Cæsar pastasalat med kylling og bacon

Har du prøvd Cæsar-pastasalat? Cæsarsalat er en av mine store favoritter, særlig nå på sommeren. Jeg lager en ekstra god versjon med både kylling, bacon og pasta. Mmm, dette kan virkelig anbefales. Perfekt sommermat.

Cæsarsalaten er en av de mest ikoniske salatene som finnes. Den klassiske Cæsarsalaten kombinerer friske salatblader, kremet dressing, sprø krutonger og parmesanost. Det er enkelt å lage krutonger selv, men du kan også kjøpe ferdige. Denne oppskriften på cæsardressing kan anbefales, men det finnes også mange gode ferdige cæsardressinger om du vil gjøre det enklere.

Historien om Cæsarsalaten går helt tilbake til 1920-tallet i Tijuana, Mexico, der en italiensk immigrant ved navn Caesar Cardini eide en restaurant. I et forsøk på å tilfredsstille en travel kveld med begrensede ingredienser, skapte han denne salaten som senere ble en verdenskjent klassiker.

Her får du oppskriften

Cæsar pastasalat med kylling og bacon
4 personer

1 stor romanosalat
200 g revet parmesanost
2 dl Cæsar-dressing
400 g kokt pasta
1 pakke bacon (8-10 stk)
3 kyllingfileter eller ferdig stekt kylling

Dressing
200 g majones
3 spiseskjeer revet parmesanost
2 teskjeer Dijon sennep
2 teskjeer ansjos pasta eller most ansjosfilet (valgfritt)
1 fedd presset hvitløk
2 spiseskjeer sitronsaft
1/2 ts Worcestershire saus (valgfritt)
Salt og pepper etter smak

Krutonger

4-5 skiver brød (gjerne daggammelt brød)
2-3 ss olivenolje eller smeltet smør
1/2 ts hvitløkspulver (valgfritt)
1/2 ts tørket urtekrydder (f.eks. oregano, basilikum eller timian)
Salt etter smak

Start med å lage dressingen, da får den tid til å sette seg litt. Bland alle ingrediensene til dressingen godt sammen og sett den i kjøleskapet, mens du lager resten.

Lag så krutongene. Forvarm ovnen til 180 °C.

Skjær skivene med brød i terninger. Du trenger ikke fjerne skorpen.

Bland sammen olivenolje eller smeltet smør, hvitløkspulver og tørkede urter. Tilsett salt etter smak.

Tilsett brødterningene i bollen og rør godt slik at alle terningene er jevnt dekket med olje eller smørblandingen.

Fordel brødterningene jevnt utover en bakeplate eller en stekepanne. Pass på at de ikke ligger for tett.

Stek krutongene i den forvarmede ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til de er gyldenbrune og sprø. Rør om eller vend dem halvveis for å sikre jevn steking.

Ta krutongene ut av ovnen og la dem avkjøle helt. De vil bli enda sprøere når de avkjøles.

Skyll salaten og ha den gjerne i en salatslynge. Skjær salaten i store biter og bland med pastaen og dressingen til alle ingrediensene er jevnt fordelt.

Skjær kyllingfiletene i mindre biter og stek dem i stekepanne. Stek bacon på en bakeplate med bakepapir midt i ovnen ved 200 grader til de er sprøstekte. Det tar 10-15 minutter.

Rett før servering har du de varme kyllingbitene og bacon over salaten sammen med parmesanost og krutonger.

Server gjerne med ekstra parmesanost og krutonger ved siden av.

Cæsarsalaten er en tidløs klassiker som aldri går av moten. Enten du holder deg til den klassiske, eller gir den din egen vri.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

4 kommentarer

  1. Randi Rosnes

    Savner oppskriften på dressingen

    1. franciskasvakreverden

      Da har jeg lagt til oppskrift på dressing. 🙂

  2. Hvem dressing bruker du 🙂

    1. franciskasvakreverden

      Da har jeg lagt til oppskrift på dressing. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *