
Denne kaken er perfekt nå hvor plommene er i sesong, og kanskje mange også har plommer i hagen. Deilig klissete sjokolade konfektkake med pisket krem og hjemmelaget plommesyltetøy. Altså, dette er bare utrolig godt.
Her får du oppskriften:

Konfektkake med pisket krem og hjemmelaget plommesyltetøy
225 gram smør
400 g (4,5 dl) brunt sukker (Brun Farin)
60 g (1 dl) bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
180 g (3 dl) hvetemel
3 egg
1 knivspiss salt
Plommesyltetøy
500 g plommer
200 – 250 g sukker
1 vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker
Pynt
3 dl kremfløte
1 spiseskje melis
1 teskje vaniljesukker
4-5 plommer
Start med å lage konfektkaken:
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 – 24 cm i diameter. Smør bunn og sider.
Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle. Ha smøret i en stor skål. Tilsett brunt sukker, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen.
Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper. Hell røren i formen.
Stekes midt i ovnen i 25 – 30 minutter.
Det er svært viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. (Den skal fortsatt være flytende i midten. Stek den heller for lite enn for mye da får du den beste konsistensen.
Ta den ut av ovnen og la den avkjøle.
Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig klissete konsistens.
Hvis mulig kan du gjerne ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken for romtemperatur før du har på kremen. Men du kan også gjøre det enkelt å gjøre alt klart flere timer før og ha den stående i kjøleskap. (Det ender jeg som regel opp med).
Slik lager du plommesyltetøyet:
Hell syltetøyet på steriliserte glass.
Pisk fløten til krem, sammen med melis og vaniljesukker. Den skal være ganske stiv, men følg godt med slik at den ikke blir til smør.
Ta 1,5 – 2 dl av det avkjølte plommesyltetøyet, og bland med den stivpiskede kremen.
Pynt kaken med krem og plommer i båter. Sikt gjerne litt melis over til slutt.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Bringebær er hindbær, melis er flormelis.



Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
