
Dette er etter min mening Verdens beste gulrotkake!
Den må jo være litt sunn også, den er jo stappet med gulrøtter og toppet med blåbær! 😉
Jeg liker å servere den i små biter, da får man en helt perfekt blanding av krem, bær og kake og man kan spise akkurat så mange eller så få man selv har lyst til. Kaken er utrolig saftig og kremen er fløyelsmyk, denne kaken er faktisk noe av det beste jeg har smakt. Blåbæret på toppen gir det lille ekstra og kombinasjonen er helt himmelsk!
Her får du oppskriften:

Verdens beste gulrotkake
Ca 35 små stykker
Gulrotkake
175 g gulrot fint revet
100 g mørk muscovadosukker eller brunt sukker
2 egg
1 teskje revet sitronskall
100 g sukker
125 g vegetabilsk olje
1,25 dl Creme Fraiche eller rømme
1 teskje vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
175 g hvetemel
1 liten boks ananas, knuste biter (uten saft)
1 teskje bakepulver
1 1/2 teskje kanel
Evt. 1 teskje kardemomme
1 knivspiss salt
Kremostkrem
225 g romtemperert smør
300 g melis
1 teskje vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell
Pynt
1 pakke blåbær
Sett ovnen på 175 grader.
Kle en liten langpanne 20 x 30 cm med bakepapir.
Legg blåbærene i en skål med kaldt vann og sett dem i kjøleskapet, da blir de faste og fine.
Riv gulrøttene fint, bland med muscovadosukker og knust ananas uten saft. La blandingen trekke mens du lager resten av kakerøren.
Visp egg og sukker til eggedosis. Ha i olje og Creme Fraiche eller rømme. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt inn. Bland forsiktig sammen. Ha i gulrotblandingen.
Stekes i 25 – 30 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel. Når det ikke lenger henger fast deig, er kaken ferdig. Men følg godt med, den bør ikke stekes for lenge.
Sett kaken til avkjøling. Den må være helt kald før den pyntes.
Lag kremostkremen. Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.
Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp.
Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting. La evt kremen stå litt i kjøleskapet hvis den virker myk.
Skjær kaken i biter på 4 x 4 cm.
Gjør klar en sprøytepose med stor stjernetipp. Fyll frostingen i posen og pynt kakene med krem og et blåbær på hver.
Tips: Hold sprøyteposen heldt lodrett, sprøyt forsiktig og løft litt, da får du en fin stjerneform.
Kan oppbevares i kjøleskap et par timer før servering. Du kan også lage kaken dagen før og kremen samme dag de skal serveres.


Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

En boks ananas står det… Skal da saften være med i røren? Det står ingenting om ananas i fremgangsmåten, så lurte litt på om væsken skulle være med.
Hei Linda
Takk for at du sa i fra, når står det i teksten. Saften skal ikke være med.
Vennlig hilsen
Franciska 🙂
Denne kaken ser fantastisk ut, men 125 gr vegetabilsk olje, hva slags olje er best, og hva blir det i dl?
Hei Inger
Jeg bruke olje med minst mulig smak for eksempel solsikkeolje eller rapsolje. 125 g tilsvarer cirka 1,4 dl olje.
Vennlig hilsen Franciska😊
Hvordan kan jeg gjøre denne glutenfri?
Blir der et annet mengdeforhold på bruk av glutenfritt mel?
Det er bare å bruke glutenfritt mel lys blanding. Du kan erstatte det med samme mengde. 🙂