
Har du prøvd Brownie-Cookies? Den perfekte blandingen av sprø cookies utenpå med myk brownie inni. Det er fantastisk godt, og med sukkerøyne blir det kule monster-cookies som passer perfekt til Halloween.
De er veldig enkle å lage også. Bare pass på at du pisker egg og sukker godt og ikke steker dem for mye.

Her får du oppskriften:
Brownie Cookies
(18 stk)
2 egg
125 g brun farin eller vanlig hvitt sukker
200 g mørk sjokolade (gjerne Odense)
120 g smør
240 g mel
1 teskje bakepulver
15 g bakekakao
en stor klype salt
36 sukkerøyne (fåes blant annet på Jernia)
Forvarm Airfryeren eller stekeovnen. (180 grader).
Pisk egg og sukker til eggedosis. (Det tar 5-6 minutter på full styrke).
Skjær sjokoladen i mindre biter. Smelt smøret og ha sjokoladestykkene i. Rør til sjokoladen er helt smeltet.
Hell sjokoladeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene sammen og tilsett dem.
Brett forsiktig og raskt deigen sammen.
Bruk en spiseskje og lag kuler av deigen som er ca 5 cm i diameter. Legg dem på bakepapir i Airfryeren eller på en bakeplate.
Stekes ca 10 minutter på 180 grader. Det skal stekes akkurat så mye at de får sprekker på overflaten, men så lite at de fortsatt er myke inni.
Jeg anbefaler å steke en prøve-cookie for å sjekke hvor lang tid du trenger i din ovn.
Sett på sukkerøynene mens cookiesene fortsatt er varme og myke. Plassér dem slik at en av sprekkene ser ut som munn.
Tips: Bruk en kakeform eller et glass som er litt større en cookiesen. Med en gang de kommer ut av ovnen plasserer du den rundt dem og beveger den i runde bevegelser på bakeplaten. Da vil du få helt runde cookies.



Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
