Rosekake med jordbærfyll

Denne kaken ser veldig imponerende ut, men den er overraskende enkel å lage, og så smaker den helt fantastisk. Revet marsipan gjør kaken svært saftig og jordbærkremen gir den en frisk og sommerlig smak.

Den er fra boken min, Franciskas fristende kaker. Alle kakene i boken er testbakt. Her ser du hva testbakeren skrev:

Bunnen var fantastisk saftig og full av smak, passet veldig godt med jordbærbær i midten.
– kaken smakte like godt tre dager senere som samme dag den var ferdig, så denne kan fint bakes i god tid før servering.
– Janne Kristine Johannessen, Kakekrigen, sesong 3

Rosekake med jordbærfyll

Ca. 8 stykker

Bunner
100 g smør
3 egg
200 g sukker
175 g hvetemel
2 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
200 g revet marsipan

Fyll
2 dl kremfløte*
1 pakke jordbær
1 teskjeer vaniljesukker

Frosting
375 g romtemperert smør
550 g melis*
375 g Philadelphia kremost naturell
3 teskjeer vaniljesukker

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Ha bakepapir i bunnen av en form på ca. 23 cm i diameter. Smør sidene.

Smelt smøret og la det avkjøle. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha mel, vaniljesukker og bakepulver i en egen bolle. Bland sammen med en stor visp. Tilsett revet marsipan og bland godt. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.

Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel om kaken er ferdig.

La kaken avkjøle, med en tallerken eller et rent tørkehåndkle over formen for å holde på fuktigheten. Når kaken er helt avkjølt deles den til to bunner.

Rens jordbærene og skjær dem i mindre biter. Ha kremfløten og vaniljesukker i en bolle. Stivpisk kremen og ha i jordbærbiter. Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat, ha på jordbærkremen og legg på den siste bunnen.

Lag frostingen rett før servering. Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Særlig smøret må være helt mykt, ta det derfor gjerne frem et par timer før det skal brukes. Hvis du ikke har tid til det, kan det varmes forsiktig i mikroovnen. Jeg pleier å varme det 10 sekunder om gangen, da det er svært viktig at det ikke smelter.

Rør mykt smør med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.

Bruk en stor stjerneformet sprøytetip (for eksempel Wilton 1M). Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle. Ha frostingen i posen.

Slik lager du rosene:
Hold sprøyteposen loddrett mot kaken. Start i midten og lag en sirkel hele veien rundt til du får en passe stor rose. Slik fortsetter du til hele kaken er dekket av roser. Fyll ut feltene mellom rosene med litt ekstra frosting. Lag små stjerner.

*Tips til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *