Konfektkake med pisket krem og hjemmelaget plommesyltetøy

Denne kaken er perfekt nå hvor plommene er i sesong, og kanskje mange også har plommer i hagen. Deilig klissete sjokolade konfektkake med pisket krem og hjemmelaget plommesyltetøy. Altså, dette er bare utrolig godt.

Her får du oppskriften:

Konfektkake med pisket krem og hjemmelaget plommesyltetøy
225 gram smør
400 g (4,5 dl) brunt sukker (Brun Farin)
60 g  (1 dl) bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
180 g (3 dl) hvetemel
3 egg
1 knivspiss salt

Plommesyltetøy
500 g plommer
200 – 250 g sukker
1 vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker

Pynt
3 dl kremfløte
1 spiseskje melis
1 teskje vaniljesukker
4-5 plommer

Start med å lage konfektkaken:

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 – 24 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle. Ha smøret i en stor skål. Tilsett brunt sukker, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen.

Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper. Hell røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 25 – 30 minutter.

Det er svært viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. (Den skal fortsatt være flytende i midten. Stek den heller for lite enn for mye da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av ovnen og la den avkjøle.

Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig klissete konsistens.

Hvis mulig kan du gjerne ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken for romtemperatur før du har på kremen. Men du kan også gjøre det enkelt å gjøre alt klart flere timer før og ha den stående i kjøleskap. (Det ender jeg som regel opp med).

Slik lager du plommesyltetøyet:

Vask plommene, skjær de i mindre biter og ta bort stein. ⁠
Ha plommer, sukker og vaniljestang som er delt og skåret i to i en stor gryte. Kok opp og la koke til plommene er møre. 5-10 minutter alt etter hvor modne plommene er.⁠

Hell syltetøyet på steriliserte glass.
Slik steriliserer du glass på en enkel måte:
Plasser rengjorte glass og lokk i ovn som er forvarmet til 100 grader. La glassene stå i minimum 10 minutter, og du har steriliserte glass som gir god holdbarhet til syltetøyet ditt.
Pynt kaken:

Pisk fløten til krem, sammen med melis og vaniljesukker. Den skal være ganske stiv, men følg godt med slik at den ikke blir til smør.

Ta 1,5 – 2 dl av det avkjølte plommesyltetøyet, og bland med den stivpiskede kremen.

Pynt kaken med krem og plommer i båter. Sikt gjerne litt melis over til slutt.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Bringebær er hindbær, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *