Focaccia spiral med plommetomater og oregano

Har du prøvd focacciaspiral? Det er en fin vri på vanlig focaccia, og med plommetomater og oregano får du ekstra god smak.

Her får du oppskriften. Den gir en stor focaccia.

Focaccia spiral med plommetomater og oregano

Deig
9 dl fingervarmt vann
50 g gjær (gjerne fersk gjær, men tørrgjær går også fint.)
1-2 strøkne spiseskjeer honning (eller sukker)
1/2 ts salt
ev. litt chilipulver
ca 1 kg hvetemel

Pynt
1 pakke plommetomater
Fersk oregano

Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje eller annen nøytral olje
2 store fedd hvitløk
4 teskjeer ferdig provencekrydder, eller 1 teskje av timian, rosmarin, basilikum og oregano.
Fingersalt, gjerne Maldon eller lignende

Bland sammen håndvarmt vann, gjær, honning eller sukker, salt og ev litt chilipulver. Tilsett melet. Bruk en treskje, da går det raskt.
Deigen skal være klissete, som på dette bildet:
Dekk skålen med plastfilm og la deigen heve i ca 40 minutter.

Ha oljen i en liten skål. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

Rør deigen sammen, slik at du får ut mye av luften. Tilsett litt mel, slik at den ikke lenger er så klissete. Trill en lang rull av deigen. Kle en langpanne med bakepapir og lag en spiral av deigrullen i langpannen.

Ha oljeblandingen over deigen og dryss eller kvern salt over deigen. Pynt med plommetomater og oregano.

La deigen heve ca 40 minutter til.

Stekes på 200 grader i 25 – 35 minutter til den har fått en gylden skorpe og høres hul ut når du banker på den. Serveres varm.

Egner seg godt til å fryses ned og kan lages flere dager før servering.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *