Amerikanske pannekaker med innbakt bacon

Bacon innbakt i amerikanske pannekaker! Wow! Da jeg første gang hørte om det var min første tanke, hvorfor i alle dager har jeg ikke tenkt på det før!

Det er jo helt genialt!

Det smaker helt fantastisk og det er enkelt å spise. Det er bare å dyppe pannekakene i lønnesirup eller hva man liker best.

Barna elsket det og det er garantert ikke siste gang vi lager det.

Perfekt til en søndagsfrokost/brunch og får du noe igjen er det ekstra godt på matpakken.

Her får du oppskriften. Porsjonen passer til ca 4 personer.

Amerikanske pannekaker

4 egg
5 dl lettmelk
100 g smeltet smør
6 dl hvetemel
3 teskjeer bakepulver
3 spiseskjeer sukker
1/2 teskje salt
1 teskje vaniljesukker

3 pakker bacon i skiver

Sett ovnen på 225 grader.

Legg baconskivene på bakeplater med bakepapir og stek dem sprøe i ovnen. Det tar 10-15 minutter. La dem dryppe av på kjøkkenpapir.

Du kan selvfølgelig også steke dem i en stekepanne, men det er både raskere og enklere i ovnen og enklere å gjøre rent.

Rør alle ingrediensene til pannekakene sammen. Bruk gjerne en rørebolle/kjøkkenmaskin eller stavmikser. Du kan også vispe det sammen for hånd. Rør til du får en jevn og fin røre.  Røren skal være ganske tykk, omtrent som tykk vaffelrøre.

La røren stå i ca. 15 minutter.

Stek pannekakene på vanlig stekepanne.

Ha litt smør i pannen og lag tre avlange pannekaker. Legg et baconstykke på hver med en gang, og hell over en ny runde med røre.

Snu pannekakene når de er gylne.

De kan stekes i god tid og varmes i ovnen ved 100 grader ca. 15–20 minutter før de skal spises. Dekk dem med aluminiumsfolie slik at de ikke blir tørre.

Server gjerne tradisjonelt med lønnesirup. Syltetøy, melis eller lignende er også godt.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *