Focacciasnurrer

Vil du toppe rekemiddagen? Da kan jeg anbefale disse supergode focacciasnurrene med urter og hvitløk. Beste rekemiddagen vi har hatt i hvert fall.😃❤️

Passer også godt som det lille ekstra til en god salat eller suppe.

Her får du oppskriften:

Focacciasnurrer

Deig
10 dl fingervarmt vann
50 g gjær (gjerne fersk gjær, men tørrgjær går også fint.)
1-2 strøkne spiseskjeer honning (eller sukker)
1/2 ts salt
ev. litt chilipulver
ca 1200 g hvetemel (så mye at deigen henger godt sammen).

Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje eller annen nøytral olje
2 store fedd hvitløk
4 teskjeer ferdig provencekrydder, eller 1 teskje av hver av timian, rosmarin, basilikum og oregano.

Flaksalt, helst Maldon eller lignende

Begynn på focacciaen. Bland sammen vann, gjær, honning eller sukker, salt og ev litt chilipulver. Tilsett melet. Bruk en treskje, da går det raskt.
Deigen skal være klissete, som på dette bildet:
Dekk skålen med plastfilm og la deigen heve i ca 40 minutter.

Ha oljen i en liten skål. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

Elt deigen sammen. Tilsett mer mel til du får en fast og fin deig. Her ser du hvordan du lager snurrene:

Sett dem på et bakebrett med bakepapir og hell oljen over.

Dekk med plastfilm og la deigen heve ca 40 minutter til. (Jeg har også bakt dem uten etterheving og det gikk også fint.)

Stekes på 200 grader, midt i ovnen, i ca 25 minutter til de har fått en gylden skorpe og høres hule ut når du banker på dem.

Egner seg godt til å fryses ned og kan lages flere dager før servering. Jeg pleier å lage dem dagen før og varmer dem bare i ovnen ved 180 grader i ca 10 minutter.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *