
Focaccia med bacon? Ja, takk!
Jeg elsker Focaccia og mener selv jeg har Verdens beste oppskrift. Denne gangen har jeg laget den med bacon på toppen! Det var utrolig godt! Kan virkelig anbefales.
Her får du oppskriften:
Verdens beste focaccia med bacon
Deig
9 dl fingervarmt vann
50 g gjær (gjerne fersk gjær, men tørrgjær går også fint.)
1-2 strøkne spiseskjeer honning (eller sukker)
1/2 ts salt
ev. litt chilipulver
ca 1100 g hvetemel
Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje eller annen nøytral olje
2 store fedd hvitløk
4 teskjeer ferdig provencekrydder, eller 1 teskje av hver av timian, rosmarin, basilikum og oregano.
1 pakke bacon ca 200 g
Flaksalt, helst Maldon eller lignende

Ha oljen i en liten skål. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.
Ha litt olje på fingrene. Rør deigen sammen, slik at du får ut mye av luften.
Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig.

Ha bakepapir i en stor langpanne. Ha deigen ut i langpannen og dra den utover.
Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først, da er det enklere å få deigen ut av skålen og bre den utover langpannen.
Ha oljeblandingen og bacon skjært i mindre biter over deigen. Dryss med salt.
La deigen heve ca 40 minutter til.
Stekes på 200 grader i ca 30 minutter til den har fått en gylden skorpe og høres hul ut når du banker på den. La brødet hvile litt før servering.
Egner seg godt til å fryses ned og kan lages flere dager før servering. Jeg pleier å lage den dagen før og varmer den bare i ovnen ved 180 grader i ca 10 minutter.


Foto: Franciska Munck-Johansen.