
Bokstavkaker passer perfekt som bursdagskaker. Disse kakene har en super saftig Black Magic sjokoladekake med luftig sjokolademousse og er pyntet med bær og makroner.
Når man er tvillinger er det ekstra stas å ha sin egen kake, da man jo som regel feirer samme dag. Da Celina og Alexander ble 18 år ble det derfor én kake med C og en med A.
Du kan variere pynten etter anledning. Du kan lage kaken i favorittfargene til bursdagsbarnet. Til dåp eller konfirmasjon kan du bruke rosa eller blå eller fargen det ellers pyntes med.
Velg firkantet eller rund form alt etter hvilken bokstav du skal lage. Til kaken med C valgte jeg to former som er 24 cm i diameter. Til kaken med A brukte jeg en liten langpanne på 40 x 20 cm.
Tips. Lag gjerne bunnene opptil en uke i forveien. Frys dem så snart de er avkjølte.

Her får du oppskriften som er til én kake:
Bokstavkake (6-8 porsjoner)
175 g hvetemel (3 dl)
160 g sukker (2 dl)
160 g brun farin (2,5 dl)
70 g bakekakao (1,75 dl)*
1 teskje natron (kan erstattes av bakepulver)
1 teskje bakepulver
3/4 teskje salt
Frø av 1 vaniljestang (kan erstattes av 1 1/2 teskje vaniljesukker)
2 egg
2 dl ferdiglaget kaffe (bruk gjerne frysetørket kaffe som Nescafé eller lignende) Du vil ikke smake kaffesmaken den fremhever bare sjokoladesmaken og gjør kaken super saftig.
2 dl kefir* eller Creme Fraiche
1 dl nøytral olje eller 100 g smeltet smør
Sjokolademoussekrem
4 dl kremfløte*
1,5 dl sukker
30 g bakekakao
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 teskje vaniljesukker
Pynt
1 pakke makroner
1 pakke bringebær eller blåbær
Litt melis
Ev spiselige blomster
Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.
Smør to former på ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen. Du kan også ha deigen i en liten langpanne på ca 40 x 20 cm hvis du ønsker en firkantet kake.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet i ca to minutter. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller en elpisker. Du kan også piske den sammen for hånd.
Vær oppmerksom på at deigen er veldig tynn. Det er slik den skal være.
Fordel deigen i de to formene.
Stekes midt i ovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft. (Bruk varmluft hvis formene står i to ulike høyder. Stekes 15 – 20 minutter eller til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel.
Avkjøl kaken i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.
Skjær ut ønsket bokstav.
Lag sjokolademousse-kremen.
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk til du får konsistens som sjokolademousse.
Når kaken er helt avkjølt legger du den sammen med kremen.
Pynt med bær og makroner. Sikt over litt melis på slutten og pynt ev med spiselige blomster. Her har jeg brukt kirsebærblomster.
Kaken kan gjøres klar flere timer før servering.
Kan også fryses.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kremfløte er piskefløde.

Legg første bunn på fatet. Sprøyt ut sjokolademoussen i stjerneform.

Legg på neste bunn og gjenta.

Ha på bær og makroner. Sikt over melis og pynt ev med spiselige blomster.




Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
