Black Magic kake i 17. mai farger

Black Magic er en helt fantastisk og super saftig sjokoladekake. Med fluffy hvit ostekrem, jordbær og blåbær passer den perfekt å servere til 17. mai eller en hvilken som helst bursdag eller spesiell anledning. Jeg har pyntet litt ekstra med små 17. mai-sløyfer.

Jeg lager sjokoladekaken dagen før og legger den sammen med kremen et par timer før servering. Jeg har sprøytet ut kremen på toppen, men den kan også bare smøres på.

Her får du oppskriften:

Black Magic kake i 17. mai-farger 

175 g hvetemel (3 dl)
320 g brun farin (5 dl)
70 g bakekakao (1,75 dl)
1 ½  teskje bakepulver
3/4 teskje salt
1 1/2 teskje vaniljesukker
2 egg
2 dl ferdiglaget kaffe, laget på melk (bruk gjerne frysetørket kaffe som Nescafé eller lignende). Du vil ikke smake kaffen den fremhever bare sjokoladesmaken og gjør kaken ekstra saftig.
2 dl lettrømme
100 g smeltet smør

ostekrem
225 g romtemperert smør
300 g melis
1 1/2 teskje vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell

Pynt
1 pakke jordbær
1 pakke blåbær
Litt melis

Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.

Smør to former på ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen. Du kan også ha deigen i en liten langpanne på ca 40 x 20 cm hvis du ønsker en firkantet kake.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller piske den sammen for hånd.

Vær oppmerksom på at deigen er veldig tynn. Det er slik den skal være.

Fordel deigen i de to formene.

Stekes midt i ovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft. (Bruk varmluft hvis formene står i to ulike høyder. Stekes 15 – 20 minutter eller til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel. Pass på at den ikke blir stekt for lenge.

Avkjøl kaken i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.

Lag oste-kremen.

Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være mykt.

Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5-10 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.

Pynt med jordbær og blåbær.

Kaken kan gjøres klar flere timer før servering. Serveres i romtemperatur.

Den er like god dagen etter. Sjokoladekaken kan også fryses.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *