Eton Mess Brownie

Eton Mess dessert er en lykkelig blanding av knust marengs, bær og krem oppkalt etter det prestisjetunge Eton College i England.

Eton Mess er første gang nevnt på trykk helt tilbake i 1893 og serveres som en tradisjon på Eton Collage til deres årlige cricket kamp mot Harrow School.

Ryktene sier at den ble til første gang da en hund satte seg på en Pavlova. Uansett hva som skjedde er det i hvert fall en god oppfinnelse.

Jeg har laget min egen kakeversjon, som i tillegg har Brownie og pistasjnøtter. Den smaker helt himmelsk, og er en kake som passer godt til de aller fleste anledningene.

Hvis du ikke liker pistasjnøtter kan de fint unnlates.

Eton Mess Brownie
8-10 personer

Brownies
3 egg
150 g muscovadosukker eller mørkt rørsukker, du kan også bruke brunt sukker
150 g vanlig sukker
125 g god mørk sjokolade
225 g smeltet smør
150 g hvetemel
80 g bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
200 g revet marsipan

Pynt
5 dl kremfløte*
2 teskjeer vaniljesukker
800 g bringebær eller andre bær
1 pose små marengs
80 g usaltede pistasjnøtter
Litt melis*
Ev litt roseblader

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Smør en firkantet form ca. 20 x 30 cm.

Rør sammen egg og sukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis. Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er hakket i mindre biter. Rør til du får en glatt og myk masse. Ha massen i eggeblandingen i en tynn stråle mens du rører godt.

Sikt melet i skålen. Bland i alt det tørre til du får en deilig, seigtflytende røre. Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør godt slik at marsipanen blir jevnt fordelt i røren. Ha røren i formen. Stekes ved 175 grader midt i ovnen i 20–25 minutter.

Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter.Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownies kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye.

Avkjøl kaken med et rent tørkehåndkle over slik at den beholder fuktigheten. Brownien kan lages dagen før og pakkes i plastfilm når den er avkjølt.

Visp kremen stiv sammen med vaniljesukker. Knus halvparten av marengsen, tilsett halvparten av bringebærene og bland dem i kremen.

Legg brownien på et kakefat, ha kremen over og pynt med resten av bringebærene, marengs og pistasjnøttene over. Dryss med litt melis.

Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kremfløte er piskefløde, bringebær er hindbær, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *