
Dette er en av mine absolutte favoritt festkaker. Sjokoladekake med karamellisert popkorn.
Mmm, det er en skikkelig stjernekake!
Dette er kaken du lager når du virkelig har lyst til å imponere! Den er både kul å se på og så smaker den helt fantastisk!
Her får du oppskriften.

Sjokoladekake med karamellisert popkorn
Deilig familievennlig kake, som er mild nok til at barna liker den, men samtidig så saftig og god at det også er en favoritt hos de voksne. Det karamelliserte popkornet gir en fin krønsj og smaker utrolig godt sammen med sjokoladebunnene og kremen.
Sjokoladebunnene
3 egg
150 g smeltet smør
4 dl rømme eller Creme Fraiche
350 g sukker
1 ts natron
1 ts bakepulver
400 g hvetemel
2 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
80 g Oboy, Nesquick eller lignende
50 g bakekakao*
Karamellisert popkorn
1 pakke popcorn, ca. 100 g
200 g smør
200 g brunt sukker
1 dl sirup
1/2 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
1 ts natron (strøken)
Krem
225 g romtemperert smør
300 g melis*
1 ts vaniljesukker
300 g Philadelphia kremost naturell
Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Ha bakepapir i bunnen av to former på ca. 21 cm i diameter, og smør sidene.
Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland rømme eller Creme Fraiche, natron, bakepulver, vaniljesukker, Oboy, bakekakao og smeltet smør. Ha det i eggedosisen skiftevis med mel. Rør forsiktig sammen med en slikkepott.
Fordel røren i de to formene. Stekes midt i ovnen i 20–25 minutter. Følg godt med og ta ut kakene med en gang de slipper en kakepinne, gaffel eller lignende.
Avkjøl kakene med en tallerken over for å beholde fuktigheten.
Lag karamell popkorn. Sett ovnen på 175 grader. Vanlig over- og undervarme.
Popp popcornet i mikroovn eller i kjele. Ha dem i en langpanne med bakepapir.
Ha smør, brunt sukker, sirup og frø fra vaniljestang eller vaniljesukker i en mellomstor kasserolle og varm opp blandingen. La den småkoke noen minutter til sukkeret har løst seg opp. Ta kasserollen av platen og ha i natron. Blandingen vil da bruse opp.
Hell den varme karamellen over popkornet. Bland godt og bruk to gafler til å dra dem fra hverandre.
Stek karamell popkornen i 10 minutter på 175 grader. Avkjøl og brekk dem litt fra hverandre.
Lag kremen: Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.
Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og melissmaken forsvinner.
Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk krem.
Legg bunnene sammen med kremen og pynt med popkorn. Kaken kan lages i god tid i forveien og smaker like godt dagen etter.
Tips: Smør litt krem på siden av kaken, da er det lett å feste popcornet.
Superkul kake som er enkel å lage. Sjokoladekaken var saftig og god, og alt ble veldig godt sammen.
– Kristin Voss, Drøbak
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Melis er flormelis.
