
Dette er en av sommerfavorittene mine! Hjemmelaget brokkolisalat med bacon er noe av det beste jeg kan tenke meg til grillmat og lignende.
Jeg har prøvd meg frem for å lage den beste oppskriften og denne er virkelig fantastisk god! Deilig kremet, og med skikkelig god smak. Den kan fint lages mange timer før servering.
Her får du oppskriften:
Fantastisk god brokkolisalat med bacon (til 4 personer)
1 1/2 brokkoli renset(ca 350 g)
2 pakker bacon (ca 280 g)
1 liten rødløk hakket i små biter
40 g rosiner, kan erstattes av tørket tranebær eller frø fra granateple
Dressing:
3 dl lettrømme eller rømme*
1 tube majones (150 g)
2 spiseskjeer sukker
2 spiseskjeer hvitvinseddik (Bringebæreddik er ekstra godt, men vanlig eddik kan også brukes)
Salt og pepper
Pynt: 3-4 spiseskjeer pinjekjerner. (Kan utelates, men gir ekstra god smak) Du kan også bruke skivede mandler eller frø fra granateple.
Start med å riste pinjekjernene i en tørr stekepanne. Følg godt med, de kan raskt bli veldig godt stekt. Sett dem til side.
Sett stekeovnen på 200 grader. Ha bakepapir på en stekeplate. Skjær bacon i mindre biter og ha dem på stekeplaten. Stekes i ovnen i ca 10 minutter, til de er sprøstekte. La dem dryppe av på tørkepapir, slik at de blir sprøe. Du kan også steke bacon i stekepannen, men det er mye enklere i ovnen og du sliper stekesøl.
Bland sammen ingrediensene til dressingen i en stor skål. Smak til med salt og pepper.
Skjær brokkoli (uten stilk) i små biter. Ha den i skålen sammen med hakket rødløk og rosiner.
Bland godt. Ha ca halvparten av den stekte og avkjølte bacon i brokkolisalaten og resten over salaten.
Pynt med pinjekjerner.
Holder seg fint et par dager i kjøleskap.
*Info til mine danske læsere: Rømme er Creme Fraiche 38 %, Lettrømme er Creme Fraiche 18 %.




Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
