får du oppskriften:
Ostebomber
20 stk
10 dl lillefingervarmt vann
1 pk gjær (fersk gjær eller tørrgjær)
1 1/2 teskje salt
1 spiseskjee sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
400 g havregryn
ev. 100 linfrø
ca 800 g hvetemel (eller til du får en fast deig)
200 gram ost, for eksempel Norvegia eller lignende*
Litt provencekrydder eller lignende
Bland sammen lunkent vann og gjær. Tilsett resten av ingrediensene, utenom osten og provencekrydder.
Bland deigen sammen med en tre-skje til du får en forholdsvis fast deig. Den trenger ikke henge helt sammen og du trenger ikke elte deigen.
Sett deigen til heving i ca 40 minutter et varmt sted. Dekk skålen med et lokk eller plastfilm.

Del deigen i to. Ha den ene halvparten i en langpanne som er dekket med bakepapir. Trykk deigen ut i kantene.

Ha på ost. Du kan enten bruke revet ost, ost i skiver eller begge deler.

Ha over resten av deigen og trykk den ut i kantene. Ha på litt revet ost og Provencekrydder på toppen.

Bruk en pizzaskjærer til å dele deigen opp i 20 ruter, og sett den rett i ovnen.
Stekes ved 210 grader, midt i ovnen, i ca 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Serveres varme rett fra ovnen.
De er perfekte å lage i helgen. Da har du rundstykker til matpakken i flere dager fremover.
*Info til mine danske læsere. Norvegia tilsvarer den danske Danbo. Men brug den ost du selv bedst kan lide.


Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon ?
