Fantastisk god hjemmelaget brokkolisalat

Dette er en av sommerfavorittene mine! Hjemmelaget brokkolisalat med bacon er noe av det beste jeg kan tenke meg til grillmat og lignende.

Jeg har prøvd meg frem for å lage den beste oppskriften og denne er virkelig fantastisk god! Deilig kremet, og med skikkelig god smak. Den kan fint lages mange timer før servering.

Her får du oppskriften:

Fantastisk god brokkolisalat med bacon (til 4 personer)

1 1/2 brokkoli renset(ca 350 g)
2 pakker bacon (ca 280 g)
1 liten rødløk hakket i små biter
40 g rosiner, kan erstattes av tørket tranebær eller frø fra granateple

Dressing:
3 dl lettrømme eller rømme*
1 tube majones (150 g)
2 spiseskjeer sukker
2 spiseskjeer hvitvinseddik (Bringebæreddik er ekstra godt, men vanlig eddik kan også brukes)
Salt og pepper

Pynt: 3-4 spiseskjeer pinjekjerner. (Kan utelates, men gir ekstra god smak) Du kan også bruke skivede mandler eller frø fra granateple.

Start med å riste pinjekjernene i en tørr stekepanne. Følg godt med, de kan raskt bli veldig godt stekt. Sett dem til side.

Sett stekeovnen på 200 grader. Ha bakepapir på en stekeplate. Skjær bacon i mindre biter og ha dem på stekeplaten. Stekes i ovnen i ca 10 minutter, til de er sprøstekte. La dem dryppe av på tørkepapir, slik at de blir sprøe. Du kan også steke bacon i stekepannen, men det er mye enklere i ovnen og du sliper stekesøl.

Bland sammen ingrediensene til dressingen i en stor skål. Smak til med salt og pepper.

Skjær brokkoli (uten stilk) i små biter. Ha den i skålen sammen med hakket rødløk og rosiner.

Bland godt. Ha ca halvparten av den stekte og avkjølte bacon i brokkolisalaten og resten over salaten.

Pynt med pinjekjerner.

Holder seg fint et par dager i kjøleskap.

*Info til mine danske læsere: Rømme er Creme Fraiche 38 %, Lettrømme er Creme Fraiche 18 %.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *