
Dette er en super god iskake med deilig smak av Oreo og Bringebær. Den ser imponerende ut, men er veldig enkel å lage. Du trenger ikke stekeovn en gang.
Her får du oppskriften.
Oreo-iskake med bringebær
Ca. 6 stykker
Bunn
1 1/2 pakke Oreo-kjeks (225 g)
50 g smeltet smør
Fyll
3 dl kremfløte*
200 g Philadelphia kremost naturell
1 dl melis*
frø fra 1/2 vaniljestang, eller 1 ts vaniljesukker
2 teskje limeskall
2 teskje limesaft
Pynt
400 g bringebær*
litt melis
Oppskriften er til en liten kake som gir ca. 6 stykker. Hvis du ønsker det, kan du doble oppskriften. Bruk da en form på ca. 25 cm i diameter.
Til denne oppskriften bruker du en form som er 15 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen av formen. Du kan også bruke en større form, kaken blir da bare litt lavere.
Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin eller blender. Smelt smøret og bland det med 2/3 del av kjeksen. Sett resten av kjekssmulene til side til pynt.
Ha kjeksen, som er blandet med smør, i formen. Pass på ikke å presse kjeksmassen for tett sammen, da blir den veldig hard. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskapet til den har stivnet. Det tar ca. en halv time.
Ha kremost og melis i en bolle og visp et par minutter til du får en luftig masse. Bland inn limeskall og -saft. Visp kremen stiv sammen med frøene fra 1/2 vaniljestang eller vaniljesukker. Bland forsiktig den piskede kremen sammen med resten av fyllet med en slikkepott.
Ha fyllet i formen med bunnen. Dryss resten av kjeksene over og sett formen i fryseren i 3–4 timer, gjerne over natten.
Ta kaken ut av fryseren i god tid før servering. Minst 1 time i romtemperatur eller 2–3 timer i kjøleskap. Kaken smaker ekstra godt når den er litt frossen i midten og myk ellers.
Ta kaken ut av formen og sett den på et serveringsfat. Pynt med bringebær og et dryss med melis.
Tips: Det er også godt å lage kaken med ekstra bringebær- og Oreo-kjeksbiter i fyllet.
*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis, bringebær er hindbær.


Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
