Deilig festkake med karamellisert popkorn

Dette er en av mine absolutte favoritt festkaker. Sjokoladekake med karamellisert popkorn.

Mmm, det er en skikkelig stjernekake!

Dette er kaken du lager når du virkelig har lyst til å imponere! Den er både kul å se på og så smaker den helt fantastisk!

Her får du oppskriften.

Sjokoladekake med karamellisert popkorn

Deilig familievennlig kake, som er mild nok til at barna liker den, men samtidig så saftig og god at det også er en favoritt hos de voksne. Det karamelliserte popkornet gir en fin krønsj og ­smaker utrolig godt sammen med sjokoladebunnene og kremen.

Sjokoladekake – Black Magic
175 g hvetemel (3 dl)
160 g sukker (2 dl)
160 g muscovadosukker (2,5 dl) fåes i de fleste større dagligvarebutikker. Kan erstattes av brunt sukker
70 g bakekakao (1,75 dl)
1 teskje natron
1 teskje bakepulver
3/4 teskje salt
Frø av 1 vaniljestang (kan erstattes av 1 1/2 teskje vaniljesukker)
2 egg
2 dl ferdiglaget kaffe (bruk gjerne frysetørket kaffe som Nescafé eller lignende) Du vil ikke smake kaffesmaken den fremhever bare sjokoladesmaken og gjør kaken super saftig.
2 dl kefir eller Creme Fraiche
1 dl nøytral olje eller 100 g smeltet smør

Karamellisert popkorn
1 pakke popcorn, ca. 100 g
200 g smør
200 g brunt sukker
1 dl sirup
1/2 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
1 ts natron (strøken)

Krem
225 g romtemperert smør
300 g melis
1 ts vaniljesukker
300 g Philadelphia kremost naturell

Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.

Smør to former på ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet i ca to minutter. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller en elpisker. Du kan også piske den sammen for hånd.

Vær oppmerksom på at deigen er veldig tynn. Det er slik den skal være.

Fordel deigen i de to formene.

Stekes midt i ovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft. (Bruk varmluft hvis formene står i to ulike høyder. Stekes 15 – 20 minutter, eller til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel.

Avkjøl kakene i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.

Lag karamell popkorn. Sett ovnen på 175 grader. Vanlig over- og undervarme.

Popp popcornet i mikroovn eller i kjele. Ha dem i en langpanne med bakepapir.

Ha smør, brunt sukker, sirup og frø fra vaniljestang eller vaniljesukker i en mellomstor kasserolle og varm opp blandingen. La den småkoke noen min­utter til sukkeret har løst seg opp. Ta kasserollen av platen og ha i natron. Blandingen vil da bruse opp.

Hell den varme karamellen over popkornet. Bland godt og bruk to gafler til å dra dem fra hverandre.

Stek karamell popkornen i 10 minutter på 175 grader. Avkjøl og brekk dem litt fra hverandre.

Lag kremen: Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.

Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 min­utter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og melis­smaken forsvinner.

Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk krem.

Legg bunnene sammen med kremen og pynt med popkorn. Kaken kan lages i god tid i forveien og smaker like godt dagen etter.

Tips: Smør litt krem på siden av kaken, da er det lett å feste popcornet.

Superkul kake som er enkel å lage. Sjokoladekaken var saftig og god, og alt ble veldig godt sammen.

– Kristin Voss, Drøbak

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *