
Skal du ha konfirmasjon, sommerfest, bursdag, bryllup eller lignende? Da passer det perfekt med et browniestårn.🤗❤️
Jeg ble spurt om å ta med en kake til en 50 års bursdag til en venninne av meg. Hun ønsket ikke en tradisjonell kake som alle måtte få et stykke av, som skulle spises med skje og tallerken. Hun ville heller ha noe litt mer uformelt som folk kunne plukke av om de hadde lyst. Litt søtt etter maten. Noe som var festlig, men samtidig uformelt.
Alle elsker Brownies. Jeg valgte derfor å lage et festtårn med brownies, roser, bær og konfekt. Det ble et hyggelig innslag på festen og det ble utrolig godt mottatt.
Jeg laget også browniestårn da vi hadde konfirmasjon. Det er hyggelig å lage, for det er enkelt å gjøre personlig med valg av farger på rosene og valg av bær og konfekt.
Det er også veldig enkelt å transportere. Jeg synes det er best å transportere brownien hel og skjære den opp og sette den frem på stedet. Da er brownien helt fersk og det er fort gjort.

På bildet har jeg brukt denne oppskriften, som jeg synes gir Verdens beste Brownies. Du kan fint steke brownien dagen før og la den stå til avkjøling på kjøkkenbenken med et fat over. Den egner seg også godt til frysing.
Brownies tårn
Til ca 30 personer
6 egg
700 g eller 8 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin/brunt sukker det gir en ekstra rund smak.)
450 g smeltet smør (Jeg bruker alltid meierismør)
300 g eller 5 dl hvetemel
80 g eller 2 dl bakekakao*
4 teskjeer vaniljesukker
300 g revet marsipan (kan utelates)
En stor håndfull lett hakkede macadamia nøtter (kan utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)
Til pynt:
Roser
Konfekt
Bær
Sett ovnen på 175 grader.
Kle en form på ca 30 x 40 cm med bakepapir.
Pisk egg og sukker lett sammen. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.
Ha den seigtflytende røren i formen kledd med bakepapir.
Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 25 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 15 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.
Sett brownien til avkjøling på kjøkkenbenken med et rent kjøkkenhåndkle og et fat over.
Skjær brownien i mindre biter. Legg de på fatet først, pynt med roser, konfekt og bær inn i mellom. La det bugne.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. En stor visp er et stort piskeris.

Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
