
I dag deler jeg oppskriften på en super enkel, men kjempegod dessert, som passer perfekt til 17. mai. – Verdens beste brownies med pisket krem og bær. Mmm.🤗🍓
Denne desserten vil garantert bli godt mottatt av både store og små.
Browniesen kan lages dagen før, da tar det bare kort tid å pynte den før servering. Ekstra hyggelig om den lages i Norgesglass. Det er jo tross alt Norge som har bursdag.😊🇳🇴
Her får du oppskriften:
17. mai dessert i rødt, hvitt og blått
(til 6 personer)
Denne desserten vil garantert bli godt mottatt av både store og små.
Browniesen kan lages dagen før, da tar det bare kort tid å pynte den før servering. Ekstra hyggelig om den lages i Norgesglass. Det er jo tross alt Norge som har bursdag.😊🇳🇴
Her får du oppskriften:
17. mai dessert i rødt, hvitt og blått
(til 6 personer)
3 egg
350 g eller 4 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin/brunt sukker det gir en ekstra rund smak.)
225 g smeltet smør
100 g eller 2 dl hvetemel
40 g eller 1 dl bakekakao
2 teskjeer vaniljesukker
1/4 teskje salt (gjerne Maldonsalt)
150 g revet marsipan (kan utelates)
2 pakker jordbær
2 pakker blåbær
4 dl kremfløte
2 spiseskjeer melis
1 teskje vaniljesukker
Sett ovnen på 175 grader.
Smør en form på ca 20 x 40 cm.
Rør egg og sukker lett sammen med en stor visp. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.
Ha den seigtflytende røren i en liten langpanne kledd med bakepapir.
Stekes på 175 grader midt i ovnen i 20 – 30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 20 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.
Avkjøl brownieen. La den stå tildekket på kjøkkenbenken til dagen etter.
Rett før servering pisker du krem med melis og vaniljesukker.
Dryss melis over browniesen og skjær den i mindre biter. Ha litt browniesbiter i hvert glass, lagvis med krem og bær. Ha en kremtopp øverst og et par små browniesbiter.