Saftig sommerkake med Oreokjeks og luftig ostekrem

Deilig saftig sommerkake med Oreokjeks og luftig ostekrem. Dette er en kake som passer perfekt til små og store sommerfester. Den kan gjøres helt ferdig flere timer før servering og tåler til og med transport godt. Passer perfekt til sommerfesten.🎂🌸

Av og til er det ekstra gøy å være på jobb. Jeg ble ringt opp av herlige Helene og Iselin i ABChus, som spurte om jeg kunne hive meg rundt og lage en styling med en kakefest under et kirsebærtre? De hadde akkurat kjørt forbi et helt fantastisk fint tre, og stoppet og spurt eierne om de kunne få lov til å bruke hagen deres til foto.

– Klart det. Jeg satte straks i gang og bakte, og dagen etter laget jeg denne stylingen. Det er så utrolig bra når en markedsavdeling tør å tenke utenfor boksen, og ikke bare er opptatt av salg, men som virkelig bryr seg om kundene sine og har fokus på å lage inspirerende innhold.

Saftig sommerkake med Oreokjeks og luftig ostekrem

10-12 stykker

Bunner
150 g smør
4 egg
300 g sukker
150 g hvetemel
2 teskjeer vaniljesukker
1 1/2 teskje bakepulver
200 g revet marsipan

Fyll
10 Oreokjeks

Frosting
375 g romtemperert smør
600 g melis
375 g Philadelphia kremost naturell
3 teskjeer vaniljesukker

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Ha bakepapir i bunnen av to kakeformer, ca 20 cm i diameter. Smør sidene. (Kan også stekes i en form og deles).

Smelt smøret og la det avkjøle. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha mel, vaniljesukker og bakepulver i en egen bolle. Bland sammen med en stor visp. Tilsett revet marsipan og bland godt. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.

Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 35-40 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel om kaken er ferdig.

La bunnene avkjøle med en tallerken over formen for å holde på fuktigheten.

Lag frostingen. Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Særlig smøret må være helt mykt, ta det derfor gjerne frem et par timer før det skal brukes. Hvis du ikke har tid til det, kan det varmes forsiktig i mikroovnen. Jeg pleier å varme det 10 sekunder om gangen, da det er svært viktig at det ikke smelter.

Rør mykt smør med melis og vaniljesukker i 5-10 minutter på full styrke. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.

Legg første bunn på kakefatet, ha et lite lag med frosting på bunnen og dryss med Oreokjeks skjært i mindre biter. Legg på den andre bunnen og dekorer den med roser.

Bruk en stor stjerneformet sprøytetip (for eksempel Wilton 1M). Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle. Ha frostingen i posen.

Slik lager du rosene:
Hold sprøyteposen loddrett mot kaken. Start i midten og lag en sirkel hele veien rundt til du får en passe stor rose. Slik fortsetter du til hele kaken er dekket av roser. Fyll ut feltene mellom rosene med litt ekstra frosting. Lag små stjerner.

Du kan lage kaken opp til et par timer før servering, oppbevares i kjøleskap.

Pynt gjerne med spiselige usprøytede blomster eller servér den slik den er.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *