
Jeg har fått helt dilla på bananbrød!
Helt perfekt når man har bananer som begynner å bli overmodne. (Man kan faktisk bruke bananer som er helt brune utenpå, så lenge de er fine når man skreller dem). Det er super enkelt å lage og med bare få sunne ingredienser. Det er helt uten sukker, men smaker likevel søtt og godt av bananene.
Alexander (ungdommen i huset) begynte å lage det og det er bare så godt. Nå har det blitt vår lille kosestund når han lager bananbrød.
Det er kjempegodt med brunost, hvitost eller smør, og om du liker peanøttsmør er det også en vinner. Nugatti er også kjempegodt på. (Klikk her for å få oppskriften på sunnere Nugatti).
Du lager det i en vanlig brødform. Denne oppskriften gir ett brød. Du kan enkelt doble oppskriften om du ønsker to eller flere. De er fine å fryse.
Det egner seg også godt til deg som ønsker glutenfritt. I utgangspunktet er havregryn glutenfritt, men om det kan ha vært i nærheten av andre kornslag. Om du vil ha det helt glutenfritt velger du derfor glutenfri havregryn.
Hvis du vil ha ekstra proteiner kan du erstatte opp til 50 g av havremelet med proteinpulver.

Her får du oppskriften:
4 små eller tre store modne bananer
3 egg
200 g havremel (Du lager det enkelt selv ved å kjøre havregryn i en foodprosessor).
2 teskjeer bakepulver
Sett ovnen på 175 grader varmluft. Gjør klar en brødform på ca 1 liter.
Ha bananene i en mikser (eller bruk stavmikser) og mos dem sammen.
Bland inn resten av ingrediensene og rør til du får en klumpefri røre.
Stekes midt i ovnen i 45 – 55 minutter til brødet er gjennomstekt og har blitt gyllent. Test gjerne med en kakepinne.
Det er ekstra godt rett fra ovnen. Det beste er å la det hvile noen minutter før du skjærer i det. Men jeg klarer som regel ikke å vente! 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
