Sunn og deilig raw iskake med kiwibær og blåbær

Denne iskaken, eller Raw Cake, er så god at man ikke skulle tro at den var sunn! Deilig bunn av cashewnøtter og dadler, toppet med kokosis og smakfulle og sunne kiwibær. Mmm, her er det bare å nyte med god samvittighet.

Den er naturlig glutenfri, uten egg og mel, med bare gode naturlige ingredienser stappfull av god smak. Den kan lages opp til en uke i forveien og bare pyntes før servering.

Her får du oppskriften:

Sunn og deilig iskake med kiwibær og blåbær

100 g cashewnøtter
200 g dadler uten stein
600 ml kokosmelk tykk
1 teskje revet limeskall
3 spiseskjeer flytende honning
250 g kiwibær

Pynt
250 g kiwibær
100 g blåbær

Start med å lage bunnen. Ta frem en springform som er ca 20 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen, da er det enklere å få ut kaken når du skal servere den.

Ha dadler og cashewnøtter i en stor skål. Held over kokende vann og la det stå i ca 10 minutter.

Hell vannet fra og kjør dadlene og cashewnøttene i en foodprosessor til du får en fast masse. Hvis massen er tørr kan du tilsette litt vann.

Press massen ut i kantene av formen.

Lag kokosisen ved å blande kokosmelken med revet limeskall, flytende honning og 250 g moste kiwibær.

Hell ismassen over bunnen. Sett iskaken i fryseren i 4 timer eller til den er frossen.

Ta den ut av fryseren i god tid før servering, slik at den rekker å bli myk nok til at du kan skjære kakebiter av den. (Det tar mellom 1/2 – 1 time alt etter hvor varmt det er.)

Pynt med kiwibær og blåbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *