
Jeg elsker vafler og jeg elsker eple med kanel. Jeg fikk derfor idéen om at det kunne være godt å lage vafler med smørstekte eplebiter med brunt sukker og kanel.
Det var utrolig godt! Det blir helt sikkert ikke siste gangen jeg lager det!
De kan serveres som vanlige vafler med rømme, sukker eller syltetøy som tilbehør eller du kan servere dem med pisket krem som en liten dessert.
Her får du oppskriften:

Eplevafler
10 – 12 vafler
Epleblanding:
8 mellomstore syrlige epler (gjerne norske)
2 spiseskjeer smør
2 spiseskjeer Brun Farin med topp (brun sukker)
1 teskje kanel
Vafler:
2 egg
1 spiseskje sukker
4 1/2 dl Mylk (mandel og havremelk) eller vanlig melk
400 g hvetemel
1 1/2 teskje bakepulver
1 teskje vaniljesukker
1 teskje kardemomme
1 klype salt
125 g smeltet smør
Start med å lage epleblandingen, Skrell eplene og skjær dem i mindre biter. Ha dem i en kasserolle med smør og brun farin og rør til de blir myke. Det tar et par minutter. Sett blandingen til side.
Ha alle ingrediensene til vaflene i en kjøkkenmaskin og rør til du får en glatt røre. (Tilsett eventuelt mer mel eller mer melk til du får ønsket konsistens.) Du kan også bruke en håndvisp eller en stavmikser. Tilsett epleblandingen.
Stek vaflene gyllenbrune og legg dem på en rist.

Hvis du har lyst til å servere vaflene med syltetøy kan jeg anbefale dette syltetøyet. Det er favorittsyltetøyet mitt, jeg bruker det daglig på kefir. Veldig enkelt å lage og sunt i tillegg. Smaker helt fantastisk. 🙂

Sunt og hjemmelaget syltetøy
300 g frosne bringebær* og/eller jordbær
3-4 spiseskjeer Cocosa kokossukker (kan erstattes av litt Sukrin golden eller litt stevia)
Tin bærene, bland med Cocosa kokossukker og rør sammen i en blender.
Klar til bruk med en gang. Holder seg ca en uke i kjøleskapet.
Det er også godt å bruke på kefir, yoghurt og lignende.
Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
