En sjokolade-elskers drøm

Denne kaken er en sjokolade-elskers drøm. Den er full av deilig sjokoladesmak, myk og nesten flytende i midten og sammen med iskald nypisket krem og sjokoladebiter, blir dette rett og slett litt av en opplevelse. Den er også uten mel, og derfor naturlig glutenfri.

Mammaen min har akkurat hatt bursdag og hun elsker sjokoladekaker. Jeg bestemte meg derfor for å lage en helt ny kake til henne, som jeg ikke hadde laget før. Hun spiste to store stykker, selv om den er ganske så mektig, og dette er nå den nye favorittkaken hennes.😁

Kaken er nesten som en sjokoladesoufflé. Den blir derfor litt sprø på toppen og myk og smakfull i midten.

Den faller sammen i midten etter du tar den ut av ovnen, og det er akkurat slik den skal være, for da får du plass til ekstra mye krem.

Sjokoladekaken kan fint lages dagen før. Oppbevar den på kjøkkenbenken. Den bør serveres ved romtemperatur med iskald krem.

Her får du oppskriften

En sjokolade-elskers drøm
6-8 personer

Kake
225 g god mørk sjokolade (jeg bruker Odense 55%, men du kan bruke hva du ønsker av mørk sjokolade)
120 g smør
6 store egg
200 g sukker
1 teskje vaniljesukker

Pynt
3 dl kremfløte
2 teskjeer vaniljesukker
25 g sjokolade til pynt
Litt melis til pynt

Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Eller 175 grader over og undervarme.

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er ca. 20 cm i diameter. Smør den på sidene og i bunnen.

Skjær sjokoladen i små biter. Ha det i en skål.

Smelt smøret og hell over sjokoladen.

Rør til alt er smeltet. (Du kan eventuelt ha blandingen av smør og sjokolade i mikroovnen i 30 sekunder hvis du trenger litt ekstra smeltehjelp.)

Pisk 2 hele egg og 4 eggeplommer med 100 g sukker til det er blandet, men ikke eggedosis. Bland med sjokoladeblandingen og sett til side.

Ta frem en ny helt ren skål og pisk 4 eggehviter og sukker til marengs. (Pass på at skålen er helt ren og fri fra fett, ellers vil ikke eggehvitene bli stive.) Pisk først litt på lav styrke til det begynner å skumme. Tilsett så litt og litt av sukkeret og skru opp for hastigheten. Piskes til du får stiv marengs. Det tar ca 5 minutter.

Bland marengsen med sjokolade og eggeblandingen.

Ha røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 30-35 minutter.

Hele hemmeligheten med denne kaken er steketiden! Sjekk derfor allerede etter ca. 25 minutter.

Kaken skal ikke være helt stekt. Den skal være så stekt at overflaten, sider og bunn er ganske faste, men midten må fortsatt være myk og flytende når du tar den ut av ovnen. Det er bedre å steke den for lite enn for mye.

Den skal se omtrent slik ut når du tar den ut av ovnen. Etter en stund vil den falle sammen på midten. Bare la den stå i formen, til den er helt avkjølt.

Pisk kremen stiv med vaniljesukker. Ha kremen over kaken, pynt med sjokolade og melisdryss og servér.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *