
Synes du også det kan være vanskelig å finne på noe godt til matpakken?
Det blir ekstra hyggelig med deilige hjemmebakte rundstykker og disse lager du på 1-2-3.
Denne oppskriften er en av mine absolutte favoritter. Enkle ingredienser, INGEN knaing, INGEN etterheving, INGEN utrulling og supergode rundstykker – ja takk!
Disse rundstykkene er med revet gulrot. Det gjør dem ekstra saftige.
Jeg bruker alltid det jeg har. De er derfor også en veldig god måte å få ryddet i skuffene på. Oppskriften er til en stor langpanne.

Saftige rundstykker med revet gulrot – ferdige på 1-2-3
ca 20 stk
9 dl lillefingervarmt vann
1 pk tørrgjær eller fersk gjær (50 g)
1 teskje salt
1 – 2 spiseskjeer honning eller sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
200 g revet gulrot
1200 g Mel, kjerner, frø, nøtter, havregryn etc. (Bruk det du har) Hvor mye mel du bruker avhenger av om det er grovt eller fint og hvor mange kjerner, havregryn etc. du tilsetter. Tilsett litt etter litt og stopp når du for en forholdsvis fast deig. (Se første bilde).
Til rundstykkene på bildet har jeg brukt følgende oppskrift:
9 dl lillefingervarmt vann
1 pk tørrgjær (eller fersk gjær)
1 teskje salt
1 – 2 spiseskjeer honning eller sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
200 g revet gulrot
600 g hvetemel
200 g grovt mel (jeg brukte fint sammalt mel)
200 g havregryn
100 g linkjerner
100 g müsli
Sesamfrø til pynt
Bland sammen lunkent vann og gjær. Tilsett resten av ingrediensene.
Bruk det du har og prøv deg litt frem. Jeg synes det blir ekstra godt med sesamfrø eller solsikkekjerner strødd på toppen.

Bland sammen med en treskje til du får en forholdsvis fast deig (Se bildet over). Du trenger ikke kna.
Sett deigen til heving i ca 40 minutter et varmt sted. Dekk bollen med et lokk eller plastfilm.

Du trenger ikke etterheve deigen. Bare hell den rett i en langpanne som er dekket med bakepapir.
Trykk deigen ut i kantene, og ha evt. på sesamfrø eller solsikkekjerner.

Bruk en pizzaskjærer eller kniv, del deigen opp i ruter, og sett den rett i ovnen.
Stekes ved 200 grader i 20-30 minutter, eller til rundstykkene er gylne og høres hule ut når du banker lett på dem.
Serveres gjerne varme rett fra ovnen. Eller avkjøl dem og varm dem litt før de skal spises.
De holder seg ferske lenge, og egner seg også godt til å fryse.




Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
